Åh nej!!

Ni som känner mig vet att jag verkligen var gigantisk om magen när jag var gravid med Zeb, mycket större än den här gången. Ändå så fick jag inte en enda bristning på magen, bara lite dova vita sträck precis på slutet runt naveln. Så jag har liksom tagit för givet att det kommer bli likadant denna gång. Men, nu till det stora men! Fick se idag att jag fått två knallröda bristningar mitt på magen. Och det är ju 6 veckor kvar till bf, var ska detta sluta??? Snälla nu behöver jag stöttning, ni som fått röda bristningar under graviditeten säg att de försvinner efter förlossningen?! Jag vet, I-landsproblem och självklart offrar jag min kropp för mina underbara barn men det skulle kännas lite bättre om jag visste att de skulle försvinna efter graviditeten.

Annars så har vi pysslat hemma idag. Eddie har städat källaren och jag och Zeb har städat hans garderob och rivit fram alla bebiskläder och gått igenom. Måste säga att allt upp till strl.62 var otroligt fräscht så kommer nog knappt inhandla något mer innan förlossningen. Sen får man väl köpa till lite beroende på vad det är för filur som är där inne;)

Imorgon ser vi fram emot Babysim!
/Tina


God morgon fredag!

Sitter och äter frukost och njuter av en kopp kaffe, tänk vad gott det kan smaka på morgonen. Laddar för min sista arbetsdags på ett bra tag! Känns alltid lite lustigt tycker jag när man går hem från jobbet och inte ska dit på måndag igen men samtidigt otroligt skönt. Få vara hemma och njuta av våren istället tillsammans med världens bästa Zeb och vänta på att bebis kommer(här hemma säger vi lillebror, får väl se om mina känningar stämmer). Blir nog lite omställning att ställa om sig till att vara mammaledig igen, tar nog ett par dagar innan man kommer in i det.

Har ju glömt uppdatera er om Zebs sängbyte som gått helt smärtfritt, inga problem alls och han sover till och med middagslur i sin säng (innan har han vilat i våran säng på dagarna) och när han vaknar på natten ger han sig inte upp själv utan ropar "mamma" och jag får hämta honom. Så se där, hade jag oroat mig i onödan;)

Bäst att ta tag i det sista innan jobbet kallar!
/Tina


Ledig onsdag.

Haft ledig dag idag och hunnit med mer än jag någonsin hade hoppats på. Bäddat rent, röjt på nedervåningen plus städat hela nedervåningen från golv till tak. Så skönt att städa rejält och verkligen ta allt, ska göra samma sak på övervåningen i helgen. Sen lagade Zeb och jag god middag, sov 2 timmars lång middagslur tillsammans i hans säng, mys<3 och sist men inte minst träffat Micaela och Olli en kort och mycket regnig stund i lekparken. Inte för att barnen hade något emot vädret men vi mammor uppskattade inte regnet lika mycket. En riktigt bra ledig dag, dessutom min sista lediga dag från jobbet för nu är det bara två dagar kvar på jobbet!

Nu ska jag tvinga min sambo att avstå hockeytittandet och låta mig se finalen i Sveriges mästerkock och sen mitt älskade Greys Anatomy!!

/Tina


Sov sött!

Idag när jag kom hem hade Eddie och Zeb tagit tag i säng-bytar-projektet. Det vill säga burit in Zebs nya säng och burit in spjälsängen i vårat rum igen. Zeb var överlycklig när jag kom hem och visade stolt först upp spjälsängen i vårat rum och sen sin nya säng i sitt rum, stolt som en tupp. Sen förkunnade han högt att Bebisen skulle ligga i spjälsängen och jag blev helt tårögd, min stora förståndiga kille! Han pratar så otroligt mycket nu så det är inte klokt, har till och med börjat med lite två ordsmeningar (och där fick mamman in lite skryt också;)). I allafall så gick det supersmidigt att natta honom i nya sängen nu ikväll så nu blir det spännande att se hur natten blir. Kanske står ett litet troll bredvid min säng inatt;)

Missa inte premiären av "född 2010" ikväll! Verkar som det ska vara ett bra program.

