Lite jobbångest..

Har inte riktigt känt av det innan varken innan eller efter jag fick Zeb men denna söndag har jag verkligen jobbångest! Och ändå börjar jag inte fören onsdag och ser verkligen fram emot att börja mitt nya jobb men har så ont i magen över att lämna Zeb hela dagarna. Jag erkänner att jag är tusen gånger larvigare med det än jag någonsin kunde föreställa mig innan. Mitt hjärta gör ont när jag är ifrån honom! Dessutom är det ju inga korta dagar jag kommer jobba precis. Puh, får försöka stålsätta mig helt enkelt men kommer gråta varenda morgon när jag åker det vet jag.

Denna helg har vi annars hunnit med en massa sociala besök som tacokväll hos familjen Gustafsson/Henriksson (ni får ta och gifta er! Fy vad jobbigt det är att skriva två så långa efternamn till samma familj!!), semlefika med mor och far, middag hos Eddies mamma. Ja, det var nog den sociala biten den här helgen. Sen har vi ju naturligtvis varit i simhallen idag och sen har vi rensat garderober här hemma. Min, Eddies och Zebs och det blev två stora svarta soppsäckar som fick åka iväg. Så skönt!! Dock har jag fortfarande en del kvar i min garderob som är frågetecken men som jag inte vill slänga. Klänningar som knappt är använda och så där. Aja efter graviditet och amning får jag rensa igen helt enkelt..

/Tina


Ont i ryggen..


Tuffast..

Zeb kommer bli tuffaste ungen i stan i dessa nya kläder som mormor och morfar köpt!


Så där ja..

Så där ja, lite förnyning i bloggen igen. Nu kan ni följa min graviditet här till vänster också=) Och jag kan själv hålla lite bättre koll på vilken vecka jag är i också. Tycker verkligen graviditetsveckorna rusar iväg den här gången. Hoppas att de sista veckorna gör det med, för med Zeb var det såå segt efter vecka 30. Trodde aldrig han skulle komma!! Framför mig nu har jag min sista helt mammalediga vecka, sen börjar jag jobba. Bara 75% som tur är! Och framförallt bara 2 månader innan det är dags igen=) Är så glad att jag bara behöver jobba 75%, har ju jobbat heltid sen jag slutade skolan och det är verkligen INGET jag skulle vilja göra med småbarn hemma, man jobbar ju jämt! Men samtidigt tror jag att det är nyttigt att ha jobbat heltid en längre tid också, för man får verkligen förståelse för sin partner som jobbar 100% och man uppskattar så mycket att inte behöva jobba heltid om man gjort det en längre period. Hoppas att jag kan hålla mig på 75% tills barnen är i skolåldern i allafall, det blir att leva lite snålare så ska det nog gå det med. Med tanke på att jag levt det senaste året på mindre än 50% av min heltidslön så ska vi nog fixa detta också ett par år. Jag vet inte, men det känns som det är så kort tid som barnen är små och vill umgås med en jämt. Sen kommer de ränna på sportaktiviteter, leka hos kompisar stup i kvarten och då kan mamman i huset gå upp lite i tid igen.. Nu ska jag hälla upp en skål med ostsnacks (har ni smakat de nya ostskruvarna från OLW, farligt beroendefarmkallande kan jag lova!) och njuta framför tvn med min älskling. /Tina

Morgonbus..

Här hemma kör vi en lugn och skön morgon och Zeb springer fortfarande omkring i blöjan och leker. Ska snart ta tag i dagen och åka och bada med Sofie, Micaela och barnen. Blir bad i simhallen två dagar i rad med andra ord men tror inte det är Zeb emot då han älskar att bada!!

Eddie stackarn har ont i magen igen!! Undra vad det är för skit han åkt på:S

/Tina


Mår inte alls bra..

Känns som de senaste dagarna motarbetat min lilla familj hårt! Vet inte hur jag ska göra en lång historia kort men i allafall så skulle jag in och jobba måndag eftermiddag och heldag på tisdagen så Zeb han har varit hos mormor och morfar, som är så snälla och ställer upp! För hans del har det gått kanonbra. I söndags eftermiddag fick Zeb diarré men jag tänkte inte mycket på det, ibland har han ju det och sen har han lite tänder på g. På natten vakande han stup i kvarten och gallskrek, och innan jag fattade att han hade bajsat. Det hör ju liksom inte till vanligheterna att göra på natten men stackaren hade så ont i magen. Måndagen var Zeb som vanligt och vi klapp och klangade på förmiddagen och sen åkte jag och jobbade och Zeb var hos morfar. På måndags kvällen började Eddie få frossa och må dåligt, ja sen kom kräkandes som ett brev på posten! Sen låg den stackaren däckad hela tisdagen..

