Busfrö..

Det riktigt syns hur det kliar i Zebs kropp för tillfället. Sova det är det värsta som finns och än värre att sitta eller ligga still, tog en kort morgonpromenad på 40 minuter och tur var det! Zeb ålade sig som en tok och tjöt för han var tvungen att sitta still. Och som sagt det här med att få honom att sova, det är hopplöst. Han ställer sig upp, sätter sig, kryper omkring och är egentligen skittrött men kan inte koppla av. Får ju mer eller mindre hålla fast honom så han kommer till ro och kan somna. Känns som det är någon fas vid 10-månader eller?! Tycker det känns som det är längesen Zeb gick igenom en utvecklingsfas sist, så det kanske är det på gång.


´Vad gör det lilla busfröt här, kanske ni undrar?!


Jo, spelar på detta nya instrument han fått av Sofie=) En riktig favorit nu när han kommit på hur man gör..

Sa jag förresten att jag gjort världens kap? Nej, tror inte jag gjorde det. Budade hem ett par helt nya VillerValla hängslebyxor till Zeb på tradera, 120 kr (+24 i frakt). Aja, tänkte inte mycket mer på det (tyckte nästan de blev lite väl dyra..) igår kom de i allafall i brevlådan och i och med att de var helt nya satt prislappen kvar, 399kr!! Fynd med andra ord, borde verkligen ha mer koll på tradera. Dessutom kom de från ett företag, så jag ska kolla deras hemsida och se vad de tar för dem där..


Under matsalsbordet har Sessan kunnat gömma sig länge för Zeb, tyvärr inte längre för Zeb vet precis hur han ska komma åt henne numera. Inte många ställen hon har kvar som han inte når henne på;P

/Tina

1-årskalas..

Igår fyllde ju Leo hela 1 år, första födelsedagen=) Vi var där med paket och åt tårta, Zeb han lekte mest med ballongerna och beställde sådana till sitt kalas om 2 månader med.

Idag ska vi ha en hemma-dag. Eddie fick upp gaderoben i Zebs rum igår kväll så vi ska flytta in Zebs kläder där och sen flytta allt från badrums-gaderoben till byrån i hallen där Zeb hade sina kläder innan. Fullt upp med andra ord, för allting tar ju liiite längre tid när man har en liten hjälpreda med sig. Igår eftermiddag höststädade Zeb och jag altanen, väldigt roligt tyckte Zeb att rota i blomlådorna som mamma tömde och framförallt grillen! Skönt att han lärde sig krypa i slutet av sommaren känner jag=)

Har satt på lite barnmusik här och Zeb står och diggar som vanligt,han älskar verkligen musik!
/Tina

My hair..

Nu kan jag inte skylla på att jag har den ena dåliga hårdagen efter den andra längre, för nu är mitt hår så slitet så jag verkligen måste klippa mig! Men det blir ju aldrig av, för det första vet jag inte vart i stan jag ska gå, för det andra måste man ha barnvakt och för det tredje kostar det pengar. Men jag får väl försöka blunda för allt det här och ringa och boka en tid. Någon som vet någon bra frisör i stan? Jag saknar när Emelie och jag åkte till Therese i Linköping och klippte oss, världens bästa frisör! Men tyvärr funkar det ju inte riktigt nu när vi båda har småbarn, synd. Bara att bita i det sura äpplet helt enkelt, för om jag väntar ännu längre kommer de väl klippa av mig allt hår jag har när jag väl kommer..

Zeb och jag har pysslat här hemma lite på morgonen, bäddat rent, tömt diskmaskinen, ja ni vet sådana där vardagsgrejer. Zeb låg vaken en timma eller två i natt, inte ledsen utan han låg och lekte med sin nalle, min mobil och babyvakten men det resulterar i en trött grabb idag. Så för första gången på säkert två veckor fick han sova lite förmiddagslur.

/Tina

Bloggtorka..

Anledningen till min frånvaro idag är total bloggtorka! Så vill ni veta nåt så hojta till??

Hade en väldans trött pojk som somnade i bilen kl.19 när vi åkte hem från Sofie. Vaknade till vid halv åtta och fick ny blöja, pyjamas och en flaska välling och sover nu som en stock. Blir nog tidig morgon imorgon!

/Tina

Är inte klockan mer?