/Tina


Shoppat..

Har beställt detta fina set till Zeb från Villervalla.

byxa BLUEBERRY/MARBLEjacka BLUEBERRY/MARBLE

Åh,nu vill jag att det ska landa i brevlådan fort som attan!!
/Tina

Det är mycket nu..

Mitt huvud snurrar snabbare än en karusell just nu. Massa tankar, funderingar, känslor som bara yrar omkring i min stackars lilla hjärna. Får skylla på trötthet och gravidhormoner tror jag allt (Skönt att ha något att skylla på så att säga).

Något som är bättre är ju att nästan haft sommarvärme hela helgen här! Varit ute från tidig förmiddag till sen eftermiddag både lördag och söndag, härligt. Finns ingen årstid som man njuter så av vädret som våren tycker jag. Man uppskattar varje plusgrad som visas på termometern, varje solstråle man lyckas fånga och varje fågel som kvittrar till gör ens dag.

Jag ska söndagsladda för min sista jobbarvecka på vääääldigt länge. Så skönt det ska bli att bli föräldraledig igen! Vågar inte riktigt säga eller skriva ut våra planer om hur vi ska ta ut föräldrapenningen men om allt klaffar med tid/pengar och dagar så ska jag inte jobba på riktigt på väldigt länge och barnen ska få vara hemma länge!! Hoppas att våra planer går i lås.

Trevlig söndagskväll på er och njut av ljuset och värmen!
/Tina

Funderingar..

Vad härliga funderingar barn har alltså! Var i lekparken med Zeb i eftermiddags och kände mig plötsligt väldigt iakttagen av ett par tjejer i 5-6 årsåldern, hör att de börjar prata om graviditet osv. Rätt som det är kommer ena tjejen fram till mig och säger; - är du gravid? Öh, ja svarar jag. - varför är du gravid då? Fortsätter hon. Ja vad svarar man på det? Hann tänka miljoner tankar om att jag inte vill vara den som berättar om blommor och bin med henne och tillslut stammar jag fram; - för vi ville ha ett barn till och då måste man vara gravid först. -jaha, då har du ju två bebisar snart! Svarade hon och sprang iväg. Tänk vad okomplicerad världen är för dem. En fråga, ett svar, ja mer än så behövs inte.

/Tina


7 veckor kvar:)

Idag är det exakt 7 veckor kvar till bf. Var på tillväxt-ultraljud i Eksjö igår och blev så lättad! Mitt sf-mått hade ju inte växt någonting på tre veckor upptäckte barnmorskan förra veckan så blev skickad till läkaren och ett extra ultraljud men allt såg så bra ut så. Bebisen låg till och med lite över normalkurvan på vikten, flödet och fostervattnet var bra, så skönt efter att ha gått och oroat sig en hel vecka. Så nu kan jag pusta ut och njuta av de sista veckorna. Ska försöka hinna med att gå igenom Zebs bebiskläder i helgen och se vad som kan tänkas behöva inköpas mer innan bebisen kommer.

Annars så har jag jobbat idag och sen har vi bara myst på altanen sen jag kom hem. Det här vädret är ju helt underbart! Hoppas på lika fint väder i morgon så i bara kan vara ute och njuta.

Nu blir det godispåsen i soffan med mitt onda huvud (är fortfarande inte helt frisk från förskylningen, det har verkligen satt sig på bihålorna) och bara mysa.

/Tina


Förskylning som aldrig släpper..

Verkar vara en riktig envis förskylning jag åkt på, har varit dålig i 1,5 vecka nu och idag känner jag mig sämre än innan igen! Är så trött så jag mår illa, huvudet dunkar och snoret rinner konstant. Blir så trött på att det aldrig släpper. Känner mig helt hopplös!

Har försökt få lite gjort idag men det är inte mycket jag orkat, så fort jag tar mig an något blir jag dessutom jätte anfådd och nästan svimfärdig. Det kanske i och för sig beror på graviditeten, vem vet?

