Inbjudningskort

Har precis beställt de finaste inbjudningskorten till Zebs 1-årskalas! Så himla fina, inte så billigt men man fyller faktiskt bara 1 år en gång!(När jag sa det till Eddie, skrattade han till och sa;-ja, man fyller ju bara 27 en gång också! Så sant så sant men man fyller bara år för första gången i sitt liv en gång, så det då).

Något annat jag beställt idag så är det julgardiner, har tvekat fram och tillbaka då det känns som en onödig utgift men jag har mycket mer pysselinspiration nu när jag går hemma. Tillslut så bestämde jag mig i allafall men det blev bara till matrummet, vardagsrummet får jag ta nästa år!

Nu ska jag se Lyxfällan!
/Tina

lunchtime..

Har satt in lite kyckling i ugnen och till det blir det färsk pasta och creme fraiche-sås, intressant info? Tänkte väl det. Ska bli gott i allafall. Jag älskar ju kyckling i alla dess former, grytor, wokad, grillad, fylld, pastasås ja i allt helt enkelt därimot har jag en sambo som inte är av samma åsikt. Han gillar inte alls kyckling, men hur som har vi nu kompromissat i vår lilla familj och en dag i veckan blir det kyckling och en dag i veckan falukorv(jag är inte så förtjust i falukorv), så nu är allt frid och fröjd och jag får äta kyckling i allafall en dag i veckan=)

Annars har mormor och morfar (Zebs alltså) varit här med gott fika på förmiddagen, bra att de matar sin dotter ordentligt som mamma själv uttryckte det. Och i eftermiddag ser vi fram emot klapp och klang, jag vill verkligen aldrig sluta på klapp och klang med Zeb! Han älskar ju musik och man ser hur han riktigt njuter, dessutom får jag ju träffa och prata med alla trevliga mammor. Perfekt kombination, det är nog veckans höjdpunkt tätt följt ut av babysimmet då Zeb älskar vatten i alla dess former..

Nix, nu ska jag se hur min lilla kyckling mår i ugnen och sen ska jag nog väcka till Zebban så han hinner vakna till innan middag och klappis.
/Tina

Vi sover och vi sover..

Zeb och jag har ett litet problem här på eftermiddagarna, jag går oftast och lägger mig med Zeb på eftermiddagarna och vi sover och vi sover och vi sover. Idag vaknade vi inte fören Eddie steg innanför dörren halv fem!! Fattar inte det här, två- tre timmar utan problem. Och visst hade Zeb sen sovit gott hela natten hade det väl inte varit någon fara men nu gör han ju inte det och jag vill helst bara att han sover 1½timma på dagen. För då sover han bäst på natten. Vi får nog helt enkelt försöka ställa klockan på eftermiddagarna för vi sover ju bort halva dagen! Nog om det.

Min lillkille håller på att få en hörntand och innan i veckan har jag inte märkt så mycket men idag har det varit gnäll och skulle även gissa på lite feber( jag är inte en sån där mamma som tar tempen så fort han är gnällig eller känns varmt, vad tjänar det till liksom? Utan jag märker ju på honom att han är lite febrig så varför då utsätta honom för termometern? I och för sig så har vi ju en örontemp nu så nu är det inte så farligt längre, men aja ni fattar!) I allafall har han nu fått lite alvedon, en pappa och en nappflaska med sig ner till sängen så nu hoppas vi att han sover gott några timmar i allafall.

Nu vill jag bara att det ska bli fredag eftermiddag, varför berättar jag lite senare. (Fy, varför skrev jag så? hatar själv när folk säger A men inte B, men där fick ni nåt att suga på i allafall)

/Tina

5 år <3

Japp, det är vad Eddie och jag har varit tillsammans idag! Iår blev det inte mycket till firande men vi har ätit god kinamat nu ikväll i allafall=)

Zebban och jag försov oss ju ganska rejält imorse, vaknade kvart i nio och skulle va på Öppna Förskolan kl.9.00! Men vi la på ett kol här hemma och kl.9.30 steg vi in på ÖF, inte dåligt det.

Är alldeles för trött för det här, ska lägga mig i soffan och bara vara.

God Natt!

Ögonblick..