Idag får jag nog klappa mig själv lite extra på axeln och säga; -bra Tina! Zeb väckte mig 6.30, längesen han vaknade så tidigt, numera är ju standardtiden halv åtta-åtta. Aja, efter en stund fick jag honom att somna om och halv nio gick vi upp, gott! Åt frukost, slängde på mig och Zeb kläder och körde ner till Coop. Handlade massa saker till det tänka bullbaket och sen hade jag som plan att titta förbi parkhallen där det är megaloppis, men när vi kom ner på stan kände jag inte för det. Så åkte förbi Micaela och slängde av Ollis vagn som vi glömde i min bil i gårkväll, inte första gången och förmodligen inte sista heller. Sen hem och bakade bullar, vaniljbullar, ni vet sådana härliga skapelser med vaniljkräm inuti mmm.. mina favoriter och hembakat är ju klart godast. Så förmiddagen har jag lagt i köket med att baka 54 bullar (var tvungen att räkna för det skulle bli 60 enligt receptet). Samtidigt laga lunch och lite matlådor till Zeb, Zeb äter ju samma mat som vi nu men idag ska jag äta taco-rester från igår till lunch så slängde ihop lite spagetti och tomatsås till honom. Och naturligtvis blev det massa, så nu blev det lite burkar till frysen ändå. Zeb han har lekt så snällt i köket och i rummet brevid, hittat på lite bus när mamma vänder ryggen till, men vad gör det? Alltså en himla massa saker har vi hunnit idag och klockan är inte ens ett än!

Min sambo kanske ni undrar var han är? Jo, han var ju lite för full igår när han va ute så han har faktiskt inte klivit ur sängen än. Funderar på om jag ska gå ner och dra honom lite i stortån och säga att man är faktiskt förälder dagen efter med:P Han ska väl iväg och åka skateboard sen när han vaknar så Zeb och jag får fortsätta våran dag själva. Zeb sover ju förövrigt bara en gång om dagen nu för tiden, och då blir det 2-3 timmar i sträck! Tycker faktiskt det är bättre än när han sov två gånger om dagen, nu hinner man ju massa om man vill medan han sover. Har fått ändra lite rutiner bara för han vill sova från ca 11-13.30 så numera äter han ju lunch vid kl.14 istället för 12, så lite omändringar men jag tycker det går åt det bättre hållet. Nu återstår bara att se hur länge dessa rutiner håller i, ibland skiftar det ju snabbt! Nu ligger mitt stackars barn nere och sover i pappas spritångor, haha..

Nu ska mamman i huset ha lite kvalitetstid framför datorn medan Zeb sover, han borde sova 30 minuter till så då hinner jag fibla med lite.
/Tina

Myskväll..

Nu låter det på rubriken som att jag ska skriva om hur romantisk, mysig kväll jag och Eddie haft. Med tända ljus, god mat, gott vin och romantiken flödar i luften. Känner ni att jag är ironisk? Sanningen är att Zeb och jag har haft en underbar kväll med Micaela och Olli. Vi båda var gräsänkor med våra små barn ikväll så vi slog oss ihop och lagade mat och myste tillsammans=) Och det bästa är att det behöver liksom inte bli så avancerat, det gillar jag. Huvudsaken är att man ses liksom, barnen leker och tjuter om varandra och trötta blir de redan halv åtta med, men vad gör det? Härlig tid som småbarnsförälder<3 (och här är jag INTE ironisk, för det tycker jag!) Man ska verkligen ta vara på tiden när våra älsklingar vill va med mamma, för om bara några år är det kompisar och fritidsaktiviteter som gäller för glatta livet och då kommer en annan ha mycket tid själv igen. Tycker vi är lite dåliga på att uppskatta vardagen ibland men efter en sån här kväll så får det mig att känna mig så lycklig!

Bilder det tar jag ju en himla massa på Zeb jämt men dålig på att komma ihåg att ta på när hans kompisar är här, men här kommer lite bilder på hur våran vardag ser ut just nu;


Här går Zeb runt mest hela tiden, runt soffan, flyttar över till bordet, runt runt runt. När tror ni han vågar släppa? Han är väldigt stadig nu nämligen..(Eddie gick sina första steg när han var knappt 10 månader så brås han på pappa är det ju snart dags, shit!)


En dag vid middagen, skulle fota Zebs roliga frisyr men fick inte med det så bra. Men ser ni tofsarna över öronen? Så söt var han efter att han kletat potatis och torsk över hela sig! Har jag sagt att han vägrar bli matad på eftermiddagen när vi äter middag? Numera ska han minsann ha småbitar av det vi äter på sitt bord och äta själv. Tack gode så får jag fortfarande mata i honom frukt och gröt, och ibland lunch. Men middagen den ska intagas själv, så det så!


Leah var på besök en dag och körde runt Zebbis i gåvagnen!

/Tina


En liten vilding..

En liten vilding har flyttat in hemma hos oss. Jag förstår inte var den här lilla vildingen hämtar sin energi men vi har inte vaknat länge och han har redan lyckats med ett flertal konststycken. Bland annat haft sönder min platttång, inte så kul. Men å andra sidan började den bli dålig så behöver en ny ändå.

Nu står den lilla vildingen och drar i mitt ena ben så bäst jag busar med honom innan vi drar iväg till jobbet för möte.
/Tina

Lat?

Borde verkligen ta tag i dammsugaren här hemma och mopphinken men jag orkar inte! Zeb sover och jag borde verkligen passa på. Fy, vad jag hatar dessa borde, hela tiden! La mig ner och vila med Zeb förrut men tror ni inte telefonen ringer precis när man slumrat in? Är inte det typiskt eller? Funderade först på att ignorera det men sen blir man ju så förbaskat nyfiken på vem det är. Och när jag väl är uppe kändes det så onödigt att gå och lägga sig igen. Får se om han sover länge kanske jag kryper ner en stund ändå.

