Gardiner beställda..

Äntligen har jag fått tummen ur och beställt nya gardiner till vardagsrum och matrum. Visst, kul tänker ni! Nej, det är det inte. Varför måste gardiner kosta en halv förmögenhet? Jag skulle gärna byta gardiner och fixa stup i kvarten här hemma om inte alla inredningssaker kostar hur mycket som helst. Var ju inne på om jag bara skulle köpa tyg och sy själv, men efter en snabb kalkyl insåg jag att det nästan skulle bli lika dyrt. Aja, nu har jag i allafall beställt och sen får jag bita i det sura äpplet när räkningen kommer.
Just det, ni kanske vill se vad det vart?

Zooma

Syns inte så bra men de är vita med svaga ränder på. Får ta en bild sen när de kommit hem och jag har satt upp dem. Tror det kommer bli jätte snyggt och det bästa med vitt är ju att de håller lääänge och man kan skifta kuddar med mera utan att behöva köpa nya gardiner också.

Min lilla sjukling här hemma är på bättringsvägen MEN han äter fortfarande dåligt. Detta dygn har han bara ätit 3 gånger och klockan är snart 18.00, men det verkar ändå som han får i sig den vätska han behöver för han kissar som vanligt. Bara det att man blir ju lite orolig när han inte äter som han brukar. Men å andra sidan, man vet ju själv när man är sjuk att matlusten inte är den bästa..Hoppas att han piggnar till och får tillbaka matlusten snart mitt lilla hjärtegryn <3

Ikväll är det bra tv! Det vill säga Grey´s anatomy (stavning?) kl.21.00. Ser vi fram emot med förväntan och spänning!

Hoppas ni alla har haft en toppen dag i det underbara vädret=)
/Tina

tisdag var det va?

När det är sjukdomar hemma går man som i dimma, tänker inte på tid eller dag eller någonting. Insåg nu att det faktiskt redan är tisdag eftermiddag.

Vi är nog på väg att bli friska här i allafall. Zebbisen hade 38,5 grader i gårkväll men inatt verkar febern ha gett med sig för på morgonen hade han bara 37,5. Men man förstår att han är sjuk när han sover från 20.00-10.30 dagen där på. Visst han var lite vaken och gnällig inatt men mestadels har han sovit och när jag vaknade och insåg att klockan var halv elva på förmiddagen blev jag riktigt orolig över hur man mådde egentligen. Men det verkar som det var det som behövdes. Hoppas nu att mitt förbaskade halsont släpper med..

Tog en promenad ner till coop idag på dagen och det skulle jag inte gjort. Vart helt svimfärdig och illamående av den promenaden, så i eftermiddag och kväll får det bli soffan.

Nej, inget kul hade jag idag helller att skriva. Återkommer inom kort med något roligare än sjukdomar:P

/Tina

Sjukstugan..

Jag hatar att vara sjuk, men någonting jag hatar ännu mer är när min son är sjuk. Igår eftermiddag började hostandet på lilla Zeb och sen kom febern. Första gången i hans snart 4 månaders långa liv som han har feber, stackaren. Så alvedon fick han i gårkväll för att kunna sova och även fått en kur idag. Och sover nästan hela tiden gör han. Det jobbigaste är att han inte vill äta, fick i honom lite nu i eftermiddag efter att alvedonen verkat. Fy säger jag bara, tur att han tar emot lite vatten på sked så han inte får vätskebrist.

Idag hade vi sett fram emot föräldragrupp men det vart det ju inget med, får hoppas på att vi kan va med nästa gång istället. Lite synd, för idag skulle de prata om mat och så där och det är ju verkligen aktuellt för våran del då Zeb blir 4 månader i helgen och ska få börja smaka lite annat än min mjölk=)

Nu sover lillprinsen igen och jag hoppas att febern snart ger med sig. Jag har nog lite feber jag med och fruktansvärt ont i halsen..Men jag är gärna sjuk bara lilleman får bli frisk.

Allt för denna gång, inget roligt inlägg alls men så är det när det är sjukstuga här hemma.
/Tina

Fredag..

