Premiär..



Nu har jag premiärätit min sommar-favorit mat. Färskpotatis, senapssill, gräddfil, gräslök och sallad. Åhh gud va gott det var! En stor portion vart det och sen en ordentlig portion att ha med till jobbet i morgon. Nu är verkligen sommaren här!!

Så nu sitter jag proppmätt efter en ledig dag med en massa sol. Har fått en massa fin brun färg på hela kroppen. Tänk om denna värmen kunde få fortsätta hela sommaren nu, hoppas hoppas hoppas.

På tal om något helt annat är det nog verkligen inte meningen att våran gräsmatta ska klippas i år! Först gick ju gräsklipparen sönder efter att ha klippt halva gräsmattan, nu är den lagad. Sen skulle Eddie klippa gräset i torsdags tror jag det var, Ja då började det spöregna precis när han gått ut. I fredags var det ju jätte fint väder på förmiddagen så då tänkte jag att då gör jag det idag, Då började det hagla och regna! Sen äntligen i går var det fint väder och jag klippte gräset och Eddie trimmade. När jag klippt halva gräsmattan kommer Eddie gående, då har trimmern gått sönder!!! Åhhh, vad förbannad man blir! Bara rök om den en massa, 1½ år gammal bara. Usch verkligen inte meningen att vi ska ha en fin trädgård, börjar tro att det verkligen är meningen att vi ska ha äng!

/Tina

Ibland...

Ibland önskar jag att jag tänkte lite mer innan jag sa saker..
Eller att jag kunde låta bli att säga vissa saker..
Men är man ärlig, spontan och orden bubblar ut ur munnen, ja då får man nog leva med det tror jag..

/Tina

Torsdag 100527

Äntligen lönedag var det idag! Guud va skönt de va! Tacka gud för att man har ett jobb säger jag bara! Så idag bar det av till Willys för att fylla kylskåp och skafferi proppfulla. Fattar inte vad jag gjort med mina pengar de senaste två månaderna, jag har inte köpt mycket kläder eller annat och inte har vi ätit ovanligt dyrt eller nåt. Det måste va någon som äter upp dem på bankkontot helt enkelt. En liten liten tjuv som sitter och äter från mitt konto helt enkelt.

Min älskade mammi har bjudit på raggmunk och fläsk, finns det något godare?? Så himlans gött..

Usch vet inte vad jag mer ska skriva. Tråkiga jobbdagar har det bara varit och jobbar hela helgen med..
/Tina

Tisdag 100525


Nu kommer det äntligen en bild på vårt nya tak. Så skönt att ha det gjort. Nu är det bara att börja spara pengar till köket=)

Idag har vi varit i Boxholm hos svär-mormor och sedan middag hos svärmor. Så nu är jag helt slut och det blir soffan resten av kvällen.. Har "bara" 5 pass kvar denna vecka att jobba..puh..

/Tina

Tagit en paus..

Som ni märkt har jag tagit en liten paus från data-världen denna helgen. Jag har inte suttit en minut vid datan sen i onsdags, kände att jag behövde det. Bara få vara.. Synd bara att när man kommer tillbaka från sin data-fria tid är det en massa att ta igen. Ska berätta lite vad jag sysslat med de senaste dagarna..

I Torsdags var jag, mamma och pappa hela dagen uppe hos storasyster och mina syskonbarn i Järna. Så mysigt och helt underbart väder hade vi. Var ute en sväng vid havet och myste, men vad en dag går fort! Inte klokt egentligen. Tog världens tid hem bara för vi fastnade i bilkö på E4:an i 1 timma, vägarbete tydligen.