Annars då?! Jo, har ätit äcklig mikromat idag. Blev ugnstekt falukorv och potatismos över till lunch till mig idag, men fy vad äckligt det är med mikrovärmd mat. Hur står man ut fem dagar i veckan när man jobbar?

/Tina

Seg dator!

Någon frivillig som vill ta sig tid att sätta sig vid min dator och rensa? Nej, tänkte nästan det. Fy, vad den är seg! Måste göra något åt detta snart.

Här hemma är det verkligen fullt ös medvetslös på dagarna nu och Zeb vägrar att sova när han bara är lite sömnig utan ska hålla igång till han fullkomligt däckar!


Alla lådor ska det rivas i. (Utan dem som han har sina leksaker i, för de är minsann skit tråkiga så det så!) Måste ta ett varv igen i våra lådor och kolla efter livsfarliga grejer. Är ju inte så nojjig mamma så där, utan han får leka med det mesta förutom saker han kan sätta i halsen eller så. Men i våra lådor ligger det saker som nagelsax, salvor och saker som inte alls behöver vara där och som Zeb absolut inte behöver ha. Så det får bli min kvällsuppgift tror jag allt. Men bara det som är livsfarligt. Barn måste ju få leka=) Det bästa Zeb vet just nu är annars vårt ena köksskåp där jag har bakformar och sånt där, skit kul! Jätte bra, säger mamma som får laga mat i lugn och ro.

På tal om mat kanske jag ska ställa mig vid spisen och skala lite potatis och förbereda lite inför middagen. Har sån brist på matfantasi nu men idag får det bli panerade torskfiler och kokt potatis, det duger en tisdag!

/Tina

Lekdejt och nya leksaker..

Zeb och jag har tillbringat förmiddagen hos bästaste Micaela och Olli. Mammorna har fikat och pratat skit och barnen har lekt. Dock både väldigt trötta på slutet men kul var det ändå=) Leksaker det verkar verkligen överskattat för både Olli och Zebs del, roligaste hade de nog när de rev ner Ollis korgar med haklappar och grejjer.

Trots det här med leksaker som är överskattade har jag köpt lite nytt till Zeb idag. Ramlade över ett piano och någon slags bollgrej som låter på facebook-loppisen för endast 110kr tillsammans så då slog jag till. Får se vad Zeb säger om det sen när han vaknar. Men hörrni, visst är det toppen med begagnat? Speciellt leksaker, de blir ju inte slitna så som kläder och skor. Dessutom är det ju svindyrt! Kommer nog ägna mycket mer tid att springa runt på loppisar, hålla koll på loppissidor och blocket ju äldre Zeb blir. För man behöver verkligen inte köpa nytt.

Nu ska jag skriva handels-lista för i eftermiddag blir det storhandling, igen! Jag måste skriva lista annars får jag inte med mig hälften av det jag skulle. Så lite nytta medan Zeb sover helt enkelt.
/Tina


Det här med att väcka barn..

Det här med att väcka ett barn som sover, jag kan det bara inte, jag har inte bara mage till det. När de ligger där så gott och sussar och man riktigt ser vad skönt det är. Zeb har nämligen sovit sen 12, (tilläggas ska att klockan nu är 15.15, det vill säga snart 3½timma) Jag vet ju att om han sover för länge på dan så sover han inte i natt. Eller han somnar och sover till 04, men sen är det morgon. Men jag kan det inte bara, kan inte väcka honom! Sen vet jag vad trött han var efter babysimmet och han har varit vaken en del i natt, så jag förstår ju att han är trött. Snart får jag nog tyvärr bita i det sura äpplet och väcka honom. Dessutom har han inte ätit sen gröten vid halv nioi morse, så han kommer nog va vrålhungrig när han vaknar. Tur att hans snälla pappa gjort spagetti och köttfärssås som han ska få avnjuta så fort han vaknar.

Vad har då mamman gjort alla dessa timmar Zeb sovit, inte ett skit! Har faktiskt sovit 2 av dem själv, skönt en sån här regnig söndag.

/Tina

Lördag

Mår lite si och så idag och har enormt ont i huvudet så idag är det slappdag. Tog en runda på stan på förmiddagen med hela familjen och efter det var både Zeb och jag helt slut, så har faktiskt vilat en timma med honom nu. Han sover fortfarande och för mig får han gärna sova en stund så han orkar kvällen. Ska nämligen få lite besök av Emma och Per och lilla Hugo (Som inte är så liten längre men han kommer alltid få heta lilla Hugo, för att inte blandas ihop med den stora). Lite grillat står på menyn och sen ska karlarna göra lite nytta, eller rättare sagt kolla hur mycket jord det kan tänkas gå åt till våran trädgård. Kan ju inte ta allt för lång tid.

