Valborg..

Valborg har det varit (eller är) även här. Kvällen har vi spenderat med Emelie, Dennis och Leo samt Sofie, Pontus, Hugo och Leah. Vi har grillat, käkat och skrattat massa.. Interna skämtet från kvällen får väl ändå bli mitt uttalande om Möller, Moelegg ja eller vem var det?(Verkligen internt, så orkar inte förklara för det blir aldrig lika roligt när man ska förklara det igen)

Jag tror man börjar bli vuxen när man träffas kl.17.00 och tycker att det är precis lagom tid att avsluta kvällen runt 22.00. Men så blir det när man har en massa busungar=) Jag tror nog att vi mammor var lika trötta som barnen då det blev mycket felsägningar och skratt. Helt underbar kväll med andra ord, tack mina kära vänner <3

Jag tror jag tar natt nu och går ner och gör min lille Zebbis sällskap i sängen, fast ändå inte för han sover ju i egen säng men jaa.. ni fattar! Usch vad rörigt det här blir.

God natt!
/Tina

Fredag..

Idag har Zebbisen och jag haft en urmysig dag. Började dagen lugnt och stilla här hemma med morgonmys, det vill säga; Gröt överallt! haha, och ändå har han blivit duktigare med kladderiet än vad han var i början. Men de nya rutinerna är att vi byter om från pyjamas EFTER att morgongröten intagits för annars får jag byta kläder på Zeb direkt igen=P

Sen åkte vi till Micaela och Olli och umgicks med dem. Tanken var att vi skulle haft lite picknick i en park men vi tyckte det kändes kallt så det vart en fika på hennes balkong istället. Får ta en picknick nästa vecka eller så istället.

Nu ska jag se om min lillprins tänkt att sova ikväll eller om vi ska nattsudda..
/Tina


Torsdag förmiddag..

Här startade dagen tidigt idag, vid kvart över sju var vi redan uppe ur sängen. Men inte så lustigt då Zebbisen kraschlandade redan vid sju-tiden igår kväll. Det är jobbigt att ha så många kompisar på besök tydligen. Känns ändå skönt att han kommit in i sin gamla dygnsrytm igen, ett tag var ju allt helt upp och ner efter sjukdomar och omställning till sommartid men nu så. Han somnar ca 19.30-20.00 och sover till ca 05.00 får mat och sover sen till någongång mellan 07.00-08.00. Helt okej tycker jag, han är ju trots allt bara snart 5 månader.

Idag kommer Sofie och Leah hit en sväng igen, vi ska promenera. Sen i eftermiddag är det äntligen dags för klapp och klang igen. Tror att Zeb längtar lika mycket som jag.

Har inget särskilt att skriva om egentligen, men kände mig tvungen att uppdatera lite när Zeb somnade till lite brevid mig i soffan såhär på morgonkvisten.

Ska nog slänga upp lite tvätt på tvättlinan innan det är dags för promenad.

Just det! Zeb lyckades äntligen igår att vända sig från rygg till mage, han har ju kämpat så länge och nu äntligen. Så nu snurrar han åt bägge håll, tycker att det verkar som han för tillfället trivs bäst på magen och det gillar jag=) Tror att det är bra att de små ligger på magen så de tränar rygg och nackmusklerna och blir stadigare när de ska sitta och krypa sen.

Nehepp tvätten var det ja!
/Tina

Bra dag..

Kände redan i morse när jag vaknade att jag skulle bli rastlös idag. Inga planer överhuvudtaget och jag blir en tråååkig mamma åt Zeb när jag inte har något alls planerat. Går mest och vankar fram och tillbaka och funderar på att jag har massa jag borde göra men inget jag känner för. Hade sån tur att några av mina mamma-lediga vänner inte heller hade något för sig, så fick besök av Sofie och barnen och sedan även Micaela och Olli. Hugo och Leah var så duktiga och hjälpte mig att rensa ur allt gräs och ogräs ur sandlådan, bara det att jag inte hade någon hink eller spade. Det måste införskaffas. Så nu har vi en finfin sandlåda igen.

Vad underbart det är att vara ute med barnen så här års. Vi pratade om att planera in en picknick, det måste göras. Är ju jätte smidigt egentligen, bara att ta tag i helt enkelt. Får ta och planera in det i en bra lekpark så de lite större barnen har något att roa sig med, bebisarna bara ligger ju..

Nu ska jag se om min sömntuta har vaknat..
/Tina


Hur fin?


Hur fin är inte denna body? Skulle väldigt gärna se att Zeb hade den i sin gaderob, Kan ju säga att den går lös på ett helt otroligt högt pris så för er som har pengar till övers finner ni den här.

