Altanmys!

Ja det är vad vi ägnar oss åt här hemma. Ignorerar alla måste och bara sitter och njuter! Eddie och Zeb spelar gitarr eller rättare sagt Eddie spelar och Zeb springer omkring och leker med kablarna till gitarren.

Jag har lyckats bli ännu mer förskyld så ska försöka att inte göra något alls mer än nödvändigt idag så jag blir frisk!!
Ikväll ska vi i allafall kolla på elden och sen blir det lite grillning här hemma med fina vänner. Lite lagom avancerat när man är höggravid och genomförskyld!
Ha en fin Valborg alla!

/Tina


Tröttheten från h*ll!

Usch ja, det är vad jag genomlidit den senaste veckan. Därav min bloggfrånvaro! Sitter i än men ska försöka tänka klart några minuter så jag får ihop ett inlägg.

Zeb och jag har bråkat mer än någonsin den här veckan, skit jobbigt. För jag vill verkligen passa på att njuta av hans och min egna tid innan bebisen kommer men jag orkar liksom inte med. Detta gör att Zeb blir frustrerad, jag blir trött och irriterad och allt bara blir fel! Är säkert inte så illa som det låter men mina hormoner gör att jag gör stora grejer och analyserar allt just nu. Mycket tankar inför bebisens nedkomst också, hur ska jag kunna älska, ta hand, krama, ge kärlek till två barn? Och på kuppen komma ihåg min fina sambo och mig själv. Förstår att det är säkert helt naturligt att man tänker så innan andra barnet, för man vet hur otroligt mycket man älskar och känner för det barnet man redan har. Jag är rädd att Zeb ska känna sig utanför när den lille kommer, för i början är det ju mycket amning och bärande innan man får in rutiner. Är så rädd att Zebs och min fina kontakt ska bli sämre. Samtidigt känner jag sån otrolig glädje och kärlek över barnet i magen och att den lille snart äntligen ska komma ut till oss, få mysa, krama och lära känna den lilla individ som legat och grott i min mage i 9 månader. Ja, ni hör ju själva vilken stor grej jag gör av ALLT nu. Får skylla på denna trötthet, skulle väl bara fattas att jag blev förskyld nu med?! Hoppas att alla människor med snoriga näsor, ont i hals och febriga har vett att stanna hemma! Tänker ofta på dem med kroniska sjukdomar och nedsatt immunförsvar, det måste va hemskt! Vad arg jag skulle va på allt folk som springer omkring och är halvsjuka och smittar överallt! Sen vet väl jag att man inte kan låsa in sig för att näsan rinner, men tycker att det är hemskt när man tänker på de personer som faktisk äventyrar en hel del genom att bara drabbas av en förkylning. Kanske är det så att de stackarna måste stanna inne typ jämt?! Det var en parentes..

/Tina


Mästarnas mästare..

Ja det är vad jag sitter och halvglor på, kan inte säga att jag är super koncentrerad på just det, då jag sitter och läser bloggar samtidigt.

Har haft en fin helg. Vi har hunnit med allt från att ha mina föräldrar på middag, 2-årskalas, pizzakväll med Eddies kompis, Babysim, lekparksbus och matshopping. Oj, vad mycket vi hunnit med inser jag nu. Laddar vi för sista veckan av april, känns inte det sjukt eller? Jag har knappt några vårkänslor alls, jag brukar dessutom komma in i en down-period på våren men inte ens det har jag gjort. Det är ju i och för sig lika skönt men kan inte riktigt känna att det är vår. Beror det på vädret kanske? Hoppas att vår känslorna kan infinna sig snart i allafall:)

/Tina


Fredag igen!

Åter fredag och Zebban och jag har tillbringat förmiddagen på öppna förskolan och lite shopping på stan. Och nu i eftermiddag har jag försökt att packa i ordning lite inför sen väntande bb-turen. Får dock ingen ordning på något, hälften kan jag inte packa ner för jag behöver det dagligen, Zebs väska inhåller än så länge bara blöjor och våtservetter, allt är rörigt! Dessutom minns jag knappt vad man behöver ha med sig. Snacka om röriga familjen, får hoppas att jag har någorlunda koll när det väl blir dags. Och huvudsaken är ju att jag kommer in till BB och att Zeb kommer dit han ska, resten är ju bara världsliga saker. Hur klarade de sig på 1900-talet?, inte var det tal om
Amningsbh, amningsinlägg och bindor då inte;)
Japp, dessutom v.37+0 idag! Närmar sig med stormsteg!!

/Tina


Sevärt..

Fick på en ny dokumentärserie på ettan nu vid nio, skönhetsbubblan. Har suttit mer eller mindre som klistrad vid tvn, så intressant och så mycket olika infallsvinklar, åsikter och argument. Nästa vecka skulle det handla om skönhetsingrepp efter graviditet och amning, ska försöka att inte missa det. Kul med en dokumentär som speglar flera olika sett att se på saken! Så den var verkligen sevärd. Nej, nu är det boken och sängen som gäller för min del;)

/Tina


Mår så mycket bättre!