Nu blir det massa bubbelvatten och slapp i soffan till Zeb vaknar och hoppas att huvudvärken släpper.
/Tina


Fredag..

Idag har jag lite fredagskänsla och mysig höstkänsla. Sådana här höstdagar är ju bara för underbara, hög frisk luft och solen som värmer i nacken=) Jag har uträttat lite ärenden på stan nu på förmiddagen och Zeb han har varit på promenad och gungat i lekparken med farmor under tiden. Så nu sover en trött Zeb nere i sängen. Hade tänkt att han skulle va vaken lite längre så kunde vi tagit en promenad och han sovit i vagnen men han slockande i bilen på vägen hem. Så då får jag helt enkelt pyssla lite här hemma under tiden.

Måste göra något åt mina blomlådor. Jag brukar ha ljung i dem på hösten men det är ju snordyrt! Så tänkte faktiskt att jag skulle ta en tripp ut i skogen och se om jag kan hitta lite vild-ljung att ha i lådorna och sen blanda med gran-ris, kan inte det bli snyggt? Och gratis! Får se om Zeb och jag gör det i eftermiddag eller om vi tar det i helgen istället.

/Tina

Jag flyter..

Emelie och jag har haft lite ensamtid i badhuset nu ikväll, hela 700 meter lyckades vi simma på mindre än en halvtimma. Det tycker jag allt va duktigt för att inte ha simmat på så lång tid. Nu ska vi försöka göra en god vana av det här varje torsdag.

Här hemma möttes jag av en väldigt glad Zeb när jag kom hem. Han hade nog saknat sin gamla mamma lite och ville inte riktigt gå och lägga sig i tid, men halv nio fick jag honom i säng till slut.

Annars så har Eddie hockey-kväll, weeii. Eller inte.. Fördriva lite tid här framför får jag göra nu. Ska leta snygga, alldagliga, bekväma byxor som passar till alla överdelar i Zebs gadreob.

/Tina

Längtar..

Denna ruskiga, regniga, kalla höstmorgon längtar jag otroligt mycket tillbaka till Cypern;



Den semestern kommer jag leva länge på! Måste ändå säga att det var perfekt att åka den här årstiden, speciellt när vi inte hade någon toppensommar. Man tänker tillbaka på den underbara värmen hela hösten. Bara att spara pengar helt enkelt så vi kan åka snart igen! Jag vill ju till Thailand igen, men där är Eddie lite svår att få med och dessutom kanske 12 timmar på flyg är lite överkurs med småbarn?! Känns lite så, räckte med 4 timmar. Men det finns ju många härliga länder man kan åka till där det är runt 3-5 timmars flygresa. Och det som ni med barn ska tänka på om ni ska ut och resa så är det att busstransfern inte är längre än en timma när ni kommer fram! För det är inte så kul att åka buss med småbarn, det kan jag lova! Nu ska vi inte klaga för Zeb sov den ena bussresan, men när vi skulle hem va han vaken och att underhålla honom en timma på en buss, det är inte så lätt. Så det är ett litet tips, och sen välj barnhotell! Allt som barnsängar, skötbord, matstolar, barnpool, ja allt finns! Till och med sulky finns att hyra!! Det gör ju semestern lite lättare rent praktiskt.

/Tina

Fullt upp..

Ja, det är minst sagt vad Zeb och jag har haft idag. Började dagen med en härlig promenad med Emelie och Leo, sen fika och bus för våra små. Efter att de åkt hem satte jag full fart med storstädning här hemma. Sen promenad ner till mor och far för att hämta min bil som varit där på bilvård, storhandling med en trött Zeb vart det sen och sist men inte minst hem och laga mat. Så den här dagen har verkligen gått i ett. Men skönt att få massa måsten avklarade för imorgon ska vi ut till en arbetskollega till mig och hennes son och leka. Och på fredag då har vi lite inbokat på förmiddagen så skönt att ha städning och handling fixat. Och tvättstugan den tog jag ju igår!

Nehej, nu ska jag fortsätta kolla på Bonde söker Fru, det är nämligen min tv-dag idag. Eddie har ju sina hockey-kvällar 3ggr/vecka, så då får jag passa på att titta de andra dagarna.

/Tina

I röjartagen..

Här hemma är jag i röjartagen. Började lite smått igår med att gå igenom alla våra "högar" med papper. Och idag har vi städat och organiserat skafferiet, där det varit totalt kaos alldeles för länge. Men hörni, visst är det skönt att röja? Eller rättare sagt känslan efteråt, för hur mycket man än trycker in saker i skåp och lådor bara för att slippa se dem så ligger det ju där och gnor ändå. Har vårat badrum kvar att röja. Det vill säga badrumsskåpet/gadreoben som vi helst vill få bort helt, men var ska jag göra av allt? Vi har ju ett litet badrumsskåp med det är fullt av tandborstar, tandkräm, linsvätska och parfymer. I det stora skåpet/gaderoben har jag ju alla mina hårprodukter, hårspännen, tofsar, kammar, allt smink, tamponger, bindor, neccisärer, smycken, ja allt annat! Som jag vill ha där inne men det får ju uppenbarligen inte plats. Var förvarar alla normala människor allt sånt? Måste försöka hitta en lösning snart. Alternativet är ju typ att ställa in det skåpet i källaren och sen får jag springa där inne så fort jag ska ha något, men den lösningen känns ju inte helt hundra den heller.