I Fredags bar det av till Skänninge med våran trasiga gräsklippare till Emelies snälla morfar. Även på väg hem därifrån fastnade vi i bilkö.. jag förföljs av bilköer och vägarbeten denna helgen tydligen. Efter det stannade vi hos Eddies farmor och farfar på fika. Lustigt vad tiden bara försvinner när man är och hälsar på folk, rätt som det är har det gått flera timmar.
Sen fixade vi med alla mina växter som jag drivit upp inomhus i vår, så nu är allt utflyttat till växthuset. Proppfullt med gurkor, tomater och paprikor.

I Lördags vart det en heldag i Jönköping med välbehövlig shopping. Men det vart billigare än vad jag trott. Köpte bara ett par jeans, en skjorta och en BH. Det var allt! Tror inte jag var riktigt på humör.. På vägen hem hämtade vi upp våran lagade och fungerande gräsklippare i skänninge med.

Känner att vi vart så himla effektiva den här helgen. Nu följer en vecka med en massa massa jobb för min del, så all min lediga tid lär gå åt till att sova, laga mat och fixa med grejer jag måste få klart denna veckan. Så tyvärr får ni räkna med dåligt bloggande en tid framöver.

Ha en fin Måndag allihopa!
/Tina

Onsdag 100519

Nu har jag varit så otroligt sugen på sura dragster-godisar i två dygn, såna där sura sura i små påsar som ser ut som bildäck. Åh vad det vattnar sig i munnen efter såna. Jag stannde och försökte hitta såna på Ica i går kväll men hittade inga, köpte lite annat surt godis och tänkte att det kanske hjälper. Men nej då, vill ha dragster nu!

Måste hitta en affär i stan som har dem.

Annars så har jag sovit dåligt idag, plåtslagaren har varit på taket och dundrat hela förmiddagen så vid kl.12.00 gick jag upp. Men nu är allt på taket klart. Nu ska bara den fula byggställningen bort med. Hoppas att de kommer och gör det i morgon. Sen ska jag ta kort och visa er vad fint det blev!

Har tagit ledigt i natt för i morgon bär det av till Järna och hälsa på systeryster och barnen. Ska bli riktigt roligt=)

/Tina


Måndag 100517

För det är ingen vanlig dag, för det är Lucy´s födelsedag, Hurra Hurra Hurra!
Min lilla "kattunge" fyller 3 år idag. Jag fattar inte att det var så längesen hon kom till världen. När vi fick mata henne med nappflaska och hon va så liten så hon inte kunde gå. Lilla gumman, jag blir lite rörd när jag tänker på det. Vi trodde ju knappt att hon skulle överleva när hon kom till oss 3½ vecka gammal för hennes mamma hade blivit överkörd. Men med en massa ersättning och en ny "mamma" så överlevde hon som tur va. Älskade lilla vän..


Har precis varit ute och gått långpromenad med Sofie, Hugo och Poker. Så himla skönt var det, en riktig långsväng vart det som verkligen var behövlig!

Nu ska det tittas på svenska hollywoodfruar.. tror tyvärr att det är sista avsnittet=(
/Tina


Söndag 100516

Söndag eftermiddag har det snart hunnit bli den här helgen med. Är fortfarande besviken och lite arg för helgen inte vart som planerat, menmen.. Igår när jag vaknat åkte vi i allafall och hälsade på svärmor ute i stugan, vilket sommarväder det var igår! Sen blev det mat med Eddies syster, så dagen blev rätt bra ändå.

Nu har jag precis städat hela huset och Eddie är iväg och jobbar övertid i dag.

Jag är i akut behov av kläder! Hemskt, inget har jag att ta på mig. Var ju planerat en shoppingtur igår men får stå ut en vecka till och åka nästa helg.
Har i allafall "skrivit" en liten önskelista, från H&M.



Hoppas verkligen att det blir av att vi åker nästa helg, så jag får lätta på plånboken och släppa ut pengarna=)

Fin Söndag på er!
/Tina

Jag fattar inte..

Jag fattar bara inte varför folk är online på msn och facebook kl.02.24 på natten? När de får lägga sig och sova. Vem vill frivilligt va uppe den här tiden? Åhh vad jag är avundsjuk på alla lediga människor..

