Nu hejar vi...

Nu hejar vi för fullt. 5-milen på längdskidor har startat. Vill inte att OS redan ska vara slut. Nu får  hela svenska befolkningen hålla alla tummar och tår vi har för en sista svensk medalj på detta vinter-OS.

Heja heja heja Marcus Hellner, Johan Olsson, Anders Södergren och Daniel Rickardsson! Hejahejaheja hejaheja!!!

Längtar..

När vi äntligen bestämmer oss för vilket kök vi ska ha och  börjar byta ut det. Då ska jag shoppa massa snygga detaljer till köket. Har hittat en helt underbar sida här.


Visst är den underbar??


Den här underbara kattkalendern måste jag verkligen ha. Vet inte om jag kan vänta så länge till med att klicka hem den..


Underbar ljuslyckta


Och den här ska jag köpa och lägga på kudden innan jag går till jobbet på kvällen för Älsklingen saknar mig så mycket när jag jobbar natt. Så tänkte att denna fina skylt kanske kan få honom att somna lättare..


Nu kanske ni förstår exakt vilken känsla det är  jag vill skapa i mitt framtida nyrenoverade kök.

Usch jag har fördrivit den här dagen framför datorn, får lite dåligt samvete men vad ska jag hitta på då?? (jag som alltid brukar ha fullt upp när jag är ledig. Och nu har jag kommit in i en period där jag inte har nåt att göra)

/Tina

Söndag 100228

Va trött jag blir, Satt just och skrev ett långt inlägg och sen lyckade jag trycka bort det..

Idag har jag ine gjort många knop. Vart ute och gått en sväng sen har jag suttit vid datorn. Ska jobba i natt igen så jag får väl skylla på att jag vilar mig inför jobbet...


Har även hunnit sitta vid photoshop och lärt mig lite nya finesser, Riktigt roligt. Det värsta är att jag hinner glömma bort det mellan gångerna.. Men snart är jag så duktig så jag ska göra en riktig snygg header hit i allafall..

Nu blir det att laga nåt att stoppa i  magen.
Ha en fin söndag på er!
/Tina

Oj då..

Såg nu att jag skrev att klockan var kvart i tolv på inlägget. Klockan var visst kvart i ett! haha.. så dumt det kan bli..
/Tina

Lördag 100227

Klockan är bara kvart i tolv och jag tycker redan att jag hunnit med en massa dag.

- Har tagit skön sovmorgon ihop med älskling
- Ätit god frukost
- Lagt en ansiktsmask
- Vikt ihop och plockat in en himlans massa ren tvätt.
- Grovstädat ugnen
-Pratat en låång stund med Mamma
- Klippt älsklingens hår
- Fikat
 Och nu sitter jag här, nöjd med dagens beting.

Klockan halv tre vankas det middag hos svärmor. Sen blir det antagligen en lugn kväll. Funderar på om vi ska hyra någon film eller nåt till kvällen men nu kom jag på att Charlotte Kalla kör det sista för det här OS:et. Så det måste man väl se.

Nu blir det att fördriva lite tid här vid datorn (inte allt för svårt) innan det bär av till Boxholm.

/Tina


Egodag..

Nu är man hemma från Linköping, mätt i magen efter god broccolipaj och sitter med ett glas vin här framför.
Haft en superdag med klippning och massa shoppning med Emelie. Så skönt att bara få rå om varandra med en massa lyx. Bägge vart vi skit snygga i håret. (och en speciell eloge till Emelie som vågade färga håret från blont till brunt! Vart skit snyggt kan jag lova!)
Tyvärr glömde jag ju kameran så det vart inga bilder men har tagit lite bilder här hemma på mitt shoppingfynd!


Vit tröja från BikBok med snygga kors i ryggen.
Puderrosa tubklänning från Vila
Ansiktsmask från Kicks (en ny variant jag inte provat så vi får se hur den är..)


Denna snygga klocka shoppades på Ur o Penn för ynka 200 kr!!!


Ganska dålig bild på min nya frisyr..

Nu blir det myspys med älskling och mer gott vin..
/Tina

Fredag 100226

Idag klingar det till på mitt konto. Lönen kommer in efterlängtad och väldigt väl passande.

Ska till Linköping med Emelie idag och klippa oss, shoppa och äta lyxlunch. Så mysigt så mysigt. Och inte behöver jag hålla i pengarna som sagt när lönen kommit idag!

Hade tänkt att lägga upp ett förekort på mitt hår här nu men de va lite svårt att ta kort bakifrån själv så det vart tyvärr inget. Men lovar fina bilder ikväll istället.

Ha en fin fredag nu!
/Tina

Vaken..

Har nu efter två koppar kaffe börjat vakna till liv. Idag var det segt att gå upp, sov i och för sig bara ca tre och en halv timma. Det är så himla olika hur jag känner mig när jag vaknar efter en natts jobb. Ibland studsar jag upp ur sängen jätte pigg och glad, eller så är jag tjurig när jag vaknar eller så är det som idag, att gå upp som i en dimma och det krävs en hel kanna kaffe för att vakna till. Många tycker ju och tänker väldigt mycket runt det här att jobba natt, att det inte är bra för kroppen, att man jämt är trött och så vidare. men jag tror att det är precis som när man jobbar dag, vissa nätter sover man dåligt och då är det tufft och jobbigt att gå upp klockan fem på morgonen för att traska iväg till jobbet. Samma sak när man jobbar natt, vissa dagar sover man sämre och det  är klart att natten blir jobbigare att jobba då. Grejen är att man/jag överanalyserar sin sömn när man jobbar natt, man tänker och räknar hur många timmar man måste sova på dagen, att man måste sova  bra, att man ska vakna pigg och så vidare. Det gör man ju inte i normala fall, utan man lägger sig på kvällen när man är trött och går upp när klockan ringer på morgonen i vilket fall. Så jag tror helt enkelt att man analyserar sin sömn för mycket när man har natt jobb. Vilken rolig reflektion det vart..(var inte riktigt meningen)