Här kommer fina bilder från våran härliga lekstuga i onsdags med alla barnen. Skulle försöka få med alla barnen på bild med det var hopplöst. Dock lyckades jag fånga fina ögonblick på både Leo, Zeb, Leah och Hugo. Alltid något i allafall.


Finaste 1-åringen Leo!


Zeb busar med Sofie!


Sötaste tjejen i stan! Blev så himla bra bild på Leah, tyvärr görs den ju inte rättvisa här men ni ska se den fullupplöst!! Skulle så gärna vilja lära mig lite bildredigering så man kan ge lite mer ljus och djup till bilderna..


Och Hugo ville så gärna att Tina skulle ta en bildpå honom, och lill-Hugo i bakgrunden!

Min son leker så snällt för en gång skull när jag sitter vid datorn, så nu börjar jag fundera på om det är något mer jag borde göra vid datorn och aldrig hinner?!

Zeb och jag ska snart gå och möta Micaela och Olli, de ska komma och leka och äta middag hos oss ikväll. Hoppas vi kan ordna till lite lördagsmys<3

/Tina


Regnet det öser ner..

Riktig höstdag idag ni! Fy attan, tur vi slipper ge oss ut någon längre sväng idag! Vi har tillbringat förmiddagen på öppna förskolan och det var mycket bra=) Zeb leker som en tok, och massa barn i hans ålder så får fortsätta att gå dit på förmiddagarna istället. Dock tar det på krafterna att leka så mycket så Zeb sover än, han somnade i vagnen på väg till bilen, fortsatte sova när jag lyfte in honom i bilen, hem och lyfte ut honom till sängen och han sover än 1½ timma senare. Så vill man ha saker gjorda en eftermiddag i lugn och ro så får man besöka öppna förskolan på förmiddagen helt enkelt.

Jag håller på att baka en ny sorts bröd, får väl se hur det här slutar. I allafall är det tänkt att mammorna ska få det att fika på imorgon förmiddag när vi ska ha lite lekstuga här hemma. Om alla kommer blir vi 6 mammor och 7 barn, så det blir trevligt. Hoppas regnrusket fortsätter i morgon med, för då är det extra mysigt att bara leka inne!

Förresten, lovade ju update om Zebs sovande i sitt eget rum. Det har faktiskt gått över förväntan! Han somnar lika lätt och enkelt där och de första 2 nätterna vaknade han 2ggr och inatt vaknade han bara 1gg, så än så länge (peppar, peppar ta i trä) har det gått jätte smidigt. Så nu när säng och allt är på plats ska jag allt fixa lite foton på hans rum, lovade jag ju redan i somras när vi renoverade! Blir min hemläxa det!

Vad gör ni andra i höstrusket? Jag får otrolig myskänsla och vill pyssla, baka, tända ljus och bara mysa=)
/Tina

Stora killen <3

Idag känns min lilla kille så stor, idag har han nämligen tagit sina första 2 steg alldeles själv fram till pappa! Kan jag säga att vi jublade så taket sprack här hemma? verkligen=) Nu blir det spännande att se om han vill ta några fler steg i morgon eller om han backar tillbaka lite. Man vet ju aldrig det där, med de små luringarna..

Dessutom, inte nog med att han tagit sina första steg så gör han debut inne i sitt rum i natt. STOR kille nu med andra ord.

Nu ska vi se film här hemma så återkommer i morgon om natten och gåendet=)

Är det?


-Är det? Det tror jag alla barn hade frågat om de sett den röran. Zeb och jag fick för oss härom dagen (eller mest jag) att vi skulle ta till vara lite på våra äpplen i trädgården. Sagt och gjort gick vi ut och plockade en hel kasse med äpplen och gjorde äppelkräm. Så nu har vi halva frysen full av äppelkräm, men gott att ta upp i vinter. Dock syns det ju inte ens att vi varit och plockat massa på trädet! Så är det någon som vill ha äpplen så vet ni var det finns att hämta. Och de är så fantastiskt goda nu, behövde knappt något socker i krämen så nu är de perfekta verkligen=)


Zeb hjälpte naturligtvis till med krämen, på sitt lilla vis!

