Bad <3

Vilken toppendag vi har haft idag, har på känn att den här dagen är en sån där dag jag kommer tänka tillbaka på sen när jag inte är mammaledig längre. Och ni vet ju hur det är, minnet bleknar ju ganska fort så jag kommer säkert minnas att alla dagar är så här bra som mammaledig. Zeb vaknade med ett mycket bättre humör idag, dessutom fick jag en timmas sovmorgon då Eddie gick upp med Zeb kl.07.15, det gillas. Kan man tänka sig bättre start på en torsdag?
Förmiddagen spenderade vi hemma, Eddie klippte gräs och jag och Zeb grejjade inne och sen mös vi på altanen. Lunch intogs på pizzeria (lyx!) och sen hann vi även hämta ut våra pass.
Nu till det som fick den här dagen att glänsa. Zeb och jag hämtade upp Micaela och Olli för att sen ta oss ut till Sofie och barnen. Sen åkte vi allihopa till en närbelägen sjö, som ingen verkar veta namnet på och badade! Det var uppskattat av alla barnen kan jag lova. Och av alla varma mammor med=) Lite fika på stranden och sen var min dag förgylld. Jag älskar verkligen sommaren av denna anledning, alla blir så mycket mer spontana. Och allt känns så lätt, att packa in 4 barn och 3 mammor i 2 bilar och dra iväg till ett bad, det bara går av farten för man uppskattar det så mycket när man väl är där. Nu hoppas jag att sommaren kommer bjuda på mycket fler sådana här spontana utflykter. (ingen pik till mina vänner inte, men ni vet vem ni ska ringa om ni vill ha sällskap till stranden!)

Zeb var helt slut när vi väl kom hem straxt efter fem och sover nu djupt i sin säng, det tar verkligen på hans energi med värmen och allt badande. Jag ska tillbringa lite mer tid på altanen med min datorn sen blir det nog tvn en sväng med.

God kväll på er!
/Tina

Mina ögonlock slår snart igen..

Idag är jag riktigt trött. En jobbig natt har passerat som jag delvis själv är boven för, jag kom inte i säng fören efter 23 igår så det var verkligen mitt fel. Men sen vaknade Zeb stup i kvarten fram till klockan 04 då han tyckte att nu är det morgon. Försökte med allt, amma, låtsas sova, sjunga, ja allt och inget hjälpte så vid halv sex gick vi upp. Zeb fick gröt i magen och leka av sig lite sen gick vi till sängs efter halv sju någon gång och sov till 09.00. Så idag är jag trött och dessutom har han varit på ett himla lustigt humör hela dagen. Ena stunden skrattar han och nästa gnäller och gråter. Vet ju inte vad man ska göra, blev lite bättre nu framåt kvällen men då kom ju tröttheten istället så då vart det gnäll för det. Ja, uppgiften som mamma är inte alltid så lätt. Det värsta är att jag får så jobbiga känslor när jag inte förstår vad som är fel, jag mår verkligen skit, tycker att allt är mitt fel och så vidare. I morgon hoppas jag att jag vaknar till en annan grabb=) Försökte till och med finna svar i om det kunde va någon utvecklingsfas men den skulle tydligen inte inträffa fören framåt 33 veckors ålder och Zeb är ju bara 30.. Inte för att jag direkt märkt av detta innan, eller jo förresten vid 3 månadersåldern märkte jag och sen en gång till i våras men aja..

Sitter på altanen och försöker njuta av att bara vara. Ikväll SKA jag komma i säng tidigt vare sig jag vill eller ej, inte senare än 22 för då pallar jag inte om det blir en likadan natt igen.

/Tina

Cypern..

Betalade resten av resan till Cypern idag och jag betalar aldrig sådana dyra fakturor annars så med skakiga händer kollade jag så allt stämde innan jag tryckte på signera, livrädd att det skulle komma fel. När jag tillslut beslutade mig för att allt var rätt och signerade och klickade iväg betalningen kommer det upp en ruta med texten betalning avbruten, höll boksavligt talat på att kissa ner mig. Loggade in på banken igen, pengarna borta! Höll ännu mera på att kissa ner mig. Fick lite smått panik då jag inte visste om pengarna kommit fram eller om de i cyper-rymden försvunnit. Ringde snabbt som attan till fritidsresor där de lugn bekräftade att pengarna kommit fram. Shit, vilken grej.. Hade vart så typiskt mig om de inte kommit fram och jag hade behövt strula med banken och grejer. Aja, nu kan jag i allafall luta mig tillbaka och njuta av att resan är betald och ägna mig åt att längta tills det är dags..


Varm dag..