För övrigt var Zeb väldigt lättnattad sen, somnade på mindre än 5 minuter. Undra om han tänker ta sovmorgon imorgon nu när han var uppe en timma längre än valigt. Mamman i huset hoppas så, fast jag känner verkligen att jag har börjat ta igen all tappad sömn. Känner mig piggare och piggare faktiskt, men det vore väl lustigt om jag inte gjorde det med tanke på att Zeb sovit från ca 20-05 flera nätter irad, sen fått mat och somat om till 08.00. Det gillas starkt=)

/Tina

Dåligt med bilder blir det..

Ja, dåligt med bilder blir det. Måste ta tag i att fixa en ny laddare till min data. Blir den andra jag måste köpa till den datorn, min första tuggade ju katten Saga i sig halva sladden av och nu vet jag inte vad som hänt men den funkar inte. Svindyrt är det med, gillas ej!

Idag har Zeb och jag bjudit Emelie och Leo på lunch, efter det promenerade vi ner til öppna förskolan på babycafé.

Har en son här hemma som inte vill sova. Han har sovit alldeles för mycket på dagen idag. 4 gånger har han sovit och han brukar bara sova 2, max 3 ggr/dag. Så här hemma får vi nog en nattsuddare ikväll.

Halvligger i soffan och kollar plastikkirurgerna på 5:an. Blir lite äcklad av det där med operatiner alltså. Men förstår verkligen den där mamman på 40 år som opererar sina bröst, jag menar det är inte skoj när man ammat osv och bara har små tomma påsar kvar. Hoppas verkligen inte att mina bröst kommer bli så...Dessutom när man är 40 år så vet man ju att man inte ska ha fler barn och så där.

Nu ska jag nog testa att natta min lille son igen..

/Tina

Känns..

Känns inte som jag har något särskilt att blogga om, därav min frånvaro. Samt att det är helt underbart väder och att då tillbringa tid inne framför datan finns inte på min världskarta.

Idag har vi spenderat dagen med att storhandla(alltid lika kul, nej!) och middag hos mina kära föräldrar. Jag fick ett superfint påskägg, en mascara och en klänning från mallis. Precis vad en bebis-mamma behöver=) Mor och Far har ju varit på Mallis i två veckor så de var bruna som pepparkakor kan jag lova. Så nu längtar jag ännu mer tills det är våran tur att fara iväg till Cypern. "Bara" si så där 4 månader kvar. Känns ju inte så långt men när man tänker på att Zebbisen då kommer vara 9 månader så känns det jäääätte långt kvar. Jag menar då kommer han ju förmodligen kunna krypa, sitta ordentligt, stå lull, ja.. vi får se vad han kommer kunna.
Får hoppas att han inte blir lik mig, jag lärde mig sitta tidigt (ca 5 månader) men sen stannade jag där. Lärde mig inte krypa fören jag precis lärde mig gå runt 10-11månader och mamma säger att jag var så gnällig och missnöjd hela tiden då. Satt bara på rumpan och försökte ta mig framåt men kom knappt någonstans, inte lustigt jag var gnällig. Nej, hoppas på Eddies gener där..

Skrutt-plutten sover och jag ska snart göra honom sällskap. Är trött idag, det tar på krafterna att vara ute hela dagarna.

/Tina

Vädret..

Helt underbart väder har det varit idag också. Vad man kommer bli deppig när bakslaget kommer, för innerst inne vet vi alla det. Att det här vädret kommer inte hålla i sig till Oktober-November, nej det kommer komma en massa regninga dagar innan dess. Men nu ska vi tänka på det, för min filosofi är ju att leva i nuet så nu gör vi just det, lever i nuet och njuter av vädret.

Vi har spenderat hela dagen ute, mest på altanen men även hunnit med en promenad. Så skönt att bara vara, känns nästan lite som semester nu när sambon vart långledig.

Igår var vi i allafall ute på stan och igår hade de öppet. Så mina kläderhar jag hämtat, tyvärr kan jag inte visa för har inte köpt någon ny laddare till min data. Fyndade även ett par jeans för 75kr till Zeb och en tröja för 25kr till honom också.

Ikväll ser vi fram emot grillning hos kära vännerna, Sofie och Pontus med barn=) Det är nog det jag älskar mest med våren, allt blir så mycket mer spontant. Man äter tillsammans, sitter ute och njuter och pratar mycket mycket längre än när man sitter inne om vintrarna.

Nehepp, kanske ska packa ihop familjen och fara.
/Tina


Ingen vanlig fredag..

Att det inte var någon vanlig fredag idag, det har jag blivit varse om. Skulle gå och hämta ut ett paket och ta ett varv på stan men visade sig att ALLA affärer inklusive tobaksaffären där jag skulle hämta paket hade stängt. Så istället blev det en tur till Zebs farbror och sen en sväng på Willys, som faktiskt hade öppet.

Annars har vi njutit av solen idag och ätit låång middag på altanen.