Idag bakar vi bröd här hemma så det står härliga till, underbar doft börjar sprida sig i hela huset. Stod och tänkte på det innan när jag bakade, tänk i början när Zeb precis var nyfödd. Man vågade inte göra någonting, jag vågade inte städa när jag var själv med honom, herregud bara dammsuga var ett heldagsprojekt och jag minns såväl när jag skulle baka bröd första gången, tror Zeb var en månad eller nåt. I allafall läste jag fel på receptet och hade för lite vätska och sen gick det inte att få in det i degen efteråt, jag tjöt och fick slänga allt. Kände mig som en värdelös mamma som inte kunde åstakomma något rätt när jag var själv med Zeb, hormonerna rusade i kroppen minst sagt. Laga mat till Eddie kom hem började jag väl med 1½timme innan, ja herrejisses och sen sattjag där när Zeb sov och tittade och vågade inte börja göra något ifall OM han skulle vakna. Nu slänger man ihop lite rågbröd en förmiddag sådär och storstäda hela huset tar fortfarande tid men det är ingen stor grej, när Zeb sover kör man racet med dammsugarenoch vaknar han så vaknar han. Att man inte är i exakt tid till bvc-besöket och att Zeb råkat bajsa i bilen det rycker man bara på axlarna åt, förr hade det blivit världens grej. Ja, tänk är det detta folk pratar om när de pratar om att BLI mamma?! Härlig tid nu tycker jag i allafall, Zeb roar sig så mycket själv nu för tiden och tycker om när jag pysslar med saker och han får vara med, som tex att sortera i skåp,källaren osv. Efter att få vara med mamma och greja med saker och ting står att läsa böcker på andra plats, vet inte hur mycket böcker vi läser på en dag men jag tappar räkningen redan vid tio på förmiddagen och viktigt är att Zeb ska välja bok, så det så!

Ne, nu ska jag ta tag i det sista med brödbaket, sen blir det lunch. Vi fuskar i dag och kör nybakat bröd och kokta ägg till lunch, är jag en dålig mamma för det? Nej, jag ger bara min son det godaste som finns just nu och det är nybakat bröd!!

/Tina

Det var den här dagen det..

Vi for iväg en sväng till Öppna Förskolans babycafe sen i eftermiddags. Insåg där att min lilla bebis verkligen inte är någon bebis längre, vad stor han kändes där! En lite äldre kille med annars var det bara småttingar. Nej, vi får nog ta och gå dit på förmiddagarna nu istället, bara det att det ska bli av med! Tycker det har varit så bra med babycafet för det är ungefär samma mammor och barn varje vecka plus att det verkligen blir av att man går en gång i veckan då. Tror det är bra för barnen att få träffa massa andra barn plus bra för mig att träffa dessa trevliga mammor.

Jag har ju då fått ont i min ichias igen,suck! Det blir bara värre och värre och nu ikväll är det hemskt. Kan knappt stödja på det benet, så släpper det inte imorgon får jag väl ringa en massör. Men jag vill INTE behöva ha den utgiften nu!! Gjort alla övningar man kan själv för att försöka dra det till rätta men naturligtvis vill inte det fungera. Fy, hoppas det går över till i morgon för vet i sjutton om jag fixar att ta hand om Zeb imorgon om det gör så här ont.

Nehe, Eddie han nattar Zeb för jag fixar inte det med ichias sen är det hockeykväll för hans del. Jag får väl hänga här eller nåt.
/Tina

Det är ju helt sjukt!!

Vad är det som är helt sjukt? Jo, vad Zeb utvecklas numera. Sedan ett par dagar tillbaka väntar vi på första stegen, han släpper nämligen och står själv jätte länge nu. Står där och balanserar och tvekar, försökte locka med min mobil idag men icke. Så duktig mitt hjärta blivit på att stå bara på några dagar, från att knappt våga släppa till att göra det självmant, gång på gång på gång.. Andra saker som är minst lika viktiga är att Zeb "gömmer" sig bakom saker, exempelvis filten och sen ska man leta efter honom och säga titt-ut, sen ska han gömma sig igen ja ni fattar! Förstår en massa ord som mamma, pappa, katten, klappa, ska du komma?, titta, Zeb mm.. Enda ordet är fortfarande mamamama-ma. Igår pekade han på katten i boken när jag frågade var katten var. Ja, helt sjukt helt enkelt! Min bebis håller på att bli ett förstående och kommunicerande barn=)

/Tina

Måndag..

