Korvgryta..

Här kommer receptet på korvgrytan;

200g falukorv
2 dl långkorningt ris (okokt)
2 tomater
1 liten röd paprika
torkad basilika
1 msk osaltad tomatpuré

Koka riset som pasta, det vill säga koka upp vatten och lägg sen i riset och låt koka, häll sedan av det överflödiga vattnet(Detta gör riset smidigare att mixa) Mixa riset med lite av spadet från kokningen.
Koka de skalade tomaterna och paprikan i små bitar tillsammans med torkad basilika tills det blir mosigt, mixa blandningen. Värm upp den mixade tomat och paprika-såsen i en kastrull och lägg i korven och tomatpure, koka ihop ca 5-6 minuter eller tills korven är färdig. Mixa allt igen och rör ihop med riset. klart! Blev 6st Zeb-portioner=) och fick högsta möjliga betyg! (Det vill säga han åt som en hungrig varg!)

/Tina

Photos..

I förrgår när jag satt och skulle greja med designen på bloggen satt jag och kollade igenom alla bilder på Zeb, och shit vad man glömmer snabbt! Har min lille pojk varit så liten?! Fick mig även att tänka på vad dålig jag är på att ta bilder så idag och igår har jag nog knäppt 60 kort på Zeb=) Skulle gärna dela med mig mer här om det inte tog så förbaskat med tid att ladda upp bilderna. Men här kommer lite från tapetseringen igår:





En liten smygkik på tapeterna fick ni med. Lovar att lägga ut fler bilder när rummet är helt klart.

/Tina

Lördag förmiddag..

Vilken skön start på denna lördag, vet inte vad det är men känner mig helt utvilad, lugn och harmonisk. Riktigt underbart! Eddie är iväg hela denna lördag så vi ska bege oss ut på stan när Zeb vaknat för att inhandla en present till Hugo, för i eftermiddag ska vi på barnkalas! Se om vi kan hitta något fint och bra till honom.

Gjorde en ny maträtt till Zeb igår, korvgryta! Mycket uppskattat, säger som vanligt; vill ni ha recept från ni hojta till bland kommentarerna så lägger jag ut det. Egentligen måste jag göra fruktpurer till Zeb idag med, vet inte  om det hinns med. Finns ju faktiskt en morgondag med..

Zeb var jätte svårsövd i går, herrejisses säger jag bara! Så fort han somnade till vaknade han och gallskrek. Höll på i två timmar så till slut gick jag och la mig med honom i våran säng, undrar om det verkligen är en tand som är på väg. För nu har det spruckit upp ett litet litet hål i tandköttet men man känner inget vasst. Han verkade ju dock ha ont i gårkväll och efter att han smetat in tandköttet med lite alvedon somnade han som en stock, så jag undrar om det inte är det som spökar.. Det får tiden utvisa helt enkelt, man tycker ju dock att hans första tand bör komma snart... Har ni tänkt på att jag alltid skriver om när Zeb INTE sover, ni måste tro att han aldrig sover bra! Men när han sover, finns det ju inget att nämna men jag lovar han sover bra mestadelen faktiskt. Över huvudtaget är det så lätt att klaga så fort någonting inte är bra men man skriver sällan om allt som är bra, iallafall är jag sån.

Nu ska jag plocka lite här hemma i lugn och ro innan Zebbis vaknar.
/Tina

Full rulle..

Idag har vi verkligen varit effektiva här hemma. Började dagen med att tapetsera(hann med att tapetsera hela fototapeten plus en del vitt), sen matlagning, storhandling, barnmatskok och nu på kvällen har vi varit ute i skogen på jakt efter kantareller. Nu har vi njutit av lite fredagsmys bestående av räkor, baguetter, kex och ost. Och snart väntar en gigantisk godispåse=) Sen kommer jag nog somna som en stock skulle jag tro.

Den fortsatta designen här på bloggen den får ligga vilandes för denna kväll för jag orkar helt enkelt inte. Får se om tid finnes att fortsätta i morgon.

/Tina

Ni får ursäkta..

Ni får ursäkta hur bloggen ser ut just nu, försöker mig på att göra en lite mer personlig design och jag har helt glömt hur svårt och jobbigt det är. Men inom sinom tid ska nog även jag få till en snygg design, håll ut bara! Kan ta sin lilla tid innan jag hinner sitta med det igen för de närmsta dagarna är det tapetsering och göra klart Zebs rum som är prio 1.