Informationsträffen om barnomsorgen var riktigt bra igår i allafall. Visst fick jag ännu mer klump i magen över hur vi ska göra men samtidigt kändes det skönt att få ställa de frågor man ville ha svar på osv. Dock verkar det ju hopplöst att få plats till våren! Och om man har turen att få en plats ja, då får man bara tacka och ta emot det som erbjuds. Och det känns lite si så där, för då kanske vi måste flytta Zeb efter 4-5månader igen, för att komma dit vi vill. Aja, men som jag brukar säga så löser sig det där säkert.. Men babyboom året 2010 börjar nog verkligen märkas av nu!

/Tina

Mammas lilla hjälpreda..





Mammas lilla hjälpreda älskar att plocka i och ur diskmaskinen. Han kommer som ett skott bara han hör att man öppnar diskmaskinen. Undra om han kommer bli en sån liten pojk som gillar att hjälpa mamma i köket? Det vore himla mysigt om han blev det.

Zeb, han sover förmiddag nu. Skulle försöka hålla honom uppe ett tag till så han kunde sovit precis innan vi ska iväg på informationsträff på bvc. Men det gick inte, så det får bli som det blir helt enkelt. Ska handla om barnomsorg idag och jag får en knut i mitt hjärta när jag tänker på att någon annan snart ska ta hand om MITT barn på dagarna. Eddie och jag håller ju på att räkna och dividera lite om hur vi ska göra i vår med föräldrapenningen, så så fort vi kommit överens måste vi skicka in ansökan om förskole/dagmamma-plats. Fy, vilken klump.

Nej, om jag ska ta tag i något här hemma kanske. Borde städa och greja men jag har verkligen ingen inspiration. Får se om jag fastnar här vid datan istället, förmodligen..

/TINa

Slö söndag..

Ja, det kan man verkligen säga att vi haft. Började dagen med sovmorgon till kvart i nio. Underbart, Tack Zeb! Sen begav vi oss iväg på babysim och sen har vi bara slappat. Familjen har sovit i 2 timmar tillsammans nu i eftermiddag och Zeb han sover än. Måste väcka honom snart för annars sover han inte i natt.

Lite nytta har jag gjort med. Ringt försäkringskassan och det varverkligen att rekomendera en söndags eftermiddag, jag hade plats 2 i kön! Kom fram på typ 20 sekunder. Har nog aldrig gått så snabbt. Så nu har jag fått svar på lite frågor igen så Eddie och jag måste slå oss ner och räkna om lite i våran planering. Usch, det är ett sjå med det där. Speciellet om man vill ha en hel del dagar kvar när man börjar jobba och samtidgt skydda sin SGI. Nog pratat om strunt.

Nu vaknar min son<3
/Tina

Dagarna försvinner..

De här sista dagarna har verkligen gått i ett, men nu äntligen har jag en stund över att sätta mig här. Har varit i Jönköping idag och bytt våran bilbarnstol, som gått sönder efter 2 månader. Gick jätte smidigt, så beröm till babyproffsen där! Trodde faktiskt det skulle bli massa strul och grejer. Så nu blev det en Maxi Cosi istället, så hoppas vi blir nöjdare med den=) Passade på att gå en sväng på stan med.

Igår var vi och hälsade på alla våra gamla anhöriga i Boxholm. Hela 3 olika besök hann Zeb och jag med på förmiddagen och nu har jag lite gott samvete igen. Tänk vad de uppskattar när man kommer och hälsar på dem på ålderdomshemmen. Och alla tanter lös upp när Zeb kröp omkring i allrummet, inte bara våra anhöriga. Får försöka åka lite oftare men dagarna försvinner ju bara! På kvällen var det kalas för Zebs farbror som fyllde 13år.

Zeb har släppt många spärrar med, de här dagarna. Han kryper nästan bara (ålar bara när det är riktigt bråttom), ställer sig upp lätt som en plätt och går utefter alla möbler, och byter möbler när typ bordet tar slut kastar han sig mot soffan och tar emot sig och fortsätter gå ut med den. När vi va hos mamma idag försökte han gå utan att hålla sig i men det gick inte så bra..

Nu tycker Zeb jag är väldans tråkig.
/Tina

Härlig kväll..

