:D

Om ni vill bli lite avundsjuka så kan ni ju gå in här, och se vilket väder vi kommer få den närmsta veckan..

Visste ni förresten att man kan ha minus på kontot? haha, det hade jag när jag gick in och kollade. Var helt säker på att jag skulle få min semesterersättning från jobbet idag, så jag tankade ju i godan ro. Bara det att den får jag visst inte fören i morgon! Visste inte ens att man kunde få minus, menmen förde över lite pengar från sparkontot så nu slipper det stå minus i allafall=)

/Tina

En liten klapp..

Äntligen börjar klapp och klang idag! Vad vi har längtat ända sen det slutade i våras. Zeb uppskattade det redan i våras så kan ju tänka mig vad härligt han kommer tycka att det är med all musik nu. Blir han inte musikalisk Zeb, då undrar jag. Han fullkomligt älskar musik, instrument och bäst är ju pappas elgitarr.

Nu på förmiddagen har vi varit en snabbfika hos mamma, hon fyllde ju igår så bäst att fira henne lite. Tankat bilen och gräsklippardunken som stått i bilen en evighet. Har glömt den hur länge som helst, men idag kom jag faktiskt ihåg det!

Nehepp, jag ska plocka i ordning lite här hemma medan Zeb sover. Sen tror jag minsann vi tar en promenad ner till klapp och klang, behöver luft!

/Tina

Rastlös..

usch vad jag är rastlös och det borde jag verkligen inte vara för här hemma har det varit fullt ös hela dagen. Städat, tvättat, haft kortbesök av Sofie och barnen, ätit lunch, varit på stan och köpt present till mor och hälsat på Zebs farmor och slått in paket. Vet ni vad jag tror det är? Resfeber, faktiskt! Puh, och alla frågar om jag har packat allt? Inte vet jag men resväskan börjar bli full. Sen är det ju en massa småplock som jag inte kan ta fören fredag.

Det är många födelsedagar de närmsta veckorna nu, varför ska alla fylla i jungfruns tecken? Först idag är det mamma och syster, sen min bror, sen Eddies bror, sen Emelie, sen pappa och sen avslutas september med Leo som blir 1 år! Med andra ord ska jag inte planera syskon till Zeb i september..

Ska sitta och leta lite paket till folket som fyller nu tänkte jag, för Zeb sover IGEN! Sen blir det eftermiddagsfika hos Emelie.

/Tina


Nystädat!

Härligt det är när huset är nystädat, har dock kvar att dammsuga och torka golven på nedervåningen men Zeb sover så vill inte störa honom. Känner mig så där duktig idag, när klockan är så lite och jag hunnit med så mycket.

En trött pojk har jag här idag. Han somnade 09.20 och sover än, det vill säga två timmar senare. Han vaknade till lite vid tio-tiden men somnade om så fort han fick nappen. Jag hoppas bara inte det är några sjukdomar på gång.. Men ibland är man ju bara trött, och vi har varit ute mycket och fart de här två dagarna så det gör väl sitt med.

Jag satt här och blev så sjukt sugen på shaloms kebabsallad, varför har de inte utkörning?! Så sugen så jag skulle åka och hämta mat det är jag inte riktigt. Får sno ihop något till lunch här hemma istället.

/Tina 

höstfint..

Har finkammat lindex och hms barnavdelningar på nätet nu, och vad mycket fint till hösten de fått in! Blir alldeles salig. Borde egentligen lägga en beställning hos hm nu, för där tar ju alltid kläderna slut så fort och sen får man sitta och leta dag in och dag ut för att va med när de får hem nytt. Men min plånbok tycker inte riktigt detsamma och dessutom vet jag inte med storlekar. Ska han gå upp till 80 redan om en månad eller dröjer det fram till vintern?! strl.74 har han ju haft så länge nu, och känns som att köpa mer kläder i den storleken är lite som att slänga pengarna i sjön då han borde gå upp en storlek snart. Sen är det ju så att Zeb alltid behöver en storlek mindre i byxor än överdel, nu är 74-byxorna perfekta så nu slipper han ha förstora byxor längre.. Aja, det här blir vi väl inte klokare på men för er som vet vad era små guldklimpar har för storlek till hösten, råder jag att kika in lindex och hm´s höstkollektioner!

Pappan i familjen kom bara hem och vände idag, (han hann äta middag med faktiskt!) och nu är han iväg på hockey. Zeb somnade som vanligt 19.15 så jag får slappa i soffan eller nåt. Kryper lite i min kropp idag men vad ska jag ta mig för?!

/Tina

Matvrak..