Är lite sur idag med för att jag vart tvingad att jobba extra i natt, hela helgen förstörd känns det som. Jag och älsklingen som skulle njuta av varandra och åka till jönköping i morgon? Istället blir det sömn hela dagen i morgon.

Nu känner jag att jag är lika hatisk i det här inlägget, men ta inte illa upp alla lediga typer..

För att lägga in något positivt här läste jag igår att Engla ska ha en bebis till. Ska bli riktigt roligt att följa hela graviditeten och allt.

God natt på er!
/Tina

hemkommen..

Nu är jag hemkommen från Sigtuna. Ägnade torsdagen åt att sova och vila, det är helt sjukt va trött man blir av att vara iväg och inte få sova i sin egen säng. Hann även med bullbak så nu är frysen full med sötsaker igen.

Längtar till lördag då vi ska åka till jönköping, mest för att titta på vitvaror men hoppas även att vi hinner titta på ett par byxor till mig. Börjar bli riktigt akut nu..

Jobbar i natt som ni säkert förstår i och med detta sena/tidiga inlägg och jag längtar som vanligt hem till min säng.

God Natt på er!
/Tina

Måndag 100510

Redan 10 maj, jag fattar inte när den riktiga våren ska komma. Jag längtar till man kan gå i bara linne och kjol utan att frysa armarna av sig.

Idag har det åstakommits en massa på taket. Ny papp och ny läckt är på plats och takpannorna upplyfta så nu ska de "bara" lyfta ut dem. Känner att det var tur att vi tog in hjälp till de här projektet annars hade vi inte vart klara fören i höst. Man hinner ju inte så mycket när bägge jobbar 100%.

I morgon bär det av till Stockholm igen (eller Sigtuna rättare sagt) kl.05.45 sen kommer jag hem onsdag kväll igen. Så nu blir det dött här tills på torsdag.

Ha en bra vecka!
/Tina

Projekt "takbyte" i full gång..


Så här ser det ut på våran framsida just nu.. Byggställning runt nästan hela huset och en massa plank och grejer. Det röda till vänster är en stor kontainer.(Stavas det så?) Så i morgon medans jag ligger och sover efter nattjobbet så ska killarna bära bort allt tegel. Spännande, men jag känner mig ganska onödig i det här projektet. Vägrar gå upp på taket för att jag är höjdrädd så jag får väl gå och sortera spik på marken eller nåt i morgon när jag vaknat.

Jag har i allafall förberett en massa mat tills i morgon. Lagt kött i marinad, gjort grillspett och bakat en kaka som de kan ha till fika i morgon förmiddag. Så lite nytta har minsann jag gjort med.

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem och äta pizza med mig sen är det dags för jobbet.
/Tina

Fredag 100507

Hade tänkt att försöka sova länge idag i och med att jag ska jobba i natt. Hade inte riktigt räknat med att det skulle väsnas så mycket när de skulle bygga byggställning, så 07.35 var mina blåögon öppna och nu har jag jobbångest. Orkar inte sitta halvdöd på jobbet i natt.. Får försöka sova någon timma i eftermiddag när ställningen är klar.

I morgonbitti efter jobbet ska jag i allafall åka till mamma och sova för jag inser att det kommer aldrig gå att sova här hemma. På kvällen blir det grillning med de underbara som hjälper oss med taket. Snyggt kommer det bli.

Är lite nervös idag med, väntar på att banken ska ringa..
/Tina

Torsdag 100506

En till ledig dag har snart förflutit och jag vet knappt vad jag gjort. Eller jo, började dagen med möte på banken. Inte så kul men sånt som måste göras. Efter det skulle vi åka på "snabbfika" hos Eddies bror med fru men slutade med fika i 2½timma istället=) Underbart. Har kommit på det, Jag ÄLSKAR att fika. Tycker det är så mysigt..
Har varit lite duktig idag med och städat av det värsta här hemma. Kände att det inte var nån ide att storstäda när det kommer en massa folk i helgen men samtidigt vill man ju inte att det ska se ut som en svinstia så då blev det att städa av det värsta..