Inte nog med det så sov Zeb uruselt även denna natt och jag tror att jag kanske sov totalt 3 timmar den natten. Men bara upp vid halv sju för jag skulle ju jobba, på med kläder för mig och Zeb. Kolla till Eddie så han levde där han låg och hulkade i soffan, i med frukost i magen och sen skulle jag lite smidigt gå ut till bilen bärandes på Zeb, min väska, Zebs grejer som skulle med till mormor, och på toppen av detta min ganska stora gravidmage. Kliver ut på trappen och benen bara försvinner under mig! Studsar ner för hela trappen och allt jag tänker på är ju att Zeb inte ska skada sig. Vet inte hur jag bar mig åt men trillade på ryggen så fick på något vis fram Zeb framför mig så han skadade sig tack och lov inte! Nästa minne är hur jag ligger nedanför trappen med Zeb över mig och vet inte hur jag ska ta mig upp.. Eddie hörde ju allt där han låg i soffan så han kom utspringandes och hjälpte oss. Så idag kan jag knappt röra mig, har så förbaskat ont överallt i min kropp! Dessutom har Zebs och Eddies magsmitta kommit över mig idag. Har inte kräkts än men mår så illa..

Ja, så här hemma idag har vi inte varit katiga någon av oss idag! Zeb har fortfarande lite diarré, Eddie han börjar piggna till och jag kan inte röra mig för all värk i rygg, axlar, rumpa och sen magont och illamående på det! Ska krypa ner och hoppas på att allt släppt till i morgon. Som tur var så hade jag ett inbokat besök hos barnmorskan idag så kändes extra skönt att få veta att bebisen i magen mådde bra efter fallet den med!

/Tina


Vecka 24

Ja men shit, det känns som igår jag kissade på den där stickan och insåg att Zeb skulle bli storebror och nu är jag redan i v.24!! Känner mig så mycket mindre denna gång, vet inte om jag är det eller om det är så att jag denna gång faktiskt vet hur stor och klumpig man är på slutet så jag inte tycker att den här magen är något. Eddie hävdar bestämt att jag är tjockare den här gången, ja brösten är betydligt större i allafall. Det är ju lite lättare att märka då jag redan fått byta till den största bh:n. Beror väl på att jag ammade Zeb så länge så de bara sväller ut av bara farten;) visst borde det vara lättare att få igång amningen nu när min kropp en gång gjort det? Hoppas innerligt på det, i allafall att jag slipper alla hemska sår man hade första månaden. Usch det är smärta det, men det är en annan historia det.. Hur som, när man väl fått igång amningen och såren läkt så är ju det bästa och smidigaste att amma tycker jag så det hoppas jag kunna göra Med detta barnet med, Minst lika länge!!

Känner att man på ett sätt inte har alls så mycket tankar och funderingar den här gången men samtidigt är det mer. Jag vet ju precis vad som väntar.. Nu ska jag försöka njuta av alla små sparkar från minstingen där inne och njuta av att vara gravid. För man vet ju aldrig, kanske är sista gången i livet!!

/Tina


En bulle i ugnen..

Ägnar den här lördagseftermiddagen åt lite bullbak (eller lite kanske var fel sagt, det blir nämligen 100st men lika bra att göra rejält när man ändå ska göra). Har ätit alldeles förmånga ändar, ni vet när man fyllt degen och sen rullat ihop den då blir det ju alltid två ändar på varje rulle och de där är ju såå goda. Dock inte så gott när man ätit för många och man känner att hela magen jäser upp. Annars har vi promenerat en sväng på stan på förmiddagen. Inhandlat moccasiner till Zeb och en mysdräkt. Undra varför man inte kan gå på stan och köpa något till sig själv längre? Utan alltid är det till Zeb det slinker med. Hittade så fina pyttesmå bebiskläder på Lindex med så jag måste rota fram Zebs bebislåda och kolla hur mycket vi har i 50/56 egentligen. Om jag möjligtvis kan hitta någon ursäkt till att köpa lite smått. Det tråkiga är ju bara att de har det så kort tid i början. Man hinner ju knappt tvätta det en gång sen har det blivit för litet. Men tycker allt att även denna bebis ska blilite bortskämd med några nya set, visst? (kom igen, medhåll nu!!) Nu ska jag återgå till mitt bullbak och sen kommer mor och far på fika. /Tina

Passande väder..

Idag öser regnet ner från en igenmulen himmel och idag känns det riktigt skönt! Det passar mitt humör idag! I eftermiddag ska vi ju begrava min mormor och självklart känns det jobbigt men sen kantas det av lite andra motgångar så då tycker jag att vädret är väldigt passande idag. Det är inte ofta jag vill ha regn men en sån är dag hade det bara känts jobbigare om solen lyst från en klarblå himmel.

Zeb och jag har i allafall duschat och grejat nu på morgonen så vi är fina till eftermiddagen. Insåg dock att Zeb inte hade något bra att ha på sig men mörka jeans och mörkblå tröja är väl inte allt för opassande på begravning eller??!

