Något som kan irritera mig!

Jag brukar inte lägga mycket energi på att gå runt och störa mig och irritera mig på folk men något som jag kan störa mig otroligt på så är det, det här med smittospridning. Visst, alla är snoriga under vintern men inte gult snor, inte hosta, feber, huvudvärk och halsont. Vi har inte det i allafall inte i våran familj. Jag vill inte få magsjuka för någon är så otroligt rastlös så de bara måste ut i affären dagen efter de legat hemma och kräkts. Jag vill inte att mina barn ska få feber bara för att någon annan förälder inte vill hålla sina barn hemma längre än absolut nödvändigt. Eller för att någon inte kan hålla sig hemma från jobbet, utan bara måste ju gå och smitta ner alla på arbetsplatsen så riktigt alla får känna på den senaste influensan! Sånt här kan störa ihjäl mig!! Medvetet gå omkring med smitta både hemma hos folk, på förskolan, på jobbet, i affären, bara för att de själva börjar bli lite rastlösa av att hålla sig hemma eller till bara uteaktiviteter som inte smittar lika mycket. Att de inte kan koppla av och bara vara hemma den där extra dagen eller dagarna för att bli ordentligt friska. Det är att inte ha någon som helst empati enligt mig. Sen kan man inte dra allt över en kant men i största allmänhet så kan man väl försöka tänka på folk i sin närhet? Att inte utsätta dem för samma skit man själv precis gått igenom?!

Var bara tvungen att få spy ut lite galla innan jag somnar, så här i förskylnings och magsjuketider. Tänk en extra gång innan ni åker till Willys och klämmer på alla tomater! (En parentes, men därav köper jag inte plocktomater särskilt ofta utan föredrar de plastförpackade)

/Tina 

Skönt!!

Missförstå mig inte nu men jag tycker att det kan va så otroligt skönt att va själv hemma på kvällarna. Eller själv och själv, jag och barnen men efter dem somnat så är man "nästan" alldeles ensam i ett par timmar. Saknar det lite nu sen E började jobba dagtid igen. När han jobbar skift har jag ju varannan vecka när jag har de där tysta timmarna när jag bara kan tänka på mig själv. Visst, man måste ju hålla sig hemma med tanke på att barnen ligger och sover men ändå. Man kan pyssla i lugn och ro med vad man känner för. Ikväll har jag en sån kväll, barnen och jag myste till det med en lång film ikväll och sen fick de faktiskt somna i mammas och pappas säng. Det hör inte till vanligheten kan jag säga men smidigt när man är själv. Jag har sytt klart ett par byxor ikväll, ritat ett nytt mönster som ska bli en tunika till Stella och nu har jag gosat ner mig i soffan och vad börjar då? Jo, en riktig high school film! Får aldrig se såna filmer annars så hel klart en väldigt skön kväll. Hoppas att det ger en massa energi tills i morgon för då blir det kalas för Zeb som fyller 3 år på måndag! 

Skön lördagskväll ni med:)
/Tina 

Tomtenissen..

Tomtenissen har jobbat på bra idag, får upp alla julstjärnor och de få tomtar jag äger fick se ljuset de med när jag ändå var i farten. Var även ute en sväng och hängde lite belysning i ett litet träd. Så nu väntar vi bara på snön!!!! 

Något annat jag ägnat mig åt, inte ljust idag men igår bland annat så är det julklappar. Barnen har vissa hål i sin garderober på tröjor, leggings och pyjamasar så den tråkiga mamman tänkte fylla ett par av klapparna med kläder. Tänkte jag skulle hinna sy en massa men dagarna bara springer iväg. Är snart klar med de julklapparna som ska till andra barn i allafall så i morgon får jag börja sy våra barns julklappar med. Får hoppas att inte mamman till den lille pojk som ska få dessa bodysar i julklapp tittar in här bara men blev så nöjd med båda två så måste få visa upp dem. 


Tänkt matcha fotbollsbodyn med svarta muddbyxor med röda muddar men vad jag ska matcha krokosarna har jag inte riktigt komma på än. Kan bli så att jag får köpa ett par jeans till. 

/Tina


Creative

Jag har skrivit om detta inlägg ett antal gånger nu, för hur börjar man helt plötsligt ett blogginlägg efter ett års uppehåll?! 
Kan inte få det bra så ni får helt enkelt nöja er med; hej hopp här är jag igen efter ett år! 
Som ni ser har jag börjat ändra design men inte fått in någon vettig bild eller beskrivning, ni får hålla till godo med detta ett tag för datatiden växer inte direkt på träd med en snart 3-åring och en 1,5 åring men så småningom ska jag nog hinna med det med. 
Något annat som tar ganska mycket av min tid och energi just nu är min sömnad. Började helt plötsligt i våras med lite förkläden till barnen och sen blev jag fast. Finns så otroligt mycket fina tyger så jag var helt enkelt tvungen att lära mig sy kläder! Hade inte sytt sen högstadiet men ett gammalt MVG i syslöjd satt någonstans i bakhuvudet så det gick ganska bra redan från start. Numera syr jag nästan dagligen och nya projekt trillar in i min hjärna hela tiden. Tar som sagt ganska mycket tid men jag mår så bra av att få göra något med händerna och vara kreativ på samma gång. Alltid gillat att skapa i form av virkning, stickning, bakning osv så kanske inte så konstigt att jag föll för just detta?! 

Nu hoppas vi att det inte dröjer ett år igen! 


RSS 2.0