Jag tycker om fredagar, även att jag inte jobbar så är det en viss helg-känsla som infinner sig. Oftast håller jag och Zeb oss hemma och bara myser. Idag bakas det bröd, rättare sagt hålkakor.. gottigott=)

Ska gå över till våra kära grannar sen när brödet är klart med en brödlimpa, som tack för de står ut med våra katter. Höll på att skämmas ihjäl när grannen berättade att våran katt har bajsat på deras altan! Ja, vad ska man göra? Kan ju inte sätta blöja på dem tyvärr. Men vilken himlans tur att man har så bra grannar som inte slår eller sparkar till katterna, det finns ju såna idioter överallt. Visst, jag vill inte heller att de ska vara på deras trädgård, deras altan och så vidare men det går ju inte säga till dem. tyvärr.. aja, får se om de är hemma sen så jag kan gå över med lite nybakat bröd.

Inatt har Zeb sovit bra med, inte lika bra som förra men riktigt bra. Han sov från 19.15-04.15, fick mat och somnade om till 06.30, helt okej tycker jag!
Har kommit på att det kommer bli perfekt i helgen när vi byter till sommartid för då kommer klockan vara 20.00 när han blir trött, i och med att vi ställer fram klockan. Intressant info? Nej, tänkte väl det..

Just det, ska fota Zeb i sin finfina vårjacka sen med så ni får se vilken snygging till son jag har :P

/Tina

Behöver jag säga mer?


Det gäller att börja tidigt.. känns som jag inte behöver säga mer=)

Hittade en superfin vårjacka till Zeb sen idag som det dessutom var 25% rabatt på, ni får se imorgon!

/tina

Trodde..

Jag trodde att det skulle dröja ett par månader till innan jag fick skriva detta men icke; Zeb har sovit hela natten! Han somnade vid kl.19.45 igår, sen väckte jag till honom lite och gav mat när jag gick och la mig vid kl.22.30 sen har han sovit och sovit ända till klockan halv sju i morse! Lyfte över honom till våran säng och då somnade han om och sov till tio över åtta! Helt otroligt, trodde att det skulle dröja länge innan detta hände. Härligt. Känner mig dock inte särskilt utvilad för det, för jag har vaknat stup i kvarten hela natten och undrat när ska han vakna och vilja ha mat egentligen?? Man kan ju alltid hoppas att detta är en vana han kommer fortsätta med.

Idag står det klapp och klang på schemat. En av veckans höjdpunkter då Zeb älskar musik! Trevliga mammor brukar det alltid vara där med.

Nehepp, vet inte vad jag ska skriva mer. Ska surfa runt och leta lite vårjacka till lilleman. Han behöver nog en liten mjuk, vindtätt sak och helst ska den va snygg som bara den till en billig peng..haha..tror ni jag kommer lyckas hitta en?

/Tina

Tråk-vecka..

tråk-vecka är mitt nya namn på sambons eftermiddags-veckor på jobbet. Tycker att dagarna blir helt fel hela den veckan. Även att vi går upp samma tid och till sängs samma blir det helt lustigt när han är hemma på förmiddagarna och vi är själva jag och Zeb på kvällarna.

Idag har vi ägnat oss åt mat-shopping på förmiddagen. Allvarligt, har Willys smyghöjt sina priser eller har vi börjat köpa dyrare matvaror? Går åt massa mer pengar på mat än vad det någonsin gjort tidigare.. tråkig utgift!

By the way, vad svårt det är med blöjstorlekar. nr.3 i pampers är nästan för små för Zeb nu, så köpte nr.4 och de var gigantiska! Tycker att det är lustigt att det ska skilja så mycket när det är samma märke. Så får nog ta svängen förbi Coop i morgon och köpa en packet 3:or till, men dem får jag ju verkligen dra igen nu.. Ahh, blir galen alltid samma sak när man byter storlek!

Min kära son är väldigt trött här brevid, vilket han alltid är kl.19 på kvällarna nu och jag tycker att det är liiite tidigt att sova för natten. Vill helst att han ska va vaken till kl.20 men tror inte det går ikväll.. Aja, nu måste jag nog underhålla honom för att han inte ska somna eller söva honom för natten, det är frågan det?!