/Tina


Pop skaljacka..


Denna fina skaljacka från Polarn O Pyret vill jag att Zeb ska ha till hösten/vintern, men wow vilket pris! Jag var så dum i våras för då låg det ute en massa sådana här på tradera, men jag vågade inte buda hem en för jag inte visste vilken storlek som skulle passa till hösten. Nu finns det knappt några ute=( Det är ingen av er bloggläsare som har en liggandes i gömmorna i strl.80?? Färg spelar inte så stor roll så länge den inte är rosa...

/Tina


Irriterande..

Fy vad  irriterande det var sent igår kväll när jag äntligen fick en lugn minut till att blogga lite. Ja, då skrev jag ett jätte långt  inlägg och precis när jag var klar och tryckte på publicera så la vårat internet av. Efter lite omstartning av dator och internet funkade det igen men tror ni jag hade någon blogglust kvar då? Nej.

Eddie han är nere i Zebs rum och målar listerna för sista gången, så imorgon ska vi äntligen börja tapetsera. Håller alla tummar jag har att Zeb tycker detsamma och är snäll och medgörlig när mamma och pappa ska greja. Han har ju börjat sova så lite på dagen, 45 minuter på förmiddagen och 30-45 minuter på eftermiddagen bara, så på den lilla tiden hinner man inte mycket. Tänk vilken lyx det hade varit om han sov 1½ timma på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen som han gjorde för någon vecka sen. Då hade vi nog klarat tapetseringen på den tiden. Går i lite tankar om när det är dags att dra ner till 1 ordentlig sovstund om dagen istället för 2, men han är fortfarande så trött på förmiddagen så den luren behöver han verkligen. När brukar det va dags för det? Känns som att han inte  behöver lika mycket sömn på dagarna längre och det vore kanske bättre att ta ett längre pass på eftermiddagen, men lite tidigt kanske?! I och för sig sover han ju bättre på nätterna igen så det har ju säkert med det att göra. Sen känner jag att om han bara ska sova på eftermiddagen blir man ganska låst, för han sover ju bäst hemma och ska han då sova ett långpass varje eftermiddag känns det som man aldrig kan hitta på något på eftermiddagarna längre. Vad jag yrar nu känner jag, men bloggen är mitt sätt att få ner och ihop mina tankar. Jag har alltid mått bra av att skriva och känner alltid att ett virrvarr i huvudet blir så mycket bättre och klarare när man får ner det på papper(läs bloggen).

Nu ska jag unna mig en kväll i soffan, Zeb somnade tidigt och jag ska bara vara! Det ni! vardagslyx, kallar jag det.

/Tina

Ny vecka..

Nu när Eddie har semester tappar man vad det är för dag, vecka med mera mer och mer känner jag. Men det är väl det man kallar semester.

Vill ni veta hur resan gick igår?! Tja, inget jag rekomenderar med en 7½ månads bebis som tycker att sitta still i knät i 8 timmar är det värsta möjligt tänkbara. Men jag tyckte han var duktig ändå. "Gick" mycket med honom fram och tillbaka i de trånga korridorerna på båten och nöjd i knät var han när han fick sitta ute och titta ut över vattnet. Men nej, inget jag rekomenderar men det gick. Dock så sov han så duktigt i sin vagn både på förmiddagen och eftermiddagen, det trodde jag aldrig! Men det brummar jag sövande från båten så det var nog det mest. Och maten, fy vilken besvikelse! När man beställer in en kötträtt som kostar 190kr förväntar man sig ju ganska mycket, in fick man ett par sega grå fläskfile-bitar och kokt potatis. Men det är väl maten på båten de tjänar pengar på för själva båtresan kostade ju inte mycket. Det roligaste var nog på eftermiddagen ville jag ha kaffe och en kanelbulle, visst sa Eddie och gick och köpte 2 kaffe och 2 kanelbullar = 100kr! Alltså kostade kanelbullen 25 kr och kaffet 25 kr! Helt sanslöst.