Idag går jag ju faktiskt dessutom in i v.33! Bebisen sprattlar för fullt och Zeb han älskar att gosa och lyssna med örat mot magen, gullungen. Känner mig så mycket mindre om magen den här gången. Har jag gjort ända sen magen började växa men trodde att det berodde på att jag visste hur stor man skulle bli i slutet men jag känner mig fortfarande mycket mindre. Var tvungen att kolla på bilder sen Zebs graviditet och har nu konstaterat att jag var mycket större med Zeb. Skönt i och för sig att fortfarande känna sig relativt smidig.

Nu ska jag inta soffläge och hålla tummarna för att jag blir frisk någon gång!!

/Tina


Vår:)

Nu kan vi väl säga att det är vår? Så underbart det varit ute idag, inte för att jag kunnat njuta så mycket för jag har ju jobbat hela långa dagen men vi tog oss en promenad och lekstund i hembygdsparken efter att jag slutat och Zeb han njöt i stora drag. Vad den ungen älskar att gå omkring och upptäcka saker ute alltså! Jag blir lite rörd av att han blivit så stor att han intresserar sig för vattenpölar, löv, kottar, grenar, ja allt! Man skulle kunna va ute med honom i flera timmar och bara strosa sakta framåt och han får kika och undersöka saker. Min fina stora kille<3 det är liksom nu livet som familj börjar tycker jag, innan har han varit för liten för allt. Och nu kan man leka och hitta på massa saker tillsammans med honom. Är så glad att han slipper gå på dagis och att vi istället kan va hemma tillsammans och hitta på massa roligt! Med andra ord; jag älskar min fina underbara familj så otroligt mycket!!

/Tina


Piggare!!

Jag känner mig redan så mycket piggare, härligt! Hoppade ändå över babysimmet idag då hela familjen snorar och vi vill bli friska någon gång. Dagen har istället fördrivits med att färga hår, gå på promenad och loppis (Zeb tycker numera att vagnen är helt överskattad och traskar så
Snällt på bredvid vagnen istället, börjar fundera på om syskonvagnen kommer användas alls mycket. Kanske räcker med ståbräda) Zeb har också fått sin första elgitarr, bortskämd? Nej då! Ett mycket bra loppisfynd, fyndade även en babybjörn för 30 kr! Får väl se om den kommer användas, känns inte som någon jätte förlust om den inte används. Sen köpte vi så himla god saft, en gubbe som stod och sålde närproducerat. Rabarber och fläder blev det och den smakar precis som hemmagjord. Tillslut har vi avslutat dagen med grill-premiär, kycklingspett, klyftpotatis och tzatziki. Inte helt dumt det inte!!

Nu blir det att ladda inför en ny fullspäckad vecka!
/Tina


Och näsan den rinner..

Som ett brev på posten har nu även jag blivit förkyld. Huvudet är tjockare än mossa, näsan rinner konstant och halsen ömmar som en tok. Usch jag vill inte det här!! Zeb han snorar han med och igår var vi så trötta att både Zeb och jag somnade innan klockan åtta. Varför dessa baciller? Som att man inte ät trött och orkeslös ändå liksom! Som tur är hade vi en lugn dag på jobbet i allafall.. Jag som i vanliga fall inte gillar lugna dagar på jobbet uppskattade det något enormt idag. Nu blir det nog sängen för min del, bara en godis eller två innan!

/Tina


Mysdag med den bäste!

Åh idag har Zeb och jag haft en underbar dag tillsammans. Började med öppna förskolan, en sväng på stan med fina Micaela och Olli, lunch med samma fina människor och sen åkte vi hem och hade mamma-Zeb mys. Åh, vad man tankar energi, kärlek, ork och inspiration sådana här dagar. Kan jag leva länge på, och tur är väl det för energi kommer jag behöva redan i morgon när jag ska gå in och jobba på min lediga dag. Inte lätt när alla är sjuka samtidigt på jobbet och självklart ställer man upp. Får mysa extra med Zeb i helgen när jag är ledig. Kan bli en tripp till Linköping/Jönköping för har sökt med ljus och lykta i hela Tranås idag efter ett snyggt, mjukt, skönt, praktiskt vårset till Zeb utan att lyckas. Såg på Sofies blogg att hon haft lite liknande problem så verkar inte vara ensam, fy skam på er affärer!!