Hej på er!

Färg i håret..

Sitter med färg i håret, får se hur det här blir.. Men lite fräschare än innan hoppas vi på.

Dagen igår gick undan som bara den. Först vart det ett besök till simhallen med en överlycklig Zeb, men vad folk det var!! Lilla bassängen var precis full av bebisar och barn med föräldrar. Efter det tog vi en lång promenad på stan så Zebbisen fick sova ordentligt. Sen hem och naturligtvis följa längdskidorna och skidskyttet, precis livsfarligt när de sänder sånt på dagtid. Jag fastnar vid tv:n hela dagen.
Kvällen spenderades hos Zebs farfar och fru, med tacos och massa prat. Var inte hemma fören efter tolv men känner mig lustigt nog väldigt pigg idag trots den sena natten..

Idag lär vi väl fastna framför tv:n med, då de börjar med längdskidor 13.10 och sen håller det på hela dagen. En promenad ska vi väl försöka slita oss ut på i det fina vädret i allafall.

Nu är det bäst att skölja håret!
/Tina

Snö igen...

Ja, det verkar vara dagens stora nyhet; vintern har kommit tillbaka här i södra sverige. Usch och fy säger jag, trodde faktiskt att det var vår nu. Så hela förmiddagen gick åt till att skotta, men det finns inget ont som inte har något gott med sig för Zeb sov en ordentlig förmiddags-lur i vagnen medan jag slet.
Tanken och planen för idag var ju att vi skulle åkt ut till Emma och Hugo idag men det vart inget med det för all snö. Har fortfarande inte skottat ut bilen ur garaget, om man säger så... Så får se fram emot att hälsa på dem nästa vecka istället=)

Jag är en tråkig mamma idag som sitter här och Zeb roar sig själv i babygymmet. Fy, jag borde lägga mig brevid och busa istället för att sitta här.

Jag har bett min kära sambo att stanna och köpa en stor godispåse till kvällen. Tycker jag allt jag är förtjänt av efter all skottning. Zeb ska få "trötta" ut sig lite till sen ska han lastas ner i vagnen igen och vi ska gå ut och ta det sista av skottningen så älsklingen slipper det när han kommer hem.

På söndag är babysimmet inställt så tanken är att vi ska ta oss i väg och babysimma på egenhand i morgon förmiddag. Mellan kl.08-10 har de lilla bassängen öppen för bara bebisar. Vi är ju oftast vakna sen länge kl.8 men kanske känner Zeb på sig att vi ska iväg och drar till med sovmorgon?! Man kan ju alltid hoppas;)

Trevlig fredag på er!
/Tina

Torsdag igen..

Det är lite läskigt det här med Japan, eller mycket läskigt. Tycker att det bara blir fler och fler katastrofer runt om i världen. Vart är vi påväg egentligen? Det sjuka tycker jag ändå är att man på något sätt isolerar sig från det, man tänker att här uppe i Sverige kommer inget sådant hända. Men det ver vi ju inte! Usch, tycker det är hemskt. Började nästan lipa när jag såg ett inslag med barn som de räddade efter tsunamin i Japan från en översvämmad förskola. Kommer de barnen få träffa sina föräldrar, syskon igen? Man blir ju inte mindre känslig när man precis fått barn själv.

Jag hade ju läst och hört innan jag fick barn om vilka känslor man har för sina barn, trodde jag förstod men det kan jag säga att det gjorde jag INTE! Det jag känner för Zeb är så stort och så mycket att det går inte att förklara. Tror inte att man kan förstå om man inte har barn själv. De är ens allt!

Jahopp lite känslosam så här på förmiddan då. Men man börjar ju tänka när såna här saker, som i Japan händer. Man går här hemma i sin lilla bubbla helt ovetande om vad som komma skall.


Idag kommer i allafall vännerna Emelie och Sofie hit med sina små guldklimpar på förmiddan och sen ska jag och Zeb på kalas i eftermiddag hos en släkting till mig. Så fullt upp denna torsdag alltså, det gillar vi!

Ha en fin torsdag allihopa!
/Tina

Morgonstund har guld i mun..

