Monday..

Denna måndag har bjudit på många godsaker. Började dagen med sovmorgon (det vill säga 08.00!!!), en utvilad och pigg mamma och son åkte till sommen och fick god lunch av Emelie och Leo. De är för söta våra pojkar, Zeb var glad och fick låna både Leos babygym och babysitter.(Det ni!)

I eftermiddag har jag varit och klippt mig! Verkligen välbehövligt och jag känner mig nu superfräsch. Men det kändes att åka iväg utan Zeb. Jag är så löjlig, har bara lämnat Zeb en enda gång innan sen han föddes, och jag gillar det inte! Tänker på honom hela tiden när jag är borta. Jag fattar inte föräldrar som lämnar sina barn stup i kvarten, för att få egen-tid. Visst, det är viktigt att få sin egen tid också men inte stup i kvarten.. Nej, så löjlig är jag och det står jag för. En riktig höns-mamma...

Nu har Zeb badat och ligger och sover en liten kvälls-lur. Han brukar inte sova så här på kvällen annars men han var så trött efter badet så en liten tupplur får han ta sig=)
På söndag börjar babysimmet och det ser vi verkligen fram emot. Ska bli så mysigt! Zeb kommer säkert va helt slut efter en hel halvtimma i vattnet men jag tror att han kommer  tycka att det är jätte skoj. Han plaskar ju som bara den numera i baljan så jag kan tänka mig vad han kommer fara runt när ingenting tar emot.

By the way är jag så glad och tacksam över att jag har världens bästa, underbaraste vän Emelie.


Långt,långt innan vi båda blev mammor...

/Tina

söndagsmys..

Här hemma har världens bästa son somnat på mitt bröst. Så jag halvligger i soffan skrivandes med en hand, mys!

Idag har vi haft en riktig hemma-dag. Städat, tvättat, kollat på skidorna och gått promenad. En perfekt söndag med andra ord.

Imorgon ska jag på ett efterlängtat frisör-besök. Skäms att säga det högt, men har inte klippt mig sen i september.... så välbehövligt, ja!

Nu orkar jag inte skriva mer med en hand!
/Tina

loppisrunda..

Som nästan alla andra tranås-bor har vi idag besökt loppisen i parkhallen. Så mycket folk!! Fick lite panik i trängslen med barnvagn och alltihop. Fanns säkert en massa fint, men jag hittade inget och hade nog inte tålamodet man ska ha. Fanns massa barnkläder och barngrejer, men nej; inget fynd där för oss.

Tog en runda på stan med i alla barnbutiker, då Zeb nu nästan växt ut alla sina 62-kläder. Lite tråkigt i butikerna nu tycker jag, tror att de väntar på att få in vårkläder. Men en del shoppat vart det, 4 tröjor/bodys och 2 par byxor. Var verkligen välbehövligt!

/Tina

Morgonpigg..

Idag hade jag en liten morgonpigg kille här hemma, eller ja..det är han ju alltid numera. Idag tyckte han att dagen skulle starta kl.07.00, så bara att stiga upp.

Idag är det stora målet att baka bullar. Det vart ju aldrig av i söndags, så idag ska det göras. Jag är ju en riktig liten fika-gris och vill ha bullar i frysen, så det så!

Besöket på MVC gick ju ganska smärtfritt igår och klapp och klang var lika bra som vanligt. Zeb blir så trött när vi varit där, och inte så att han somnar och sover ett par timmar utan övertrött. Så det kinkades lite här igårkväll. Jag fattar inte riktigt, han somnar 10 minuter, vaknar och är supertrött och gnällig, jätte svår att söva om, sen somnar han tillslut och sover 10 minuter ja..så pågår det. Och så är det bara när vi varit på klapp och klang, jag fattar inte! Tillslut somnade han för natten redan kl.20.00, resulterade i en pigg son redan kl.03.00 men fick honom att somna om till kl.07 i allafall. Intressant update? Nej, tänkte väl det. Jag bara skriver på utan mycket tanke bakom idag.


Zebs "nya" mål i livet är att få in bägge händerna samtidigt i munnen...=)

/Tina

förvirrad..

Lite förvirrad..ja.. tänkte skriva "måndagmorgon" i rubriken, men sen slogs jag av att det inte riktigt kändes rätt. Nej, just det..torsdag är det ju!

Idag har vi fullspäckat schema jag och Zeb. Först ska vi på återbesök på MVC, inget jag ser fram emot direkt menmen måste ju göras så. Sen ska vi stressa hem och laga mat, äta och försöka hinna med Zebs middags-lur sen ska vi iväg på klapp och klang och till kvällen får vi besök av pappa/morfar som har blivit bortkörd hemifrån för mamma/mormor ska ha tjej-kväll. Så denna dagen kommer väl pasera fortare än jag hinner säga hej.