Idag ska vi ha lite grillning och grejer ute i mina föräldrars stuga. Vi hade tänkt att åka ut efter lunch men jag tror vi åker nu på förmiddagen redan, vädret verkar ju väldigt lovande och varför då sitta i stan när vi lika gärna kan åka ut dit och bada och mysa istället?! Måste bara handla först, och packa OCH Zeb ska vakna från förmiddagsluren. haha, klockan kanske drar iväg sen ändå..

/Tina

Det slår ju aldrig fel..

Idag ska vi ut och åka båt på Göta Kanal, jag hade planerat att det blir perfekt om Zeb går upp vid sju och sen sover han i bilen på väg dit. Men naturligtvis vaknade han halv sex och tyckte att det var morgon, så nu sover han i sängen och allt blir helt fel. Det liksom slår ju aldrig fel det där med sömnen när man ska iväg. Men vi får hålla tummarna för att han vilar till en stund i bilen sen med. Han har blivit så bunden till att sova i sängen, vagnen går en stund 15-20 minuter men sen vaknar han. Så vi får väl se hur det går idag, men båtens gungande kanske har lite sövande effekt på honom under dagen.

Nu vaknar han visst här..
/Tina

pirat..

Det blir ju lite pirat/sjörövar-tema inne på Zebs rum med tanke på tapeten med skattkarta. Sitter och letar lite fina detaljer som man kan ha till sen. Kommer ju inte få plats med jätte mycket grejer där inne med tanke på att en garderob(stavning?) är ett måste och sen måste det finnas utrymme att leka på. Tror att vi satsar på en bilmatta på golvet i allafall.


Men lite sånt här smått och gott tycker jag allt vi ska klämma in.





Häromdagen hittade jag så fin skylt där det står Här bor en pirat, den vore också perfekt. Sen måste det ju finnas lite utrymme för saker som han med åren själv väljer ska vara där, så i början nu kommer det säkert va ganska kalt. Men jisses, vad kul det är att göra barnrum! Blir det syskon till Zeb måste vi köpa ett större hus så jag får inreda varsitt barnrum till alla barnen..

By the way har Zeb en "att vakna så fort nappen åker ut"-kväll. Tur jag sitter på altanen så jag slipper springa i trappen stup i kvarten.

/Tina

Summan av kardemumman..

Ja, här går dagarna i ett trots semester. I och med att det skulle bli dåligt väder hela veckan drog vi igång renoveringen av Zebs rum. Dock har ju vädret bara blivit bättre och bättre, brukar ju va så när man hittar på nåt att göra inomhus istället. Nu är det i allafall slipat och spacklat där nere så nu får det va för den här dagen. Allt tar ju även lite längre tid när man har en liten Zeb att ta hand om samtidigt. I morgon har jag en rolig del framför mig, måla de blåa listerna vita! Usch, jag vet hur jobbigt det var att få det att täcka inne i vårat sovrum. Så jag vet vad jag har framför mig. Och till alla er där ute; sätt aldrig bård! (Ett helsike att få bort när man ska tapetsera om) och måla aldrig lister i någon annan färg än vit!

För övrigt denna vecka har vi hunnit med ett besök till Vadstena med Emelie, Dennis och Leo. God mat och sen gick vi runt och kikade på alla bilar.

Nu sitter jag och väntar på kvällsmaten (pizza). Det har blivit mycket pizza på sista tiden men jag tycker det där går i perioder. Idag blev det mest det för att vi åt middag så tidigt idag så vi är vrålhungriga och jag orkar inte ställa mig i köket och laga mat igen. Men visst blir man gött trött och hungrig när man håller på att renovera och fixa?!

Nu ska jag sätta mig och leka lite med  Zeb på golvet innan maten kommer och sen blir det sängen för hans del.

(Just det, vi håller på att fiska kräftor med mitt i allt ihopa. Går sisådär men igårkväll var vi iväg neråt ån till och drog upp lite mört så inatt håller vi tummarna, visst?)

/Tina

Dagsutflykt..

Idag har vi varit med mina föräldrar på en liten tripp till Motala. Gått lite på stan, fikat och ätit lunch. Zeb den lilla bortskämda, har naturligtvis fått en massa saker igen, pappa Eddie köpte ett par fina sandaler till honom och morfar köpte en barnstol till cykeln. Så nu kan Eddie och Zeb ge sig ut på egna små utflykter, bara en cykelhjälm som ska inhandlas med sen så..

Nu ska Eddie slänga i lite färg i mitt hår.


