Fredag 100430

Sista April idag, i morgon kan man verkligen säga att; - Nu är det vår! Funderar på vad jag ska ha för vårfina kläder när vi åker till Sofie och Pontus i morgon.. Vill verkligen se vårfin ut. Ska bli så kul, jag har inte träffat Sofie på hur länge som helst och nu när lill-flickan kommit med=) Ska bli superskoj!

Jag har just bakat en sats med chokladmuffins..

Ska bli riktigt gott Fredagsmys-pys..

Jag har varit riktigt ekonomisk idag med (nästan snål), Jag har köpt Lobelia-frön! Alltså såna blå blommor jag brukar ha i balkonglådorna, kostade nog 12kr tror jag och köper man dom färdigodlade får man nog ge 29kr/planta. Alltså fick jag 10 plantor för 12 kr istället! Snacka om snåljåp! (men jag tycker det är kul att så med)

Nej, nu blir det duschen och sen middag.
/Tina

Torsdag 100429

Idag har jag varit en riktig hemmafru. Jag har bjudit min man på raggmunk och fläsk, det ni! Första gången i mitt liv som jag gjorde det. Men vart riktigt gott och det kommer det nog bjudas mer på. Sen har jag planterat om mina gurkplantor till lite större krukor så de får plats att växa och bli riktigt kraftiga innan det är dags att sätta ut dem i växthuset.


Sen hoppas jag att det kommer bära med sig en massa goda gurkor i sommar.. Finns inget så gott som egenodlade gurkor. För min paprikor och tomater går det lite långsammare men jag hoppas att de växer på sig snart med..

Oj vilket riktigt trädgårds-freak jag blev nu. Men kul är det att se det växa. Har vart och hämtat min nya bok jag köpt idag med så jag ska kura ner mig i soffan nu för sträckläsning=)
/Tina

Onsdag.. eller kanske torsdag..

Det har varit en kämpig dag för lilla mig idag. Vaknade med världens kramp i magen, precis under revbenen. Har aldrig haft kramp där innan, så jag vart lite orolig. Men efter telefonsamtal med mamma kom vi fram till att det måste va gallan. Och mycke riktigt efter 3 timmar så släppte det. Trodde inte jag skulle kunna gå till jobbet först men nu känner jag mig som vanligt igen..

Så det vart ingen träning för mig idag, utan latmaskeri i soffan istället.

Nu jobbar jag i natt och sen är det helg. Men jag vill att den ska gå fort för jag längtar till Onsdag!!
/Tina

Sovrummet...


Så här fint vart det med de nya gardinerna i sovrumsfönstret.. Gillar att min plattång gör sig fin som fönsterdekoration.. haha.. inte alls.

Är trött, men har 3½ timma kvar att jobba innan jag får åka hem och krypa ner i en skön säng.
/Tina

Tisdag 100427

Jag vet att jag vart sjukt dålig på det här men just nu känner jag aldrig för att sitta vid datan. Tycker mest att det är slöseri med tid för tillfället. När jag äntligen slår ner min lilla rumpa i soffan somnar jag ofta framför tv:n även att jag egentligen tänkt att gå in och läsa mail och skriva här. Men det är väl så just nu prioriterar jag inte datan. Ligger efter som sjutton med en massa mail också, det är det värsta för det får jag dåligt samvete av. Folk som skickar mail och inte får svar och så vidare. Men hoppas att lilla Tina snart ska pigga på sig och orka sköta den tekniska världen med.

Det har hänt en del, Lördagen den 8 Maj börjar projekt "byta tak". Ska bli superspännande=) Så jag ska ta lite semester från jobbet den helgen och serva alla gulliga vänner som ställer upp med mat och dryck..

Nu hör jag att Emelie kommer, vi ska ut och lunch..
/Tina

Fredag 100423

Äntligen helg, säger jag bara. Är sjukt trött efter veckan så det ska verkligen bli skönt med helg.

Har lockat håret och sminkat mig riktigt fint till personalfesten ikväll, eller ikväll vi ska börja kl.17 så det räknas väl knappt som helg.

