Sista Januari..

Om si så där fem timmar är Januari slut och vi går in i Februari, fattar inte vart tiden tar vägen. Men när man tänker på att för 2 månader sen låg Zeb fortfarande i min mage, så känns det otroligt längesen. Känns som att Zeb alltid har varit hos oss.. Är så otroligt glad och tacksam över att jag fick bli mamma åt världens underbaraste son.

Idag har vi fördrivit dagen med fika-besök hos Emelie och Leo. Trevligt, trevligt. Efter det åkte vi hem och lilleman sov en stund och jag satt i lugn och ro och läste=) Sen har vi varit duktiga och varit och tvättat bilen, så nu glänser den som bara den. Verkligen välbehövligt kan jag lova.
Nu väntar vi på att Familjen Annorlunda ska börja här hemma. En av mina absoluta favoriter på hela veckan.

Emelie och jag hade en intressant disskution idag, som kanske någon annan små-barnsmamma kan svara på. Det här med storlekar, det står ju alltid typ strl.62 (2-4mån) osv i alla kläder. Nu till saken, man börjar ju på strl.50(0-1mån), strl 56(1-2mån), strl 62(2-4mån), strl 68(4-6 mån) sen kommer str.74 och då står det 9-12mån, vad sjutton är det för storlek när de är 6-9 månader då?? Jag menar Zeb har nu mest strl.62 (i byxor kan han ha en del i 50/56 fortfarande och en del bodys som är stora i storleken kan han ha 56, men mest har han nu 62. Om kanske 1-2 månader kommer han gå upp till strl.68 men sen då? Är det strl.74 som gäller sen? Alltså kläder som klädesmärkena menar på att en 9-12månaders ska ha? Jag fattar nada.. Oj vad rörig jag låter ser jag nu, men jaa ni fattar säkert vart jag vill komma? Eller finns det kanske en storlek imellan 68 och 74?

För övrigt tränar Zeb som bara den på att vända sig från rygg till mage, hans absoluta favoritnöje just nu! Snart kommer han runt... Min duktiga lille pojk=)

/Tina

Mysdag hemma..

Idag har vi en riktigt hemma-mys dag. Har gått omkring i mysbyxor, osminkad och okammad nästan hela dagen. Det är så härligt att ha såna dagar. Nu på eftermiddagen unnade jag mig en riktigt varm lång dusch och nu känner jag mig som en fräsch små-barnsmamma=)

Nu har vi ätit gott bestående av ryggbiff, klyftpotatis, bea-sås och sallad med feta.

Zeb har inte varit så förtjust i sitt babygym innan, eller rättare sagt har han inte alls gillat det. Han har mest velat sitta i sin babysitter när jag grejjar med annat men idag under matlagningen testade vi att ta fram gymmet igen och min lilla kille har nog mognat en del, för nu tyckte han det var jätte kul och låg och skrattade nästan hela tiden. Har även upptäckt att han älskar att lyssna på musik, blir helt vild i hela kroppen och på toppenhumör direkt. Så funderar på att införskaffa en riktig barn-skiva till honom om vi kan ösa på här hemma=)


Min älskade lillkille i full fart i gymmet=)

Trevlig Lördagskväll på er!
/Tina


Fredag..

När man är hemma så här på heltid tappar man verkligen all vecko-uppfattning, vet att det är fredag idag men en fredag känns inte annorlund mot en måndag eller lördag.. men idag som sagt ska vi väl försöka få in lite fredags-feeling. Eddie är ledig och vi ska gå en sväng på stan och ikväll blir det tacos.

Usch vad jag led i gårkväll. Min lillprins hade knappt sovit någonting alls på hela dagen och vart jätte övertrött och bara skrek och skrek och skrek, jag vaggade, vyssjade, kramade, ammade, gjorde allt jag någonsin kunde komma på och han kunde inte somna. Tycker så synd om honom, man vill ju få honom att förstå att bara du somnar så kommer allt bli bättre. Tillslut fick jag gå ner och lägga mig med honom i våran säng, släcka ner och låtsas att det var natt, det slutade med att jag somnade brevid och vaknade inte fören Eddie kom hem 22.30..haha frågan är vem som var tröttast? Jag eller Zeb? Aja, bägge sov vi gott i natt sen i allafall. Men vad jag är tacksam att detta är första gången sen han föddes som det har behövt bli så här. Skulle aldrig orka (skulle jag säkert men känns så nu) om han skulle va så ledsen och svår-sövd varje dag. Man blir ju så himla ledsen själv, mår verkligen jätte dåligt när Zeb inte mår bra. Men nu har vi en ny dag framför oss och hoppas på att den blir bra mycket bättre!