Härlig sommarvärme vi har fått idag! Nu börjar man äntligen känna lite sommarkänslor. Zeb har varit gnällig hela eftermiddagen och kvällen och allt beror på alldeles för lite sömn. Han hoppade över förmiddagsluren och sov efter lunch istället, ca 40 minuter och i eftermiddags sov han kanske en halvtimma och det funkar INTE! Så senaste två timmarna har jag burit, sjungit, busat och försökt underhålla min lilla son. Vid fem i sju gav jag upp och nattade honom men har på känn att det kommer bli en likadan kväll som igår, han har nämligen redan vaknat en gång sen nattning. Jag vet inte om jag orkar en kväll till, eller ja det gör jag ju men det känns inte så. Har ju inte så mycket val när sambon jobbar, bara att kämpa på och inatt skulle jag bli himla glad om han i allafall sov första halvan i sin säng. Hoppas bara inte att Zeb har en sån kväll när jag ska lämna Zeb en hel kväll första gången, nämligen nästa vecka då vi ska till Sofie. Zeb ska va hemma med sin pappa och det kommer säkert gå jätte bra men för Eddies skull hoppas jag att han inte är så här svårnattad för då kanske han tror att det beror på att de är själva hemma och det är det ju inte. Aja, det blir som det blir helt enkelt. Jag kommer väl längta ihjäl mig hela kvällen men någongång måste ju vara den första. Just det, nästa helg ska jag ju in och jobba med.. Så då blir Zebban och pappan själva ännu mer, men det är ju bara två korta pass 6.30-10.30, så det är ju inte så farligt. Minns när jag tackade ja till de turerna, då tänkte jag att ja men då är ju Zeb 7 månader, då är han ju stor. Och så känner jag verkligen inte nu, han är ju fortfarande min lille plutt..

Sitter på altanen nu med datorn och ska bara slappa ikväll, har inte hunnit vila något på dagen och känner att värmen tar på mig med.


Zeb på altanen häromdagen..


En glad fis som inventerar skafferiet och funderar på om kattmaten är någonting att ha..

/Tina

Vilken kväll..

Ja gud, vilken kväll. Zeb var jätte trött och somnade redan kvart över sju, så tänkte att då passar jag på att göra laxgryta till honom när jag ändå är själv. Laxgrytan brukar ta max 30 minuter att göra från det att man startar till allt är fördelat i burkar och infrysta. Idag tog det 1½timme! Har tappat räkningen på hur många gånger jag nattat om Zeb. Nu sover han gott i våran (!) säng, inte alls vad han brukar och jag tycker inte att han ska sova där från början av natten, men vad gör man när han inte kan koppla av och bara skriker i sin säng? Bättre att han sover i vår säng än att han inte sover alls, för då får inte jag någon rolig son i morgon.

Är helt slut i huvudet och kroppen nu. Något barnmatskok på kvällar när jag är själv blir det aldrig mer, det kan jag lova. Tror han vaknade av mixern hela tiden, brukar han aldrig göra menmen..

Nu ska jag läsa lite bloggar sen tar jag mig nog ner till sängen jag med.
/Tina

Barnmat - Kotlett med ris.

Ja, min gryta med kotlett, ris, paprika och tomat fick godkänt av Zeb så här kommer receptet. Jag gjorde med Jasminris och det är inte att rekommendera då det var väldigt svårt att mixa och vart små bitar kvar, tror det är bättre med "vanligt" ris..

2 fläskkotletter
1½ dl okokt ris
1 stor bifftomat
1 liten paprika
persilja
vitpeppar

1.) Koka riset enligt anvisning på förpackning. Skär kotletterna i bitar och koka tillsammans med persilja och vitpeppar. Skär ett kryss högst upp på tomaten och kärna ur paprikan. Koka paprikan och tomaten hela i ca 5-6 minuter.
2.) Dra av skalet på tomaten och mixa tillsammans med paprikan. Mixa kotletterna och riset. Rör ihop med tomaten och paprikan.
Detta vart 6 portioner á 115g.

Har ökat på Zebbisens middag lite. Från 100g till 115g, känns som han inte riktigt blir mätt.

Ska fixa till en kategori med bara barnmatsrecept, så det är lätt att hitta för er som är intresserade..
/Tina

Härlig midsommarhelg..

Nu går helgen mot sitt slut och jag kan inte annat än att sammanfatta den som härlig=) Igår var vi hos Emelie, Dennis och Leo och fick god mat. Vart en ganska tidig hemgång då Zebbisen inte riktigt ville sova ordentligt borta.
Idag har vi varit ute hos mina föräldrar i stugan och även där fått god mat och bästa tänkbara omvårdnad.

Kan ju säga att det har tagit lite på Zeb de här dagarna när vi varit borta så mycket. Alla rutiner är som bortblåsta och skrutten är fortfarande uppe trots att klockan är kvart över åtta. Aja, det är sommar! I höst kan vi ta tag i rutinerna igen.