Vi har verkligen längtat till klapp och klang. Har ju inte varit där på tre veckor, först var vi i fjällen, veckan efter det var Zeb sjuk och förra veckan var det lov. Så nu längtar vi till att få sjunga och klappa lite, tycker verkligen att det är så mysigt och Zeb älskar musiken.

Min kära sambo är och hämtar en ny gitarr han köpt.(Min tillåtelse? Nej är svaret, men han är glad) Så här hemma kommer det väl spelas ännu mer musik. Tänk om han hade spelat aukustisk(stavning?) gitarr som låter mysigt istället för elgitarr....

Nehepp, dags att ta tag i dagen!
/Tina


gaahhh.. denna trötthet..

Jag blir snart galen, varför kan inte tröttheten ge med sig? Tycker jag verkligen har unnat mig en massa vila sista dagarna men den ger sig inte! Får väl försöka vila ännu mer, och tidiga kvällar till sängs blir det.

Zeb är nog inne i en riktig utvecklingsperiod nu, jag ser verkligen skillnader från dag till dag. Han ler, skrattar, busar och är med på ett helt annat sätt nu. Man blir ju helt tårögd när man slår upp ögonen på morgonen och möts av världens leende=) Är verkligen tacksam att man får va hemma och följa honom. Tänk i USA där de bara är mamma-lediga i två veckor.....

Kvällen ska spenderas hos mor och far min.
/Tina

campat..

Inatt har vi campat, inte på någon fin camping inte utan på vårat vardagsrumsgolv framför öppna spisen. Värmen kom aldrig upp ordentligt igår så efter en massa eldning i braskaminen beslutade vi att sova på luftmadrasser där framför istället för i det kalla sovrummet. Kan inte påstå att det var så jätte bekvämt och Zeb förstod att någonting var annorlunda och hade jätte svårt att koppla av, menmen nu har vi värme här hemma igen och hoppas att denna natten kan spenderas där den ska.

Sitter och funderar på om jag ska gå och bada Zeb nu istället för ikväll. Han blir ofta så himla trött efter badet och då blir det lite skrik, i och med att han är trött redan från början. Så funderar på om vi ska bada nu istället, för nu är han ju pigg. Aja, får se hur vi gör.

Har varit en sväng på stan och letat efter badbyxor till honom, vilket ingen barnaffär i stan hade hemma! Var på väg hem, men kunde dröja... Ahh..varför ha en affär om man inte har saker hemma? Får beställa hem ett par från nätet istället helt enkelt.

Hoppas ni alla har en bra lördag!
/Tina

13 grader..

Jag tyckte det var lite småkallt när jag gick upp i morse och satte i linserna, men tänkte inte mycket på det. Man är ju lite frusen på morgonen. Ska gå in i tvättstugan och byta på Zeb, då tycker jag att det är ännu kallare och slår en blick på termometern, 13 grader!!! Går upp på övervåningen med en varmt påklädd Zeb, inlindad i filtar och ser att det är lika kallt där uppe. Kul...säkert värmepumpen som gått sönder, så nu eldar vi i braskaminen och väntar på att det ska komma hantverkare. Åhh..ibland hatar jag att bo i hus! Zeb fattar ingenting och tittar lustigt på mig när jag tagit på honom en massa mer kläder än han brukar ha, sötnosen<3

Nu sover lillen sin frukost-lur och jag är för kall för att ta mig upp ur soffan. Vilken tur att vi har braskaminen att elda i, annars hade vi väl frusit ihjäl här hemma idag.

I eftermiddag ska vi antagligen gå och hälsa på Pappa Eddie på jobbet. Annars får vi hålla oss inne till hantverkarna kommit och hoppas på att inte hela värmepumpen kolapsat.

/Tina

Tröttdag..

Undra vem som är tröttast idag, jag eller Zeb? Han somnade på mig kl.11.45, jag satt och kollade på skidorna och helt plötsligt var klockan 14.00! En utvilad son och en seg mamma vart resultatet. Jag fattar inte vad denna trötthet kommer ifrån, tycker att jag får sova mer och mer om nätterna men jag blir bara tröttare och tröttare på dagarna. Kanske har lite järn-brist...hmm.. kanske ska själv-medicinera mig med lite järn ett par dagar och se om det blir bättre.

Idag hade vi en massa planer egentligen men inget vart av, kanske var lika bra det när jag var så trött. Men i morgon ser vi fram emot på promenad med Sofie och barn.


Zeb skulle träna nacken och ryggen men somnade visst...

Får se om jag orkar med något mer idag, annars får det bli soffmys resten av dagen, så det så!

/Tina

Tisdag..

Tisdag har det redan hunnit bli, och hör och häpna den 15 februari redan! Vilket betyder att min lillplutt nu är 2½ månad. Hur länge får man kalla dem lillplutt egentligen? Tills de är 15 år va?!
Man ser ju på tiden på ett annorlunda sett när man har barn, man ser ju verkligen att det går dagar, veckor och månader. Man minsta utveckling, hela tiden!