Som Sofie sa häromdagen;-tänk om ni skulle få ett barn som inte gillar mat, som är vana vid Zeb som äter allt! Ja, lite så är det. Jag skulle nog få en himla chock om Zeb fick ett syskon som inte ville amma varannan timme första tiden och sen älskar allt som han får i matväg. Jag är ju så van vid att Zeb äter allt och nästan närsom, no probelms liksom. Aja, till grejen. Han gillar ju allt, utom en sak har jag nu märkt! Ärtor och torsk, första gången han vägrar äta mat. Han vägrar verkligen, tar en sked smakar och sen öppnar han inte munnen eller så gör han det och spottar ut maten igen. Ingen hit med andra ord. Som tur är står ju inte världen på att han äter torsk, men de portioner jag gjort det ska jag nog försöka locka i honom.

Sen till nästa matgrej, han har blivit så hungrig min lille grabb. Gröten på frukosten räcker knappt och när vi närmar oss 12 är han på ett himla humör, samma sak framåt fyra på eftermiddagen. Så lik sin mor är han nog allt, jag har ju också ett himla humör när jag är hungrig. I morse fick han kokt ägg efter gröten och det var gott det! Så får väl helt enkelt stoppa i honom mer, min "lilla" grabb. Hans viktkurva kommer nog med andra ord inte avta bara för han börjar röra sig mer, som bvc-tanten trodde. Men vad gör det? Han springer av det i framtiden, han har ju inte direkt anlag till att bli tjock om man ser på hans mor och far..;)


Zeb gör så rolig min när han bajsar och jag fick äntligen med det på kort!

/Tina


Long time..

Ibland är det bara så där att dagarna flyger förbi och att sätta sig vid datorn det finns det inte tid till. Har försökt sätta mig en massa gånger idag men alltid kommer det något i mellan. Har rensat en himlans massa kantareller jag och mor plockade igår (ja, Zeb va med han med men han gör inte så mycket nytta i bärryggsäcken). Alltid när vi plockat kantareller glömmer jag vilken tid det tar att rensa! I eftermiddags stod jag säkert en timma medan Zeb sov, så ikväll blir det kantarellmackor minsann.

Annars har vi varit och lekt med Micaela och Olli idag. Lika trevligt som vanligt och pojkarna leker bra. Dock inte så mycket med varandra men brevid, om de inte ska sno det den andra leker med förstårs..

Nehepp, Eddie är nere och nattar Zeb sen har jag lovat att klippa honom så det är väl bäst jag gör. Annars blir det bara slapp ikväll. De senaste kvällarna har gått i ett, så det behöver jag=)

/Tina

Full fart..

Den här morgonen/förmiddagen har gått i ett. Började ta tag i all tvätt jag tvättade igår, skriva handelslista, åka och handla, in en sväng på fyndlagret, hem och packa ner alla zebs för små kläder i plastbackar, börja packa resväskorna, mata i Zeb lunch och mata i mig själv lunch. Och nu kom tröttheten över mig, hade hoppats på att Zeb också skulle vilja vila snart så jag får mysa ner mig brevid honom i sängen och sova en halvtimma. Tyvärr verkar han inte ha vila i tankarna än, då han just nu far runt som en tok runt pappa som sitter och spelar gitarr.

Men shit va självständiga de små barnen blir så fort de kan ta sig framåt på ett eller annat vis själva. Mamma är jätte tråkig nu tycker Zeb och ålar snabbt som attan iväg från mig. Allt ska undersökas i lugn och ro minsann. Här hemma ska väl tilläggas för när vi är iväg är det faktiskt lite otäckt att kunna komma långt ifrån mamma. Men det är väl bara en tidsfråga innan han far runt som en tok när vi är iväg också. Häftigt att se deras utveckling, tänk vad om hänt på den korta tid han varit utanför min mage.

Nehepp nu ska jag slå mig ner på golvet och se om Zeb vill leka lite med sin mamma eller om omvärlden är alldeles för intressant.
/Tina

Morgonkaffe..

Sitter och dricker mitt morgonkaffe, väldigt sent jag vet men dock väldigt gott. Morgonen har gått i ett, jag vet inte riktigt vad vi gjort men Zeb vaknade på helt fel sida idag. Så även att jag försöker styra bort förmiddagslurarna så la jag honom igen nu faktiskt, undrar om han hade sovit färdigt när han vaknade i morse, tror inte det. Ändå sov vi till kvart över åtta! Tilläggas ska att Zeb va vaken mellan 03-05 inatt så kanske inte lustigt att han vaknade på fel sida. Hoppas han vaknar på rätt sida efter förmiddagsluren.