Just det, Zeb är ju inte så himla nöjd i sin liggdel i vagnen längre. Eller det går bra i början när han precis somnar men sen när han vaknar under promenaden blir han irriterad och vill komma upp. Så igår testade jag att sätta i sittdelen och sätta honom i den. Men kan meddela att han var alldeles alldeles för liten för den. Gick ju inte ens att spänna åt bältena så hårt så att han satt fast. Så han får helt enkelt ta och acceptera liggdelen ett par månader till, punkt slut.

Nu ska vi se "Marley och jag" här hemma.
/Tina

Skärtorsdagen..

Ja, nu var det skärtorsdagen igen. Jag tycker att det senaste året bara har svichat förbi. Visst var det fint väder förra påsken med? Har för mig det. Idag har jag och Zeb i allafall promenerat med Sofie och Leah och Emma och Hugo. Trevligt som vanligt att träffa dessa mammor. Man har ju hur mycket som helst att bubbla om, det är en sak som är säker.

Här hemma har vi haft lite vuxen-kvällsmys. Det vill säga en son som somnade kvart i åtta och mamman och pappan i huset har ätit grillad kyckling, potatissallad och varma baguetter i lugn och ro. Man behöver sköta om varandra också, man får inte glömma att man är två vuxna som älskar varandra. Trots att man mest är mamma och pappa=)

Min dator eller rättare sagt laddaren har gått sönder. Funkar inte att ladda datorn längre, typiskt.. Så får använda Eddies dator så bilder får ni nog vänta ett himla tag till på..

Sitter och glor på lyxfällan nu och känner att min ögonlock är väldigt tunga. Blir nog en tidig kväll här hemma.
Glad påsk på er!
/Tina

Så gick natten..

Lovade ju update om hur det gick sen igår, jo nu ska ni få höra. Zeb somnade ju 17.45 i soffan, vid 22-tiden när jag skulle lägga mig lyckades jag byta blöjan medan han sov! Hallå? När var det möjligt senast?! Då är man trött kan jag lova. Sen sov lillprinsen till kl.03.00 då lyfte jag över honom till våran säng och han somnade om direkt och sov till 06.30! Ja, trött var han ju det är en sak som är säker. Idag tror jag vi tar bad och byte till pyjamas redan vid halv sex-tiden ifall att det hela upprepas.
Idag har han bara sovit två gånger på hela dagen också. Första gången mellan kl.09.00-10.00 och andra gången mellan 13.30-ca14.30. Ja så en tidig kväll blir det nog idag med.

Får se om jag uppdaterar mer ikväll..
/tina

mitt hår..



Vad gör mamman i huset när Zeb sover tidigt? Ingenting! Sitter och slösurfar, kollar gamla bilder och konstaterar att jag kanske ska klippa lugg igen. Tycker själv att jag var väldigt fin i håret när denna bild togs. Jag minns så väl när Eddie tog den, jag satt och grejade iordning ett nytt spinningpass. På kvällen skulle vi och äta middag hos mina föräldrar och vi misstänkte att jag var gravid. Jag vet att vi disskuterade om jag skulle ta ett glas vin på kvällen eller om jag skulle strunta i det ifall det var så att jag verkligen var gravid. Jag struntade i vinet och på måndagen eller om det var tisdagen gjorde jag ett graviditetstest som visade positivt. Vi fick våra misstankar bekräftade och fick veta att lilla Zeb låg och grodde i min mage. Det var lycka det! Jag kommer nog aldrig glömma den känslan av fullkomlig lycka jag fick när jag såg att testet visade positivt. Det känns som det är så längesen men det är det ju inte. Känns som Zeb alltid har funnits i vårat liv. Ibland undrar jag om Zeb någonsin kommer förstå hur mycket jag älskar honom, det går verkligen inte beskriva den kärlek jag har till honom. Min ögonsten<3

By the way har Zeb fortfarande inte vaknat. Klockan är 21.00 och jag funderar på hur vi ska göra, jag vet att blöjan är jätte blöt och att han fortfarande har body och byxor på sig. Kanske ska väcka till honom, byta blöja, byta till pyjamas och sen ge mat? Men vill inte riskera att han vaknar till för mycket och tror att det är morgon. Tänk vilka lyxproblem det kan bli när pojken i huset beslutar att somna tidigt. Trodde verkligen inte att han skulle sova för natten..

/Tina

Jag undrar..

Jag undrar hur denna natt ska bli. Zeb somnade vid kvart i sex, jag försökte hålla honom vaken men det gick verkligen inte. Tänkte att aja, han får la sova en kvart sen vaknar han säkert. Bara det att han sover än och klockan är snart halv åtta. Jag slår vad om att han kommer sova som en stock ända fram till jag ska lägga mig och då kommer han vakna och vara jätte pigg. Men å andra sidan har han bara sovit 1 timma på hela dagen så jag förstår ju om han är trött.
Uppdate om hur det gick får ni i morgon. Är ni vakna i natt kan ni ju tänka på mig, som förmodligen är vaken med en superpigg son=)

/Tina

Tisdag..