När Eddie kommer hem från jobbet så ska vi fara ner till byggombutiken och se om den nya offerten på köket är klart. I eftermiddag kommer svärfar och tittar på och räknar hur mycket det kommer kosta om han bygger hela köket åt oss. Så nu är det bara att hålla tummarna för att något pris kan falla våran plånbok i smaken. VILL HA ETT NYTT KÖK!!!

Bäst att dricka lite mer kaffe nu! (guds magiska dryck)
/Tina

Onsdag natt eller kanske tidig torsdagsmorgon..

Hann verkligen inte blogga igår så jag får väl be lite om ursäkt men de blir så vissa dagar. Dagen igår gick så himla snabbt, sov till ca 15.30 och sen upp och äte middag, åka och träna och sen var det dags att åka till jobbet klockan 21 igen. Får ta igen lite av den tiden nu i helgen när jag är ledig. Ska åka och göra mig fin i håret på fredag, ska bli så otrolgit skönt men vet verkligen inte vad jag ska göra men det brukar ju bli klippt och färgat snyggt sen till slut ändå. Ska försöka och komma ihåg att ta före och efter bilder denna gång.

Jag har hittills i min blogg nästan aldrig skrivit om min ätstörning som jag är frisk ifrån. Detta på grund av att om en person som är inne i sin ätstörning läser mina berättelser och tankar kan det vändas åt fel håll för den här personen. Det är lätt att det istället blir Tips och Ideér i dennes tankar istället för min syn på sjukdomen. Därför har jag valt att inte skriva så mycket om det, även om det skulle va skönt att få det ur sig ibland. Men anledningen till att jag väljer att ta upp detta idag är för att varna er. Igår när jag satt och surfade runt kom jag in på en blogg där ätsörningar var det stora ämnet. Jag tänkte att nu ska jag "testa" detta så jag valde att läsa inläggen som jag skulle läst dem om jag fortfarande var sjuk. Och oj oj oj!! Det är ju helt sjukt, man blir definitivt peppad på att förlora ännu mer i vikt och ta sjukdomen ett steg längre ner i djupet. Den här tjejen var ändå frisk och skrev om ätstörningar ur sitt friska perspektiv men när en person som redan har en början på en ätstörning, långt ner i sjukdomen eller kanske inte ens har yttrat sig än, läser detta vänder den personen på perspektivet och ser det som peppning,uppmuntran,tips,ideér och framför allt känslan av att "jag kan gå ännu längre ner i sjukdomen för det klarade hon".
Jag vill bara varna er att läs inte sånt här, Ni är perfekta som ni är och ingen på den här planeten blir lyckligare för att ni läser och dras med i dessa tankar.
Jag blev så otroligt upprörd över detta igår så jag känner bara att jag inte kan skriva ett inlägg här på bloggen utan att ta upp detta. Nu för tiden kan man ju få tag i allt via internet och det är ju det som är livsfarligt! Man kan få reda på, disskutera, utbyta tips och ideér hur lätt som helst och det gör mig rädd. Vart ska våran värld ta vägen egentligen?
Vart ska våra framtida ungdomar sluta? Varför kan vi inte bara få vara människor?

Sen vill jag bara avsluta med att säga att jag en längre tid funderat på att lägga upp en berättelse ur min synvinkel på ätstörningar här, men det kommer inte hända. Nu är jag helt säker på det, och det för att jag inte vill vara med och öka risken att fler personer hamnar i samma skit som jag en gång var. Jag kommer definitivt skriva min berättelse för det behöver jag för mig själv men som sagt ingen annan kommer att få läsa den och jag vet att ni förstår varför nu. Jag är livrädd över att av misstag påverka människor åt fel håll.

/Tina


Kvällen kommer..

Det är så otroligt härligt att det är ljust så länge på dagarna nu. Klockan är 18.00 och det har precis blivit mörkt. Det är helt underbart. Dagarna och kvällarna blir så otroligt mycket längre direkt. Skönt för mig som jobbar natt. Jag missar inte riktigt lika mycket av dagen nu när jag sover..

Har varit en sväng på möte på jobbet nu i eftermiddag och sen blir det snart att packa ihop grejerna för nattens jobb. Är fortfarande lite chokad av en sak på jobbet (tyvärr inget jag kan skriva här)..

Nu ska jag surfa runt lite och titta på ännu mer vårfina saker, längtar riktigt mycket till våren nu.

Ha en fin kväll.
/Tina

Visst ser det farligt ut??


Visst ser Lavinrisken på vårat tak otäck ut??
Måste nog ta och skotta av garagetaket så det har något att falla ner på när det börjar töa..

Har blivit lite smått beroende av att ta kort på all snö men det är väl för man ska fatta hur mycket det är..
/Tina

Tisdag 100223

Nu är Tina äntligen uppe och har gjort ett litet hemmaspa på morgonen. Vaknade vid tio och sen har jag ägnat en timma åt att ta hand om mig  själv. Så skönt så skönt.