Hade tänkt att dra ihop lite torsk, potatis, morötter och ärtor till Zeb nu på förmiddagen, visade sig dock att vi inte har någon potatis. Typiskt! Det är ju en sådan där basvara man alltid har hemma, men tydligen inte idag. Hoppas att Eddie kan köpa med lite potatis hem när han slutar för jag har redan hunnit tina torsken så det är ju synd om den ska gå till spillo. Och när Eddie slutar det undrar jag med, tycker det är lite jobbigt att han aldrig vet när han kan komma hem längre. Inte för att jag hänger upp hela mitt liv på när han är hemma och inte men jag planerar ändå ganska mycket efter när han kommer hem, så att maten är klar och så vidare. Samtidigt är det ju roligt att han fått ett annat jobb. Från början sas det att hans arbetstider skulle va 07-16 4 dagar i veckan och 07-13.30 1 dag i veckan, jag kan nog räkan på en hand de få gångerna det har stämt. Men goa övertids-pengar eller komp-tid får vi väl hoppas på att det ger. Och igår var det ju väldigt uppskattat att han hade jobbat över så mycket så han kunde ta komp och komma hem och ta hand om sjuklingen och Zeb. Så allt har sina för och nackdelar.

Funderar på vad jag ska göra för nytta medan Zeb sover. Håller på att tvätta, måste packa i helgen så då är det ju en fördel om alla kläder som ska med utomlands är rena och fräscha. Har dock så himla lite torkmöjligheter så kan max tvätta två maskiner om dagen, sen har jag ju en sån där annan torkställning som jag kan ställa upp i vardagsrummet typ så det får nog bli lösningen idag.

/Tina

Bättre..

Känner mig redan så mycket bättre, tänk vad vila kan göra. Sov middag med Zeb i eftermiddags (ja, han sov tillslut) och efter det kände jag mig nästan helt frisk. Så i morgon hoppas jag att jag är pigg som en mört. Även att det är det värsta som finns att va sjuk, är det så härligt när man känner hur kroppen piggnar till och man blir frisk! Man känner sig som en supermänniska med alla krafter man får tillbaka. Tyckte det var lite samma känsla ett par dagar efter förlossningen, när de där värsta krämperna gett med sig (nu ska jag inte få det att låta som jag sprang omkring här hemma som en tok ett par dagar efteråt för det gjorde jag verkligen inte, var mer mörbultad än vad jag trodde man kunde bli) och man började känna sig normal i kroppen igen. Vet när jag skulle laga mat första gången efter förlossningen och allt gick så lätt, gick runt där i köket och funderade på varför allt kändes så smidigt när jag kom på att just det; det är ingenting mellan mig och spisen längre, det är inget som tar emot när jag böjer mig ner och jag når helt plötsligt fram till kökskranen=) Kommer också ihåg vad jobbigt det var på slutet av graviditeten att sätta i och ta ur linserna, jag kom ju liksom inte intill spegeln! Både handfat och en bouta-mage imellan. Men ändå var det härligt att va gravid, saknar det så mycket ibland. När man satt framför tv:n på kvällarna och lill (vi kallade Zeb för det i magen) körde racet i magen. Och åh, de första sparkarna man kände! Nu blir jag helt rörd av lycka här, nästa gång kommer jag nog njuta mer av graviditeten (om det blir en nästa gång, men det hoppas jag), för visst är det något visst att va gravid?!

Nog om gravid-snack. Eftermiddags-kvällen spenderade vi på altanen i kvällssolen och man får verkligen passa på att njuta nu för snart är det verkligen höst. Fast jag är ju en höst-människa egentligen, älskar det där friska i luften, färgerna på alla löv, septembersolen som värmer och få gå in och tända en brasa och lite ljus på kvällen och mysa ner sig under en filt. Men sommarn är alltid sommarn, den är helt underbar och jag tycker den gått alldeles för fort iår.


-"Jag går och snickrar lite nu mamma, så jag kommer inte höra dig" Han älskar hörselskydden vi köpte på ge-kås, skrattar som en tok när man tar på dem, tyvärr åker de av lika fort så han inte få med det på bild..

/Tina

Sjuk..

Fy, det där halsontet jag hade för ett par dagar sen stannade tyvärr inte vid halsont. Igår bröt förskylningen ut på riktigt, rinnig näsa, ont i huvudet och allmänt sjuk. Ingen lätt match hade jag här hemma igår med en jätte pigg Zeb som vägrade sova på hela dagen och en karl som var tvungen att jobba över.
Idag mår jag lite bättre men mest är det nog för att Eddie kunde kompa ut idag och gå hem redan på förmiddagen så jag har mest vilat hela dagen. Tur var väl det i och med att Zeb har en vägra sova på dagen-dag idag igen. Klockan är i och för sig inte så mycket än men jag vågar nog säga redan nu att han inte kommer sova mer idag.

Puh, hoppas bara inte Zeb och Eddie blir smittade.
/Tina

Trött pojk..