Har suttit och lagt in en massa räkningar nu, inte så kul tisdagsnöje men det måste ju göras. När jag öppnade brevlådan idag hade jag nämligen lust att slå igen den direkt igen, 5 räkningar bara idag! Hoppas att det var allt denna månad.. När jag var liten var jag jämt så avundsjuk på mamma och pappa att de fick massa post varenda dag, jag fick nästan aldrig någonting.. Nu fattar jag och vill inte ha post längre=P

Zeb och jag har tillbringat eftermiddagen på öppna förskolan på babycafé. Många trötta barn där idag och lite småkinkigt nästan överallt, även hos min lille prins. Tänkte att han skulle sova ordentligt efter men han slog upp ögonen redan efter 30 minuter så vi får väl se hur den här kvällen kommer fortlöpa..

Tror att Zeb är inne i någon utvecklingsfas igen, han blir så frustrerad ibland stackaren. Som nu ligger han och försöker vända från rygg till mage och det går inte hela vägen och han blir så irriterad. Att vända från mage till rygg har han ju kunnat någon månad nu så andra hållet borde ju gå snart med..

Kollade min besöksstatistik idag och fler och fler verkar komma hit och besöka lilla mig men knappt någon lämnar spår efter sig. Det tycker jag är lite tråkigt. Kom igen nu, lämna lite kommentarer efter er så jag kan hitta till era bloggar med.



Zeb ligger och gottar sig på sitt täcke på golvet nu, han har fattat att tvn är igång och ligger och illstirrar. Jag som alltid sagt att mina framtida barn inte ska vara helt tv-fixerade. Visst tycker jag att det är okej att barn tittar på tv men inte hela dagarna. Men jag tycker inte om ett tyst hus och vill gärna ha tvn igång när jag är hemma på dagarna, kanske ska köpa mig en ny radio istället så man kan ha den på.. Eller så får jag byta plats på Zebs golvplats så den inte är framför tvn helt enkelt.

Förresten, ni som har barn i Zebs ålder (4-5månader) hur mycket tid spenderar de på golvet? eller i babysitter för dem sóm tycker om det? Jag får så dåligt samvete ibland när han ligger där och jag grejjar med annat stup i kvarten. Men samtidigt vet jag ju att barn behöver tid på golvet också och tid för sig själva, det är säkert bara mitt samvete som spökar men vore kul att veta hur ni andra har det? Jag menar Zeb skulle säkert protestera om han kände sig ensam eller ville göra nåt annat men detta föräldra-samvete gör mig galen ibland..

Oj, vilket långt inlägg.. Nu kanske jag ska se om min lillkille vill kela med mamma eller kanske leka lite titt-ut. Han har nämligen fattat grejen med titt-ut. Skitskoj tycker både jag och Zeb=)

Kram på er!
/Tina

Åhh..

En sådan här dag sitter man inte vid datorn, man gör det inte bara, vet ni varför? Man är UTE och NJUTER! Vilket väder vi har fått, helt underbart.

Förmiddagen spenderade vi på Zebs allra första kalas, nämligen Leahs 1-årskalas. Lilla gumman att hon har blivit så stor men samtidigt kommer jag inte ens ihåg när Leah inte fanns, och tänk att Zeb bara var en liten skruttplutt i magen när hon föddes.. Ja, tiden får ett helt annat perspektiv när man har barn helt enkelt.

Eftermiddagen har vi spenderat på altanen och en låång underbar promenad med Micaela och Olli. Alltid lika trevligt=) 

Imorgon ser vi fram emot babycafé igen!
Nu ska jag se om Zeb har tänkt att sova eller om han ska ligga och riva på soffan hela kvällen..

/Tina 

Resa bokad=)

Efter snart 5 års tjat om att sambon och jag ska åka utomlands är resan äntligen bokad, jippi! Cypern blev det tillslut, ett bra barnvänligt hotell. Åhh, vad underbart det ska bli. Zebbisen kommer vara nästan 9 månader när vi åker så tror att han kommer tycka det är jätte mysigt att kunna bada i babypool och så vidare. Nu är bara den stora frågan om vi ska  ha all-inclusive eller inte. Känner väl att det är lite  tråkigt, man kommer ju fastna mer på hotellet men samtidigt när man kollar priser så verkar det va prisvärt att ta all-inclusive. Aja, vi får se. Behövde inte bestämma oss om det riktigt än..
Något riktigt härligt att längta till blir det ju i allafall. Tror inte att det kommer vara så besvärligt som många vill få det att låta att resa med barn. Bara han inte skriker hela flygresan eller nåt sånt där men det får vi väl hålla tummarna för att han inte gör.

Trevlig Lördag på er!
/Tina

Hur söta?


Hur söta är inte dessa qvicksilver babyskorna?
Men allvarligt, 299kr för ett par bebisskor? Önska kan man ju alltid...

Trevlig Fredagskväll på er..
/Tina

Fredag..

