Kväller..

Zeb han är inte riktigt på topp han. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det kan vara, ena sekunden är han jätte glad och andra nästan gråter. Trött har han varit hela dagen med. Vi håller tummarna för att det inte blir något mer av det.

I allafall så struntade vi i Öppna Förskolan idag, dels för Zeb inte är helt 100 och dels för han sov till kl.09 idag med. Hunnit med massa tråkiga saker här hemma som att storstäda hela huset! Alltid lika skönt när det är skinande rent. Sen var farmor(Zebs alltså) och farbror här med fika i eftermiddags för att se Zeb gå.(Japp, ni läste rätt. Sista 2 dagarna har det släppt mer och mer och som mest tror jag han är upp i 5-6 steg nu. Bara för jag skriver det här kommer han säkert sluta med det igen, så var det ju sist när han började ta lite steg) Måste sluta skriva inom parentes. I allafall så kryper han mest men allt mer ofta tar han lite steg hitan och ditan. Nu kände jag att jag helt halkade av ämnet här;)

Mycket tankar som snurrar runt i min lilla hjärna denna kväll och tyvärr kan jag inte riktigt skriva av mig här heller. Jag är ju lite av en kontroll-människa och tycker det är så jobbigt innan saker och ting är helt bestämda hur det ska bli. Men bara att luta sig tillbaka i soffan och försöka koppla av=)

/Tina

Jag ser solen!!

Allvarligt, när såg man solen senast?? Idag skiner den i allafall från klarblå himmel, härligt! Känner mig genast mycket piggare och nu väntar vi bara spänt på snön..

Sjusovaren Enell (Zeb) vaknade inte fören kl.09 här idag så stressigt blev det då vi bokat tid för fotografering kl.11. Det är en sån där fotograf som kommer genom klapp och klang, så man betalar bara om man vill ha bilderna sen. Och tur kan jag väl känna att det var, då Zeb vägrade att ens lätta på mungiporna och än mindre skratta. Aja, känns skönt att man inte lagt ut massa dyra pengar för själva fotograferingen och att det sen inte blir bra.

Tror Zebbis har någon basilisuk på väg i kroppen för han somnade redan nu vid 12 igen i bilen och det är inte likt honom. Kanske samma som jag haft de senaste dagarna?? Håller alla tummar och tår att vi håller oss friska till den stora dagen på fredag=) och lördag för den delen med för då blir det också kalas.

/Tina

Alla sätt är bra..

Alla sätt är bra utan de dåliga säger de ju...


Zeb vägrar ju att bli matad nu för tiden, men hur man sen får i sig maten själv spelar inte så stor roll bara man gör det just själv.. Exempelvis kan man slicka direkt ur tallriken! Oftast "orkar" han äta med sked halva måltiden sen slänger han den på golvet och sen är det bara kreativiteten som sätter stopp för hur maten sedan intas=)

Jag håller på att fixa lite med kvällens mat, vi ska äta lite mini-julbord. Janssons, köttbullar, prinskorv, ägghalvor och sill. Gott!!

För övrigt blev det nog inget mer med gårdagens sjukdom, känner mig nästan helt pigg idag.(hm, förutom halsen då..) men ska lägga mig på soffan en stund nu medan Zeb sover och vila.

/Tina

Känner mig inte pigg..

Som rubriken lyder känner jag mig inte alls bra. Ont i halsen, huvudet, fryser och mår allmänt dålig. Men det funkar ju inte att bli sjuk som mamma liksom, jag kan inte förklara för en snart 1-åring att mamma behöver ligga på soffan, att mamma inte orkar busa och att mamma bara vill att det ska bli kväll så jag får vila. Lite otur med för Eddie hade bokat in jönköping och skata idag efter jobbet så han kom precis hem. Lång dag med andra ord men nu ska jag BARA vila och hoppas jag vaknar pigg i morgon!!

/Tina

För 1 år sedan..

Idag den 23 November hade jag BF förra året med Zeb. Tänk va tjock jag var då, och vad jag längtade efter bebisen. Tur att jag inte visste då att det skulle dröja ytterligare 9 dagar innan Zeb ville komma ut. Men tänk om jag hade vetat vad det var för underbart jag väntade på, då hade jag kunnat vänta ännu längre. För visst att jag redan innan Zeb kom ut älskade bebisen i magen men inte kunde jag på långa vägar fatta hur otroligt mycket jag skulle älska detta barn, hur mycket glädje, kärlek, och skratt det skulle föra med sig.