Nu väntas det pizza (sambon fick bestämma mat idag, surprice pizza?!) På tal om mat gjorde jag ny barnmat till Zeb här ikväll. Kotlett med ris och till det tomat och paprika, han ska få smaka imorgon och gillar han det skriver jag ut receptet i morgon. Eller recept och recept, jag går ju mest på magkänslan men kan alltid va kul att tipsa andra..

/Tina

Jag har inte glömt bort..

Jag har inte glömt bort min blogg, bara det att jag haft massa roligare saker för mig. Som exempel igår när vi spenderade hela midsommarafton ute hos Emma och Pär. Och oj vad trevligt vi hade! Lätt den roligaste festen jag vart på som nykter och då ska vi komma ihåg att jag varit nykter på varenda fest sen en lång tid tillbaka. Har inte druckit en midsommarafton på 3 år, av olika saker som jobb, graviditet och amning. Det blev i allafall sill-lunch, kubbspelning, promenad, tårta och grillning igår. Mycket mat på få timmar=)  Tyvärr glömde jag min kamera hemma men Sofie knäppte massa kort igår så jag hoppas hon kommer dela med sig av en del på sin blogg, Så kika gärna in till henne och titta på vårt midsommarfirande.

Idag ska vi bege oss ut till Sommen för mat hos Emelie och Dennis. Fullspäckad helg så sysslorna här hemma får minsann komma på efterkälken denna helg. Det tar vi tag i nästa vecka istället. Nästa vecka får vi se om det bjuds på en tripp till Ullared, inte riktigt spikat än men Zebbis och jag hoppas..

Nu ska jag gå in i duschen och fräscha till mig lite.
/Tina

Gått i ett..

Ja, för att beskriva denna dagen så har det gått i ett. Från det att vi vaknade tills nu och egentligen har jag massa annat nu med att ta tag i istället för att sitta här. För att bjuda lite på vad vi gjort kan jag ju bara säga att det är dagen innan midsommarafton och vi var inte ensamma ute på stan och i matbutikerna. Sen att jag glömde hälften av det vi skulle handla på Willys och fick bege mig till Coop nu i eftermiddag med en så trött grabb att han somnade på de 2-3 minuterna det tar att köra till Coop, fick väcka honom för att ta mig in på coop och han var så trött att han knappt orkade sitta i varukorgen utan halvlåg fram mot handtaget på vagnen, Ja det är bara parenteser.. Folket inne på Coop måste tyckt att det var barnmisshandel, men vad gör man? Inte lämnar jag honom sovande i bilen på Coop-parkeringen i allafall. En sak om vi skulle hem till någon eller att jag kunde se honom i bilen men Nej, inte på en butiksparkering.
Aja, nu är vi hemma. Zeb sover och jag ska ta tag i dammsugning av hemmet. Känner att det är en sak jag kommer få ägna mycket tid åt nu när Zeb är så mobil. Idag när jag lyfte upp honom efter en halvtimma på golvet, ålandes och rullandes var han helt täckt av katthår! Hela ansiktet, händerna och kläderna såg ut att va gjorda av päls.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här mer.
/Tina

Sommarkänsla..

Min sommarkänsla kan inte riktigt infinna sig när vädret är så här. Kan inte fatta att de som har tidig semester redan har gått på semester, var är vädret liksom? Så här års förra året gick jag på semester och då var det jätte varmt, hade en helt underbar semester om man tänker på vädret förra året. I år när jag är ledig hela våren och sommaren kan inte samma känsla riktigt komma fram. Tror att det har med att det riktiga sommarvädret inte kommit än. Känns mer som att det är mitten av maj, istället för slutet av juni. Ja shit, slutet av juni redan.. Vart tar månaderna vägen. Den 1 Juli har jag varit hemma halva tiden med Zeb, 7 månader kvar tills allvaret drar igång igen. Om man tänker på hur fort dessa 7 månader har gått kommer väl nästa gå i samma rasande fart. Lite skrämmande faktiskt.

Idag bjuder dagen på besök av Emelie och Leo på förmiddagen och i eftermiddag när Eddie slutat jobbet ska vi bege oss till Eksjö för att fixa pass. Så den här dagen den kommer nog gå den med..

/Tina

Tisdag..

Känner mig som en riktig hemmafru idag, jag går här hemma och pysslar, leker med Zeb, bakar kakor, förbereder middagen och väntar på att min karl ska komma hem. Karln jobbar över på obestämd tid idag nämligen, tråkigt. Uppskattar verkligen de dagar han slutar 14.00 men det är det ju snart slut på så bara att vänja sig. Funderar på om jag sätta in middagen i ugnen redan nu, börjar bli hungrig och när han kommer det vet man ju inte. Avancerad middag idag ska ni veta; Ugnstekt falukorv och makaroner...haha, riktig barnfamiljsmat.