Orkade ju inte sitta uppe och titta på damernas sprintfinal igår, men jag hade sån tur att nu när jag kommer upp så sänder de reprisen! Gott, och jag har inte ens hunnit läsa någonstans hur det går så det är riktigt spännande.

Ser att det snöat en hel del i natt igen så jag måste väl ut och skotta nu med. fy och usch.. men det är väl ingen som ringer på dörren och frågar om de ska göra det åt mig..

/Tina

Man längtar ju inte mindre nu..

Sitter och tittar på en massa snygga vårkläder. Det är ju inte så att man längtar mindre nu precis. Hittade dessa snygga byxor på Haléns.



Snygga detaljer och så där skönt ljusa nu till sommaren. Tänk va snyggt med bara ett litet färgglatt linne till..åhh va jag längtar till den tiden..
Men det är ju det där med storlekar när man ska beställa via internet. Hatar verkligen när man gått hemma och väntat på att det man beställt ska komma och sen när det väl kommer passar det inte..

Men jag och Emelie ska ju till storstán (linköping) på fredag så får väl se om jag kan hitta nåt liknande i någon affär där i stället.

Eddie och jag har hunnit med en promenad i snön nu med efter middagen. Alltid lika skönt att komma ut en sväng.
Men nu blir det allt soffliggande framför OS resten av kvällen..
/Tina

Vilken bra måndag det vart..

Vilken bra måndag det blev helt plötsligt. Älsklingen har fått jobb!! I och för dig bara fyra dagar till att börja med men det lät lovande framöver också. Skönt det, alltid skönt med lite mer pengar till hushållet också :P
Så ett år efter att han blev varslad verkar det alltså vända. Snabbare vändning än vad jag vågat hoppas på när det gäller lågkonjukturen.

Fick ett annat mycket positivt besked gällande lågkonjukturen med. Fick mitt värdebesked på mina fonder och de har gått upp med ca 25% det senaste året. Det är ju underbart! Och ett stort tecken på att allt börjar återhämta sig. Önskar bara att jag vore mera insatt, men jag tror man blir det med åren. Ju äldre desto visare, eller vad tror ni?

Ikväll blir det alltså sängen tidigt för älsklingen, han är ju inte van att gå upp vid 05 längre. Jag ska sitta uppe och hålla tummarna för svenskarna när det är dags för sprintstafett! Hålla tummarna,hålla tummarna, hålla tummarna och tårna också..

Ha en bra eftermiddag  och kväll!
/Tina

God Måndagmorgon..

En god Måndagsmorgon är snart slut. Vecka 8 är redan igång. Känns helt overkligt att veckorna bara flyter iväg. Bara 18 veckor kvar tills man går på semester nu. Det känns ännu mera overkligt.

För mig blir det jobb ända fram till klockan 15.00 idag.
Hoppas att ni alla får en bra måndag!
/Tina

mmm va gott...



MMmmm.. va gott. njuter av nybakad kladdkaka á la Tina och vaniljglass.. Mummsfillibabba.

/Tina

Söndag 100221

Sorry för dålig uppdatering men har haft fullt upp hela dagen..
Började Söndagmorgonen med att storstäda huset medan älsklingen var ute och skottade. Efter allt svett och slit med städningen tog vi en välförtjänt långfika med bullar, kaffe och Kortspel. Jag vann naturligtvis! haha..

Har hunnit med en visit hos Eddies mormor och middag hos svärmor. Så nu är vi äntligen hemma igen och två tunga rumpor sjönk just ner i soffan. Helt slut är jag efter dagen.

Så nu blir det en lugn söndagskväll framför tv:n och förhoppningsvis lite bra OS. Älskar verkligen när det är vinter-OS. Allt är spännande förrutom Hockeyn då, den kan vi lika gärna stryka från tävlingen för mig.

/Tina

Snö snö åter snö..

I natt har det nog kommit omkring 1 dm här. När jag skulle ut och skotta fick jag knappt upp ytterdörren så mycket snö var det. Så efter ca 1½ timmes skottande (svettigt kan jag lova!) så sitter jag här igen. Har tagit en massa bilder på vårat lilla hus i all snö, ser ut som en liten tomtestuga.. Eddie har varit uppe på altantaket och skottat av det med, så nu behöver jag inte oroa mig för att det ska rasa in.


Lilla huset i all snö..


Man ser knappt ut genom fönstrena nu kan jag lova..



Har det varit så här mycket snö någon gång innan i mitt liv tro??


Här skottade vi igår eftermiddag och nu är det så här mycket snö igen.. helt otroligt!!


Fattar inte att det kan komma så här mycket snö på en gång. Snön yr ner fortfarande så jag antar att vi får gå ut och skotta snart igen..

Förra året gick jag och Eddie förbi ett hus där man höll på att skotta undan snön med en snöslunga.
Då lät dialogen så här:
Jag - Fy fan va onödigt med en snöslunga så här långt ner i Sverige..
Eddie - Ja för fan, vad ska man med det till? Den lilla snön som kommer här nere kan man ju skotta undan för hand.
Jag - Ja.. fy va onödigt..

Iår fattar vi vad man ska med en snöslunga till så här långt ner i Sverige. Skulle ge rätt mycket för att ha en i mina ägor just nu kan jag lova...

Ha en fin snöig Lördag!
/Tina

Dags att åka..