Som kompensation för mitt gnälliga inlägg igår så mår jag toppen idag! Inte ont någonstans och hela dagen har gått som en dans på rosor.

Började dagen med promenad ner till Klapp och Klang, inte dåligt då det är en bra bit att gå. Zeb var så duktig och fann sig i att åka vagn nästan hela vägen. Vet inte när han satt stilla så länge sist? Snacka om energiknippe jag fått här hemma. Eddie hävdar bestämt att det bara är mina gener men jag tror nog att vi båda är lite skyldiga;) sen har dagen gått i ett med matlagning, eftermiddagsvila, matat ankorna och lekt i lekparken. Zeb älskar ju att åka rutschkana och nu letar jag som en tok efter en liten att ha i trädgården på blocket, men som alltid när jag vill hitta något på blocket så finns det inte! Om någon har en stående och inte används får ni gärna hojta till.

Imorgon ska vi och lyssna och mäta bebisen igen och efter det skriva på faderskap så dagen i morgon lär väl gå undan den med;)
/Tina


Ont..

Ja det är vad jag haft konstant sen jag vaknade i morse, ryggen har jag ju alltid ont i nu för tiden men idag har jag haft så fruktansvärt ont i bäckenet och ljumskarna. Kan inte riktigt beskriva känslan, det liksom drar och värker på något lustigt vis. Kan inte minnas att jag någonsin hade så här med Zeb, kanske beror på att jag inte bar hälften så mycket, böjde mig ner för att plocka upp saker från golvet hela tiden, låg på golvet och busade, eller i allmänhet ens var hälften så aktiv under slutet av den graviditeten. Nog klagat, har alltid ogillat att klaga när man är gravid, man ska va så otroligt tacksam att man kan bära sina barn i magen! Och att man överhuvudtaget kan bli gravid. Så därför ogillar jag verkligen att gnälla men idag har det helt enkelt varit lite tufft att va höggravid mamma.

Nu ska jag ta min nya bok och krypa ner i sängen. I morgon är det äntligen klapp och klang för mig och Zeb, tänk jag har inte varit med Zeb där sen i januari! Bara pappa som följt med sista tiden..
/Tina


Tog sin tid..

Det tog sin tid inatt innan jag väl somnade. Har såna pirrningar i benen och som kramper så jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att sova längre. Sover som godast framåt fem-tiden typ och då är det nästan dags att gå upp och det känns som att jag borde tanka massa sömn inför ett par tuffa månader framöver men nej, det vill sig inte.

Dagen idag har dock gått i ett så har inte hunnit känna av trötthet alls faktiskt. Har grejat massa utomhus i land osv, Eddie har börjat med projekt nytt vedskjul, lekt och busat med Zeb ute och på förmiddagen var vi och simmade i badhuset också. Så hoppas att jag kan sova i natt. Är det någon som kan tänka sig att byta rygg med mig ett par veckor också så kan ni väl höra av er? Men vem skulle vilja ha en ond, öm, uttröttad rygg? Nej, tänkte väl det. Bara att kämpa på och hoppas att ryggvärken släpper efter förlossningen helt enkelt.
/Tina


Vad är det för fel?

Här ligger jag klarvaken halv två på natten och kan verkligen inte sova, har slumrat lite sen jag gick och la mig vid halv elva men bara så där ytligt. Borde verkligen kunna sova då Zeb och jag var vakna ett par timmar mitt i natten i går natt men nej, sömnen vill inte komma. Blir snart galen, och hur jag än ligger så gör det ont någonstans.. Fy och blä, vad jag tycker synd om dem som jämt har sömnproblem. Jag lider efter en natt.. Så snälla John Blund, kom till mig nu!!!!!

/Tina


Ingen vanlig dag..

För idag fyller ju min fina Eddie 28år! Dagen annars har nog varit precis som vilken annan fredag som helst förutom att det är Eddies födelsedag då.

Idag är det även exakt 4 veckor kvar till bf. Känns så skönt för skulle förlossningen starta nu, efter v36+0 så försöker de ju inte stoppa den. Inte för jag tror att jag kommer få tidigare men känns ändå som ett stort mål. Vet att det gjorde det med Zeb med, bara veta att om det skulle starta så försöker de inte stoppa det och man vet att barnet är fullt utvecklat för att klara sig utanför magen. Men än ska jag nog få vänta ett par veckor, det tror jag allt.

Funderar på vad vi har hemma i skafferiet, om man kan vispa ihop någon efterrätt men tvivlar på det. Kanske lika bra det;)

/Tina


En son som inte vill sova..

Ja det är vad vi har här hemma. Förskyld som han är lät jag honom sova så länge han ville idag på dagen (=2,25tim) och det får vi sota för nu. Jag har legat nere hos honom i 40minuter och nu tog Eddie över. Tydligen har han blivit alldeles för stor för att få sova så länge på dagen. Aja, för eller senare somnat han väl..

/Tina


Väntar..

Sitter och väntar på att en film ska börja på tv, börjar dock två stycken som jag vill se kl.20 idag. Typiskt eller vad? Men lutar nog åt att det bli Black Swan, får vi se om det är något att ha.