En sovande Zeb i ryggsäcken ute på kantarelljakt härom dagen..

/Tina

Hur fin?

Tapet från Sandberg
Har hittat denna tapet på en sida, från Sandberg. Skulle verkligen va så fin till Zebs rum men nu kan jag inte hitta den någonstans! Bara någon liknande men den var inte alls lika fin, så typiskt. Verkar som de slutat göra den. Får fortsätta leta helt enkelt, imorgon tror jag det blir en tripp ner till colorama här i stan för att se om de har den. Jag ska bara ha den!

Något annat jag letar efter så är det första säsongen av Off the map, ni vet den läkarserien som gick på 5:an i våras efter Grey´s. Hittar inte den heller någonstans och jag vill se hela den serien, såg bara några avsnitt.

Så är det någon som hittar "min" tapet eller Off the map kan ni väl snälla tipsa mig!

Micaela och Olli har varit här och lekt med oss idag, så trevligt så. Zeb tyckte nog detsamma och vart jätte trött och har snart sovit i 2 timmar! Det tar på krafterna att leka med kompis=)

/Tina

Söndagsmorgon.

Varför har jag så svårt att somna på kvällarna när inte Eddie är hemma? Vet inte hur länge jag låg och vände och vred på mig igårkväll innan jag kunde somna. Jag har sovit som en stock sen inatt och misstänker att jag stoppat in nappen på Zeb flera gånger i sömnen, lyft över honom till våran säng och ammat honom i sömnen för i morse låg han mätt och go i våran säng. Och jag tror minsann inte att min fulla sambo klarat av detta när han kom hem i natt. Zeb har i allafall börjat acceptera sin säng på kvällarna igen, skönt! Inga problem med att få honom att somna där längre. (peppar, peppar, ta i trä)


Får se vad vi ska hitta på denna söndag, när Zeb och jag gick upp såg ju vädret lovande ut och jag hoppades på en tripp till en badstrand men nu har molnen tagit över så det får vi nog skippa.

Nu får jag allt ta tag i dagen!
/Tina

Kantareller..

Vi hittade en hel del kantareller i skogen, de flesta var alldeles för små för att plocka men fick ihop till en ordentlig lunch till Eddie och mig i allafall. Får återvända om ett par dagar och se om de växt till sig. Zeb diggade att sitta i bär-ryggsäcken, först satt han och skrattade och sen somnade han. Smidigt faktiskt när man ska ut i skogen, hade aldrig gått att ha med vagnen så det var perfekt.

Nu sover Zebbis, mamman kollar på film/bloggar/skickar sms och pappan är ute på stan och dricker öl.

/Tina

Semester..

Nu är det semester, bara det fina vädret som fattas. Enligt yr.no ska ju regnet hålla i sig hela nästa vecka med. Känns ju inte jätte roligt men samtidigt kanske vi kan få lite saker gjorda här hemma. Mitt önskemål är att vi ska tapetsera om i Zebs blivande rum, dock har jag inte riktigt Eddie med mig på den idén. Får se om jag kan använda min kvinnliga list till att få honom till det.

Igår tog vi en dag nere i jönköping i allafall. Kände att babyskyddet verkligen börjar bli trångt så var nere och köpte en ny bilbarnstol. Det vart inte den vi tänkte från början (Träffade på en duktig säljare där..) men jag tror vi kommer bli jätte nöjda. En barngrind till trappen inhandlades, två par shorts till Zebbis och en bikini till mig(dagens fynd, 29kr/del på stadium). För en gångs skull åkte vi inte upp till A6 utan vi åkte ner på stan istället, så mycket mysigare och knappt inget folk. Hann dock inte gå i så många affärer för Eddie och Zeb blev hungriga och sen trötta men jag är nöjd med dagen i allafall.
På vägen hem skulle ju Eddie naturligtvis tjata sig till att stanna i Gränna och kolla på deras nya skatepark. Och herrejisses vad folk! Höll på att bli tokig bland all trafik, Grännas gator är ju inte direkt de bästa att tränga sig på tillsammans med lastbilar, husvagnar och husbilar men det gick det med.

Idag har jag planer på att vi ska kolla till våra svampställen och se om några kantareller poppat upp. Sen tar vi nog resten av dagen som den kommer, i äkta semesteranda.

Kram på er!