Morgonstund har guld i mun, ja i allafall enligt Zeb. Han är så morgonpigg min lille grabb och då menar jag inte bara att han vill gå upp tidigt utan han är på toppenhumör! Så glad som han är på morgonen är han nog inte någon annan tid på dygnet. Det värsta är att jag vet att han har det från mig, jag var också morgonpigg en gång i tiden innan jag vart gravid. Nu är jag segare än segast på morgonen.



Nu ligger den lille krabaten på filten framför tv:n och sprattlar och pratar med nyhets-tanten.

Idag ska jag coh Zeb få besök av Micaela och Olli, trevligt trevligt.

Tanken var att jag skulle sätta mig och leta lite efter en present till sambon men jag fastnade visst här istället, aj då!
/Tina

Vill ha..

Denna soliga vackra tisdag önskar jag mig nya gardiner till vardagsrummet och matrummet. Har funderat på detta länge nu, men så svårt att bestämma sig. Finast är det ju faktiskt med vita, men det har vi ju haft hur länge som helst nu. Känns som jag vill ha något nytt och fräscht, hittade ett par randiga jag gillade på Jotex men vet inte om det blir för mycket ränder... det är ju en del fönster i vårat mat och vardagsrum..

Idag har Zeb och jag myst hemma på förmiddagen. Zeb har lekt i sitt gym och jag har sorterat en massa papper som legat på hög på köksbänken. Så skönt! Slängde det mesta, för när det legat några månader märker man att det nog inte skulle sparas ändå.
Vid Middagstid promenerade vi ner till mor och far som bjöd på lunch och en promenad efteråt. Så gott att bli bjuden på mat, slippa planera och laga och framför allt komma på vad man ska äta.

Nu visas det tydligen Hockey på våran enda tv hela kvällen så jag får väl försöka sysselsätta mig här framför..

/Tina

Måndag..

Inte klokt vad veckorna går undan. Har ingen som helst vecko-uppfattning längre. Får jämt tänka efter vad det är för dag. Bästa tv-dagen är det på veckan i allafall, först Familjen Annorlunda och sen En Unge i Minuten, ser jag fram emot ikväll.

Vet inte vad jag ska skriva mer denna eftermiddag, inte hänt så mycket idag. Kan ju vara skönt med såna dagar ibland med. Nehepp tror att jag ska hjälpa sambon att få våran lilla son att sova en eftermiddagslur..

/Tina

Söndag betyder babysim..

Numera betyder söndagarna hemma hos oss babysim. Även idag trivdes Zeb som fisken i vattnet på babysimmet, vart dock lite trött och hungrig så vi fick stiga upp 5 minuter tidigare. Men vad mysigt det är att bada tillsammans! Och man märker verkligen på honom hur kul han tycker det är.
Men trött blir man, men det är ju dumt att sova tycker Zeb. Så lite gnäll här hemma och ingen sov-ro ledde till en promenad i eftermiddag och nu har Zeb och jag vilat ytterligare en halvtimma ihop. Lustigt det där när barn blir trötta, man vaggar och gosar så de ska somna men icke då! Så svårt att slå ihop de där små ögonen=)

Igår var vi hos Sofie, Pontus, Leah och Hugo på melodifestival-mys. Var jätte trevligt. Eddie skulle försöka få till en snygg bild på oss mammor och alla barnen, tror ni han lyckades? Nej, på alla bilder är det någon som tittar bort, blundar osv. Den här var den enda som vart något sånär bra, men då har Emelie "försvunnit";


/Tina

Linköpings-shopping=)

Idag har familjen varit på utflykt. Vi har varit i storstaden Linköping och shoppat lite, målet var att köpa en stol till Zeb, haklappar och skedar. För snart är det ju dags att börja med lite smakportioner med mat och då är det ju skönt att ha lite grejer hemma. Hittade det vi skulle plus en kortärmad body till Zeb, en tröja till mig och en skallra..
Var lite lagom med folk trots att det var fredag och allt.


Zeb fick provsitta sin nya stol, lite vingligt var det men snart så sitter han nog stabilt.

Ikväll bjuds det på lax, klyftpotatis och romsås här hemma, mumms..