Vad trevligt Zeb och jag haft i eftermiddag på öppna förskolan, har helt glömt bort vad trevligt det är. Och nu känns det som Zeb har mer nytta av det med, när han kan röra sig och utforska. Dock var han lite blyg idag och ville inte riktigt åla iväg från mamma men det släpper nog snart om vi går dit lite oftare nu igen. Zebbis somnade naturligtvis i vagnen på vägen hem och det var väl inte otippat för han har ju inte sovit så mycket idag, men till det stora MEN.. ingen bra tid alls för honom att sova så här dags. Om han inte vaknar innan halv fem måste jag nog tyvärr väcka honom, fy vad jag hatar att väcka barn som sover!

Sofie skulle komma och plocka lite av våran frukt i trädgården, skönt! Då behöver jag inte ha  så dåligt samvete av vad jag ska göra med den. Så är det någon mer som vill ha plommon eller äpplen är det bara att höra av sig. Lite plommon och äpple ska jag väl med ta hand om, äpple och plommon-puré är det en bra mix tro? Vågar nog inte ge bara plommon för då får jag väl inte göra annat än byta bajsblöjor framöver. Får ta tag i det där på torsdag eller fredag för då har vi inget för oss.

Nehepp, kanske laga lite middag då?! Eddie jobbar över på obestämd tid idag.(Inte bara fördelar med att han bytt jobb, känner jag ibland men aja.. det är en annan historia)

/Tina

tisdag..

Måste ändå våga påstå att det är skönt med vardag igen. Jag vet för en gångs skull till och med vilken dag det är. Något som också är skönt är att bebis-aktiviteterna börjar komma igång eller rättare sagt jag har lust att gå in på dem istället för att va ute. Idag ska vi ta oss iväg till babycafet på öppna förskolan tänkte jag. Får se vilket humör min lille son är på för sömnen för honom blir helt kaos idag, men han brukar kunna hålla humöret uppe när vi är iväg faktiskt. Ska i vilket fall bli trevligt att träffa lite andra mammor och barn.

Något som inte känns okej är att min hals börjar kännas knas, jag har inte direkt ont men det svider i den. Vill verkligen INTE bli sjuk när våran resa är så nära nu, för även om jag hinner bli frisk så smittar jag väl ner både Eddie och Zeb lagom tills vi ska åka. Får hoppas att det bara är lite rivigt i halsen, brukar ju lätt på ont i halsen efter att jag hade körtelfeber. Innan dess hade jag nästan aldrig ont i halsen men efter det så får jag ofta och lätt det. Som väl är så stannar det oftast vid lite halsont och det kan man ju leva med.

Det ser förresten ut att va riktigt härligt väder ute idag. Har inte hunnit ut och kolla men jag misstänker att både jag och Zeb får ta på oss lättare kläder innan vi traskar ner till öppna förskolan. För idag ska vi gå, har varit så dålig på det i sommar. I vintras gick jag jämt, jämt och jämt vart vi än skulle plus att jag tog minst en "vanlig" promenad om dagen. Inte för att jag behöver det för vikten utan för jag mår bra av att röra på mig. På tal om att röra på sig ska Emelie och jag börja simma en gång i veckan i höst, det ska bli skönt! Är det fler som vill hänga på är det bara att hojta till=)

/Tina


Det är skönt när det blir kväll..

En av Zebs godnatt-sagor avslutas det är skönt när det blir kväll, jag tycker att det är så mysigt avslut. För det är ju faktiskt skönt när det blir kväll, man coolar ner tempot, myser framför tvn, tar en dusch och får krypa ner i sin sköna säng.

Eddie nattar Zeb det sista, vi läste sagor ihop alla tre ikväll. Så nu återstår bara det sista och det får Eddie ta. Det måste jag säga är den stora fördelen med att vi börjat ge Zeb välling på kvällen, nu kan Eddie natta mer. I 8½ månad innan så har det blivit så att jag har ammat och sen nattat. Inte för jag tänkt på det så mycket men nu känner jag att det är skönt att kunna hjälpas åt mer.

Bvc-besöket gick strålande och Zeb håller sin stadiga viktkurva, längden ligger han precis på mittlinjen på och har gjort ett bra tag nu så det var bra det med. Sen ska vi börja ge lite mjölk till gröten, yoghurt och så där lite försiktigt så han får vänja lilla magen vid laktos. Plötsligt kändes han så stor! Mjölk på gröten, herre jisses. Snart är han verkligen stor min lille grabb.

Nu kom Eddie upp så nattningen gick snabbt, skönt det!

/Tina

Måndagsmorgon och vardag igen..

Kändes mycket lustigt i morse när Eddies klocka ringde, herre jisses det var över fyra veckor sen den ringde på morgonen och väckte en. Ändå tycker jag att det är lite skönt med vardag igen, man kommer in i rutiner, sovtider för Zeb är lättare att planera osv. Dock blir det bara vardag för oss i knappt två veckor för sen drar vi till cypern, lovely! Vad vi längtar nu, måste börja packa denna vecka bara!