14 Juli 1988..

14 Juli 1988 låg min mor med en nykläckt liten bebis på magen, nämligen mig! Med andra ord, min födelsedag idag=) Det brukar alltid vara riktigt sommarväder när jag fyller, men inte iår. Fy vad det blåser kallt. Det får bli fika inne idag helt enkelt. Emelie och Leo skulle komma en sväng vid tio-tiden och sen skulle Sofie och barnen komma någongång under dagen med. (Varför skriver jag alltid Sofie och barnen? Varför skriver jag inte Sofie, Hugo och Leah? Vet inte, det bara blir så. Sofie och barnen låter bättre!)

Förresten det här med att Zeb ska vägra sova i sin säng på nätterna har eskalerat! Innan har han i allafall sovit till 23-tiden i sin säng men igår vägrade han över huvudtaget. Så fort Eddie la ner honom i sängen började han vrålskrika, det var så hysteriskt skrik att jag sprang ner från övervåningen för jag trodde Eddie hade tappat honom i golvet eller nåt. Vet inte hur vi ska komma runt det här. Det är ju säkert så att Zeb just nu behöver våran närhet under natten med, men jag kan ju knappt sova när han ligger mellan oss. När han var mindre låg han ju så snällt stilla mellan oss och sov men nu snurrar han, sparkar och slåss i sömnen. Detta resulterar i en mycket trött mamma på morgonen, och pappa skulle jag tro. Fast i och för sig kan nog en lastbil köra in i sovrummet utan att Eddie vaknar.. Annars skulle han gärna få sova i våran säng till han kommit ur den här perioden, men jag vet inte hur länge jag orkar orolig sömn. I-landsproblem, jag vet! Vi i Sverige ältar när de inte sover eller är lite gnälliga en dag, i andra länder är de glada om de kan ge sina bebisar mat så de är mätta i magen. Fy vilken orättvis värld vi lever i.. Nu svävar jag ut, igen! Är hopplös på det här, men ni som läser ni får skylla er själva att ni följer min blogg. Då får man tåla det!

Ha en riktigt bra dag idag för det ska jag ha!
Och glöm inte, alla flaggor som flaggas idag är för mig! Så det så!
/Tina


Fåglarna har lämnat sitt bo..

Jag kommer inte ihåg om jag skrivit det här, men för ett par veckor sedan upptäckte vi att fåglar byggt bo under vårat altantak. Mamma fågel har sedan legat där i godan ro och ruvat medan Zeb och jag har rumsterat på altanen. För ett tag sen kläcktes äntligen äggen och tre små ulliga fågelungar har bott där, men nu har de lämnat ett tomt bo efter sig. Nu flyger de omkring som vettvillingar någonstans där ute. Det får mig att tänka på vad skönt det är att människobebisar inte lämnar bot så snabbt. Skönt att de vill stanna hos mamma och pappa i måånga år.


Har satt de och kvittrade..


En Zeb som inspekterar högtalarna när pappa spelar gitarr..

Nu sover gullungen och min sambo, jag ska sitta vid datorn ett tag och sen blir det sängen för min del med. Tänk vad mycket mer de måste ha hunnit med förr, när de inte la massa tid vid datorerna. Men nu tänker vi inte på det.

/Tina

Onsdag..

Håller på att vänja av Zeb vid att sova i våran säng på dagarna, anledning? Jo, han vägrar numera sova i sin säng på nätterna. Innan har det gått jätte bra att sova i egen säng på natten och våran på dagen men tydligen inte längre. Han börjar väl bli så medveten om allt runt omkring. Dessutom känns det säkrare att han sover i spjälsäng, då jag är livrädd att han ska rulla ur våran. Hörde så hemskt om en liten tjej som brutit nyckelbenet när hon trillat ut föräldrarnas säng, usch! I eftermiddag somnade han så gott i sin säng, dock bara för en halvtimma men det är ju alltid en början. Han sover ju 1½-2 timmar på eftermiddagen så lite längre hoppas jag att han kan sova i sin säng i morgon. Får ta det lite sucesivt (stavning?), sen är det skönt att Eddie har semester snart och vi kan hjälpas åt. För man tappar väldigt lätt tålamodet.