Har shoppat precis med, internetshoppat! Livsfarligt..
Den ena färgen på garnet till filten jag håller på att virka tog slut i måndagsnatt så har klickat hem det.
Och sen Linser..

Skit kul att lägga pengarna på..inte alls men kan ju gärna inte gå runt och inte se..


Garn är lite roligare att shoppa i allafall..

Börjar bli riktigt hungrig på kvällsmat.. Funderar på vad jag ska hitta på. Igår skämde mamma bort mig med hemmagjorda räkmackor till kvällsmat för att vi hittade så mycket murklor till henne..

/Tina

En underbar onsdag..

Jag är på strålande humör och mina mungiper sitter uppe vid öronen idag. En riktigt bra dag helt enkelt. Sen har jag haft Emelie här på saft och bulle-fikakalas.. Så mysigt så.

Nu ska jag vila i solen en stund sen ska jag ut på murkel-jakt med mor min.
/Tina

Hjälp! Det ligger en latmask i våran soffa!!

Som rubriken lyder: Hjälp! Det ligger en latmask i våran soffa!! Jag hade verkligen tänkt att göra vettiga saker idag. Som att tvätta och städa mitt lilla hus lite, men istället somnar jag i soffan kl.16 och kommer bara inte upp. Det går bara inte att motivera mig till att stiga upp ur soffan. Jag vill bara gå ner och lägga mig i sängen och sova för natten. Hatar att va en latmask!

I morgon hoppas jag verkligen att jag är piggare då jag tagit semester för att vi ska göra en hemlig tripp på förmiddagen.
Sen hoppas jag kunna träffa Emelie i morgon med.

Nej jag tror jag ger upp för idag!
/Tina

trött,trött,trött...

Jag har en önskan och det är att det ska finnas ett litet piller som hjälper mot trötthet. Som piggar upp en och ger en massa energi igen. Det finns ju piller för allt annat men inte just trötthet! Jag får väl försöka uppfinna något, eller kanske någon slags super-kaffedryck som ger en energi i 6 timmar.

Va jag är trött och flummig. Hoppas att natten går fort så jag får åka hem och krypa ner i sängen..
/Tina

100502

Va härligt att få skriva 100502.. Då känns det verkligen som att sommaren är nära. 8 veckor kvar sen har jag semester, det känns ganska overkligt det! Inte för jag vet vad jag ska göra på semestern alldeles själv men jag får väl ta en roadtrip någonstans. Hoppas bara att det blir fint väder, det underlättar ju lite om man säger så.

Har haft en helt underbart skön dag ute. Började med att äta frukost på altanen, sen matshopping, vårstädning på altanen och sen grillning! En riktigt skön vårdag.

Nu ska jag titta runt lite här innan det är dags att jobba i natt, känner mig såååå laddad!(inte alls)
Fin Söndagskväll på er!
/Tina

God Morgon 1 Maj!

Helt otroligt! Jag slog upp mina små blå ögon redan klockan 07.30 efter 9½timmas sömn, Jag minns inte ens när jag sov så kort sist. Mina "nätter" brukar ju numera bestå av minst 12 timmars sömn. Men vad underbart det var, och dessutom var jag pigg när jag vaknade! Som sagt minns inte när jag upplevde detta senast. Jag hoppas verkligen att det kommer hålla i sig... hoppas hoppas hoppas..

Så jag har tagit det lugnt här nu på lördagsmorgonen och gått runt med ansiktsmask och sen tvättat håret och gjort mig fin.

Snart bär det av till Gränna för styrelsemöte..
Fin 1:a Maj på er!
/Tina

RSS 2.0