Jag ska skärpa mig med bilder det lovar jag men just nu hinner jag inte.

Fin Fredagskväll på er!
/Tina

Torsdag 100422

Fattar inte att det redan är torsdag, jobbar i natt sen är det helg=)
Jag fattar heller inte att det låg snö på våran gräsmatta i morse, helt otroligt. Smälte bort väldigt snabbt men ändå. Snö!

Hade som ambition idag att jag skulle sätta upp mina nya gardiner men det har inte blivit av än det heller. Får göra det i helgen helt enkelt.

Imorgon är det jobbfest, usch vet inte vad jag ska ha på mig och jag känner inte för att gå. Hoppas att party-känslan infinner sig i morgon.

Usch vilket tråkigt inlägg det blev men tyvärr är inte mitt liv mer spännande just nu.
/Tina

Onsdag 100421

Här har det verkligen varit fullt upp den här veckan, har haft så fullt upp att jag inte ens hunnit handla hem mat. Så i kylskåpet ligger det bara ett par äpplen och ett smörpaket, en fördel med det är att jag utan minsta dålig samvete kan beställa en pizza till kvällsmat. Fast jag är verkligen värd den efter de här dagarna plus att jag precis vart på spinning. Så det så!

Om allt går som det ska kommer förmodligen min mammi och pappi hem inatt. Har saknat dem så himla mycket, vart borta i mer än 2½vecka nu. Men så blir det när det är flygkaos och vulkanutbrott. Men ska bli så skönt att träffa dem. Jag skuller verkligen aldrig klara av att bo jätte långt ifrån mina föräldrar. Jag vill kunna se dem minst en gång i veckan.

Oj vilket lustigt inlägg det blev. Är hungrig nu så hoppas pizzan kommer snaaaart.....

/Tina

Måndag 100419

Idag bar det av klockan 05.00 med bil ner till Ullared med underbara Emelie. Anlände till Ullared exakt kl.07.55. Precis som planerat och fem minuter innan de öppnade. Förmiddagen bjöd på en massa shopping på Ge-kås och god kebabtallrik. Med fullpackad bil vände vi sen hemåt igen.


Det blev inte riktigt lika mycket shopping som det brukar med det räckte gott och väl ändå..


Bland annat fick dessa fina salt - och pepparkvarnarna följa med hem. Ska ta mer foton på vad jag köpte i morgon.

Är helt slut nu, ändå har jag sovit en timma i soffan sen jag kom hem. Hade tänkt att hänga upp de fina gardinerna jag köpte till sovrummet men jag orkar verkligen inte..

Tänk om någon kunde ringa till mig och säga:
- Tina, du kan vara ledig i morgon, Jag jobbar åt dig istället..
Åhh, vad skönt det vore!

/Tina

Längtar..



Längtar till Måndag nu, då bär det av till Ullared och Gekås! Har skrivit världens längsta lista på saker jag ska ha och har världens sämsta budget för det. Men kul ska det bli!
Alltid lika roligt att va ute på roadtrip med Emelie.

/Tina

Lördag 100417

Nu har jag vaknat efter en dags sömn, har ätit lite rester från igår men usch det smakar aldrig lika bra som när det är nygjort. Jag vet inte men det blir som någon lustig kylskåps-smak på matlådorna, inte alls lika gott som igår.

Vad det blåser ute då! Det är ju som om det vore höst, blåser ända in i ryggmärgen. Hade tänkt att va duktig och cykla till jobbet ikväll men jag tror att jag ställer in det, inte så skönt med en massa blåst.

Och askmolnet det verkar ligga kvar, ska försöka få tag i mamma och pappa sen och se hur det går för dem. De har säkert blivit flyttade på eller nåt. För dem går det ju ändå an, de är ju på sitt semesterresmål. Tänk alla de som bokat dyra resor, längtat, fixat semester mm, och sen blir det inget. Jag skulle bli så otroligt ledsen och besviken så jag vet inte vart jag skulle ta vägen. I-lands problem om man jämför med hur de har det på Island men ändå, man får en tankeställare på ur otroligt känsligt vårat samhälle är. En sak och halva samhället brakar ihop.
Aja, nog om Vulkaner, aska och flygkaos! Det är ju inget vi kan styra över.