Zeb och jag har även hunnit umgås med Micaela och Olli på förmiddagen/middagen, blev en promenad och sen fika på gotteriet. Men det här med att gå på fik med barn det är verkligen ingen bra idé. Usch vad tråkigt de tyckte det var och massa folk så jätte stimmigt var det med. Kanske lite fel tid av oss att gå mitt i lunch-tid men va fasiken. Nej, nästa gång är nog både jag och Micaela överens om att vi tar fikan i hemmamiljö.

Nu ska jag se om jag hinner surfa runt lite på datorn innan Zebbis vaknar. Han uppskattar nämligen INTE när mamma sitter vid datorn när han är vaken..
/Tina

Laxgryta..

Här kommer receptet på laxgryta till bebisar från 6 månader.

140g lax (en portions bit)
130g potatis (ca 2 potatisar)
175g morot (ca 2 morötter)
dill

1.) Skär laxen i bitar och koka laxen tillsammans med dill i ca 7-8 minuter.
2.) Koka morötter och potatis.
3.) Mixa laxen tillsammans med dillen som den kokat med, tillsätta ca 2 msk flytande margarin och spad.
4.) Mixa morötterna och pressa potatisen genom potatispressen.
5.) Rör ihop lax, morötter och potatis.
Detta blev 3 portioner á 100g.

Zeb älskade det och jag tror främst att det var dillen som gjorde det, för det gav verkligen en massa smak. Jag väger ju allt bara för att ungefär följa tallriksmodellen, så man vet att han får i sig alla näringsämnen men det behöver man ju inte göra. Det går ju att ta på en höft med.

/Tina

Storhandling..

Jag gillar inte att åka och storhandla själv med Zeb, känner mig så stressad. Även att han nu kan sitta i den vanliga kundvagnen så litar jag inte riktigt på honom utan vill gärna ha en hand  på hans arm hela tiden. Men måste säga att det gick faktiskt riktigt bra idag. Så nu är kyslåp, skafferi och frys fulla igen och sist men inte minst blöjförådet. Glömde dock tvättlappar! Fattar inte hur jag kunde göra det menmen..

Idag har vi fördrivit dagen med barnmatskok. Gjorde en laxgryta till Zeb som var mycket uppskattat. Jag vet inte hur intresserade ni är? Vill ni ha recept så kan ni väl hojta till i kommentarsfältet. Tycker själv det är svårt att hitta bra recept på nätet. hmm, kanske skulle starta en barnmatsblogg? Nej, det har jag inte tid med men efterlyser verkligen en. Tycker alla recept man kommer in på när man googlar är så komplicerade eller så är de till äldre barn, jag menar man får ju inte göra så stor grej av det för då orkar man ju aldrig med att fixa hemmalagad mat till varje dag.

Nu ska jag umgås med min kära sambo som kom in från gräsklipperiet..
/Tina

Mosade jordgubbar..

Mosade jordgubbar på kvällsgröten har blivit Zebs nya favorit, han har fått det två kvällar i rad och älskar det!

Vi ska packa in oss i bilen och bege oss mot stationen närsom och hämta Eddie. Zeb är duschad, pyjamas på och gröten i magen så somnar han i bilen är allt förberedd. Tänk vad organiserad man har blivit sen man blev mamma, man förbereder och tänker på allt. Jag vet att min bror jämt sa när han var liten, om det var någon som behövde något att ;- Det har mamma i skalet. Ja, skalet var då menat som ryggsäcken. Och lite så måste jag nog erkänna att jag också blivit, man har allt möjligt omöjligt med sig i väskan. Kanske en del av mammarollen?!

Nehepp, bäst att ta på min son strumporna han just tagit av sig innan vi åker.
/Tina

Hemma..

Zeb och jag är ju själva hemma denna helgen så igår åkte vi till Motala för att ta emot mina föräldrar som cyklat vätternrundan. Vad folk det var! Herregud säger jag bara, tur att Zeb var snäll som ett lamm när vi åkte och letade parkering och grejer. Efter att vi hämtat dem följde Zeb och jag med ut till stugan och sov över i natt. Gick riktigt bra, Zeb sov nästan lika bra som hemma. Men nu är vi hemma igen, ska försöka fördriva dagen med lite sysslor här hemma. Måste bland annat tvätta och göra fruktmellis till Zeb att frysa in, tycker det är så smidigt att göra storkok och sen bara ta upp ur frysen än att behöva lösa det från dag till dag för då skulle jag nog köra mer med burkmat, men nu ser jag ju till att det alltid finns middagar och mellisar till honom i frysen. Sen ska vi vänta till klockan blir 19.30 för då är det dags att hämta Eddie på stationen. Tycker faktiskt att det har gått bra att va själv från fredag lunch - söndag kväll, men det är inget jag skulle vilja vara varje helg. Beundrar verkligen ensamstående föräldrar och mammor med resande pappor som är borta hela veckorna.. Jag har ju alltid gillat att ha folk omkring mig och det förblir så, visst är det skönt att va hemma själv med Zeb på dagarna men lika skönt är det när Eddie kommer hem.