Nej känner inte alls för det här. Ska luta mig tillbaka i soffan en stund nu medan Zeb sover.

/Tina


Skärpning!

Jag som var så duktig igen med uppdateringar ett tag men nu har jag helt tappat tråden igen! Och ju längre tid det går mellan inläggen ja, ju mindre har jag att skiva om! Lusigt det där men ni som bloggar själva förstår..

Zeb och jag är själva hela dagen för Eddie är på hockey och inte hemma fören sent. Vi har haft fint besök av Emelie och Leo nu på kvällen, så mysigt! Har saknat våra fika och lekstunder sen Leo började på dagis, men nu fick vi äntligen till det:) så ikväll somnade Zeb som en stock efter både lek på öf och sen Leo-lek. Tror att Zeb hade saknat Leo med för han kramade honom flera gånger och bara mös..

Nu ska jag se om jag kan hitta några gravid-tröjor och lite till Zeb på hm, fick ju nämligen lite rabattcheckar därifrån idag som kanske kan utnyttjas;)

/Tina


Onsdag!

Jag tänker aldrig på vilken veckodag det är längre, eller jo där ljög jag för när det närmar sig helgen blir jag ständigt påmind av en glad Eddie. Hur som så har Zeb och jag tillbringat denna onsdag i Linköping med Micaela och Olli. Blev en spontantripp in dit när det dåliga vädret visade sig i morse. Så nu ska jag skryta lite om våra barn som varit så duktiga idag!! Bara Zeb som tröttnade i slutet men han nöjde sig med att få traska en stund bredvid vagnen och göra av med lite energi! Och massa grejer hittade jag, bilmatta, pyjamas på rean, badrock (också på rea) och byxor till mig. Så en nöjd Tina ikväll.

Sen Zeb började gå har han fått sån energi! Jag förstår inte, det bara kom från en dag till en annan. Och det är jätte roligt men jag har inte riktigt vant mig än. Bara vara hemma en dag det finns nästan inte på kartan, någon aktivitet varje dag annars klättrar han på väggarna (läs mig) här hemma. Härligt! Märks mer och mer att han är min och Eddies son då vi båda varit riktiga energiknippen som barn! Så nu längtar jag till våren så vi kan börja hänga i lite lekparker på dagarna med:)

Men nu kryper snart en trött mamma ner i sängen! Så nu kan den minste börja köra sitt race (är en riktig nattuggla jag har i magen nämligen, jag vaknar till och med på nätterna av alla rörelser). Men vad härligt det är med bebis-sparkar <3

/Tina


Vad sänds på tv egentligen?

Jag fattar det inte, likadant varenda år vid jul och nyår. Gamla filmer man sett, serierepriser från 90-talet och sen hockey! Jag vill ha tillbaka vanliga tv-tablån nu med greys, house och CSI-avsnitt som man inte sett! Tror jag lägger ner tv-tittandet och lägger mig och läser min bok istället för den har jag i allafall inte läst. Jag, bitter? Nej då..

/Tina


Det blev inte mycket mer..

Det blev inte mycket mer av dagen igår sen efter jobbet, var helt slut när jag kom hem. Som tur var hade Eddie hållt Zeb i full gång här hemma så han var trött med, så efter middagen somnade vi bägge två i ett par timmar! Lyx.

Idag har vi bara myst hemma jag och Zeb och det behövdes verkligen efter allt jobbande! Vad jag kommer sakna våra dagar när jag börjar jobba, är så otroligt glad att jag bara ska jobba 2 månader och sen få lyxen och lyckan att få vara hemma minst ett år till med Zeb och den minste ( haha, det är vad vi kallar bebisen i magen! Den minste, herre jisses det ska jag aldrig avslöja för den minste sen..).

Åh, denna vecka har jag en efterlängtad kväll på lördag. Äntligen ska i få till lite barnfri tjejkväll! Tror Emelie och jag började prata om det i september! Men som sagt den som väntar på något gott.. I allafall så verkar det som alla mina fina vänner kan komma:) nu ska jag bara komma på vad jag ska bjuda på!

/Tina


1 januari 2012!

Ja nu har vi redan spenderat över 6 timmar på det nya året och vi håller väl tummarna för att det fortsätter lika bra.

Vi firade in nya året ute hos familjen Gustafsson tillsammans med den andra familjen Gustafsson:) trevligt som bara den dock så vaknade en gallskrikande och livrädd Zeb av första raketen. Så ingen vidare start där. Hemma i sängen vid ett men inte kan man somna för det, är det inte typiskt när man jobbat en hel dag och sen vet man att man ska upp tidigt på morgonen och jobba?! Aja, hivar i mig kaffe och sen blir det jobbet vare sig jag orkar eller ej;)

Hoppas ni haft en fin start på nya året!

/Tina


RSS 2.0