Fin Lördag på er!
/Tina

Undra...


Undra om min mamma och pappa kan flyga hem från Mallorca i morgon..
Annars får de köpa sig en liten hydda att bo i och odla egna bananer, eller så får de åka med bananbåten hem. Får hoppas att flyget kan flyga dem hem...

/Tina

Fredag 100416

Redan mitten av April, vad tiden går fort. Jag hade trott att vi skulle hinna en himla massa nu i vår men dagarna de bara går. Kanske beror på att det vart vår ganska sent i år men ändå.

Har varit hos Emelie och fikat på förmiddagen, mysigt! Synd att det bara blåser alldeles för mycket för att kunna sitta ute och sola näsan idag.

Har lite halsbränna med för jag stannade och handlade på vägen hem och slängde ner en mexikansk tacopaj i korgen, smidigt tänkte jag till lunch. Bara det att den var ganska stark på något lustigt, halsbrännande sätt. Så hivar i mig vattenglas efter vattenglas och inbillar mig att halsbrännan släpper då.

Tror jag ska vila en liten stund nu, så jag orkar jobba i natt.
/Tina

Torsdag 100415

Vilken underbar Torsdag det har varit, nästan sommarvärme. Jag har ägnat nästan hela förmiddagen åt att städa och tvätta bilen så nu glänser den så fint. Bytt till sommardäck hjälpte älsklingen mig med också.

Har testat  den första av de nya GB-glassarna... Bröllopsstruten!

Helt i min smak måste jag säga. Kolaglass, pecannötter och lite choklad. Kanongod. Nackdelen var bara att den var alldeles för stor, vart proppmätt. Längtar till nästa glass stund för då ska jag testa Ben&Jerrys glass.
Aja nog pratat om glass. Imorgon blir det att åka till Emelie och fika och planera inför Ullareds-trippen på Måndag. Guud vad det ska shoppas kan jag lova!

/Tina

Promenad i solskenet..

Har varit ute på en underbar promenad i solskenet nu. Fick tyvärr inte sällskap idag men med lite ny musik i lurarna gick det riktigt bra ändå. Har fått lite problem med ichiasnerven (stavas det så?) så det gör ganska ont att gå snabbt just nu, men med lite stretch hoppas jag verkligen att det släpper snart.


Och här kommer en bild på den nya kameran.. Har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra!

Trevlig kväll på er!
/Tina

Onsdag 100414

Egentligen borde jag inte berätta detta men jag kan inte låta bli och sen måste jag bjuda lite på mig själv. Min kamera gick ju sönder förra veckan, arg och ledsen var jag för det. Testade allt möjligt, byta batteri, ladda det, sätta det åt andra håller med mera med mera med mera, men nej den funkade inte. Så igår så gick jag och köpte en ny, kommer hem till Eddie och så säger jag:
- Jag lovar att den gamla kommer starta nu när jag köpt en ny.
Sätter mig ner och ska sätta in minneskortet från den gamla kameran i den nya och vipps så går den gamla igång. Det visade sig att jag satt minneskortet åt fel håll!!!!! Tror ni jag vart arg på mig själv eller? Eddie låg dubbelvikt på golvet av skratt kan jag lova.

Så nu har jag beslutsångest över om jag ska lämna tillbaka den nya kameran eller om jag ska behålla den. Det var ganska stor skillnad på bildkvalitet men samtidigt håller jag ju på att spara pengar till en systemkamera. Så det är frågan det... Usch va irriterad jag blir på mig själv=(

/Tina

Det var..

Det var riktigt riktigt länge sen jag var så här dålig med uppdatering. Skäms nästan lite. Men jag har inte orkat helt enkelt, bara varit hemma och myst, vilat upp mig och grejat en del i huset. Och varför då tvinga sig själv att blogga? Nej, ett par vilodagar det var nog vad jag behövde.