Annars har vi ägnat dagen åt promenad med Emma och Hugo, alltid lika trevligt. Och jag ska nu försöka göra något roligt till Emelie och mig att fika på i morgon förmiddag. ( Emelie, ha inte allt för stora förhoppningar det kan sluta med torra brago-kex, men det duger ju det med)

Nu vaknar Zebbis!
/Tina


Skruttplutt..

Min lilla skruttplutt har badat ute idag, med. Herrejisses, hur ska det gå när det blir höst och han inte får bada i sjön längre? Han är helt vild! Idag blev det i säbysjön i samband med firande av Zebs farmors födelsedag, igår badade han i Sommen ute hos mina föräldrar. Ja, en riktig lite badanka har vi fått till son. Hela han lyser upp när han får syn på en sjö. Kan ju räkna ut på ett finger att jag kommer få jaga honom i vattnet hela nästa sommar. I år bestämmer ju jag när det är dags att gå upp men nästa år när han är 1½år då kommer inte mamma ha så mycket att säga till om. Men jag tycker det är bra att han gillar vatten, verkar så jobbigt med barn som är rädda för vatten. Sen ska man ju naturligtvis lära dem att ha respekt för vatten, men att skrämma dem det tror jag icke på!

Nu har verkligen den här tråkiga sommar-tv:n börjat, finns ju inget att titta på. Som tur är fick jag ett par korsord av mamma igår så ska sätta mig och se om jag kan något. Var så länge sen jag löste korsord och man tappar ju det där ganska snabbt.

Trevlig kväll på er!
/Tina

Telefonkö..

Har suttit i telefonkö, igen! Jag hatar dessa telefonköer, så mycket smidigare när man slår in numret och de ringer upp istället. Den här gången var det till Kommunal, då mina inbetalningskort till fackavgift och a-kassa var slut, skamligt att de inte kan bjuda på det när man är föräldraledig. Men de kan de tydligen inte och nu skulle jag få inbetalningskort så det räckte hela föräldraledigheten ut.

Idag har vi varit och storhandlat, igen! Tycker inte man gör annat, känns som att jag bara är och ränner på Willys. Personalen där kanske undrar om vi inte har något annat att göra, skämt åsido. När jag kommer hem och har packat upp 4 proppfulla kassar skulle jag laga mat, vad inser jag då? Jo, inget margarin! Varför glömmer man alltid något? Ändå skriver jag upp allt jag ska ha, tydligen kollar jag väl inte ordentligt hemma. Sen kan det ju bero på att en del personer i det här hushållet aldrig skriver upp när de tar det sista av någonting, där i bland kan ni lägga både mitt och Eddies namn=P

Zeb sover eftermiddag så jag ska göra lite nytta, då jag bara låg i sängen och halvsov när han sov förmiddag. Blir inte mycket gjort idag känner jag.

/Tina

Söndag eftermiddag..

Sitter och väntar på att söndagspizzan ska anlända, tänk vad smidigt det är med hemkörning. Tyvärr alldeles alldeles för smidigt. Zeb han rumsterar runt i kastrullskåpet, jätte kul!

Jaha, då har jag jobbat klart för denna helg och en lång tid framöver. Precis lagom att komma in en helg så här, tänk sen när man ska tillbaka på riktigt, snacka om ångest!

Nej, nu tröttnade Zeb på kastrullskåpet.
/Tina

God Morgon!

Åhh, vilket underbart väder att vakna till! Dessutom efter en hel natts sömn igen=) Tidig morgon blev det 06.15 men som sagt vad gör det när man fått sova hela natten?

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Eddie slutar tidigt idag, 13.30 så blir nog en tur till något bad i eftermiddag om vädret håller i sig. Är det någon morgonpigg vän som vill ta en promenad så här på morgonkvisten är det bara att höra av sig!

Nu ska jag ta hand om Zebbis...
/Tina

6 Juli..

Redan 6 juli idag, vart tar sommaren vägen? Dagarna bara svischar förbi just nu, inte för att vi har en massa planerat de bara gör det ändå. Men nu är jag trött på molnen och vill ha sol så Zebban och jag kan åka och bada.

Idag ska jag inte klaga på tidig morgon i allafall. Hade en tuff natt, Zeb vaknade 23, 03, 06 och var vaken ungefär en timma varje gång och skrek och vägrade slappna av, men sen sov han till (hör och häppna) 09.45! Jag sov med och när vi vaknade trodde jag klockan var runt 8 som den brukar va så fick en ordentligt chock. Skönt med sovmorgon efter en sån natt.