Nu var det dags att åka och hämta älsklingen på stationen. Jag måste vara en av de snällaste flickvännerna som finns. Hämtar och skjutsar honom jämt! Men han får väl ta igen det den dagen han själv tar ett körkort.

Efter det blir det kycklingrullader, blandade rotfrukter och vitt vin! mumms..

Sen får man ju naturligtvis inte missa längdskidorna med Charlotte Kalla och Anna Haag klockan 22.00! Heja heja heja...

/Tina

Mina ögon..

När jag vaknade förrut och så såg jag att mina ögon var precis rödsprängda, inte som vanligt efter att ha sovit dåligt utan de var knallröda.. Antar att jag använt linser för mycket nu igen så nu får jag tvinga mig själv att ha glasögon ett par dagar. Gillar det inte riktigt. Jag är ju så otroligt närsynt så jag kan ju knappt sminka mig utan linser, får stå med nästan en millimeter från spegeln och sminka mig. Sen tar jag på mig glasögonen och då ser det för jävligt ut. Så det tar nästan dubbelt så lång tid att göra sig i ordning. Hade ju en tanke att jag skulle operera ögonen men har börjat ändra mig. Känns så otäckt på något sätt.. Tänk om de skulle misslyckas och man börjar se ännu sämre eller värre, blit blind! Nja kör nog på med mina linser och sen glasögon ibland..




Sitter och tittar på sex and the city nu med. Åhh vad jag älskar den serien!
/Tina


Fredag 100219

Det blir ett sent God Morgon för mig. Gick upp för ca 1½ timma sen så nu har jag duschat, ätit och skjutsat älskling till stationen. Dags att slå sig ner här med andra ord. Katten Sessan har också lagt sig på plats brevid mig. Hon trycker in sig mellan datan och mig i soffan. Synd att jag inte når kameran så jag kunde ta ett kort. Inte lätt att skriva när man har en katt framför datan kan jag i allafall lova.

Som befarat hade det ju snöat massa när jag kom ut från jobbet i morse, så det var bara fram med stora skopan och börja skotta när man kom hem. Icke roligt, icke roligt.

Idag blir det bara myspys för min och katternas del. Ska snart gå och platta håret och fixa till mig lite så jag känner mig som en människa igen. Sen ska vi nog mysa framför tv:n och äta något gott.

Ha de fint!
/Tina


Jag ser det snöar...

Ja, nu verkar det vara dags för en ny laddning med snö här nere i småland. Har säkert kommit fem centimeter de senaste fem timmarna, om det räcker. Usch jag kommer få gräva fram min bil i morgon bitti när jag ska hem efter nattjobbet. När man jobbat en hel natt, så vill man bara hem till sängen så fort det går. Det värsta som finns är att behöva ställa sig och skotta fram bilen, sen när man väl kommer hem, Ja då måste man skotta hemma också innan det är dags att krypa ner i sängen.

Satt och läste igenom min egen blogg precis och insåg att det var väldigt dåligt med foton, illa illa illa från min sida. Men inte mycket att göra nu för jag sitter som sagt på jobbet. Får bättra mig i framtiden det lovar jag.

/Tina

Torsdag 100218

Torsdag eftermiddag har det hunnit bli även på Katarpsvägen. Sitter med en kopp kaffe vid brasan och bloggar lite idag. Det blir så otroligt härlig värme av att elda. Inte alls den där otäcka elementvärmen.

Idag längtar jag mig bort. Till en varm solig strand, ett glittrande blått hav och underbart sällskap. Att bara få vara utan att ta en massa beslut. Bara leva dagen som den är. Synd att man inte kan ta något expresståg till värmen över dagen bara.

Den här dagen har gått så otroligt snabbt, vet inte riktigt vad jag gjort och inte gjort. Håller i allafall på att röja upp all tvätt i tvättstugan. I morgon måste jag försöka hinna städa med, ser ut som en tromb har dragit igenom huset. Fattar inte att man vänder till så fort, Dammet måste bara regna ner från taket eller nåt sånt.

Ha en bra Torsdag!
/Tina

Åhh vad härligt det är..

Åhh vad härligt det är att sitta i soffan nyduschad och nyäten efter 75 minuters spinning. Kroppen känns så där skönt avslappnat och utmattad som den bara gör efter ett ordentligt träningspass.

Har nu bokat mig och mamma på ett träningsconvent i Jönköping den 13 Mars. Ska bli superkul. Massa inspiration, som jag verkligen känner att jag behöver just nu.

Sitter och väntar på att Störtloppet för Damer ska börja kl.20. Så får vi se hur Anja fixar detta. Om jag ska vara ärlig är jag inte allt för hoppfull, men vore fantasktiskt kul om hon kunde fixa en bra tävling i alla fall.

Ha en jättefin Onsdagskväll allihopa.
/Tina

Hemma från jobbet..

Äntligen hemma från jobbet nu. Haft fullt upp på jobbet hela dagen men ändå har det känts som klockan stått stilla. Men nu är jag äntligen hemma. En liten kortis bara i och för sig men ändå.

Snart blir det att åka iväg till spinningen. Ska bli skönt att trampa ut lite efter dagen. Det värsta när man haft en dag med fullt upp och sen ska man va instruktör det är att det blir många felsägningar. Sitter och tänker på annat och sen vet jag inte riktigt vad som kommer ut.
En gång när vi skulle stretcha rumpmusklerna efteråt råkade jag säga: - Och så byter vi till andra rumpan... Haha vet inte hur många ni har men jag har bara en rumpa..