Imorgon ser vi fram emot en riktig myskväll med mat och melodifestivalen hemma hos Sofie och Pontus med barn och även Emelie och Dennis med barn=)

Trevlig fredagkväll på er allihopa!
/Tina

Klapp och klang..

Nu har Zeb och jag varit på klapp och klang. Lika trevligt som vanligt, dock vart Zeb ganska trött efter sångstunden så vart en snabbfika sen begav vi oss hemåt i snöovädret! Och jag ska tillägga att vi gick! Tungt med vagn i detta väder kan jag lova. Men Zeb sov skönt i vagnen och är i full gång i sitt gym just nu. Han börjar verkligen uppskatta det mer och mer, just nu ligger han och pratar med den prickiga lilla figuren. Undra vad han säger?


Gammal bild men kunde vart från idag då han bär samma kläder och skrattar ungefär lika mycket=)

Precis som jag trodde upprörde mitt förra inlägg lite. Inte så att jag menar att man inte ska träna, utan jag tycker verkligen att man ska hålla igång och leva ett hälsosamt liv, men jag tycker inte om extrema metoder som ändå inte kommer hålla i längden. Och man vill ju känna sig snygg även att man fött ett eller flera barn, självklart är det så. Men inte till vilket pris som. Och sen tycker jag tyvärr att det är väldigt mycket snack om vikt i allt för många stora bloggar, som många läser..

Det var allt för denna gång!
/Tina

Mamma-kilon hit och mamma-kilon dit..

Jag blir så trött, funderar allvarligt på att sluta läsa mamma-bloggar av alla de slag. Det verkar som alla mammor har gått samman och är eniga om en sak; det ska tränas bort kilon, degmagen ska bort, det ska uteslutas kolhydrater, det ska bantas, det ska mätas med mera med mera. Det verkar som att det har blivit den centrala delen i alla bloggar på sista tiden. Och det är inte det att jag inte tycker att man ska leva ett hälsosamt liv utan att det är så extremt! Det ska mätas, det ska ätas enligt scheman osv. tror ni allvarligt att det kommer hålla i längden? Om man nu ska gå ner i vikt och träna upp sin kropp så måste man ju skapa rutiner och vanor som kommer kunna funka hela livet för annars är man ju snart tillbaka i samma gamla vanor med onyttig mat och ingen träning.
Och framför allt; Ni har just burit ett barn i 9 månader, fött ut ett barn, haft/har vakennätter, matningar vid alla möjliga tider på dygnet, man är trött och hormonerna rusar runt i kroppen. Ge det en chans! varför då också sätta en massa orimliga krav på sig själv? Som bara sänker ens egen självkänsla om man inte klarar av det. Jag lovar, alla duger vi som vi är!

Jag blir bara mer och mer irriterad när jag tänker på det. Jag menar; vad trodde ni? Att plopp, skulle barnet fara ut och kroppen skulle bli normal igen?
Min mage kommer troligtvis heller aldrig bli normal igen, men vad gör det? Jag ser ju att från vecka till vecka rättar den till sig och jag är helt säker på att så småningom kommer det ha ett mer normalt utseende. Och ja, jag kommer också snart börja träna igen men vet ni varför? För att jag tycker det är kul! Och jag behöver muskler i rygg och axlar för att inte säcka ihop som en säck potatis med min dåliga hållning! Därför, kommer jag snart börja träna igen men absolut inte för att tappa i vikt, minska degmagen eller liknande, nej utan för att jag trivs med att träna!

Säkert en massa som kommer bli irriterade av detta inlägg, men det jag vill få fram är att ni måste vara rädda om er!

två veckor innan Zeb tittade ut..


Tror ni min mage ser normal ut igen efter 3 månader? Nej!

/Tina


Onsdag..

God morgon!

Onsdag idag alla redan. Idag har vi inte haft något särskilt för oss. Zeb har sovit två timmar på förmiddagen och jag har både hunnit duscha, tvätta håret, föna och platta! Det ni, det var längesen! Nu myser vi i soffan innan det är dags att börja med köttbullarna, som får bli dagens middag.