Denna fredag startade med att solen sken in så fint i fönstret men vart tog den vägen? Alldeles mulet och dant ute ju. Hade hoppats på att Zebbisen och jag kunde mysa på altanen i eftermiddag men får nog skrota de planerna.

Idag ska vi bege oss till Sommen för en fika hos Emelie och Leo. Blir trevligt som vanligt tror jag.

Mina ögon och hals är så mycket bättre idag men är fortfarande lite röd i ögonen så fortsätter väl med allergitabletterna ett par dagar till. Kör i allafall med linser idag igen och Zeb är överlycklig över att mamma ser ut som vanligt igen!


Sötaste Emelie och Leo..

Min son börjar tyvärr bli väldans trött här, frågan är om han kanske ska sova en kvart innan vi far iväg..

/Tina

Det blir aldrig som man tänkt sig..

Idag var planen att Zeb och jag skulle tagit en förmiddags-promenad med Sofie och Leah, men när jag vaknade i morse hade mina ögon blivit ännu rödare än igår, jätte svullen i hela ansiktet och kliade i halsen. Attans allergier! Måste vara pollen som jag reagerar på helt enkelt. Så istället för en trevlig promenad fick det bli ett besök hos fru doktor och få allergimedicin. Man blir ju så trött av den! Hoppas i allafall på att det ska släppa nu.

Eftermiddagen har vi i allafall tillbringat på klapp och klang. Känns som jag inte behöver skriva att det är veckans höjdpunkt, tror redan ni som läser min blogg har fattat det.

Nu ska jag byta kisseblöja eller möjligtvis bajsblöja, doften avslöjar inte riktigt vad det är..
/Tina

Me&i-party..

Idag har jag haft en massa trevliga mammor och mysiga barn här hemma. Me&i-visning, fika och massa prat. Shoppade så fina byxor + body till Zeb och tro det eller ej hittade jag äntligen en fin klänning som funkar med degmage och ammande tuttar som ska fram i tid och otid=) Så nu väntar vi bara på paketet ska komma..

Idag fick Zeb prova majspuré, jag tyckte det smakade jätte äkligt när jag smakade men Zebbisen gillade det, och det är ju huvudsaken! Så nu har han även provat köpe barnmat. Men kommer nog hålla mig till hemmalagat så gott det går, dels för man vet vad man stoppar i och dels för ekonomin. Hoppas bara att Zeb kommer tycka det samma och inte falla för köpe-barnmaten alldeles för mycket.

Förresten har jag fått någon allergisk reaktion, är illröd i ögonen och känns som jag har grus i dem och helt svullna ögonlock och svullen hals. Antar att det är pollen eller nåt. Brukar ju inte reagera på det, är ju allergisk mot gräs men det är ju lite tidigt på året för att det ska vara det som spökar. I allafall tycker Eddie att det ser ut som jag doppat huvudet i spritflaskan och det har jag INTE! Så alla som ser mig, jag är inte bakis eller full jag lovar=P

/Tina

Nu kom jag på..

Nu kom jag på vad jag skulle skriva om innan.. Det här med att man träffar så mycket nya och roliga människor när man har barn, man börjar prata om allt möjligt med folk man knappt vet vilka de är bara för man har barn i samma åldrar. Man skrattar, känner igen sig, ler, utbyter tankar och åsikter..ja ni fattar! Många skulle man säkert aldrig ha träffat om man inte hade haft barn och defenitivt inte bara gått fram och börjat prata med. Det är härligt tycker jag! Jag tycker det motbevisar att det är svårt att få fler vänner när man är vuxen, jag tycker det är lättare. Man börjar även umgås med folk man kanske bara hejjat och så vidare på innan men som nu har barn i samma ålder som Zeb.

Ett lysande exempel på detta tycker jag är Jag och Micaela (Hoppas det är okej med dig Micaela att jag skriver om dig här) Vi har ju jobbat ihop eller mest är det väl jag som ringt och stört henne stup i kvarten då viss del av mitt jobb går ut på att få tag i vikarier snabbt som attan alla möjliga lustiga tider på dygnet. I allafall, sen visade det sig att vi både var gravida och skulle ha ungefär samtidigt (eller ja.. ungefär i allafall). Sen har det bara blivit att vi gått promenader, fikat och umgåtts mer och mer. Jag menar, hade det vart så att en av oss inte hade varit gravid eller ingen av oss hade vi kanske aldrig lärt känna varann så här väl. Och jag är så glad att vi lärt känna varann väl.

Och fler där till, som man lär känna mer och mer. Mysigt tycker jag<3 Och det som för oss alla mammor samman och som gör att våra samtalsämnen aldrig tar slut är ju våra underbara guldklimpar till barn=)

Behöver jag skriva att jag älskar livet som mamma eller fattar ni det ändå?