Ska vila en stund vid tv:n nu innan det är dags att ge sig av.
/Tina

Guldsmak i mun..

Nu har jag fått ordentligt med guldsmak i mun..(vet inte hur det smakar menmen) Björn Ferry gjorde en fantastisk insatt i skidskyttet igår och kammade hem OS-guldet. Två OS-guld på 2 dagar, De är fantastiska! Hoppas att de förstår när de är där borta, hur otroligt glada vi är här hemma. Måste va så otroligt svårt att förstå när man vunnit OS, att det verkligen händer. Men ett stort Grattis till både Björn Ferry och Charlotte Kalla!!

Ha en fin Onsdag!
/Tina

Vänner är det bästa man har..

Vänner är bland det bästa man har..


Jag och Emelie gumman..

Detta inlägg blir lite tillägnat Emelie, men naturligtvis även mina andra vänner.
Som får mig att må så underbart bra. Efter att ha tagit en fika med Emelie idag insåg jag hur otroligt mycket hon betyder för mig. Hon vet allt om mig, jag kan säga allt till henne, och var jag än står i livet lyssnar hon så otroligt bra och stöttar mig till 100%. Kommer jämt med viktiga inlägg och hjälper mig. Hon är helt enkelt underbar.

Att kunna skratta ihop, gråta ihop, le ihop, dela ledsamma saker, dela helt vardagliga saker och bara vara med varandra utan att känna press. Det är det mest värdefulla som finns, vilket mina vänner och min älskling ger mig varje dag. Jag hoppas verkligen att jag ställer upp och är en lika fin vän tillbaka.

Emelie stod brevid mig när jag hade det som svårast i livet, när många vänner lämnade mig i mitt elände så stod hon där och hon fanns hela tiden till hands när jag kände mig redo att ta steget att gå mot ett friskt liv igen. Emelie är den som behandlade mig likadant under min svåra tid även att jag inte var mig lik. Hon var sig själv hela tiden och det är otroligt starkt gjort av henne.
Jag älskar dig verkligen gumman! Du är mer än guld värd!

/Tina

Glömde skriva...

Glömde skriva och berätta om min besvikelse idag, ännu ett felköp! Ahh.. va arg jag blir!
Hittade en ny Ed Hardy-bikini, den vita med tigern på som jag velat ha länge. När jag kommer hem ser jag att det är storlek M!!! Skulle ju ha S. Va arg jag blir. Provat men den är för stor..=( ledsen nu..

/Tina

Jag är så trött...

Jag är så trött så mina ögon slår snart igen.. men nu ska vi inte klaga inte, det finns dom som har det bra mycket värre.

Utbildningen idag var jätte bra. Så nu hoppas vi bara komma igång med det här omkring. Orkar inte riktigt skriva vad de innebär just nu men får återkomma om det.

Imorgon är det dags att jobba igen. Men dagen kommer gå fort för jag har något att se fram emot. Ska hälsa på Emelie gumman efter jobbet och fika. Så mysigt, har inte träffats på två veckor nu så saknar henne. Sen är jag nyfiken med, Såg på hennes blogg att hon skulle bjuda på något riktigt mumsigt. Undra vad det kan va? ja de får vi se i morgon.

Ikväll blir det att lata sig och sedan ska vi väl kolla på Sveriges medaljhopp i OS, Charlotte Kalla. Se vad hon kan åstadkomma.

Ha en fin kväll!
/Tina

Måndag 100215

God Morgon!

En trött Tina sitter och försöker få i sig lite frukost innan det är dags att ge sig av mot jönköping. Måste åka och tanka bilen innan jag far iväg med. Man skulle uppfinna något så man kunde tanka bilen hemma. Eller kanske något uppladdningsbart. Visst Elbilen finns, men jag vet inte om jag riktigt litar på den. Tänk om man är ute mitt ute i ingenstans och kör och elen tar slut i bilen, vad gör man då?

För övrigt hade vi en mysig kväll igår trots att E var sjuk. Åt Entrecoté, blandade rostade rotsaker och BBQ-sås. Till efterrätt blev det Nektariner med toscatäcke och glass. Gott vart det.

Nehepp dags att jag fixar det sista innan det är dags att åka.

Ha en bra dag!

Lucy har hittat ett nytt favoritställe att ligga och vila sig på...

/Tina

Söndags eftermiddag..

Ja nu har det redan hunnit bli söndags eftermiddag. Har hunnit storhandla i allafall inför veckan. Så skönt att ha allt hemma som man behöver hela veckan.

Älsklingen är sjuk så det blir en lugn alla hjärtans dag framför OS-sändningarna. Känner mig ganska sliten med men de kanske beror på sjukan tidigare i veckan. Kroppen verkar ta god tid på sig att återhämta sig.

I morgon bär det av till jönköping. Ska på möte/utbildning med ABkontakt. Så det blir trevligt värre. Sen ska jag nog hoppa in på mediamarkt och kolla på vitvaror när jag ändå är i storstan.

Bäst att jag tar hand om min lilla sjukling nu..
/Tina

Glömde...

Glömde skriva att tävlingen är från http://englasshowroom.com
Ooops.. va inte meningen att glömma det menmen..

/Tina

Tävling igen..

Okej, bara för att jag tävlar två gånger på två dagar har jag inte blivit beroende..lovar!

Nu gäller det L'oréal nya proffesionella make-up serie Studio Secrets igen. Förstår ni hur gärna jag vill ha de här produkterna?