Nu vid tio ska Zeb på 8-månaderskontroll på bvc. Ska bli spännande då vi inte  varit där sen i början av juni. Han har nog gått upp en del i vikt skulle jag tro, längden tycker jag alltid är svårt att gissa men ett par centimeter på längden är det säkert med, får återkomma med resultatet senare.

Hade tänkt vi skulle gå till bvc, men regnet öser ner så vi tar nog bilen trots allt.

Idag ska jag testa Sofies tips om Zebbisens sömn som inte värkar bli bättre. Han ska bara få sova en gång på dagen idag ifall det är så att han sover för mycket på dagarna, så jag kommer nog ha fullt upp att roa honom hela förmiddagen efter bvc så han kan hålla sig vaken och allert, sen får han somna efter lunch istället. Aja, jag får återkomma om hur det gick med det med.

Nu har min son tröttnat på att leka själv på golvet så bäst jag gör honom sällskap innan vi far iväg.

/Tina

Sleeping..

Mina två hjärtan de sover. Eddie skulle natta Zeb för eftermiddagslur vid halv fyra, så jag tänkte att då passar jag på att duscha, tvätta håret, sminka mig och greja i ordning mig för kvällen. Efter det hade de fortfarande inte vaknat så tänkte att ja, men då unnar jag mig lite lugn och ro och sätter mig med ett glas cola och en tidning på altanen för de vaknar ju snart ändå. Jag försjönk helt i min tidning och helt plötsligt hade jag läst ut hela tidningen, tror ni mina pojkar hade vaknat? Nej. De har sovit 1½timma nu och när jag tittade in såg det inte ut som de precis skulle vakna så nu vill nog Zeb ha nattclub ikväll.(Brukar kalla det det när han inte  vill lägga sig i vanlig tid) Och vem väcker ett sött sovande barn? Jag har inte hjärta till det i allafall. Hoppas vi att han vaknar på toppenhumör och orkar leka med sina kompisar ikväll, Zeb alltså. Ikväll kommer nämligen familjen Gustafsson/Henriksson och familjen Palmqvist/Rehn och grillar hos oss, sen beger vi oss ner  på stan (och hoppas att barnen somnar i sina vagnar) och tittar på crusingen som är ikväll.

Nu vaknade mitt stora hjärta, men lillhjärtat sover än.

/Tina

Dagen börjar gå mot sitt slut..

Vissa dagar bara susar förbi, känns som man nyss gick upp och redan är det kväll. Idag kom Micaela och Olli hit och vi åt lunch, grabbarna busade, tog en lång härlig promenad så grabbarna fick vila lite och sen gick vi in och lekte, busade och pratade ännu mer. En riktig toppendag helt enkelt.

Zeb blev väääldigt trött av allt lekande så vid sju så satt han med mig framför tv:n och ögonlocken slog igen, han spärrade upp dem, de slog igen igen ja.. så höll det på så jag beslutade att det får bli natt tidigt för hans del och han somnade som en stock så fort jag la ner honom i sängen. Var längesen han somnade så snabbt på kvällen, skönt. Kanske vågar hoppas på förbättring?!(Vet inte om jag skrivit det här men det har varit lite bök och stök vid nattningarna den senaste tiden då han bara ska ställa sig på alla fyra i sängen och åla runt..)

Sambon min är på rymmen hela dagen och kommer nog inte innan jag går och lägger mig så jag ska sitta lite vid datorn sen ska jag bläddra i tidningar. Har massa (eller massa och massa, 2 mama-tidningar och 1 viföräldrar) att plöja igenom. Med andra ord, slapparkväll blir det!

/Tina

Grejar och styr..

Ögonlocken mina var väldigt tunga i morse när Zeb bestämde att det var dags att gå upp. Fördelen med att han rör sig mer är att han kan roa sig med att åla runt mellan mig och Eddie i sängen, klättra på oss och så vidare i en timma på morgonen så man kan halvslumra en stund till, skönt. Det negativa med detta är att när vi väl tar oss upp ur sängen hinner Zeb bara äta gröt och klä på sig sen är han trött och vill sova förmiddagslur, så förmiddagarna känns knappt som man hinner mysa, gosa och busa med honom alls.

Trots tunga ögonlock på morgonen har jag nu fått massa energi och hunnit med att plocka i ordning och greja här hemma på förmiddagen. Även hunnit förbereda lunchen lite, och det är verkligen något jag börjat uppskatta sen Zeb föddes; All mat som går att förbereda som pajer, gratänger, lasange osv. För då förbereder jag det när Zeb sover förmiddag/eftermiddag beroende på när man ska äta sen får det stå tills det är dags att äta, då är det bara att kasta in det i ugnen! Perfekt!