Idag har min morfar varit här och gratulerat Zeb lite i förskott så nu har han fått allra första födelsedagspresenten! Ett presentkort på jysk, och då kanske ni undrar vad en 1-åring ska köpa på jysk?! Jo, Zeb har önskat sig ett duntäcke till spjälsängen och morfar tyckte det var bättre vi fick välja vilket själva. Så det ska vi nog ge oss ner på stan och kolla in sen..

/Tina

Klickat hem lite..

Har klickat hem lite rea-plagg från Halens. Vilka priser! En stickad klänning för 129kr, en tunika för 59kr och en bh för 49kr. Min stil på priser det. Hoppas bara allt passar. Tyvärr fick allt bli svart då det var slut i min storlek i de olika färgerna men jag får väl försöka lysa upp det med lite smycken osv.

Annars har Zeb och jag varit på öppna förskolan som vanligt på tisdagarna (vaddå inrutade?). Nej men det är så trevligt på tisdagarna då vi är ett gäng från klapp och klang som alltid går. Hoppas verkligen att det är fler av de mammorna som ska vara hemma i vår också annars kommer jag tycka att det blir väldigt tomt och konsigt..

Tanken var att jag skulle hänga upp adventsstjärnorna och julgardinerna när Zeb sov men jag finner liksom ingen julkänsla. Kanske i och för sig kommer om jag sätter fart??

/Tina

Typiskt mig..

Tror ni jag fick tummen ur och beställde den där jackan i fredags? Tror ni den finns kvar i S idag? Nej just det, tänkte väl det. Typiskt mig att inte kunna bestämma mig och när jag väl gjort det är det för sent..

Annars har jag varit iväg på ett jobbmöte på morgonen som jag hoppas gick bra:S. Zebbis han fick leka med farmor här hemma och det hade gått så bra så. För övrigt är han inte helt hundra idag, lite gnälll, snor och två nya tänder på g. Så får se hur den här dagen slutar, bara han slipper feber så är jag nöjd!

Jag ska slänga mig i soffan en stund nu och läsa "vi föräldrar"som kom i brevlådan härom dagen. Inte ofta man hinner/prioriterar det där med att läsa längre men idag känner jag mig oförtjänt pigg så struntar i att sova när Zebban sover(kommer säkert ångra mig framåt fyra menmen).

/Tina

h&m´s storlekar??

Någon som har koll på om h&m är stora, små eller normala i storlekarna? Har hittat en jacka jag vill ha och då finns den naturligtvis bara i S. Så nu är frågan om S hänger som ett tält på mig eller om det kanske kan va lagom?? Orkar inte åka till jönköping/linköping för att prova och sen komma fram och de kanske inte ens har den och dyr returfrakt har jag inte heller lust med. Så vad tror ni?

/Tina

Fredag..

Ja, men veckorna de bara rullar iväg. Denna vecka har bjudit på en massa spontana grejer så tiden har gått extra fort. Igår blev det ex en helmysig kväll med Micaela och Olli, vi hann med både klapp och klang, fika, en runda på stan och kvällsmat. Mysigt! Och idag har Emelie varit här en sväng på förmiddagen så ja minst sagt så rinner tiden iväg.

Något annat skoj är att Zeb lärt sig 3 nya ord den här veckan. Mamma, har ju länge varit den enda ordet men nu kan han även säga kaka (kaka såklart!), akta (ja också självklart) och sen acka (som betyder macka, en gång igår fick han även med m:et men oftast är det bara acka). Ja, shit vad det händer mycket med min lille pojk nu.

Resten av fredagen ska Zeb och jag ägna åt att äta lunch, åka och handla och laga middag till kvällen så den här dagen går nog i ett den med=)

/Tina

God Morgon..

Idag fick vi oss allt lite sovmorgon igen, kvart i åtta slog Zeb upp sina grön/grå/bruna ögon. Hoppas att han fortsätter med de vanorna igen.Denna vecka har varit hemsk, fy kvart i sju är alldeles för tidigt för mig just nu.

Idag står ju babysim och farsdagsmiddag på schemat så denna dag lär väl gå i ett den med.
/Tina

Trötta familjen..