Som min favorit väljer jag självklart Smoothing Resurfacing Primer. Verkar vara en otroligt bra, utslätande bas. För mig skulle det vara ännu ett steg till att börja ta bättre hand om min hud. Drömmer mig bort till den morgon jag vaknar och alla öjämna fula märken är borta och inga nya pormaskar har grott under natten sömn. Jag kan lätt lägga på denna underbara bas från Studio Secrets och när jag är färdigsminkad är min hy i ansiktet som på en baby. Drömmer....

Hoppas som alla andra att jag vinner detta underbara make-up kit!
/Tina

Lördag 100213

Jaha då sitter man här efter att ha sovit en bra stund efter att ha jobbat natt. Gick riktigt bra att sova själv. Bara det att katterna var så keliga efter att ingen vart hemma på hela natten. Så det tog ett tag innan de lugnade sig och jag kunde somna.

I morgon kommer älskling hem igen, längtar! Men när man bott ihop så pass länge som vi (lite mer än 3 år) har kan det vara skönt med lite egen-tid med. Men jag skulle aldrig kunna leva ensam har jag insett. För det första är jag ju sjukt rädd för mörker och sen hatar jag att laga mat och äta själv, mycket roligare att äta tillsammans med någon.

Ikväll är mamma o pappa snälla och bjuder mig på middag innan det är dags att jobba vid 21.00 igen. Mysigt att träffa dem. Skulle aldrig fixa att bo längre än en timmas restid ifrån mina föräldrar. Just vetskapen om att man har dem nära och kan hälsa på dem när man vill betyder otroligt mycket för mig.

Nu ska jag koka mig lite kaffe och packa vad jag ska ha med mig att läsa i natt.

Ses i morgon igen!
/Tina

Tävling...!

För första gången i mitt liv är jag med och tävlar via en blogg. Vinsten är ett exklusivt make-up paket från L'oréal Paris nya serie Studio Secrets Professional. Det roliga är att jag satt och läste om den serien igår i den nya Kicks-tidningen och tänkte: -åhhh, den serien vill jag ha! Gärna allt också. Sen ser jag denna tävling på Kenzas blogg. där hade jag tur.

Det jag helst skulle vilja ha (om jag var tvungen att välja en sak, vilket jag måste i tävlingen) är Studio Secrets Smoothing Resuefacing Primer. Som ni som läser min blogg regelbundet vet har jag fått sjukt dålig hy i ansiktet på sista tiden. Tror verkligen att med det här underlaget skulle det göra susen! Ytterligare ett steg i min kamp mot att ta bättre hand om min hy. Är ju helt såld på det här med olika ansiktsprodukter sen jag fick så dålig hy i ansiktet så den motiveringen måste väl vara nog för att jag ska förtjäna att vinna detta kit???

Nu hoppas jag bara på vinst!

/Tina


Dags att göra sig redo..

Nehepp dags att sluta sitta vid datan och slöa, dags att göra sig redo för att åka och jobba istället.

Hoppas att min förskylning håller sig lugn  i natt med...

/Tina

Tidigare idag..

Köket..

Kom på att jag glömt visa upp 3D-bilderna på hur köket antagligen kommer bli. Kommer nog inte bli från den här leverantören men några liknande luckor och planeringen blir den samma. Ganska dåliga bilder i och med att jag fick ta kort på korten om man säger så..


Kylskåp längst bort men de skåpen som är efter kylskåpet kommer inte va med.


Och så här blir det med spis, diskho med mera.. Grått kakel blir det och två öppna hyllplan i rostfritt över diskbänken..


Och en bild från andra hållet. På de låga bänkarna blir det en mjuk dyna med en massa kuddar där man kan sitta och dricka vin och mysa medan man lagar mat..=)


Svårt att se vad det är för luckor men de är vita med pärlspont eller hur de nu stavas..Vitt trägolv och beiga eller ljusgröna väggar.. De blir snyggt det.
Hoppas bara att det blir verklighet snart.

Ha en bra fredagskväll!
/Tina

Fredag 100212

Fredag nu igen, veckorna går så fort. Denna vecka har ju gått som i dimma för mig som varit sjuk. Idag känner jag mig mycket piggare så inatt blir det jobb igen. Hatar verkligen att va hemma från jobbet så det blir skönt att komma iväg.

Efter att ha gått upp och ätit frukost i morse så hade jag lite hemma-spa. Djuprengjorde ansiktet, peelade ansikte och kropp, tvättade håret och la i inpackning. Efter duschen tog jag på mig morgonrock och la en ansiktsmask och efter det plockade jag ögonbrynen så nu känner jag mig som en ny människa! Har ju fått så himla mycket pormaskar och skit på sista tiden så jag måste nog va lite nogrannare med mitt lilla ansikte. Man har ju bara ett och det är ju synd att förstöra.

Sen har jag och älskling varit ute på långpromenad. Gick ner till stan och gjorde lite ärenden, sen handlade vi och traskade hemåt. Tog ungefär 1½timma så nu känner jag mig riktigt fräsch.

Ska snart sätta igång med maten. Ska laga snitzel, klyftpotatis och bearnaissås. Har aldrig gjort snitzel, har ju varit vegetarian i 9 år så kanske inte så lustigt men nu när man är köttätare igen måste man ju testa på alla saker som finns att göra med kött. Antar att man bara panerar snitzeln som man gör med fisk så det löser sig säkert. Kanske bäst att sätta igång för sen ska jag skjutsa älskling till Boxholm innan jobbet med.