Sambon har köpt en ny kamera, som han tar finfina bilder på Zeb med. Måste erkänna att det var ett riktigt bra köp=)

Nu, köttbullar!
/Tina

Känslor..

Som många andra såg jag tv4s nya serie "En unge i minuten igår", blev väldigt känslosam här hemma i soffan. Tur att Zeb sov och att sambon var på jobbet=) Mycket minnen och känslor från min förlossning dök upp, så ja.. jag satt här hemma och var känslosam helt enkelt. Jag vet inte hur det är med er andra men mycket från förlossningen är suddigt, oklart och jaa..minnesluckor. Medan en del saker är glasklara, som att jag vart jätte irriterad när barnmorskan skulle fika på kvällen och jag försökte övertala henne om att jag inte klarade mig utan henne i rummet i tio minuter..haha.. hon lyssnade inte kan jag lova utan hon fikade ändå! Gjorde hon rätt i tycker jag nu i efterhand. Men visst är det lustigt att en del saker är glasklara minnen och andra saker minns jag inte eller väldigt dimmigt.

Det var egentligen inte detta, detta inlägg skulle handla om och nu vill jag inte röra till det. Så återkommer en annan dag med vad jag egentligen skulle skriva om.

Idag vart den besök på öppna förskolan på babycafé. Tack Micaela för du drog med mig dit! Mycket trevligt=)

/Tina

Vaccination..

Idag har Zeb fått sin första vaccination. Okej, det var hemskt men inte så hemskt som jag trodde. Jag trodde att han skulle skrika rakt ut och vara otröstlig, men han skrek precis efter sticken och sen gnydde han bara lite. Än så länge har febern hållit sig borta, men han är lite mer gnällig än vanligt så tror han är lite öm i benen. Hoppas att allt släpper tills i morgon. Så en lugn kväll kommer spenderas i soffan här hemma=)

Ja, vad har mer hänt i mitt liv sen sist? Inte mycket om jag ska va ärlig. Igår efter babysimmet fick vi middag hos mor och far och sen åkte vi hem och hade mys-söndag. Kan tycka att det är just vad söndagar är till för, att mysa hemma.

Det är så roligt för Zeb börjar nog greppa viljemässigt lite smått. När jag håller bamse-skallran framför honom försöker han få in sin lilla hand i hålet och hålla i den själv.. Tror han kommer tycka det är jätteskoj när han väl kan vifta med den själv. Han försöker ju få tag i "gubbarna" i babygymmet med numera..

Nehepp, om jag ska ta en dusch och Lilleman byta till pyjamas innan Familjen Annorlunda börjar.
/Tina

Dags för babysim..

Idag är det dags för första gången babysim. Ser vi fram emot här hemma och tro det eller ej så verkar det som att vi kommer tajma in Zebs sovning och matning precis lagom. Han sover sin förmiddagslur nu och har gjort det en halvtimma så han vaknar nog lagom till kl.10.00 då blir det matning och sen iväg till simhallen. Så får vi hoppas att han är på toppenhumör, han borde vara det som sagt. Ska bli så kul och se hur han reagerar..

Igårkväll var vi hos Emelie och Leo, barnen sov och jag och Emelie åt kinamat, godis, chips och läsk och hann med en massa prat. Så trevligt=)

Dock hade Zeb lite svårt att förstå att det fortfarande var natt när vi kom hem och att vi skulle sova ett par timmar till. Så en hel del vaken har han varit inatt, men inte så lustigt när allt inte är som det brukar.

Nu ska jag se om jag hinner med att läsa lite bloggar innan det är dags att åka.

/Tina

p.s jag är livrädd att Zeb ska lägga värsta bajsen och att inte badbyxorna håller tätt....

Jag har inte försvunnit..

Jag har inte försvunnit, bara det att varje gång jag tänkt sätta mig vid datan de senaste dagarna har något annat dykt upp. Men nu är jag här igen, dock lite frånvarande för sitter och följer damernas 3-mil samtidigt. Ser ju bra ut för Kalla, bara hon orkar hålla i.