Efter klapp och klang i eftermiddags gjorde Zeb och jag lite ärenden på stan och sen for vi hem till pappan i familjen. Pappan föreslog en promenad hela familjen och det är inte precis varje dag han gör det, så även att jag kände mig seg i kroppen fick det bli så. Gav oss av in mot stan och då kom jag på att man kan ju förena nytta med nöje, Zeb behöver nya långbyxor och pyjamas. Så vi gick ända in till stan, tittade lite i affärer. Hittade naturligtvis inga byxor men en tröja/skjorta hittade Eddie som han tyckte Zeb skulle ha. Sen blev vi så himla hungriga så gick in på shalom och åt middag där. Riktigt vardagsmys att äta ute en kväll mitt i veckan. Sen gick vi sakta hemåt, hämtade ut paket på preemoch var inte hemma fören klockan sju! Härligt, med lite spontan utflykter mitt i veckan. Så lite kan göra mig så glad och uppskatta min familj ännu mer. Så nytankad med massa energi sitter jag nu i soffan och den där segheten jag kände i eftermiddags är som bortblåst.

/Tina

Tok<3

Zeb han har en ny passion, vårat skafferi och städskåp! Han kör gärnet med allt i hans höjd och jag är livrädd att han ska välta dammsugaren över sig eller något annat dumt. I skafferiet är påsen med potatis alltid favoriten.



Och i städskåpet är moppen favoriten;



Och nu var det slut på friden på nedervåningen med, i morse klättrade Zeb upp två trappsteg i trappen! Överlycklig stod han där. Vi har ju bara satt grind på övervåningen för vi är mest där och att det är ju otäckare nerför trappen. Får se om han fortsätter klättra nerifrån med för i såna fall får vi väl sätta grind där nere med helt enkelt.

Nu ska jag se om min lille tok vaknar så vi kan åka till Emelie.(han ville sova tidig förmiddagslur idag nämligen och jag kände att bättre han gör det, än att ha med en trött och grinig pojk till Emelie och Leo)

/Tina

God Morgn Torsdag!

Här vaknade vi ganska utsövda idag klockan 07.20, Zeb vaknade bara en gång i natt!! I och för sig låg han vaken en timma då, men var så nöjd och låg och pratade med sin nalle så mamma kunde slumra ändå.

Idag har vi verkligen fullt upp. Först ska vi till Emelie nu vid 10, hon fyller ju 23 idag! Sen hoppas jag vi hinner hem och äta och Zeb sova innan det är dags för klapp och klang i eftermiddag. Sen ringde pappa och bjöd oss på middag vid 12,30 men där kände jag att det inte riktigt gick ihop sig. Så det fick vi tyvärr tacka nej till. Vissa dagar ska allt hända och vissa dagar är det ingenting, lustigt det där.

Tror hela Sverige chockades i går när våran mest framgångsrika hockey-målvakt omkom i en hemsk flygolycka. Både jag och Eddie blev riktigt rörda här hemma igår, och det känns så orättvist. En ung pappa, varför liksom? Jag är lite skakig än idag och ska se nyheterna här nu, se om de kommit fram till någon orsak. Mina tankar går till hans fru och hans barn. Usch, kan ni själva tänka er in i deras situation?

/Tina

Kassler?

Zeb äter ju nu bara det vi äter till middag nu, rätt av. Jätte skönt att slippa stå med barnmatskok, jag som gjort all barnmat hemma.. Det går jätte bra för honom och han har hitills ätit all "normal" mat. Men idag tog jag upp kassler som vi ska ha till middag och då kom jag på att det kanske han inte kan äta, eller? Någon som vet? Tänker att det är rökt, om det är starkt för han mage eller så? Så, lite hjälp tack. Kan jag ge honom kassler?

Hade en mycket övertrött pojk här nu. Han vägrade sova när vi var ute och gick med Sofie och barnen, vilket resulterade i en jätte övertrött pojk och det är inte så roligt att få honom att sova då. Men nu sover han och jag hoppas han tar en ordentlig nap, för jag behöver nämligen vila lite jag med efter nattens äventyr.

Zeb har ju sovit jätte dåligt sen han var 6½månad, vaknat 3-10ggr/natt varenda natt och ska amma. På Cypern släppte ju allt det här och han sov hela nätter hela veckan. Så trodde att äntligen var denna fas över! Men icke, nu är vi tillbaka till ruta 1. Och det är bara bröstet han vill ha, har testat med vatten i nappfaska, välling, nappen, ja allt men han skriker hysterisk tills han får bröstet helt enkelt. Så det är ju tryggheten han vill ha, och de går ju igenom en stor separations-ångest runt 7-10 månader så det förstår jag. Men nu står jag i valet och kvalet för jag orkar inte mer, 3 månader av sömnlöshet börjar sätta sina spår. I och med att det är tryggheten han vill ha, ska han få sova i våran säng en period nu? Men sen bär det mig imot, tänk om det blir världens grej att vänja honom tillbaka till hans säng sen? Men samtidigt kan jag ju inte neka honom den trygghet han behöver, det blir ju för jävligt. åh, vad jobbigt det här är. Stor nackdelen med att amma är ju att man aldrig kan få någon avlastning, men det är en så liten nackdel med tanke på alla fördelar med att amma. Och ibland tror jag man gör för stor grej av det här med att barn ska sova i sina egna sängar och egna rum, visst är det toppen för de barn som gillar det! Men en ganska stor procent verkar ju sova bäst med mamma och pappa, där tryggheten finns. Varför låter vi dem inte göra det? Jo, man tänker ju dels på sig själv och sen att i framtiden kanske det kommer syskon också och då blir det ju vääldigt trångt i våran säng. Vi som dessutom bara har en 160-säng. Aja, ville bara skriva av mig lite för så rensar jag mina tankar. Tur att sömnen är ett litet världsligt problem, i jämförelse med allt annat som gör mig toklycklig över att jag har Zeb varje dag! Man ska verkligen uppskatta den gåva man fått<3