Tycker Zeb är lite rolig jag, han har kanppt rört sig under hela tiden vi varit hos mina föräldrar. Han har rullat lite och så men inte alls som hemma. Och nu direkt när vi kom hem börjar han fara omkring som en galning. Han kanske är lite blyg av sig min lille son..

Nu ska jag se vad mitt lilla barn har hittat att leka med framme vid öppna spisen..
/Tina

Fredag..

Har precis kommit hem från kära Micaela, där vi har spenderat kvällen med god mat och trevligt sällskap. Zeb somnade som en klubbab säl så fort vi kom hem. Det var jobbigt att leka med alla Ollis leksaker, tänk att de kan tycka att någon annans leksaker är så mycket roligare..

I eftermiddags gick jag ut i köket för att hämta en frukt och ett glas vatten och var kanske borta i max två minuter medan Zeb låg mitt på golvet i vardagsrummet. När jag kom tillbaka möttes jag av den här synen;

Vem tror ni gömmer sig under mammas gardiner?


Mycket riktigt en liten busunge som ålat dit..

Fattar inte riktigt hur han gjorde för att komma dit, han måste ha rullat och sen ålat bakåt på något lustigt vis.. Om han inte helt plötsligt kunde åla framåt för det skulle förklara en del, men när jag tittar på honom då kan han minsann bara bakåt.. Tror faktiskt inte att han kan åla framåt, men hur han bar sig åt förblir ett mysterium.

Ska nog ta och krypa ner brevid mitt älskade hjärta till son snart.

God Natt!
/Tina

OLW Cream Cheese..



Sitter och äter dessa underbara chips nu i min ensamhet, eller ensamhet Zeb är ju hemma men han sover sen ca 2 timmar tillbaka och jag är uttråkad därför äter jag chips och bloggar..
Måste i allafall säga att dessa chips är magiska, som potatischips men med en toutch av cheese. Perfekta i mitt tycke..
Nu ska jag fortsätta kolla på tv och vänta på att jag blir trött så jag kan lägga mig. kul kväll va?
/Tina

Angelcares blöjhink..

Jag hämtade ju ut ett paket man fick på babyproffsen när man var gravid med första barnet. Bland annat innehöll det en Angelcare blöjhink. Den har verkligen varit bra, man har knappt känt nåfon doft (odör) alls. Men nu när värmen kom så kom även lukten. Någon mer som har samma problem? Eller är det så att den har gjort sitt?

Blir inte längre inlägg än så här då jag har en trött son här brevid mig som behöver stimulans för att orka va uppe åtminstone en timma till..

/Tina

På jakt..

På jakt efter en snygg midsommarklänning, satt säkert en timma på Nellys hemsida igår och letade och så fort jag hittade en som var snygg så fanns den bara i M eller L eller kanske till och med XL. Så idag skulle sambon ner på stan på förmiddagen och köpa skjorta och slips till bröllopet han ska på i helgen så jag och Zeb följde med ner på stan. Kollade Kappahl, inget snyggt. Lindex, så jäkla trångt så man får ju inte in barnvagnen och kan titta ordentligt och till slut Cream där det fanns massa snyggt men alla snygga klänningar var i M eller L. Attans! Därimot hittade jag ett par små shorts på Cream, jätte snygga. Ganska korta men med leggins under blir det perfekt och varma sommardagar kan man faktiskt bara ha korta små shorts, det gillar vi!

I eftermiddag ska vi gå på promenad med Klapp och klang- gänget, eller jag har inte hört något annat så jag antar att det blir av. I värsta fall får vi väl gå en promenad själva om ingen annan dyker upp.

Nu ska jag sätta mig i solen en stund innan lillprinsen vaknar efter sin middagslur.
/Tina

Dessa flugor..

Jag älskar verkligen varje minut av den här årstiden, förutom nu. Har fyra-fem envisa flugor på mig hela tiden, de surrar och retar mig snart till vansinne! Inatt hade vi även en i sovrummet som skulle sitta på min kind heeela tiden, gaah jag blir galen på dem!