Ha en fin fredag!
/Tina

Fredag 100212

Fredag nu igen, veckorna går så fort. Denna vecka har ju gått som i dimma för mig som varit sjuk. Idag känner jag mig mycket piggare så inatt blir det jobb igen. Hatar verkligen att va hemma från jobbet så det blir skönt att komma iväg.

Efter att ha gått upp och ätit frukost i morse så hade jag lite hemma-spa. Djuprengjorde ansiktet, peelade ansikte och kropp, tvättade håret och la i inpackning. Efter duschen tog jag på mig morgonrock och la en ansiktsmask och efter det plockade jag ögonbrynen så nu känner jag mig som en ny människa! Har ju fått så himla mycket pormaskar och skit på sista tiden så jag måste nog va lite nogrannare med mitt lilla ansikte. Man har ju bara ett och det är ju synd att förstöra.

Sen har jag och älskling varit ute på långpromenad. Gick ner till stan och gjorde lite ärenden, sen handlade vi och traskade hemåt. Tog ungefär 1½timma så nu känner jag mig riktigt fräsch.

Ska snart sätta igång med maten. Ska laga snitzel, klyftpotatis och bearnaissås. Har aldrig gjort snitzel, har ju varit vegetarian i 9 år så kanske inte så lustigt men nu när man är köttätare igen måste man ju testa på alla saker som finns att göra med kött. Antar att man bara panerar snitzeln som man gör med fisk så det löser sig säkert. Kanske bäst att sätta igång för sen ska jag skjutsa älskling till Boxholm innan jobbet med.

Ha en fin fredag!
/Tina

20 veckor kvar...

Nu är det bara 20 veckor kvar tills jag går på semester. Känns otroligt långt bort måste jag erkänna. Att det ska hinna bli sol och varmt ute tills dess känns ännu mera långt bort.

Känner mig lite piggare nu så här inför kvällen så hoppas jag kan jobba i morgon. Har suttit lite med photoshop, har lärt mig en del grundläggande saker. Har det ju bara hemma på prov i 25 dagar till så börjar känna mig lite stressad. Har övat på att klippa ut objekt idag ch klistra in och jobba med olika lager.
Här ser ni ett av resultaten:

Tycker dock att bilden ser lite väl inklippt ut men jag lär mig väl med tiden skulle jag tro. Lättare att klippa in mot vit bakgrund..
Får sitta och jobba med det mer så lär jag mig nog snart.

Ha en fin torsdagskväll!
/Tina

Tisdag 100211

God morgon!

Gick upp för lite mer än en timma sen och tyckte att jag kände mig bättre idag, ont i huvudet och halsen visst men kände mig inte febrig. Tog ut glädjen i förväg kan jag lova, när jag vart uppe i en halvtimma började frossan igen och den tunga dimman la sig över mitt huvud igen så det verkar som det blir en dag i soffan idag igen. Usch va jag hatar detta.

Jobbet ringde och frågade om jag trodde jag kunde jobba i helgen med, tror ju någonstans att jag kan det. Hoppas verkligen det. Vill inte ligga hemma fler dagar nu. Det finns en sak som är bra med att vara sjuk, man har bara en önskan och det är att bli frisk!!

Nu ska jag se vad jag kan vila mina ögon på idag på tv. Hoppas tv3 sänder bra repriser idag med.

/Tina

Sjuk..

Som jag kände på mi i kroppen vilade det en förbaskad sjuka.. Har haft feber sen igår, ont i halsen och huvudet. Hela jag känner mig som en enda stor sophög. Hatar att va sjuk. Är ju nästan aldrig det heller så min kropp tycker ännu mer synd om sig själv när jag väl blir det. Vet inte när jag hade feber senast, måste va minst två år sen eller nåt.

Soffan och tv:n har varit min tröst idag. Och jag tackar tv3 för de sänt repriser på topmodel och sex and the city idag. Min älskling var nere och köpte alhgrens bilar till mig med, det och kall tropisk juice är allt jag får i mig.





Och förlåt Emelie för jag var så frånvarande när du ringde igår vännen, men de va sjukdomen som talade. Ringer dig så fort jag piggnat till så kan vi ses snart gumman.

/Tina

Tisdag 100209

God morgon!

Har precis tagit mig upp ur sängen och håller på att laga mat. I dag bjuds det på Stinas kyckling, ris och smaksatt creme fraiche här hemma. Inte ofta vi äter det så det ska bli gott. Smidigt med att bara sätta in i ugnen och sen sköter det sig själv i 60 minuter, me like=)

Efterlyser en matblogg med en massa normala recept, har letat länge nu men hittar ingen bra. Tänk va smidigt och gå in och se dagens recept när man har svårt att komma på vad man ska laga. Hittar ingen jag tycker om, får väl skapa en egen annars.

Idag blir det lugnt, känner mig inte bra. Ont i hela kroppen och frusen.
Bäst att titta till Herr kyckling nu!
/Tina

Sova och promenera..

Nu börjar jag piggna till efter en dags dålig sömn. Vaknade redan straxt innan kl.14 idag och det är ju inte så bra när man ska jobba i natt igen.

Har varit ute på lånpromenad nu med, en hel timma! skönt faktiskt. Man klarnar hjärnan lite och får lite dygnsuppfattning när man jobbat natt. Ska nog börja att gå ut en sväng efter varje natts jobb.

Nu ska jag farma lite på facebook sen är det dags att gå iväg till jobbet igen.