Åter måndag, går inte veckorna i en himla fart? Fattar inte att det redan är mitten av oktober, snart är det ju vinter liksom! Shit, känner att jag behöver landa någonstans och fatta vart tiden tar vägen. Tycker det är riktigt skrämmande det här. Om 1½ månad blir min lilla bebis 1 år!! Tänk att för ett år sen var man väääldigt tjock och tjockare skulle man bli. Nej, måste försöka landa och hinna ifatt tiden. Eller är det kanske så här det är att ha barn?!

I vilket fall har vi haft fint besök av Emelie och Leo idag på förmiddagen, promenerat och fikat. Den här veckan verkar visst va lika uppbokad som alla andra, fattar inte folk som blir rastlösa av att va mammalediga. Så mycket planerat som vi har nu, har jag nog aldrig haft innan. Plus att allt det vanliga som matlagning, städ, tvätt, mm också ska skötas. Tänkte att Zeb och jag skulle försöka hinna med Öppna Förskolan den här veckan för det var super längesen vi var där och vi saknar de trevliga mammorna och barnen, men det verkar kört den här veckan med.. Nästa vecka måste vi bara hinna!!

/Tina

Home, Sweet Home!

Nu är Zeb och jag åter på hemmaplan och här hemma hade vi varit saknade så det var ett glatt välkomnande vi fick! Har haft jätte bra dagar uppe hos min syster och kusinerna lekte så bra så, eller rättare sagt Zeb var nyfiken på allt som de gjorde och ville va med på allt men det funkar ju inte riktigt. Men efter ett par timmar lärde sig storkusinerna att plocka undan legobilar och saker de var rädda om. Zeb vart riktigt fäst vid Imon och följde gärna med honom runt i lägenheten och jag tror även att Imon blev fäst vid Zeb då han var stolt som en tupp över att få köra vagnen=)

Men skönt att landa hemma nu och bara vara! Packat upp väskor och grejat, nu väntas bara att pizzan ska anlända till dörren sen kommer jag somna som en stock, är helt slut i kropp och huvud!!

/Tina

Jag packar, Zeb packar ur..

Har försökt packa det vi ska ha med oss på våran lilla semester hela morgonen och jag får så bra hjälp så, av Zeb. Eller rättare sagt, jag lägger i, han lägger ur. Så nu vet i sjutton vad vi har med och inte. Nappar, välling, flaska och blöjor är med i allafall och det är väl det viktigaste. Man är ju så dum med, för jag tänker på allt Zeb behöver, vad han ska äta osv. men jag glömmer alltid bort saker JAG vill ha med, som rena underkläder, smink osv. Hopplöst! Aja, vi ska ju bara till kära syster så inte hela världen om man glömt något.

Innan det bär iväg uppåt i landet så  ska vi hinna med både Klapp och Klang och BVC 10-månaderskontroll. Hinner nog tyvärr bara stanna på sångstunden på klappis för sen väntar läkaren. Men det ska nog gå bra. Dock sprack min sovplan för Zeb idag tidigt, tänkte att om han sover en stund tidigt på förmiddagen kan han va vaken hela dagen och sen sova i bilen på väg upp. Men min lille son har en egen vilja och somnade inte fören nu vid 12, så får väl se hur mycket han vill sova på bilresan sen. Är ju bara att stanna om han bryter ihop, inte mycket mer att göra. Känns dock väldigt skönt att jag bytte bil med pappa sen igår ändå, för nu sitter ju Zeb i framsätet i hans bil och det känns mycket bättre när man ska åka så långt själva.

Nehe, nu ska jag förbereda lite lunch till Zeb och mig så den är klar när han vaknar för sen får vi nog bråttom till klappis..

/Tina

Nöjd Kund!

Känner mig riktigt nöjd efter dagens frisör-besök, jätte duktig tjej som verkligen kunde sin sak. Visade sig att frisören som klippt mig innan klippt lite snett och lustigt så nu rättade hon till och fick håret mer enhetligt, blev ingen större förändring på längden eller så men så mycket nöjdare är jag! Dessutom fick jag sitta i skön massagefotölj i 15 minuter medan hon masserade och tvättade håret, behöver jag säga att det gjorde en småbarnsmammas stora under?! Känner mig som en ny människa helt enkelt!