Zeb har tagit en sen nattning nu vid 10, minns inte ens när han var uppe så här sent sist. Men han råkade somna när Sofie och jag och barnen var ute och gick vid sex-tiden, så inte så lustigt att han inte ville sova vid halv åtta. Dessutom var vi inte hemma fören kvart i åtta, så hade varit lite svårt för honom att somna innan dess..

Jag ska kolla Nelly.com, Sofie hade beställt en massa snygga klänningar därifrån. Dock så är det ju det där med storlekar när man beställer. Men vart grymt sugen, så ska kolla om jag kan fynda lite. Hörde på radion när vi åkte hem från Sofie att Gina Tricot startar sin sommarrea nu, ett besök där hade verkligen inte varit fel. Måste hålla koll på när Lindex, Kappahl och Åhlens har sina sommarreor så jag kan fynda barnkläder...

Puss och God Natt på er!
/Tina

Dåligt avslut..

Kände att det blev ett väldigt stressigt och dåligt avslut på förra inlägget men Zeb tjurade ihop totalt och vi la oss och vilade istället. Snart ska vi åka ut till Familjen Gustavsson/Henriksson och ta en kvällspromenad, härligt. Jag sa bara skriva detta inlägget och plocka in världens hög med tvätt först..

Jag gjorde ju Kyckling med blomkål och potatis till Zeb igår och det var en 10-poängare, har aldrig sett honom äta så! Så här gjorde jag;
Kokade 2 medelstora kycklingfileer med persilja och vitpeppar (Micaelas tips) Detta mixade jag med en massa spad, flytande margarin och persilja.
Kokade ett blomkålshuvud och fyra potatisar. Blomkålen mixade jag och potatisen pressade jag genom potatispressen. Sen rörde jag ihop Kycklingmixen med potatisen och blomkålen. Detta vart 9 Portioner á 100g. Som sagt det fick verkligen en stor (läs liten) tumme upp!

Nu ska jag "rädda" min son som har fastnat under sin matstol. Hur sjutton bar han sig ens åt för att komma in där under?! Min rullande lilla säl=)

/Tina

Dålig sömn..

Zeb är inne i en jobbig sömnperiod igen och det tar på krafterna. Men vad glad jag är att vi just nu bara har ett barn, för när Zeb sover på dagen kan ju jag vila med. Vet inte vad det kan bero på denna gång, han sover ju fortfarande två gånger på dagen och det måste han. Idag testar jag dock att förskjuta eftermiddagsluren lite, så nu är det ganska gnälligt. Han brukar somna vid ett och nu är hon nästan halv två. Men efter snart 6½månad med Zeb har jag lärt mig att det kommer preioder av dålig sömn men de brukar släppa efter en vecka.

Oj nu bröt Zeb ihop helt här.

Hörs senare!
/Tina

Tisdag..

Fick för mig att det var onsdag idag, fel av mig som vanligt. Tisdag är det ju faktiskt.


Zeb är helt facinerad (stavning?) av Eddies gitarr och förstår precis hur man ska göra för att få fram ljud, extra roligt är det ju när den är kopplad till förstärkaren.





När han blir rockstjärna så har jag ju i allafall lite bilder att sälja till pressen.

Har varit på Lidl och handlat nu på förmiddagen, finns det någon rörigare affär eller? Och jag fastnar alltid i mittgången, ni vet där de har alla onödiga prylar. Tänker alltid att det här behöver jag nog, och oj vad billigt! Fast idag gjorde vi nog ett fynd, vi hittade en resesulky på Lidl. Den hade faktiskt allt vi efterfrågar, liggläge, suflett, varukorg under och vägde endast 7kg! Så en sån fick det bli, perfekt till Cypern. Så nu behöver vi inte oroa oss för det och minimal vart den verkligen när man fällde ihop den.

Nu är det snart dags att laga middag, Eddie jobbar ju sin tråkiga kvällvecka denna vecka så då blir det middag kl.12. Men förhoppningsvis är det sista kvällsveckan=) Det gillas.

Ska göra kyckling, potatis och blomkålspure till Zeb med, men det får nog bli senare idag. Ska inte göra samma miss som jag brukar, dra igång alla möjliga projekt och sen blir det superstressigt. Nej, en sak i taget tar vi idag.

Trevlig tisdag på er!
/Tina

Eksjö..

Idag har jag och Emelie varit i Eksjö med våra små pojkar. Gått i affärer, fikat och umgåts. Trevligt och precis lagom med affärer, för jag tror inte att någon av pojkarna hade orkat med fler affärer. Jag hittade för en gång skull något till mig själv, en klänning. Ett riktigt fynd då den bara kostade 130kr, alldeles lagom för min plånbok med andra ord. Provade även en maxiklänning men jag vet inte, tycker verkligen det är skitsnyggt på andra men på mig vet jag inte riktigt. Den jag provade kostade 299kr och jag tror man kan hitta en billigare, så man inte behöver ha ångest om man inte använder den sen. Får se om jag köper mig en vid senare tillfälle.