Annars har dagen gått i lugnets tecken för Zeb är förskyld, igen! Snoret rinner konstant och rosslig i halsen stackaren. Hoppas han piggnar till så vi kan träffa Micaela och Olli i morgon, eller som Zeb säger mene och lli. Sötunge! Han har gått och ropat efter Hugo nästan hela dagen idag, är så imponerad av alla namn han kan. Igår lärde han sig ju Pontus och Sofie också:)

/Tina


Påskdagen

Jo men det blev en sväng till storstaden Linköping idag. Fyndade faktiskt ett par Reebook easytones för 550kr! I vanliga fall kostar de 1200kr så trots att mina inte är utslitna än så köpte jag på mig ett par att lägga på lager här hemma;) så grymt sköna skor att promenera i, eller jag har dem jämt! Till affären, sandlådan, promenaden, jobbet, ja alltid helt enkelt. Passade även på att köpa nya tallrikar och glas på ikea, något vi länge tänkt att unna oss så det var på tiden.

Nu ikväll har Zeb och jag blivit bjudna på mat hos Sofie och Pontus, så gott! Han kan verkligen laga mat han. Tur för Sofie nu när hon ligger/sitter där hon sitter efter operationen. Barnen lekte men trötta var de nog alla tre. Zeb han satt och pratade hela vägen hem om Ugjo (Hugo) så han var nöjd i allafall! Så mysigt att ses och man märker verkligen att barnen leker och har mer glädje av varandra för varje gång.
Nu sitter jag i soffan och mumsar choklad och spelar Rumble (absolut det roligaste spel jag spelat på en mobil).

/Tina


Tips??

Går ju bara skit på tv nu och bättre lär det ju inte bli ju närmare sommaren vi kommer, så jag vill köpa en serie som man kan slänga på istället för att sitta och slöglo på skit. Tips på någon bra, lättsam, rolig serie efterlyses!!!

Zeb han har fått sån hosta! Kom från ingenstans inatt och det låter riktigt jobbigt och otäckt, detta resulterade i att Zeb och jag var vakna mellan 23-02 inatt, mysigt.. Suck.. När Zeb väl somnat om vid två hade jag så ont i kroppen av sängen så fick halvsitta och sova, så mina sovtimmar inatt kan jag nog räkna på en hand. Nu har Eddie varit snäll och bytt säng med mig, hans är lite hårdare så får se om jag kan få några mer timmars sömn inatt.

Imorgon vill vi hitta på något kul men kommer inget på!! Förslaget är att åka till Jönköping för jag behöver lite från Ikea, men jag vet ju att Zeb tycker ju inte att det är så kul precis. Aja, får se vad och om vi kommer på något;)

/Tina


Påsk

Hade totalt glömt bort att det faktiskt är skärtorsdagen idag. Inte en enda påskkärring har knackat på dörren, vad för dagens barn? Nästa år och varenda kommande ska jag minsann sminka ut mina små sötingar till påskkärringar för det är faktiskt tradition:)

Haft en mysig hemmadag idag, Zeb och jag. Bakat bröd, städat av det värsta inför helgen och sist men inte minst varit ute och lekt i två timmar. Så nu känns det i min kropp att jag knappt suttit ner idag, det härliga med att vara gravid;) på tal om gravid så var allt bra när vi var på Mvc igår, magmåttet hade vuxit på bra och var åter uppe på normalkurvan. Kändes otroligt skönt! Känns så sjukt att jag ska gå dit varannan vecka nu, veckorna bara rullar ju iväg och snart kommer vi ha två små underbara troll här hemma. Känns på något vis lite overkligt, undra hur vardagen kommer se ut? Undra om Zeb blir svartsjuk? Undra hur det kommer gå med sömnen? Ja, tusen funderingar har jag just nu men bara försöka slappna av och tänka att allt löser sig. För så är det ju, oroar man sig så blir det problem.

Nu ska jag vila min onda kropp i soffan och hoppas på att få sova i natt!
/Tina


Njuter!!

Ja det är verkligen vad jag gör av att vara mammaledig på heltid igen! Igår var vi på öppna förskolan och idag har vi haft bästa leksällskapet av Emelie och Leo, Sofie Hugo och Leah. Precis som på den gamla goa tiden:)

Tog en promenad ner till Coop i eftermiddag som sammanlagt tog två timmar, en höggravid mamma och en Zeb som ville gå själv stora delar av vägen. Men så mysigt att kunna ta sig den tiden och inte behöva känna sig stressad för att man ska hem och fixa massa saker.

Imorgon är det dags för Mvc-besök igen. Hoppas att magmåttet vuxit ordentligt denna gång så vi inte behöver åka på fler tillväxt-ultaljud. Visst är det mysigt att se bebisen desto fler gånger men oron för att allt inte ska va okej är hemsk. Så nej, denna gång vill jag inte bli skickad till Eksjö. Nu såg ju allt fint ut på ultraljudet för två veckor sen så får hoppas att även magen vuxit nu:)
/Tina


RSS 2.0