Klockan är halv tre på eftermiddagen och här har vi inte riktigt kommit igång än. Började morgonen bra med stor frukost och sen ut i trädgården hela familjen och kratta löv. Men sen har det inte blivit mycket mer. När Zeb somnade halv ett la jag mig i soffan för att kolla på skidpremiären, vaknade när alla gått i mål. Det var det! Eddie han ligger och sover nere i sängen med Zeb, så de är trötta de med.

Borde ta tag i att laga lite lunch,(halv tre,jag vet!) för ikväll ska Zeb och jag iväg till Micaela och Olli och ha lite lördagsmys<3 Borde fräscha till mig lite innan dess med,nog för att vi ska ha myskväll men trädgårds-arbetarbyxor känns inte helt okej ändå..

/Tina


Vad gör Zeb??


Jo, för ett par veckor sedan kom Zeb på hur man drar bort toapapper från hållaren. Nu har han även kommit på var man gör av det, jo i toaletten! Så gullungen står och drar bort ark och sedan öppnar han toalocket och kastar ner det. Jätte roligt när man kommer och ska gå på toa och när man öppnar locket är hela toaletten fullproppad av papper! Som tur är har han inte lärt sig att spola än, för igår hade han nämligen slängt ner sin gummi-fisk som han har i duschen ner i toan med. Busunge!!

/Tina

Snorig..

Zeb har blivit så snorig och så hostig, kom bara så där från ingenstans. Nu vilar pysen och hoppas han vaknar med lite ny energi sen. Jag borde verkligen vila jag med men har en del jag vill styra med vid datorn och det är hopplöst när Zeb är vaken så tänkte passa på. Det mest akuta har jag redan fixat så får se om jag dunsar ner huvudet på soffkuddarna en stund efter det här inlägget.

Målet idag är att kratta löv, men får se hur Zebban mår när han vaknar. Vill inte dra på honom massa kläder och tvinga honom krypa omkring ute om han inte mår bra. Vi hittar nog nåt här inne annars att pyssla med. På tal om pyssel,när är det tillåtet att börja julpynta?? Jag är så sugen, på lussekatter med! Förra året bakade jag lussekatter innan den 23 november(Zeb var beräknad till det datumet) för jag ville ha det i frysen och jag hann med en sats till de dagarna jag gick över tiden. Så det borde jag få göra nu eller? Julpynta gjorde jag 25 november tror jag,också för att jag ville göra det innan bebisen skulle komma och sen hoppades jag att upp och ner i fönstrena skulle sätta igång värkarna(dream on!).

/Tina

Måndag..

Har tappat veckouppfattningen lite nu när jag jobbade i helgen, känns som det borde vara lördag idag. För övrigt var det riktigt kul att komma in och jobba lite, ny energi så att säga. Saknade ju Zeb som en tok förstås, det värsta var nog att han sov ju när jag kom hem både i lördags och söndags så störtade in så fort han gnydde sen på natten=) Så idag har jag njutit extra av att bara få vara med Zeb.

I morgon blir det öppna förskolan på förmiddagen. Zeb älskar ju att gå dit och leka av sig lite. Härligt att det finns i stan nu och framförallt att de har öppet varje dag så man har lite valmöjligheter. Lustigt att det behövt dröja så många år innan de startat upp det. Jag menar så litet är väl inte Tranås eller??

Nej, snart blir det sängen för min del. Zeb tyckte det var morgon 6.45 och det är jag inte van vid.(Bortskämd jag vet,hoppas bara inte det är någon dum ovana han ska börja med)

/Tina

Borta..

Nu har jag varit borta ett bra tag härifrån. Har haft mer en fullt upp här hemma på sista tiden. Sista veckan har vi haft något planerat VARJE dag och då är det helt klart datorn som prioriteras bort!

Idag har vi i allafall varit på Öppna förskolan, som varje tisdag. Idag var det så lugnt och skönt, inte alls många barn. Precis lagom med andra ord=) Zeb han sover som en klubbad säl nu och jag försökte sova till en stund med men kom inte till ro så lika bra att åstakomma lite här hemma.

Måste försöka ta oss ut på promenad i eftermiddag! Fy, vet inte när vi var ute ordentligt sist. Skam på mig!

Annars så verkar det som jag ska jobba lite i helgen, det var inte igår det! Får se om det blir både lördag och söndag kväll eller hur det blir. Kan va skönt att få lite extra pengar till jul;) Det är man ju inte bortskämd med precis..

/Tina

RSS 2.0