Zeb håller på att utforska vardagsrummet här, han rullar åt alla möjliga håll och hittar kartonger och leksaker. Superspännande tycker han och jag förstår honom. Skulle med tycka att det var världens grej efter att ha legat på samma filt i 6 månader och nu kunna rulla runt och åla lite varstans. Dock fortfarande går det bara att åla bakåt, men det är ju spännande det med. Ska skriva upp datumet för när han började åla bakåt så jag minns sen när det väl släpper och han kan ta sig framåt med. Man glömmer ju så fort om man inte skriver upp det direkt.

Nu kallar Zeb på min uppmärksamhet.
Tjaoo!
/Tina

Tipspromenad..

Härliga underbara lediga söndag, eller ja ledig är ju varje dag numera men det är ändå något speciellt med söndagar. Jag kläckte idén om att vi skulle packa in oss hela familjen i bilen och åka upp till brestorp på tipspromenad och så vart det. En skön skogspromenad och för en gång skull kunde jag en massa på tipspromenaden. Betyder det att man blivit gammal tro? Förr kunde man ju inget och nu var jag nog säker på i allafall 6 av 10 frågor.

Zeb har numera en ny färdighet; åla. Han ålar bakåt och i sidled och fart börjar han få på det med. Dock tycker han själv att det är lite frustrerande för han siktar in sig på en sak framåt och sen sätter han igång men kommer bara bakåt. Så lite irriterad blir han, men jag tror nog att han snart får kläm på hur han ska åla framåt med. Eller när han stöter på en matta eller täcke som ligger på golvet, för på det kan han nämligen inte åla på utan bara på golvet och då blir han irriterad för att det ligger en matta ivägen och skräpar.. Det är så roligt för han har ju kunnat ta sig lite bakåt innan med men inga stora sträckor men rätt som det var igår hade han ålat bakåt säkert två meter på mindre än 30 sekunder, skruttungen <3

Just det, jag skulle ju uppdatera om köttfärssåsen. I Fredags var det inte så populärt, lite gick i men det mesta hamnade brevid och skulle kladdas med. Men igår blandade jag med lite morotspuré och det var mumma det. Hälften spagetti och köttfärsås och hälften morot. Kör på det ett par dagar till, sen får vi hitta på något nytt att prova. Känns som man kan variera i massor nu när han kan äta kött/fisk, ris/pasta/potatis och alla grönsaker.

Nu ska jag gulla med min lilla ål på golvet!=)
/Tina

Fredag..

Denna regniga fredag startade bra med en välförtjänt sovmorgon. Zeb sov ända till 08.50!! Lite stressigt blev det, då vi hade bokat in fikabesök i sommen kl.10 men jag tror vi var där tio över tio, så jätte sena blev vi inte. Det tar ju lite tid på morgonen när jag ska äta, Zeb ska ha gröt, jag ska fixa till mig och Zeb ska ha kläder. Men det var värt att stressa lite för att få sova ut för en gång skull.

Läkarbesöket på BVC gick bra igår. Lillplutten hade gått upp 500g sen 5-månaderskollen och väger nu 9800g till sina 68cm. Som jag trodde hade han ju växt en del på längden, vid 5-månader var han 65,5 cm och det märks på kläderna att han dragit ifrån lite på längden.

Gjorde Spagetti och köttfärsås igår och då passade jag på att göra en liten sats till Zeb också, så idag ska han få smaka kött första gången min lille plutt. Få se vad han tycker om det. När jag smakade av tyckte jag inte att det smakade så jätte mycket, trots att jag la i både oregano och vitlök. Får se när han vaknar sen, vad han tycker om det.

/Tina

Skattepengar..

Skattepengarna satt väldigt gott på mitt konto nu kan jag erkänna, det andra jag kan erkänna är att de tyvärr inte kommer sitta där så länge. Zeb måste nämligen inom en snar framtid ha en ny bilbarnstol, babyskyddet är ju bara till 9 månader.. Så där ska jag lägga mina pengar och sen hoppas jag att jag får en slant över till att spara till Cypern-resan. På tal om den, måste vi betala resterande belopp snart innan jag glömmer bort det. Lika bra att betala in det, då har man det klart liksom.

Dagarna fortsätter att förflyta i en himla fart. Har varit så ofantligt trött i ett par dagar nu, så när Zeb sovit sina förmiddagslurer har jag också vilat. Skönt, men man känner att man hamnar efter här hemma. Den timman Zeb sover på förmiddagen brukar jag nämligen ägna åt att plocka undan, tvätta och greja. Men just nu känns det viktigare att jag får känna mig lite piggare.