Morgonen (läs förmiddagen) har vi spenderat med att göra Spagetti och Köttfärsås till Zeb. Jag vet inte, det vart inte riktigt som förra gången. Spagettin var jätte svårt att mixa denna gång, så får väl se vad han säger om bitar i maten. Jag tror jag gjorde precis som förra gången men något måste ju vart annorlunda i och med att det inte vart lika bra. Aja, det märks. Om han inte äter det är det ju inte värre än att kasta det.

Ikväll ska jag till Sofie, bara jag. Zeb ska va hemma med pappa en hel kväll för första gången. Eddie är så söt, igår satt han och frågade massa, hur brukar ni göra då? När ska han ha gröt? Hur ska jag göra när vi ska duscha? Tusen frågor, och tilläggas ska att Eddie alltid brukar va delaktig i dusch och matning när han är hemma så jag förstår inte riktigt varför, men det visar att han tycker att det ska bli så mysigt att va hemma själva utan mamman. Jag håller bara tummarna för att Zeb är lättnattad ikväll, om han är det så ska nog allt gå bra. Det är ju det där med amningen, om han klarar sig utan den ikväll?! Men vi fick ett par provpåsar välling i brevlådan förra veckan så i värsta fall får Eddie ge honom det. Hör ni att jag är nervös? Och jag är inte nervös för att de här hemma ska klara av det, för det är jag helt säker på att de gör. Utan det är lite som resfeber, man tycker det ska bli så kul men samtidigt är det nervöst och pirrigt.

Nu ska jag fixa lite här hemma medan Zeb sover.
/Tina

Nattning..

Har precis nattat Zeb och idag var det en sån där jobbig nattning, när han först lever rövare i sängen, snurrar runt, drar ner spjälsängsskyddet och gör allt för att inte koppla av trots att ögonlocken är så tunga så tunga. Tillslut, gav han i allafall med sig av tröttheten och nu sover han förhoppningsvis gott. Att det ska va så svårt för de små att koppla av ibland.

Nu ska jag koppla av, framför tv:n!
/Tina


Mår illa..

Kom inte på någon rubrik till detta helt onödiga blogginlägg, så rubriken fick bli som jag mår; illa. Och tro nu inte att jag är gravid, för det är jag verkligen inte. Illamåendet beror på att jag tryckt i mig alldeles för mycket tårta, men gott var det!

Zebban sov i över 2 timmar i eftermiddags med, trött grabb jag har fått. Nu sover han för natten mitt lilla hjärta. Jag ska ta hand om mitt stora hjärta och slappa framför tv:n och hoppas att illamåendet går över.

Imorgon står storhandling på planeringen annars vet jag inte vad vi ska fördriva tiden med, jag och Zebban. Något kommer vi nog alltid på. Just det, måste kolla banken innan jag åker och storhandlar i morgonbitti. Vill inte riskera att stå där utan pengar..

/Tina

Vi har sovit!!

Första natten som jag och Zeb har sovit på över en vecka! Och vad jag uppskattar det, han sov i ett sträck från 21.20-05.45 lovely!! Men vad de här sömnlösa nätterna tar på min lille grabb, igår var han jätte trött hela dagen trots en middagslur på, hör och häppna 2½ timma. Idag är det också gnälligt och jag känner inte alls igen honom. Jag vill ha tillbaks min glada och nöjda son. Hoppas att det vänder nu och vi får sova på nätterna och dagarna blir bättre för min lille prins. På tal om att sova, somnade Zeb som en stock i bilen på vägen hem från Emelie och Leo nu och sover sött i sin säng, får se om det blir lika lång middagslur idag som igår..

Eddie har ju börjat sitt nya jobb idag, så numera jobbar han 7-16 vilket jag tycker är skönt. Slippa dessa tråkiga eftermiddagsveckor men därimot kommer ju dagarna bli lite längre men det är helt klart bättre än skift-jobb. Och på tal om jobb, i helgen ska jag ju in och jobba. Lämna min lille Zebbis både lördag och söndag, kommer sakna honom så det gör ont i hjärtat. Och på onsdag ska jag också lämna honom, då jag ska på klädbytarparty hos Sofie. Blir mycket på en och samma vecka känner jag, när jag aldrig lämnat honom förut. Men samtidigt måste ju både jag och Zeb vänja oss vid att vi inte sitter ihop. Dessutom får ju pappa Eddie egentid med Zeb och det tror jag är nyttigt.