Imorgon far jag och Zeb till min syster, så nu blir jag borta härifrån ett par dagar.
Trevlig helg på er i allafall.

/Tina

Klippning=)

Äntligen ska jag gå och klippa mig! Hoppas bara att jag blir nöjd! Ska bli skönt i allafall, fräscha till sig lite.

I övrigt känner jag mig inte alls fräsch idag, fryser, ont i halsen och hörvig.(Hörvig är min morfars ord och jag gillar det skarpt, han använder det dock till folk i 90-årsåldern som han tycker blivit lite gamla och tråkiga, hörviga med andra ord! Att han själv är 90, det är väl ingenting!). Zeb han sover som en stock efter lite lekbesök av Micaela och Olli, sen är han inte helt piggelin själv heller så det görju sitt till. Nehe nu skiter jag i det här och går och kryper ner en timme under duntäcket medan Zeb sover.

/Tina

Trött jag blir..

Har så otroligt dåligt med kläder till hösten så har beslutat mig för att ignorera min redan tomma plånbok och köpa mig ett par byxor, en tröja och en klänning, ja men tror ni jag hittar nåt jag vill ha nu? Nej! Därimot hittar jag massa fint till Zeb, han behöver egentligen också kläder men den här månaden har jag lovat mig själv att jag måste prioriteras. Åh, jag blir tokig! Sen tycker jag det är jobbigt att sitta och shoppa på nätet, jag vill ta,känna och se plaggen i verkligheten. Så är det någon som vill följa med till linköping/jönköping någongång nästa vecka kan ni väl tjo till??!!

/Tina

Förvirrad..

Massa känslor som kryper omkring i kroppen på sådär olustigt, jobbigt vis. Känner nog alla känslor man kan på samma gång, ledsen, glad, besviken, lättad, bortglömd, förvirrad, ja jobbigt helt enkelt! Får försöka ignorera känslorna och försöka koppla av framför tvn.

Imorgon ska Zeb och jag i allafall träffa Micaela och hon brukar ge mig energi, det behöver jag!

/Tina

Oeniga..

Kom inte på någon rubriken så det fick bli statusen på mitt och Eddies förhållande just nu. Vi är oeniga om en struntsak dessutom, jag nattar alltid Zeb i hans säng för jag tycker att han ska somna där han ska sova och dessutom tycker jag det är en bra vana. Eddie därimot tycker att man ska natta honom i våran säng för att sen när han har somnat lyfta över honom till hans säng, hans argumentet är att det går fortare om man gör som han gör. Aja, en disskution vi aldrig kommer bli eniga om gissar jag..

Idag har Zeb och jag varit så duktiga här hemma, storstädat (började lite smått men sen fick jag sån himla städlust så var överallt och gnodde, det enda jag inte hann med så var det att dammsuga och moppa golven så det får vi ta imorgon!) och grejat. När Eddie kom hem blev det matshopping(om man nu kan kalla det shopping då jag förknippar shopping med positiva saker,och där hör inte mathandling till) och sist men inte minst en promenad med Sofie, barnen och Poker nu ikväll.

Nu tror jag minsann jag tar kväller!
/Tina


Längtar..

Åh, vad jag längtar tills slutet av veckan! Zeb och jag har äntligen tagit tag i att åka till min syster och hennes barn i Järna, så antingen på torsdag kväll eller fredag förmiddag bär det av(Har inte riktigt bestämt när det är bäst att köra ensam i 2½timma med Zeb). Så sen blir vi borta till lördag kväll. Har inte träffat min syster sen Zeb var nyfödd och de var här och hälsade på. Så det ska bli riktigt roligt. Undra vad Zebs kusiner tycker om att deras lillkusin nu blivit ganska så stor=)
Hoppas nu att dagarna fram till torsdag går riktigt snabbt!

Annars har vi ju som alla andra söndagar varit på babysim. Efter det blev det även lite firande av Eddies syster. Så sen var den dagen slut, tycker att helgerna går alldeles för fort.

Nu ska jag skynda mig att välja film, annars blir det någon skit som igår.(Då jag tillbringade hela kvällen vid datorni stället i ren protest!)

/Tina

Utmanad..

Har blivit utmanad av Linda.
Det går ut på att svara på 5 frågor, skicka vidare till 5 bloggare som alla har under 100 följare!
Så nu börjar vi!