Förresten, mitt mammahjärta smälte riktigt ordentligt igår när Zeb kom krypandes upp i mitt knä och sa; ma-ma.=) Helt underbart! Älskade barn, vad mamma älskar dig!<3

/Tina

allvarligt?

Allvarligt, sänds IDOL en säsong till? Trodde faktiskt att vi sett det sista av idol, men icke! När jag slog på tv:n nu var det minsann idol. Har gillat idol innan, men tycker nog att det gjort sitt nu faktiskt. (Kommer säkert följa det sen ändå, menmen)

Annars rinner snoret ur min näsa konstan och Zebs med, intressant info? Men det verkar onekligen som alla är småförskylda nu. Tillbringade i allafall eftermiddagen på babycafet och sen tog vi en sväng till mina föräldrar och åt nybakta bullar. Zeb lyckades bajsa upp på hela ryggen, tror ni jag hade extrakläder? Nej, naturligtvis inte. Tur att det inte hände någon annanstans, då mamma har lite kläder undanstoppade hemma hos sig sen vi var små. Ibland är saker och ting bara på min sida helt enkelt.

Är så sjukt godis-sugen ikväll så funderar allvarligt på att åka och köpa något. Har försökt proppa i mig melon istället men det hjälper inte! Varför har vi aldrig snask hemma för?! Kanske för jag skulle gå och småäta hela dagarna..

/Tina

Tisdag..

Förrvirrad Tina här på morgonen, var helt säker på att det var lördag. Så när jag hörde Zeb vakna skulle jag be Eddie ta honom på morgonen för jag sovit så dåligt i natt, vänder mig om i sängen och ingen Eddie där. Tog ett tag att inse att det var ju faktiskt tisdag. Så det var bara att trava upp ur sängen och göra frukost till min plutt.

Hade tänkt att vila nu på förmiddagen när Zeb vilar, men kunde inte koppla av. Låg baraoch vände och vred på mig, så det var ju inget att ligga där och fördriva tid inte.

Eftermiddagen ska vi väl tillbringa på babycafet är tanken. Blir väl inte jätte bra med Zebs sömn nu kan jag tänka mig, men det löser sig alltid. Han får klara sig på att bara sova förmiddag i dag annars.

Nej, fy jag har verkligen inget vettigt att komma med här idag, bara svamlar. Är väl för i mitt eget huvud snurrar det runt som i en karusell. Får återkomma när jag samlat tankarna..

/Tina

Kväll..


Ungefär så här gott sover Zeb i sin säng nu. Ja inte Eddie brevid sig då, för han är ju inte hemma. Kom på att jag knappt har några bilder på Zeb som större när han sover, spädbebis-bilderna där sover han ju nästan på varenda en men nu för tiden. Aja, hittade denna på mina uttröttade pojkar på Cypern.

Zeb han fullkomligt däckade i säng ikväll. Han har kanske sovit 45 minuter sammanlagt under dagen och plussa sen på massa lek och bus med Micaela och Olli, samt besök av barnen Gustafsson nu på kvällen. Ja, då har man en trött Zeb.

Jag har passat på att skriva lite i Zebs första året-bok. Men shit vad fort man glömmer! Kommer tyvärr inte ihåg när han höll huvudet själv första gången osv. Men jag vet ju ändå ungefär hur gammal han är så får skriva cirka helt enkelt. Så det är något jag lärt mig till nästa barn, skriva i direkt! Och inte tro att man ska minnas.

Hepp, min snälla son har pillat bort mellanslags-tangenten och jag får inte dit den ordentligt igen, så orkar inte skriva mer med ett hoppande mellanslag..

/Tina

Vardag igen..

Så var det vardag på riktigt igen. Kändes ju i och för sig som det i lördags, då Eddie var tvungen att jobba några timmar men nu är det slut på semestern på riktigt. Jag älskar verkligen Zebs och mina morgnar när vi är själva hemma, så lugnt och skönt. Det är verkligen något jag kommer sakna när jag ska börja jobba igen.

Det sitter en busunge på golvet som drar ut min sladd till datorn hela tiden! Tror ni det är hans sätt att säga att mamma ska leka med honom istället för att blogga? Det tror jag.

Få se vad vi ska hitta på idag, Zeb och jag. Verkar som vi blir själva ända fram till läggdags, så något ska vi väl kunna hitta på.