/Tina


1746g

Inte underligt att jag börjar känna mig tung och trött i kroppen, bebisen väger ju redan 1746g såg jag här i min gravidkalender!! Med tanke på att Zeb låg i överkant på snittvikten vid födseln gör säkert även denna lilla kotte det och väger säkert redan 2 kg:) puh, tänk att vikten på bebisen ska dubblas innan det väl är dags. Fantastiskt hur ens kropp klarar av en graviditet tycker jag, och att bebisen får plats!!

/Tina


Vår!

Så fort snön försvinner och solen kommer fram tror jag att det är vår. Varje år blir jag lika chockad när jag inser att jag fortfarande måste skrapa bilen på morgonen, det räcker inte med vårjacka, vantarna måste fortfarande på och vinden är verkligen iskall. Det bästa är ju att det är ljust så länge på dagarna nu! Har hunnit med allt möjligt efter jobbet idag, bland annat ute och gungat med Zeb och jagat katten i trädgården( mer Zeb som ägnade sig åt det men måste erkänna att katten var helt knasig, for runt som en tok ute. Vårkänslor på henne med kanske) härligt är det i allafall, dock blir jag lika chockad varje morgon när det är -7 grader! När börjar det bli varmt på riktigt??

/Tina


Söndag!

Det är inte klokt vad helgerna går fort! Dags att jobba i morgon igen men nu kan jag börja räkna ner, 4 veckor kvar att jobba sen ska jag gå hem och bara vara och leka med Zeb, njuta av våren och vänta på bebis<3 underbart!

I lördags var vi hos min systerson på kalas, hela 8 år blev stora killen! Zeb älskar verkligen att vara med sina kusiner även att de är så mycket äldre. Så imponerad av allt de håller på med!

Blir ett kort inlägg här för nu kom Eddie upp efter att ha nattat Zeb och jag har visst vid något svagt ögonblick lovat att klippa honom ikväll.( fy vad jag ångrar det nu menmen..)

/Tina


Hicka...

Lille bebis har sån hicka i magen, stackarn! Tänk att ligga där och skumpa runt med en otroligt jobbig hicka som aldrig vill ge sig när man är så liten. Hela lilla kroppen hoppar till varje gång. Zeb hade också massa hicka i magen i slutet av graviditeten och barnmorskan jag hade då skojade om att han var ett girigt litet barn som svalde för mycket fostervatten. Och det där har ju stämt rätt bra sen också för Zeb kom ju ut med en otrolig aptit redan från början och tuttade som en tok direkt. Så får hoppas att de betyder att nästa barn också kommer sätta fart på amningen direkt, även om jag inte själv ser fram emot den första tiden av amningen. Ingen kan säga att de första veckorna är mysiga att amma! Först massa eftervärkar så fort barnet suger tag, inte tillräckligt med mjölk vilket resulterar i att man får amma flera gånger i timmen som i sin tur resulterar i att bröstvårtorna blöder av alla sår, vilket leder till att det gör så ont varje gång bebisen ska amma att man sitter med tårar i ögonen. Nej, början är ingen lek men ack vad mysigt och värt allt detta det är när amningen sen funkar, då är det verkligen mysigt!
Det där med amning är nog förresten ett område jag annars ofta väljer bort att skriva eller diskutera med andra mammor om för det är så otroligt laddat ämne med en mängd olika erfarenheter, åsikter och känslor inblandade. Annars undviker jag sällan saker att ta upp eller diskutera men amning, ja det är ett känsligt ämne helt enkelt!! Får hoppas att detta inte leder till massa jobbiga diskutioner.

/Tina


RSS 2.0