Nu ska vi se om jag ska göra lite nytta medan Zebbis sover..


En glad liten Zeb som rullat under vardagsrumsbordet=)

/Tina

Hoppas på sömn..

Zebs dåliga nattsömn har fortsatt och jag har varit ett levande lik hela helgen, därav min frånvaro. Men känner mig lite mer hoppfull när jag googlar runt och inser att det är ganska normalt att de har en utvecklingsfas kring 7 månader och att många sover dåligt en tid. Hoppas bara på att det vänder i natt för jag vet inte om jag orkar en natt till. Sover ju på dagarna när Zeb sover men det blir inte samma sak, man blir seg i hjärnan.

Jag vet inte vad jag ska berätta för er mer. Mamma hävdar att Zeb har varit för snäll och sovit för bra innan i sitt liv och därför tycker jag att det är skit jobbigt nu och ni vet ju hur det är, mammor brukar ha rätt.

Nu ska jag busa lite med min son innan det är nattedags för honom och sen håller vi tummarna för sömn inatt!
/Tina

Fruktpuré

Har gjort en massa mellisar till Zeb nu. Idag en ny variant, Mango och annanas. Zebban fick provsmaka en sked och tyckte det va väldans gott. Här kommer recept, eller recept och recept men hur jag gjorde.

1 Färsk Annanas
1 Mango

Kokade Annanasen i ca 5 minuter då den jag fick tag i var lite omogen, annars tror jag inte att det behövs. Tärna mango och mixa slätt tillsammans med annanasen. Lätt som en plätt och vart 6 portioner á 85g.

/Tina

Det ser lovande ut..

Var inne och kollade vädret, ska ju tydligen fortsätta som idag hela helgen men sen ser det ut som vi får sommar nästa vecka igen! Underbart.

Zeb sover middagslur och har redan sovit 1½timma så det tar på hans krafter att gå upp tidigt på mornarna med. Frågan är ju bara hur man ska vända denna spiral? Får anstränga mig till maximum ikväll för att hålla honom vaken liite längre. Sambon jobbar ju övertid ikväll så där har jag ju ingen hjälp att hämta.

Det positiva med tidiga mornar är ju att man hinner så mycket på en dag. Om man nu ska försöka hitta något positivt.

Nu ska jag vila tillbaka mig lite i soffan innan Zebbis vaknar. (Lustigt nog brukar jag bara behöva tänka de orden så vaknar han)

/Tina

Tidig morgon..

Ja, här har vi varit uppe lääänge och redan hunnit med förmiddagslur. Vad klockan är? 09.20! Zeb tyckte att det var morgon 04.45 och vägrade att somna om eller ens ligga och leka mellan oss i sängen så mamma fick vila lite. Så tjugo över fem gick vi upp. Det roliga var att jag satt och pratade med mamma igår och hon berättade att min bror gick upp kl.05, 7 dagar i veckan tills han var 2 år. Och då tänkte jag att då är ju faktiskt inte 6-6.30 så farligt som Zeb velat gå upp de senaste dagarna, där fick jag för den tanken! Bara gilla läget, nu sitter han nöjt och plockar med sina leksaker eller mest korgen som leksakerna ligger i. Varför är alltid det som inte är leksaker roligast?

Jag har förresten kommit på en sak. Ni vet när man har mens och inte äter p-piller (för då ser man ju när det är dags på kartan) då måste man ju på någotvis komma ihåg när man har mens för att va förberedd på ungefär när den kommer nästa gång. I allafall jag som är lite förvirrad, så jag inte åker till linköping en hel dag utan bindor eller så. Men varför finns inte detta som sms-tjänst? Man kunde trycka in sina uppgifter och sen skickar de ett sms dagen innan man ska ha mens. Skit smidigt skulle jag tycka att det var, kanske ska ta upp det som affärsidé med någon snubbe med lite pengar att punga in.. haha..

Nu ska jag och Zebban åka till affären och handla och sen blir det en sväng förbi Micaela och lämna deras vagn som blev kvar i våran bil igår.
Trevlig fredag på er!
/Tina

RSS 2.0