De senaste dagarna har bestått av hemma-mys, promenad med Sofie och Hugo, klapp och klang och infomöte om babysim. Ja, för imorgon är det alltså dags...Zeb ska få bada i en stoooor badbalja=) Hoppas han kommer gilla det!

Ikväll ska jag och Zeb åka till Emelie och Leo, vi ska äta kina-mat och "svulla" i godis och chips medans våra karlar har grabb-kväll med öl här hemma hos oss. Hoppas de hinner nyktra till tills babysimmet i morgon bara..hm...

/Tina

3 månader..

Idag blir min lilla älskling 3 månader.

Här ca 12 timmar gammal..(eller ung..)


Fattar inte riktigt att han varit så liten, nu är han ju stora killen..



Nu vill han inte lika som en liten bebis, utan det bästa som finns är att sitta. Helst ska han "sitta själv", det vill säga inget stöd bakom ryggen och så ska jag hålla honom i armarna då är han överlycklig! Den dagen han kommer sitta helt själv kommer han nog bli överlycklig=) sötnosen..

/Tina

Funderar...

Funderar på om det är någon ide att lägga ut vårat dataskrivbord med tillhörande hutch(stavning?) på blocket eller om vi bara ska åka till tippen med det.. Måste kolla vad det kostade på ikea i allafall, så får jag väl ta ett beslut sen.

Igår fick i allafall Zebbisen ett nytt skötbord. Vi har ju haft en skötdyna på bänken inne i tvättstugan men det är så kallt där inne så det blir alltid att jag byter på honom i våran säng istället och då blir det en himlans massa spring och hämta blöjor, tvättlappar, kasta blöja... ja ni fattar. Så hittade jag ett fint på blocket här i stan så det shoppade vi igår. Bara det att nu vet jag inte var vi ska ha det. Hade tänkt att det skulle stå i vårat extra-rum här uppe på övervåningen så jag slapp springa i trappen hela tiden men det blev inte bra. Så nu lutar det åt att det ska stå i Zebs blivande rum.. Men som sagt då måste vi ju göra oss av med det som står där.. Ahha..alltid är det något.

Lilleman sover nu igen, han har sovit jätteoroligt i natt och klockan 07.00 beslutade jag att det var bättre vi gick upp och nu sover han igen. "nattade" honom i sängen så jag hoppas han sover en stund nu så han orkar med dagen.

Nu ska jag passa på att surfa runt lite..
/Tina

En tröttis-son..

En riktig liten tröttis har jag här hemma. Igår efter kvällsluren runt kl.19, piggnade han inte till så han fick mat och sen blev det sängen redan kl.20.00. Tänkte att nu kommer han vakna vid 4 i natt och tro det är morgon, men icke.. Han sov som vanligt till 03.00, fick nappen och somnade om. Vaknade kl.04.30 igen och fick mat och sen sov vi till kl.08.00. Nu sover han sin morgon-lur och han sover djupt kan jag lova.. Lustigt det där med sömnen tycker jag. Ju mer han sovit på natten desto bättre och mer effektivt sover han på dagen sen.
I morgon blir lilleman 3 månader och jag läste någonstans att det är först nu som man kan införa rutiner och barnet förstår rutinerna. Kanske ska börja köra med läggning runt 20-tiden?! Känns ju som man får ett gladare, piggare och tryggare barn om man har lite rutiner. I allafall när det gäller kvällsrutinerna. På dagen tycker jag att det är lite svårt med rutiner, jag menar ibland blir Zeb trött efter en timma vaken på morgonen och ibland efter 3 timmar. Tror på att man får känna efter dag till dag, hur mycket och ofta han behöver sova... Men kvällarna ska jag försöka införa lite rutiner så slipper man en övertrött och gnällig Zeb=)

Idag händer det inte mycket här hemma, är seg och orkar inte ta tag i någonting. Vid Elva-tiden kommer Emma och Hugo och vi ska promenera och umgås lite. Sen blir det mat-shopping vid 14 när Eddie kommer hem. Gillar inte att åka och handla själv med Zeb. Så bökigt med bilbarnstol, vagn och allt så bättre att Eddie följer med också.

Det var nog allt för denna gång. Ha en fin tisdag!
/Tina

RSS 2.0