/Tina

Måndag 100208

Godmorgon är det väl dags att säga för alla er som just vaknar till liv efter en natts sömn.
Själv säger jag snart God Natt och går och lägger mig efter en natts jobb.

Idag blir det bara till att sova och lata mig, inget inplanerat. Hoppas bara på att brevbäraren kommer med en paket till mig idag från Haléns. Tycker verkligen om att handla på internet men det är ju så tråkigt att gå och vänta på att paketet ska komma.

Har beställt en bikini från Ellos med som jag väntar på, men den kan jag nog få vänta på för den var slut i lager men de skulle skicka den så fort den kom in:)

Vad jag önskar mig till sommaren 2010 är:
-en EdHardy bikini. Den vita med tigertrycket. Så himla snygg men kommer säkert aldrig bli av att jag köper den.
-Sen önskar jag mig värme till sommaren.
-Ett nytt tak på vårt hus.
-Ett nytt kök till vårt hus

Inga dåliga önskningar eller hur men det känns som allt utan värmen kommer gå i uppfyllelse..

Ha nu en fin Måndag!
/Tina

YEES!!

YEES!! jag lyckades få upp headern. Vart dock inte 100%nöjd. Men nu när jag lärt mig photoshop så kan jag snygga till den bara jag får tid.. Den får duga så länge i allafall..

Jag äälskar att lära mig nya saker!!
/Tina

Söndag 100207

Så här klockan fem på eftermiddagen börjar jag känna mig som en människa. Vart riktigt trevligt igår. Var på Fish and ale och drack ett par öl och träffade en massa gamla klasskompisar från låg och mellanstadiet. Kul att prata om se var de är i livet nu. Åkte hem ganska tidigt så jag borde inte va  sliten idag men har vart så sjukt trött den här veckan och inte kunnat sova så antar att jag tog igen det i natt. Är väl därför jag känt mig som en seghög hela dagen..

Sett film idag med. The proposal. En riktig Tina-film. De blir kära och allt är lyckligt, dde bråkar och hon sticker och han hinner ifatt henne och sen lever de lyckliga i alla sina dagar. Så förutsägbart men man mår så himla bra efteråt.

Har fortfarande inte lyckats få upp headern som jag gjorde igår här men den kommer som miniatyrbild här så ni får en liten försmak på hur bloggen kommer se ut när den är färdig.

Tycker att det är riktigt bra gjort för att va första gången man jobbar med photoshop. Skit kul så nu vill jag lära mig ännu mer.

Nu ska jag surfa runt lite innan det är dags att gå till jobbet kl.21.00

Ha en bra söndagskväll!
/Tina

Jag lyckades.. nästan!

Har suttit ca 2 timmar och försökt få till en header på photoshop nu. Lyckades! men nu när jag ska ha  upp den här funkar det inte.. är nog för trött i huvudet för att fatta efter allt photoshopande idag.

Har gjort mig lite fin nu med för jag ska få följa med E och hans kompisar ut och ta en öl. Bättre än att sitta hemma själv i allafall när man hade tänkt och ha kul ikväll..

Återkommer i morgon!
/Tina

Besviken..

Usch va besviken jag är, vart ingen kareokekväll ikväll.. va  ska jag nu hitta på då?

Får väl titta på melodifestivalen i min ensamhet och sörja.. haha nee då, men var verkligen partysugen.

Har suttit och lekt och lärt mig grunderna i photoshop i allafall men det är svårare än jag någonsin kunde tänka mig men snyggt blir det. Ska bli kul att lära sig på riktigt. Sen kommer jag väl aldrig nöja mig med korten som de är från början. Så mycket man kan försändra med bara lite kontraster och toningar.

Ska nog hoppa in i duschen nu och hoppas att kvällen bjuder på någon överraskning så min rastlösa själ får lite underhållning..

/Tina

Lördag 100206

Har precis varit och handlat mat så nu är kylen överfull av en massa godsaker.. mummsigt.

Tog hem en provversion av Photoshop igår med så jag tänkte att jag skulle sitta och försöka lära mig hur man använder det. Kanske kan fixa till något snyggt till bloggen där med. roligt roligt.

Ikväll blir det kareokefest med gymtjejerna. Insåg precis att jag inte har en aning om vad jag ska ta på mig. Brukar alltid planera lite så jag vet om jag måste köpa till något men inte idag inte. Får ta vad gaderoben har att erbjuda..

Jag har i säkert fem år använt Nivea Youngs produkter. Allt peeling, make up remover jaa allt helt enkelt. Idag skulle jag då inhandla en ny make-up remover, när jag stod i affären insåg jag att, vänta nu jag kanske inte är Young längre? jag kanske har gått över till den vuxna kollektionen egentligen? Slutade med att jag köpte den vuxna varianten av removern i stället. Fy vilken gammal-hets känsla jag fick.

Nu ska jag leka med photoshop!

/Tina

Ny blogg

Nu har jag suttit och fixat till en blogg här. Har tidigare bloggat här.

Här kommer jag fortsätta med att skriva om mitt liv och vad som händer.

Har suttit halva dagen och försökt få till en bra design men är inte riktigt nöjd än så det kommer nog ske en del förändringar den närmsta tiden. (och nej, texten på headern ska inte va så, men råkade göra något och nu vet jag inte hur jag ska fixa till det.)

Bäst att jag fortsätter med designen ett tag till innan det blir dags för spinning..

/Tina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0