Kram på er alla mammor där ute (och ni andra med så klart)
/Tina

Tisdag=babycafé

Gillar ordet babycafé, låter så mysigt. I allafall idag har vi varit på babycafé på öppna förskolan, riktigt riktigt trevligt. Tyckte ju inte att det var så mycket att ha första gången jag var men nu gillar jag det mer och mer. Vi sjunger lite, pratar skit med andra mammor, fikar och har det trevligt. Zeb var på strålande humör hela två timmarna, kan bero på att han sov en timma precis innan vi kom dit=)

Imorgon kommer det en massa mammor och barn/bebisar hit. Ska nämligen ha lite mamma-fika och me&i-klädesvisning. Tror att det kommer finnas en massa snyggt som vanligt, även något snyggt till mamma kanske?

Känns som det var något mer jag skulle skriva, men kommer inte ihåg... Får se om jag kommer på det senare och uppdaterar igen.

Nu är det baddags för lilleman och jag ska duscha och tvätta håret lääänge för Eddie ska se på hockey på tvn ikväll..

/Tina

Gardinuppsättning..

Nu har mina underbara gardiner kommit, som jag håller på att sätta upp(eller..ja..nu sitter jag ju här men..) Har satt upp två fönster och det blir skitsnyggt!

Satte mig egentligen uppe i soffan för att jag trodde att Zeb var trött, så tänkte natta honom en stund men visade sig att han nog bara behövde mammas uppmärksamhet ett tag. Nu är han en vilding här brevid i soffan=)

Hade tänkt att fynda lite på Lindex idag men ingenting fick följa med hem. Vi gjorde dock lite nytta och köpte lite födelsedagspresenter på stan.

Var inne en sväng på jobbet med och berättade hur länge jag tänkt va hemma med Zeb, så nu är det bestämt. 1 Februari 2012 är det tillbaka till jobbet. Eddie kommer va hemma två månader sen, så i april 2012 kommer Zebbisen börja förskola eller dagmamma eller vad vi nu väljer. Usch vad jag kommer tycka det är jobbigt.

Kanske inte ska sitta här utan passa på att stryka och hänga upp resten av gardinerna nu när Zeb inte var trött..

/Tina

Photos..

Dåligt med foton här på sista tiden;





Ikväll har mitt hjärta (Zeb alltså, inte Eddie) fått provsmaka gröt. Mumma tyckte han, precis som all annan mat. Tror inte jag hade behövt va orolig för det här med att börja med vanlig mat.

Förresten inatt slog Zeb till med att sova hela natten igen, har ju hänt fler gånger och denna gång från kl.21-07.30!! Underbart tyckte mamman och pappan i huset. Dock är man ju så trött på morgonen ändå! Fattar inte det, man borde ju va pigg som en lärka när man fått sova en hel natt.

Det står en underbart god nötstek i våran ugn som är klar alldeles straxt, det blir gott det!
/Tina

Sover..

Zeb sover fortfarande sin förmiddagslur, somnade i vagnen kl.10 och sover än.. Jag menar klockan är snart halv tolv. Jag har hunnit massa, städat, tvättat, bytt handdukar överallt, hängt upp tvätt, plockat in tvätt, skrivit handelslista och han sover än.. Funderade på när jag hade städat klart om jag skulle stuckit iväg och gjort ett par ärenden på stan och handlat och Zeb kunde vart med Eddie men så tänkte jag att; Nej, han vaknar ju snart och då vill han säkert ha mat men icke då! Hade nog varit tillbaka nu om jag hade åkt när jag tänkt.. aja, har ju hunnit en massa här hemma i allafall så jag kan tillbringa eftermiddag med min son.

Trodde aldrig att detta med att han ska sova i vagnen på dagarna, utan att den rullar skulle funka. Men där måste jag ge mor min rätt. Å andra sidan vore det väl lustigt om hon inte skulle ha rätt, jag menar hon har tre barn och vi alla har alltid sovit våra tupplurar på dagarna ute i vagnen.

Nu ska jag servera min hårt arbetande trädgårdsman lite fika!

/Tina

ps. dåligt med bilder på sista tiden, kommer jag lovar!

Så typiskt..

Ahh, så typiskt. Ni som följer mig här vet ju att jag letat efter ett par mjuka snygga snickarbyxor i jeans till Zeb, i måndags hittade jag ett par jättefina på lindex hemsida. Så in på Lindex här i stan och där fanns de inte, så beslutade i gårkväll att jag faktiskt kan beställa dem från webshoppen, tror ni de finns kvar? Nej! Åhh, vad arg jag blir. Varför beställde jag dem inte direkt?? Ska kolla tradera, har man tur kanske man kan hitta några där..

Igår hade vi det bra på klapp och klang, men som vanligt blir Zeb trött direkt efter sångstunden så det vart en snabbfika och sen hem i vagnen. Och vad det blåste! Jag kämpade för glatta livet med motvind hela vägen.. På kvällen sen bakade jag chokladbollar och sen vart det mys i soffan.