Idag fyller min lilla älskling 26 år! Så när jag sovit ett par timmar efter nattens jobb så blir det födelsedagskalas nummer 1 för veckan. Har tänkt att bjuda på frallor så det måste jag hinna baka idag med..

Är fortfarande otroligt sur över att min kamera gått sönder. Känner inte alls för att lägga en massa pengar på det just nu. bläää..

Ha en fin tisdag!
/Tina

Lördag 100410

Tyvärr kan jag meddela att det inte var batteriet i kameran som var slut utan hela kameran är sönder. Går inte att få igång den helt enkelt. Är väl bara att köpa en ny antar jag. Tråkigt=(

Annars slutade gårdagen med god mat bestående av nudel och kyckling soppa och alldeles för mycket chips framför tv:n. Mådde inte bra efter nästan en hel påse med chips..

Idag har vi inte varit så effektiva här, har städat sen har vi bara latat oss och planerat lite inför älsklingens födelsedagsfirande i veckan. Inte lätt att ha så stor familj som han har. Så det blir två firanden som vanligt.

Usch kan inte släppa att min kamera är trasig, fy va tråkigt..
/Tina

Fredag 100409

Jag är lite sur  för tillfället. Skulle fota min fina nya bordsdekoration och visa er men jag fick inte igång kameran. Helt svart och inte ett uns till liv i den. Har satt batteriet på laddning nu och hoppas verkligen att det bara är de som är urladdat. Har verkligen ingen lust att köpa en ny kamera när bankkontot redan ekar..

Idag har jag gjort en massa pappers-jobb. Skickat in och fyllt i massa papper och röjt upp så jag känner mig redan nöjd med dagen. Om jag orkar ska jag nog städa i eftermiddag annars får de bli i morgon.

Hoppas kameran hoppar i gång snart för då kommer det upp lite bilder...
/Tina

Torsdag 100308

Torsdagskväll för mig och jag har tagit helg. Är ledig nu fram till söndag kväll.

Har varit riktigt social idag. Varit hos morfar och mormor och fikat. Så roligt för morfar hade hämtat hem mormor till huset i eftermiddag, så vi kunde sitta i lugn och ro och fika. Pratat en massa, morfar har berättat en massa gamla minnen och jag har skrattat så jag har ont i magen av vissa historier. Min morfar är 88år så han har varit med om ett och annat om man säger så. Är så glad att han är pigg och klar i huvudet och kan berätta om sitt liv.

På väg hem kom jag på att jag var alldeles för hungrig och trött för att laga mat så jag köpte en räkbaguette. Inte alls gott, men den gick ner så hungrig som jag var.

Satt och kollade igenom lite bilder från förra våren/sommaren och hittade denna..

Den tog jag från köksfönstret någon gång i juni tror jag, förra året. Så otroligt vackert var det. Längtar tills de blir så varmt och skönt igen..

Nu blir det 2½man..
/Tina

Jag vart så glad..

När jag gick upp klockan halv fyra i eftermiddags efter en dags sömn efter nattjobb så vart jag så glad. Det låg en liten lapp på diskbänken med orden "det finns mat i kylen till dig, bara att värma". Älsklingen hade gjort hemmagjorda köttbullar och potatismos innan han åkte till jobbet. Och gud vad gott det är att bara sätta sig ner och äta utan att behöva stå en halvtimma vid spisen först. Efterlyser fler sådana dagar kan jag lova.

Jobbar i natt igen, men sen är jag ledig till söndag kväll. Får vi se vad helgen bjuder på, har en hel del att fixa men inte allt för mycket hoppas jag.

/Tina

Födelsepresenten äntligen klar..

Nu har jag äntligen dragit mig i kragen och varit och köpt en födelsedagspresent åt Eddie, vågar inte riktigt skriva vad det är här, man vet aldrig om han hittar in hit.. Men skönt att kunna bocka av det på listan.

Fick faktiskt tag i bank-tanten sen också så jag får väl säga att jag hann med de jag var tvungen att göra idag i allafall.

Är fortfarande trött efter förskylningen så det blir en lugn eftermiddag och kväll.
/Tina

Ett sent god morgon..