Nu vaknar Zebbisen så bäst jag tar upp honom innan han grinar ihop..
/Tina

Ljushuvud..

Idag har jag åter blivit ett ljushuvud.(och med det menar jag inte smart för det är jag jämt utan blond). Snälla Emelie var här hela eftermiddagen och gjorde fina blonda slingor på mig. Snyggt blev det, men det tar ju alltid ett tag att vänja sig vid en ny hårfärg.

Annars har jag mest ägnat tid i köket idag. Lagat 15 portioner med Spagetti och köttfärsås till Zeb samt 10 burkar med persika/päron-puré. Så nu ska han nog klara sig på matfronten ett bra tag. Kanske till och med ända tills vi åker till Cypern?! Och det börjar verkligen närma sig, måste börja skriva packlista så vi får med allt vi ska. Viktigast är väl pass, biljetter, sjukvårdskort, men en del annat ska vi försöka få med också.

Imorgon ser jag och Zeb fram emot lunch med Micaela och Olli. Var längesen vi lekte med dem nu så det ska bli riktigt roligt.

/Tina

Tankat gratis?!

Vad skönt det är att va hemma! Borta bra men hemma är helt enkelt bäst, tänk vad jag kommer njuta av att komma hem efter en vecka på Cypern?! Eller inte, då är det ju en helt annan sak att komma hem. Man kommer från ett varm, skön, slapp och förhoppningsvis underbar semester. Då kommer man säkert INTE tycka det är skönt att komma hem till vardagen men efter två dagar bland massa folk i Ullared ja, då är det underbart att va hemma. Idag ska vi va just bara hemma, ska bara iväg och handla mat men annars ska vi bara vara. Tror Zeb behöver det med.

Kollade mitt konto nu precis för att se hur mycket pengar jag egentligen hade kvar efter ge-kås, och vet ni vad? Vi tankade på vägen hem och de har fortfarande inte dragit det från mitt kort! Tankade full tank så det gick på ett par hundralappar om man säger så. Kanske inte  ska ropa hej än, då de kanske drar det under dagen men visst vore det fantastiskt om de bjöd på bensinen?! Skulle inte sitta fel, då jag får leva på existensminimum resten av månaden efter ge-kås besöken. (Eller nalla lite från mitt sparkonto, som det tyvärr blivit alldeles för mycket nallande av på sista tiden)

Nu ska jag ringa min mor, för det var längesen jag pratade ordentligt med henne.
/Tina


Ullared..

Nu är vi hemkomna från två dagar i Ullared. Ja, känns inte som jag behöver skriva att vi shoppat loss?! Emelie och jag har sprungit runt på ge-kås och karlarna har tagit hand om barnen. Fast de hade också sprungit två varv inne på ge-kås trots att de innan sagt att de absolut inte skulle gå in, fynd hade de visst gjort med. Men vad köpte då jag? Kläder till Zeb, Ovrall+höstjacka+vantar till Zeb, kläder till mig, klocka, bobbycar till Zeb(men säg inget till honom för han ska få den i 1-årspresent av oss, ute i god tid jag vet men va fasiken!), ja och sen en massa saker mer som jag knappt kommer ihåg nu.

Zeb har blivit så tokig när man ska söva honom, eller hela nätterna rättare sagt. Han ska bara över på mage och åla runt, helt hopplöst. Inatt tror jag att jag kanske fick si så där 4 timmars sömn totalt eller nåt. För han vaknar ju varje gång han snurrar över på mage och är arg, varför han är arg det har jag inte listat ut än.. Jobbigt är det i allafall, inte lätt att söva någon som ålar runt det kan jag lova. Ibland önskar jag att spjälsängen vore lite mindre så han inte hade plats att rulla och åla, men det kan man ju tyvärr inte ändra på.


ja, så här såg det ut häromdagen när han skulle sova förmiddag. Hopplöst...

Ikväll blir det sängen tidigt för mig kan jag lova. Sen hoppas jag verkligen på ordentligt med sömn inatt men det kan jag nog bara drömma om..

/Tina

En överlycklig trött Zeb..