Zeb älskar för tillfället sitt gym allra mest!  Förra veckan var det bara en filt på golvet som gällde och denna vecka är det gymmet. Hela han lyser upp när han får ligga där. Tyvärr har han börjat rata babysittern, han vrider och vänder och försöker ta sig loss. Tror att han känner sig lite låst i den, i gymmet eller på filt kan han ju röra sig hur som. Men vem vet, om en vecka kanske det bara är den som gäller igen?!

Idag ska mamman i huset försöka hinna städa av det värsta, pappan i huset ska nog jobba i trädgården och jag ska hjälpa till så fort jag är klar här inne. Barnet i huset ska jag försöka få att sova en ordentlig förmidddags-lur i vagnen så jag hinner städa i lugn och ro=)

Allt för denna gång!
/Tina

Snabbt inlägg.

Får bli ett supersnabbt inlägg för ska snart iväg till klapp och klang. Zeb sover redan ute i vagnen så bara jag som ska klä på mig och göra mig klar för avfärd.

Funkar toppen att bara lägga ut Zeb i vagnen på dagarna, han somnar på mindre än 5 minuter och det gör han aldrig någon annanstans. Ett bra tips till er med småbarn som bor i hus med andra ord! Dessutom jätte smidigt nu när vi ska iväg, jag tar ju bara vagnen och går och slipper störa honom mitt i sömnen som jag alltid varit tvungen till annars när vi ska iväg så här på eftermiddagen..

Nu måste jag rusa!
/Tina

Onsdag..

Besvikelsen var stor när jag i förmiddags insåg att det var onsdag, inte torsdag. Hade sett fram emot klapp och klang i eftermiddag men det får vi ju vänta med tills i morgon då det faktiskt är torsdag!

Här har arbetet i trädgården fortsatt på förmiddagen, nu är alla hallon borta och snart även de fuls blommorna mot grannen, "bara" vinbärsbuskarna kvar. Sen ska det sättas staket, så det så! och snyggt ska det bli!

Eftermiddagen har jag inte gjort mycket mer än att försöka lista ut varför min son varit så gnällig, inte trött, inte hungrig, inte mammig...ja ni fattar.. men nu är han helt plötsligt nöjd. Tror att det är magen som spökar på honom lite, nu när han börjat få lite vanlig mat. Han har nu fått morotspuré i 5 dagar så tror allt det är dags för något nytt, vad ska man fortsätta med? tips? Funderar på palsternacka då de säger att det är lite sött och gott för dem. Efter att nästa smak har introducerats (stavning?) ska jag i allafall testa att börja ge honom lite gröt till kvällsmat..

Måste förresten tipsa om Sofies bästa blogginlägg, jag skrattade och kände igen mig så mycket! Tror nog att alla mammor har det ungefär likadant, vill ni också få hög igenkänningsfaktor och ett litet skratt så här på eftermiddagen hittar ni det här.

Nu står nog lite bus och sen bad av min son på schemat.
/Tina

Dagssömn..

Det här med Zebbisens sömn på dagen blir jag inte riktigt klok på, ibland somnar han jätte lätt på soffan eller famnen eller var han befinner sig men ibland är det hopplöst och han är bara övertrött och ingenting duger. Nu testar jag min mammas metod, det vill säga lägga ner honom i vagnen och se om han somnar där och kan sova ett tag. Oftast när han ska sova i vagnen måste jag gå en sväng först och sen kan jag ställa honom utanför fönstret och han sover snällt vidare men som nu, vi har redan promenerat idag och ja har ingen lust att gå en sväng till så tycker man ju att han borde somna bara man lägger ner honom i vagnen. Är ju så skönt om han sover utomhus med, dels för att han får frisk luft och sen hinner jag med massa här inne som jag inte gör om han somnar i ex. min famn.

Idag på förmiddagen har vi haft trevligt promenadsällskap med Sofie, Leah och Poker. Skönt att komma iväg på en promenad och prata lite skit.

Det lönade sig förresten att jag skrev här igår att jag och Zeb inte hade nåt att göra, för då hörde Micaela av sig och sa att hon och Olli också var själva=) Så en ordentlig promenad och sen bjöd Micaela på god fruktsallad. Varför gör man inte det oftare? Aja, jätte trevligt hade vi och så kul att prata med mammor som har barn i nästan exakt samma ålder..

Förresten, tittade ut genom fönstret och vet ni? Zeb har somnat alldels själv i vagnen. För er som är lite anti det här med att låta barnen sova ute kan jag lugna er med att jag har babyvakten på plus att jag tittar till honom minst var 5:e minut...

I eftermiddag får jag och Zeb besök av en barndomsvän till mig. Vi är uppväxta i husen mitt imot varandra och lekte jämt och då menar jag verkligen jämt! kul ska det bli..

Rörigt inlägg? ha, där fick ni!
/Tina

Bvc-dags..