Ett sent God Morgon blev det idag, varit upp en bra stund redan och haft lite hemma-spa. Det vart inte riktigt lika mycket spa som jag brukar ha men ett mini i allafall.

Jag är så irriterad på bankmänniskor! Ringer, ringer, ringer, nej inte inne i dag heller! När fasiken är de inne då?? usch blir irriterad, hade verkligen hoppats att jag skulle få tag i henne idag.

Nu ska jag fortsätta med veckans "att göra"-lista, jag vet att det inte är så bra att ha såna men jag var tvungen denna veckan att försöka få ihop det, kommer aldrig hinna allt ändå menmen..

/Tina

Trött och Förskyld..

Det är synd om mig idag har jag bestämt. Är trött efter en tidig morgon med jobb och sen nyser jag och snorar hela tiden. Fy vad det är hemskt när näsan rinner i ett. Det värsta är ju att man är inte tillräckligt sjuk för att vara hemma och ligga i soffan men man känner sig inte 100% heller. Jag ska kurera med en massa vila och en god natts sömn idag och hoppas att jag vaknar snorfri imorgon.

Annars har dagen gått undan, började dagen med 4 timmars jobb, mathandling, matlagning med svärmor och tillhörande man som gäster och sen långpromenad. Jag och Eddie har blivit så duktiga. Vi går promenad nästan varje dag, en timma ungefär men idag vart det bara 45 minuter. Duktigt, duktigt.

På min tv visas det hockey ikväll=( inte kul alls. Så jag får väl roa mig med datan.

Fin kväll på er!
/Tina

Påskdagen 100404

Förlåt för ganska dålig uppdatering den senaste veckan men jag har helt tappat lusten att skriva. Händer en massa i livet som går före. Men ska försöka hinna med att blogga med.

Idag har vi haft trädgårdsdag, röjt upp i växthuset, blomlanden och klippt äppelträd. Hmm, undra om vi klippte rätt?!

Sen blev det en lång härlig promenad i det fina vädret.

Ikväll ska vi lyxa till det med varma baguetter, potatissallad och rostbiff! mumms..

/Tina

Påskafton..

Hoppas att ni alla har en fin påskafton.

Själv startade dagen med lite kakbak, sen åkte jag och trängdes bland alla andra på lantmännen och köpte frön. Så nu har jag sått gurka, tomat och paprika. Synd att det inte kan komma upp direkt.

Sen har Emelie varit här och sällskapat mig lite med en fika.

Promenad har jag precis också hunnit med, under promenaden har jag i allafall tagit ett beslut angående alla saker jag håller på med utanför jobbet. Ska försöka orka hålla på med allt ett par veckor till men jag ska säga nej till allt annat. Inga "snälla kan du fixa det..?" Nej nu ska Tina lära sig säga Nej en gång för alla. Punkt slut! Skönt att ha tagit ett beslut i allafall.


Tror jag glömde visa den fina tröjan jag fyndade på tradera förra veckan.. Love it!

Nu ska jag försöka fördriva påskafton i min ensamhet..
/Tina

God Morgon på er..

God Morgon så här tidigt på långfredagen. Redan påsk igen, känns inte som det var länge sen det var det. Förra året satt jag, eddie och Emelie ute på påskafton och målade vårat staket i bara linne och brände axlarna, kommer nog inte hända i år!?

Idag ska de sovas en stund snart efter en natts jobb.. Sen blir det påskmiddag hos svärmor och mys med älskling. Lördag vet jag inte vad jag ska hitta på hela dagen, ensamstående då. Får väl fixa med en massa "måsten". Löser sig säkert på ett eller annat vis.

Nej men det här inlägget skulle inte dra iväg så här, skulle bara önska alla en glad påsk!

/Tina

Hemma igen..

Gud va skönt att vara hemma igen. Det vart inte riktigt som planerat idag men hoppas att jag hinner med allt som ska tas igen här hemma. tvätt,städ,handling och en massa telefonsamtal.

Hinner tyvärr inte skriva mer nu, får återkomma ikväll. men nu vet ni att jag lever=)

/Tina

RSS 2.0