Idag skulle det visst bli ett himla regnoväder. Jag har i allafall öppnat korsdrag både på över och nedervåningen så att det ska blåsa ut lite värme i huset. Och vet ni vad? Vi har nu "bara" 25 grader inomhus, det tar sig!

I eftermiddag ska vi på 6-månaderskontroll på bvc. Tycker alltid att det är spännande att se hur mycket min lille fis har vuxit denna gång. Får återkomma om hur det gick.

Nu ska nog lille Zebbis få hoppa lite hoppgunga=)
/Tina

Färskpotatis och sill..

Har ätit årets första färskpotatis och sill, smakade precis lika gott som jag minns det. Vilken värmebölja vi har hamnat i (men ska inte klaga för vill inte ha 10 grader och regn), tycker bara lite synd om Zeb. Dagarna innan har han inte lidit så mycket av värmen men idag har det varit jätte jobbigt för honom. Ändå håller vi oss i skuggan, mycket vatten och en massa sömn. Inne går knappt vara den här årstiden i vårat hus, idag har vi "bara" 28 grader på övervåningen nu. Tur att vi har sovrummet på nedervåningen där det i allafall håller sig runt 22 grader på dagen, natten kör vi med öppet fönster.

Zeb sover redan så jag ska sätta mig på altanen och ringa min mor.
Förresten filmen igår var riktigt galen, men bra. Inte en 5 av 5 men helt klart sevärd=)

/Tina

Soliga dagar..

Soliga dagar gör mig så där barnsligt glad. Jag älskar verkligen sommaren, speciellt i år när jag får vara hemma med min älskade Zeb. Försöker verkligen att njuta på dagarna nu. Den mesta tiden både idag och igår har vi tillbringat i trädgården och inte gjort någonting. Varför blir det inte av att man kopplar av på samma sätt på vintern, ja inte jag i allafall.

Min lillgrabb har varit lite kinkig igår kväll och idag men det är väl övergående. Ibland är det ju så ett par dagar och sen skiner han upp igen. Lite jobbigt bara, för man vill ju veta vad som är fel...

Har skickat iväg sambon till närmsta affär för lite godisinköp. Vi var och storhandlade i förmiddags men glömde snask och det vill jag gärna ha en söndag kväll som denna. Ska se filmen "En galen natt", har inte hört några recentioner om den så ska bli spännande att se om det är något att ha..

Imorgon ska Zeb få smaka Persika/päron-puré som jag gjort ikväll, jag tyckte det var riktigt smaskigt så får se vad han säger om det. Blir ju ganska sött när man kokar päron och samma sak med persika så tror han kommer digga det. Går i lite tankar om att börja introducera kött/fisk nu när han blivit 6 månader, känner inte att det är någon brådska men någon gång måste man ju börja.. De säger ju att man kan ge samma mat som en annan äter efter 6 månaders ålder så det är väl bara att sätta igång.

Nu ska jag se om jag hinner uppdatera mig på lite bloggar innan det är filmtajm..
/Tina

131 olästa mail..

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag förvandlas till en otroligt tråkig bloggare sommartid. Jag tycker att tiden ska spenderas ute och njuta. Så det får ni stå ut med, men regniga dagar och framåt hösten kommer det fler och fler inlägg det vet ni! När jag gick in på min mail nu hade jag 131 olästa mail, det säger en del om hur mycket tid jag spenderat framför datorn.

Här hemma rullar allt på som vanligt. Mest ligger Zeb och jag i skuggan under körsbärsträdet och bara är. Trots att jag är hemma mer än någonsin innan och framförallt ute mer än innan så kommer det här nog bli första sommaren som jag inte är jätte brun. Känner att min kropp nog inte riktigt återställt sig efter graviditeten, förr kunde jag nämligen ligga och pressa i solen i timmar men förra sommaren när jag var gravid började solen bli jobbig. Och i år är det likadant, jag mår liksom inte väl i solen men älskar halvskuggan istället. Känns lite tråkigt att inte vara så där brun som jag brukar, jag tycker att man känner sig så mycket snyggare med lite färg på kroppen. Dock får jag väl se det poritiva med detta, för solen är ju faktiskt inte så hälsosam..

Zeb har börjat att lyfta rumpan rejält när han ligger på mage och idag lyckades han åla bakåt en meter. Vart lite chockad faktiskt, det roliga är att han rör sig mer när vi är utomhus på täcke än han gör inomhus. Tror att han vill ut på gräset..


Zeb och Eddie fick allt en stoor abborre på tråden häromdagen..

/Tina

RSS 2.0