/Tina

Pics..

Här kommer lite bilder från Cypern.


På flygplatsen innan vi skulle åka. Zeb han hittar alltid något att klättra på..


På våran härliga terass. Zeb helnöjd över att få sitta i en riktig stol istället för alla dessa barnstolar..


Badar med pappa i havet. Den här stranden låg ett stenkast från vårat hotells strand. Inte riktigt lika fin som hotellets men botten var betydligt bättre för Zeb att traska omkring på..


Mys under parasollet=)


Och så god frukt hade de enligt Zeb.

Har massa mer bilder men orkar inte sitta och ladda upp fler nu faktiskt. Zeb och jag ska snart åka på babysim. Pappan i familjen får va hemma för han tatuerade sig ju nere på Cypern, så då får man ju inte bada på ett par veckor. Får ta en bild på hans fina tattoo och visa er här sen..

/Tina

Back home..

Igår kväll kom vi hem från en helt underbar vecka på cypern. Vilket väder vi haft! Trodde aldrig att det skulle vara sån värme på cypern, inte en dag under 34 grader i skuggan(det vill säga runt 40 grader i solen) och klarblå himmel och inte ett moln på en hel vecka. Zeb har varit så duktig, är så otroligt imponerad av att han klarat av flygresor, bussresor, varmt väder, lustiga måltider, sova på annat ställe, ja han har varit så duktig! Inte ett gnäll på en hel vecka.

Flygresan ner gick jätte bra. Zeb somnade när vi lyfte och sov kanske en 40 minuter sen satt han snällt i mitt eller Eddies knä och kollade i böcker, grejjade med vattenflaskan, flirtade med grannarna osv. Landningen på vägen ner var lite jobbig för honom men han skrek inte, utan bara gnydde. Sen somnade han som en stok så fort vi kom på bussen som skulle ta oss till hotellet. Hemresan gick om möjligt ännu bättre, han somnade vid lyftningen och lekte sen på planet hela vägen och somnade sen när vi skulle landa. Och jag som haft ångest för flygresan! Så flyga med småbarn är verkligen inget problem. När vi åkte ner var det 6 andra bebisar upp till 2 år som satt i föräldrarnas knä och av allihop var det bara en som skrek! Helt otroligt=)

Väl nere på cypern har vi badat, solat, lekt, ätit och bara haft det riktigt gott. Zeb har flirtat med alla, det är väl något nytt han lärt sig. Och vinkar! Som en tok så fort han får syn på en servitris så sitter han och vinkar till henne. Tror ni alla servitrisen smällte eller? Vet inte hur många olika paraply-grejer (Ni vet såna man har i drinkar) han fick av alla servitriser där nere. Gullungen<3

Nu är det väl bara att spara pengar så vi kan åka snart igen. Vi bodde ju på ett riktigt barnhotell, med bamseklubb och hela kittet. Så bamse, lilleskutt, vargen och skalman har Zeb träffat varje dag. Mycket underhållning vid poolen och på hotellresturangen var det hela tiden. Jätte bra faktiskt, för då känner man inte så stort behov av att ge sig ut på massa äventyr, för det funkar ju inte riktigt när det är så varmt med en bebis. Vi gick på stan en eftermiddag vid 4-tiden och det var så varmt och Zeb vantrivdes i vagnen i värmen, så att hålla sig nära poolen och havet var det bästa.

Som ni förstår har ju Zeb badat som en tok, både i havet och poolen. Jag kan inte ens räkna hur många gånger per dag han badat faktiskt. Sen har han lekt så snällt i skuggan under parasollet och sen sovit i vagnen på dagarna. Så det är inte många timmar vi tillbringat på rummet, precis som det ska va!

Och vad han har sovit där nere Zeb! Han har sovit hela nätterna, förutom en natt då han vaknade vid 04 men annars har han sovit från runt 21-09. Två mornar var vi till och med tvugna att väcka honom för vi höll på att missa frukosten! Hur ofta händer det liksom?! Hoppas att detta håller i sig nu bara. Inatt sov han i allafall från 20.30-07.45 i ett sträck så håller tummarna.


Ojoj, vilket långt inlägg och säkert har jag glömt hälften av det jag har att berätta. Men lovar att återkomma med bilder senare idag. Nu måste jag ta tag i all tvätt! Packat upp har jag redan hunnit men det för ju med sig en proppfull tvättstuga=)

Just det, vilken lyx det var att komma hem igår! Eddies mamma och hennes sambo har ju bott här hemma en vecka och sett efter katter och hus. Och vad de grejjat! Klippt gräset, trimmat, klippt äppelträd, klippt plommonträd, gjort äpple- och plommon-mos, klippt roshäcken, putsat alla fönster och inte nog med det, storstädat hela huset! Herrejisses, det hade jag verkligen inte förväntat mig. Jag var glad bara att de ställde upp och tog hand om katterna.

Nehepp, tvätten var det!
/Tina

RSS 2.0