Idag är det dags för 4-månaderskoll på bvc, kommer säkert gå galant. Dum himla tid bara, halv tolv! Precis när Zeb brukar äta, vi brukar äta vid tolv innan Eddie åker till jobbet, allt kommer blli gör stressigt. Och i och med detta vill jag hem så fort som möjligt efter bvc så måste ta bilen och inte gå, hatar att ta bilen till nya bvc. Asdåligt med parkeringar och alla kostar! Sist fick jag gå hur långt som helst med babyskyddet på armen, inte skönt kan jag lova! Så får försöka åka tidigt så jag har tid att hitta parkering.

I eftermiddag och kväll när sambon jobbar har jag inte en aning på vad jag och Zeb ska hitta på, någon som vill hitta på något med oss???

/Tina

4 Månader..



Idag blir min lille plutt 4 månader och det har vi firat med en smakportion med morotspuré. Zeb gapade som bara den och ville bara ha mer och mer, han hade nog gärna ätit mer än vad han fick!

Nu väntar vi med skräckblandad förtjusning på hur hans lilla mage ska reagera..
/Tina

Lördag..

Lördag förmiddag har det hunnit bli här med. Morgonen har startat på allra bästa vis, med en sovmorgon, en jätteglad son och frukostmys. Nu tvättar sambon min bil (lyx, jag vet!), Zeb sover i sin vagn ute och jag har haft en hel halvtimma för mig själv här hemma och plockat och grejjat. Har även försökt sköta om mina blommor lite, som har hamnat i skymundan lite nu sista tiden. Jag inser att vi behöver köpa nya blommor lite varstans, sovrummet, vardagsrummet bland annat. Det finns en stor nackdel med att vara föräldraledig, man går hemma och har tiden och ser allt, man vill fixa och styra hemma, köpa nya gardiner, möbler, blommor etc och samtidigt har man lägre inkomst än vad man haft på många år. Det går liksom inte jämt ut, man vill köpa och styra med mer men man har inte pengarna till det. När jag jobbade heltid hann jag aldrig med hemmet på samma vis, när jag väl hade en hel ledig dag gick den dagen åt till att tvätta och städa och träffa vänner, sen var det tillbaks till jobbet igen. Jag förstår inte riktigt de föräldrar där bägge jobbar heltid, kanske har två barn, hus, trädgård och allt annat som ska skötas om för att inte förfalla, hur hinner de allt? Man vill ju umgås och hitta på en massa roliga saker med sina barn också. Här hemma har vi tagit beslutet att jag ska jobba 75% sen när jag börjar jobba igen, mest för att Zeb ska slippa vara så mycket på föskola eller dagmamma eller vad vi nu väljer för alternativ. Och det känns bra tycker jag, dels kommer jag få fler lediga dagar och kortare dagar så förhoppningsvis kommer man känna att man kan ge Zeb en massa energi även att man jobbar, har ett hus att sköta osv.
Oj, vilket lustigt inlägg detta blev. Jag lät mina händer bara skriva på och detta vart resultatet av det.

Nu ska jag sticka ut huvudet och se om Zeb har vaknat eller om min kära sambo vill ha hjälp med bilen.
/Tina

Dags för uppdatering..

Här har det varit dålig aktivitet av mig hela veckan. Beror på att lillkillen fortfarande är sjuk. Igår morse tyckte jag att nu får det vara nog med att han knappt äter, hostar och rosslar så jag ringde ner till barnmottagningen och de tyckte vi skulle komma ner. Visade sig att plutten var svullen i luftrören och fullt av slem, så han fick inhalation och medicin och sen fick vi med medicin hem som vi ska köra med en vecka. Inte lustigt att han ätit så dåligt, har ju varit jätte svårt för honom att andas samtidigt som han ska amma. Tycker redan han är bättre och han har redan ätit 5 gånger det här dygnet! Så nu hoppas vi på att detta släpper snabbt som bara den..

Idag ska vi ha tvätt-dag jag och Zeb, kul va? Hela tvättstugan är full av smutsig tvätt, ren tvätt, ovikt tvätt med mera med mera. Så det ska vi styra upp nu. Tycker dock att det är lite jobbigt för tvättstugan våran ligger ju i källaren och det är lite kallt för Zeb att vara med där inne så han får nog ligga i sitt gym i hallen utanför.. I-landsproblem jag vet, men lite jobbigt är det allt. Känner ju att man vill att han ska se en när man ska hålla på att fixa och greja. Och oftast (inte alltid men nästan jämt) är han väldigt nöjd och kan roa sig själv när jag håller på med annat bara han ser och hör mig.

Vi ska även hinna med en promenad med Emelie och Leo. Vi har ju inte träffats på hur länge som helst på grund av Zebs och Leos sjukdomar men nu bestämde vi att en promenad får det allt bli idag, de smittar ju inte varandra i sina vagnar i allafall. Och dessutom tror jag att frisk luft är superduper bra när man är lite krasslig, man vet ju själv vad skönt det är att komma ut när man är sjuk..

Det var nog allt för idag..
/Tina

RSS 2.0