Just nu tar Zeb en lite morgon-tupplur brevid mig i soffan. mys <3

Kom på att jag måste upp och hämta mina snowboard-byxor på vinden, inte så säker på att jag får på mig dem och det känns inte så kul om jag kommer upp till fjällen med för små byxor!

/Tina

Want to have..

Sedan Zeb lämnade min mage för ett liv utanför och min kropp sakta börjar återgå till ett ogravid tillstånd så har jag letat efter en klänning att ha till vardags, nu har jag äntligen hittat den perfekta;


Så otroligt fin den skulle va till mig att skrutta omkring i, bara det att min kära sambo förmodligen skulle strypa mig om jag köpte en klänning för 1695kr. Så dream on, Tina. Den kommer aldrig bli din, men fin är den!

Nu är det soffmys med Zeb som gäller fram till läggedags.
/Tina

En sovande Zeb..

Zeb har somat på min vänstra arm och jag har inte samvete till att lägga ner honom när han sover så gott. Tur att man har datorn brevid sig i soffan ibland så man kan passa på att surfa lite medans han sover..

På tal om sömn så har lilleman ändrat sina sömnvanor igen... Dock till fördel denna gång, igår natt fick han "kvällsmål" kl.21 och somnade ca 22.30, sen sov han ända till kl.05.00(!) innan det var dags för mat och inatt somnade han ca 23.30 (ganska gnällig och alldeles övertrött) och sov till 05.30 innan det var dags för mat igen. Det gör faktiskt inget om han är vaken lite längre på kvällen för att sen sova en längre period. Tilläggas ska väl kanske att han somnar om efter natta-målet och sover till ca 08.00. För mig får gärna dessa vanor fortsätta.

Nu har jag kramp i armen efter att sitta och skriva med en hand!
Hörs senare.
/tina

Linköpingstur...

Nu är jag och Zeb hemma från en heldag i Linköping med Emelie och lille Leo. Gick ju kalasbra! Första problemet var ju att få in två babyskydd, två vagnar plus två mammor i min bil men det gick ju kanon efter lite fix. Barnen skötte sig jätte bra i alla affärer och hör och häpna(!) bägge två sov när vi skulle äta lunch så Emelie och jag fick äta i lugn och ro.
En del shopping vart det med. Zeb fick nog mest(lustigt va?), han fick två pyjamas, en body med snygga tillhörande jeans, sockar och en vagnmobil. Jag fick ett linne och två bas t-shirts. Verkligen välbehövligt med lite shopping då lilleman växer så det knakar.


Ett tag sen detta kortet togs och nu har bägge pojkarna växt på sig ordentligt=)

Zeb han vart nog trött efter all shopping för han håller på att somna här brevid mig på filten. Sötnosen!

Ikväll ska vi bege oss till mor och far för lite mat. Jag är otroligt bortskämd, varje gång Eddie jobbar eftermiddag bjuder mamma på mat minst en kväll den veckan! Skönt att få lite sällskap, då kvällarna blir rätt ensamma här hemma.

Nu är det bäst jag tömmer tvättmaskinen innan vi åker iväg.
/Tina

Back on track..

Nu är jag äntligen tillbaka, efter en låång paus från skrivandet. Är så sugen på att börja blogga igen så det är inte klokt.
Har hänt så mycket sen jag bloggade sist, det allra största som hänt är att våran älskade son Zeb har kommit till världen. Den 2 December kl.20.05 hände det bästa som hänt i hela mitt liv, jag blev mamma till en underbar son som vägde 3990g och var 53cm lång vid födslen. Nu är han snart 2 månader och tiden bara rinner iväg.


Här är Zeb 7 dagar gammal..

Så nu njuter jag av livet som hemma-mamma. Passar på att umgås med en massa andra mamma-lediga vänner, myser med Zeb och låter varje dag ta sin tid <3

Har börjat fixa till min blogg. Och jag ska inte ta åt mig äran för designen utan den tackar jag för, kolla in fler designer här. 
Ska bara fixa till lite till, men det hinner jag inte ikväll för nu väntar familjen Annorlunda. 

Hörs snart igen!


RSS 2.0