Zeb har ju läänge tränat och stånkat och försökt komma framåt men så fort han försökt så kommer han bara bakåt. Hans lilla sätt att komma till saker och ting har ju varit att rulla dit, ofta har det blivit långa omvägar för att komma till rätt sak. I Tisdags var vi ju ute i Zebs farmors stuga och helt plötsligt drar Zeb tag i gräset och drog sig framåt, ni kan aldrig gissa vad det var som lockade?! Jo, farbror som satt och åt chokladkex och inte delade med sig. Sen dess har han sen vägrat att göra några försök igen, men sen i eftermiddags helt plötsligt ålar han framåt på golvet!! Det bara kom, jag fattade inte vad han gjorde först men sen gjorde han det igen, igen och igen. Helt överlycklig var han, mitt hjärta<3 Hela eftermiddagen och kvällen har han ålat och ålat och ålat, det går inte fort men framåt och till rätt grej kommer han. Det måste verkligen va en helt ny värld som öppnar sig för honom nu. Tänk att kunna ta sig dit man vill, efter att ha legat och suttit på nästan samma ställe i 8 månader. Dock fick jag och Eddie oss en tankeställare när han tog sig fram till kattmaten och började ta för sig, vi har inte alls ett barnsäkert hem! Måste plocka undan massa saker nu som jag inte vill att han ska dra ner och flytta mina tidningshögar, för han ÄLSKAR allt som är gjort av papp. Sen har jag ju stora krukor stående på golvet lite här och var, när han går(med hjälp av mina eller eddies händer) så kan man ju styra honom ifrån blommor och sådant man inte vill att han ska va på. Men det kommer vi ju inte kunna  göra nu längre. Aja, jag ska inte gå händelserna i förväg. Imorgon kanske han vägrar att åla igen, kanske är lite som det där med att vända sig. I början gjorde han det bara några få gånger och ganska lång  tid mellan varven, sen efter ett tag när han kom på rätta knycken ja, då rullade han ju överallt men det tog ju sin tid. Tycker i allafall att det är roligt för Zeb efter all träning och slit han lagt ner på att försöka ta sig fram. Och ni kan ju gissa om det var en jätte trött Zeb jag nattade ikväll? Han var helt slut!

Imorgon bär det äntligen av till Ullared och Ge-kås, jag har velat åka dit ända sen i februari någongång och nu äntligen! Kommer säkert mest bli saker till Zeb men en hel del till mig har jag skrivit på listan med! (Listan som jag för övrigt började skriva på för länge sen, som jag inte hittar! Så har försökt skriva en ny, men den är inte alls lika lång så förmodligen har jag glömt en massa saker!)

Nu ska jag äta chips, surfa och hoppas på att få bestämma kvällens film..

/Tina

Det börjar..

Zebs rum börjar äntligen likna något. Den sista tapetseringen hann vi med idag plus att vi kört massa skit till soptippen så imorgon ska jag försöka organisera alla högar med grejer jag la ut i hallen medan vi skulle göra i ordning Zebs rum. Usch vet inte vad jag ska göra med allt, har varit så bra att ha det där rummet och ställa in allt som man inte vet vad man ska göra av. Men nu ska jag på något vis försöka bringa ordning bland papper och pärmar. Borde börja redan nu ikväll men jag har inte orken. Måste verkligen städa i morgon med, har ignorerat oredan, dammet och smutsen i huset alldeles för länge nu. Så i morgon tror jag inte jag behöver sitta sysslolös. Hoppas Zeb tycker att mamma ska greja också, för annars tar allt mer än 3 dubbelt så lång tid. Men jag måste ändå säga att renoveringen av hans rum gått ganska snabbt med tanke på att vi har haft Zeb att roa samtidigt.

Zebbisens andra tand håller på att tränga igenom nu också, har anat att den varit på gång idag men har inte fått titta i munnen men ikväll fick jag se att det håller på att spricka igenom där med. Två tänder på en vecka, inte dåligt det! Men visst brukar det va så att tänderna oftast kommer 2 och 2?

Nu ikväll har Eddie och jag njutit av kräftor! Åh, jisses vad gott det var. Inget slår svenska kräftor alltså! Skulle ta en bild och läska er lite men Eddie hade bytt objektiv på kameran och jag orkade verkligen inte stå och pilla med det, så tyvärr får ni inte se de läckra kräftorna..

Ska sitta och leta gaderob till Zebs rum nu. Var inne en snabbis på Jysk i eftermiddags och där fanns en fin, men jag vet inte.. Sist vi köpte något på jysk var det sådant himla plocke pin plus att när vi väl fick ihop det så var det skavmärken på grejerna. Fick ju dock en slant tillbaka för det, men det är ju inte roligt. Nu ska jag sluta svamla och leta rätt på en garderob istället.

/Tina

Torsdag..

Denna torsdag har vi tillbringat ute i mina föräldrars stuga. Vi åkte ut redan vid 9-tiden och var inte hemma igen fören framåt sex på kvällen, härligt! För en gångs skull kunde Zeb sova riktigt ordentligt även att vi var borta, nämligen precis som vanligt. Vi har badat, hela 23 grader varmt i Sommen nu! Om pappas termometer stämmer, jag vet inte men ibland känns det som en riktig glädje-termometer men idag kan det nog stämma då det var riktigt skönt. Zeb är ju som jag skrivit innan en riktig badanka och älskar allt som har med vatten att göra. Och vad gör man inte för sitt barn?! Bara att traska i även att man kanske inte känner för det.