Fråga 1 lyder:
Varför började du blogga?
Från första början vet jag inte riktigt, var nog mest nyfiken på bloggvärlden. Nu bloggar jag mest för att jag tycker om att skriva, för att jag ska minnas allt roligt med Zeb, skriva av mig om allt och inget=)

Fråga 2 lyder:
Vilka bloggar följer du:
Just nu är det faktiskt inte så många längre men en del av dem är;
Sofie
Emelie
Micaela
Linda

Sen naturligtvis en del stora bloggare som ex. Engla och Katrin Zytomierska. 

Fråga 3 lyder:
Favorit färg:
Oj! Det får nog bli lila eller vitt då faktiskt.


Fråga 4 lyder:
Favorit film:
Ännu svårare! Men klassiker som Titanic, Dirty Dancing slår ju aldrig fel! Sen såg Eddie och jag en film för ett par veckor sen där vi båda låg dubbelvikta i soffan av skratt; Min låtsasfru.

och till sist fråga 5 som lyder:
Vilket/vilka land drömmer du om att besöka och varför?!
Jag har alltid drömt om att få åka till Vietnamn. Men just nu skulle jag kunna åka varsom, bara det är varmt!

Jag utmanar: Sofie, Emelie, Micaela, kommer inte på några fler; det får duga!

/Tina

Lördagskväll..

Jaha, vad tror ni familjen Davidsson/Enell styr med en lördagskväll som denna?! Jo, försöker natta en Zeb som inte vill sova men som mamma och pappa verkligen tycker bör sova så han orkar med morgondagen. Jag har trälat 30 minuter så nu tog Eddie vid. Inte ofta han är så svårnattad och himmel vad glad jag är för det!!


Dagen idag har gått i ett den med, började med lite paketshopping på stan på förmiddagen. Hem och fikade/Zeb åt lunch och vilade lite. Sen har vi varit i skogen hela eftermiddagen och grillat korv! Servat mor min och alla hennes kompisar med korv under deras långa cykeltur. Ni kan ju gissa vem som älskade att få krypa runt bland alla löv och busa?! (Kan lova att det inte var jag eller Eddie i allafall=)) Även korven var väldigt populär hos Zeb. Detta resulterade i en trött Zeb som sov 16-17.30 (Därav sövningssvårigheterna ikväll). Men mysig eftermiddag blev det och borde defenitivt göras oftare. Och ingenstans smakar ju korv med bröd så gott som i skogen. Hoppas verkligen vi kommer bli en sån familj som gör såna där små utflykter på helgerna, det kostar ju nästan ingenting men för barnen är det ju som att komma iväg på semester, finns ju hur mycket som helst att leka med i skogen!!

Nu har jag hällt upp resterna från våran gigantiska godispåse från igår i en skål och sitter och bara matar in=) Vilken tur jag har som aldrig behöver tänka på vikten, det är jag verkligen tacksam för!

/Tina

Två tänder..

Helt plötsligt igår fick jag syn på att Zeb har två tänder som precis håller på att spricka igenom, eller den ena hade redan gjort det och den andra är på god väg. Killen min, som inte klagat eller nåt! Så sött, för det är de två "huggtänderna" där uppe och det kommer ju se för sött ut när han inte fått framtänderna än=) Skönt när tänderna kan komma utan massa krångel. Tror att han laddar för att få massa tänder till sin 1-årsdag så han får äta vaniljbulle! Han trånar så dant efter en vaniljbulle när jag fikar så det ska han minsann få på sin 1-årsdag, min lille fina kille.

Annars går dagarna av bara farten här hemma, vet inte riktigt vad vi gör det bara försvinner en massa tid. Har röjt och slängt, sorterat och organiserat en hel del den här veckan. Har dock lite pyssel kvar i källaren men det får jag försöka hinna i helgen när Eddie är hemma och kan ta Zeb, för där går lite gränsen för vad som funkar att göra med en vild 10-månaders(ja, han blir 10 månader i morgon!!!).

Varit på stan och försökt hitta mjuka sköna jeans till Zebbis men verkar hopplöst, alla är hårda eller fodrade eller ful färg. I-landsproblem, jag vet!!

Nu blir det kaffe och en vaniljbulle!
/Tina

RSS 2.0