Nybadad Zeb och nybadad mamma, härligt med lite frukt i gräset efter det=)

Imorgon sägs det att det ska bli fint men lite sämre väder än vad det varit innan. Får se om vi kan hinna lite tapetsering i Zebs rum. Vore skönt om det blev klart innan Eddie börjar jobba igen.

/Tina

8 Månader..

Idag blev min lilla bebis hela 8 månader! Jag fattar det inte, det känns som han är max 5 månader men samtidigt kan jag inte föreställa mig hur det var innan han kom till världen. Han är inne i ett jätte utvecklingssprång det märker jag på hela honom, han är otroligt fäst vid sin mamma och pappa, försöker hela tiden ta sig framåt på olika vis men får lite småpanik om han lyckas, ställer sig upp vid allting som finns i närheten och vet ni vad? Sin första tand har han fått med! Man kan nog säga att den kom idag, har varit lite vasst i flera dagar men idag känner man verkligen en liten tand där nere. Så idag har vi invigt tandborsten och det var ju en upplevelse i sig men han tyckte nog det var skönt när jag gnuggade men jätte svårt att komma åt! Ja, lille killen min börjar bli stor. Jag blir lite tårögd nu, älskade unge vad jag älskar dig!

För exakt 8 månader sen låg vi där på förlossningen med en 1½timmas gammal pojk och bara njöt av att sitta och titta på honom, vid den här tiden ammade jag honom för första gången, tittade på hans små händer, de mörka klara ögonen, luktade på hans tunna hud, smekte honom över huvudet för första gången, lyfte honom för första gången, det var inte mycket man visste då om framtiden tillsammans med den lilla krabat som just kommit ut men jag kan bara säga att det blivit tusen gånger tusen gånger bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig livet med en bebis kunde vara. Mitt älskade hjärtebarn!

/Tina

Underbar dag..

Vilken härlig dag vi haft idag. Känner mig helt fulltankad med sol, bad, goda vänners sällskap, god mat och lite cider på det=) Började vid lunch tid med bad och fika i Emelies föräldrars pool, så härligt! Där vart vi kvar ända fram till halv fem tiden sen åkte vi hem var och en till sitt så barnen fick sova lite efter allt bad. Sen kom Emelie, Dennis och Leo hit och vi åt tacos tillsammans. Mysig sommardag helt enkelt. Och för en gångs skull kom vi ihåg att ta med kameran och jag har tagit mig tid att ladda upp dem, så här får ni dagen i bilder;


Zeb provar leos "badring"..


Emelie och Leo.


Hela gänget (förutom Emelie som fick hålla i kameran)


Eddie och Zeb simmar som bara den.


Skönt under parasollet.

Tyvärr är det ju så att bilder försvinner ut i universum när man lägger ut dem på nätet så nu har jag valt att copyright märka alla bilder jag lägger ut här. Så nu känns det lite säkrare och jag tror jag kommer bjuda på fler bilder från min vardag numera. Har nämligen tagit hem ett toppenprogram till datorn som Emelie tipsade om, så det är superlätt att sätta vattenstämpel på alla bilder innan man lägger ut dem, Photoscape heter det för er som är intresserade.

Hoppas ni alla haft en skön sommardag!
/Tina

Sol och klarblå himmel..

Är det inte fantastiskt när man vaknar till sol och klarblå himmel?! Det är sommar när den är som bäst. Igår hade vi ju också jätte fint  väder och hela familjen tog sig ut på badstranden. Zeb är helt galen när det kommer till vatten det är en sak som är säker och inte bekymrar det honom att det är kallt i sjön, nej då han plaskar på som en vilde. Älskade unge<3 men lustigt vore det om han inte blev en badanka då både jag och Eddie var som tokar i vattnet när vi var små. Min mamma brukar säga att jag badade 2 gånger per dag, en gång efter frukost och då låg jag i vattnet ända fram till lunch, gick upp och åt sen badade jag en gång till och den gången höll på ända fram till kvällen. Jag vägrade gå upp där i mellan, haha.. Har på känn att Zeb kommer bli exakt likadan=) Men härligt med badglada ungar, sen tror jag att det är bra att de får vänja sig att bada i sjöar redan från början. Då blir det aldrig någon stor grej sen..

Idag ska vi också åka och bada. Får sällskap av Emelie, Dennis och Leo. Trevligt trevligt, ska packa ner massa fika med. För igår hade vi alldeles för lite fika med oss och det vill vi inte riskera..


Ha en fin dag allihopa!
/Tina

RSS 2.0