Idag fördriver vi dagen med inne-mys=) Håller på att baka lite bröd och sen får vi lunchgäster, Emelie och Leo. Får nog försöka ta oss ut på promenad i eftermiddag, för jag behöver luft! Känner mig så mycket piggare efter en promenad.

Igår vann jag ett par byxor till Zeb på tradera, hoppas bara att de är lika fina som på bilden och inte allt för stora. De var i strl.70, men kände att bättre det än att köpa dem i strl.60 som också fanns. För strl.60 kanske han bara kan ha någon vecka eller två till. Han är ju så lång min lille grabb, så alla bodys blir ju för korta så fort. På det sättet är det ju mer ekonomiskt att köpa vanliga tröjor, men så opraktiskt när de alltid åker upp.

Nu ska jag se om jag hinner baka ut brödet innan lilleman vaknar.
/Tina

Lundmyr Of Sweden

Jag bara älskar Lundmyr Of Sweden underbara barnkläder, men tycker nog allt att det är lite för dyrt för min lilla pojk som växer som bara den. Kanske att han får något av detta fina till sommaren, när han stannar av lite i växandet. Men visst är det snyggt?

Onesie Pique Grey/White, Lundmyr Of SwedenByxa Svart Stjärna, Lundmyr Of Sweden

j

Byxa , Lundmyr Of SwedenStar Body Älskling, Lundmyr Of Sweden

Bodyn som ser ut som en liten piké går lös på 299kr, men visst är den bedårande?

Mitt lilla troll tar sig nu en eftermiddags-lur och jag borde ta tag i dammsugaren eller nåt istället för att sitta här, men jag orkar inte..

/Tina

Lite svar..

Jag har länge tänkt att sätta mig ner och skriva en förlossnings-berättelse, jag vill verkligen göra det. Och jag vill göra det innan en del av minnena börjar blekna, men det blir aldrig av. Har inte bestämt om jag ska lägga upp den här heller för den delen, men här kommer ett litet frågeformulär som jag lånade av Malin.

1. Hur mår du nu?
Jag mår bra, mycket bättre än vad jag trodde man skulle göra. Trodde att omställningen till att få ett barn skulle vara så mycket större. Första 2 månaderna kan jag inte ens säga att jag kände mig direkt trött, nu därimot börjar tröttheten komma allt mer. Det börjar väl ta på krafterna att inte ha fått sova en hel natt på 2½ månad, men självklart är det värt varenda vaken minut på natten ihop med Zeb.

2. När födde du, gick det bra eller var det fruktansvärt?
Zeb föddes den 2 December. Värkarna startade den 1 December kl.23.00, de vart regelbunda direkt och kom med ca 3-4 minuters mellanrum hela natten. Ca kl.05.00 ringde jag in till förlossningen och de tyckte vi skulle komma in. Tog en dusch, åt en macka, packade det sista och kl.07.30 anlände vi till förlossningen. Kl.20.05 föddes Zeb.

3. När var bf?
BF var 23 November. Så 9 dagar gick jag över tiden.

4. Han eller hon? Namn?
Det var en han. Han heter Zeb Eddie Stephan, Eddie heter han naturligtvis efter sin far och Stephan efter sin farfar. Vi hade inga killnamn vi var överens om innan Zeb kom, och det tog 3-4 dagar innan vi enades om namnet Zeb. Många namn testades här hemma under den tiden bland annat Alfons och Alex, men tillslut vart det Zeb. 

5. Visar han/hon någon speciell personlighet?
Jag tycker att man lär känna Zebs personlighet mer och mer. Från att ha vart en morgontrött bebis innan, så har han nu blivit morgonpigg och vill at vi senast stiger upp 07.30. Han är väldigt lugn och harmoniskt, men jag tror att han har mitt humör för ibland svänger det från skratt till gråt på sekunder...

6. Ammar eller ersättning eller både och?
Zeb tog bröstet direkt på BB och har alltid gjort det sen dess, så jag helammar honom.

7. Nattsömn, finns den?
Ja, det gör den. Oftast sover Zeb från kl.22 till ca 03.30-04.30, får då mat och sover sen till ca 06.30-07.00. Ibland somnar han redan vid kl.20.00 och då vill han oftast ha mat runt kl.01.00 också, men det är inte så ofta det.

8. Kolik eller kolikfritt?
Kolikfritt.

9. Ert barns favoritplats?
Han älskar att ligga på skötbädden, har alltid gillat det och gillar det ännu mer nu när jag hängt upp en liten snögubbe från taket som han ligger och pratar med. Våran säng gillar han med, och naturligtvis babysittern=)

10. Hur ofta äter er lille?
Zeb har alltid ätit ofta, men kort. Så ungefär varannan timme, men nu sista veckan har han börjat dra ut till 3 timmar mellan målen istället och äter lite mer och längre stund när han väl äter.

11. Vilken storlek har er lille på kläder nu?
Han har nästan bara strl.62 nu.

12. Går ni på några aktiviteter med ert barn? Vilken/vilka?
Vi går på "klapp och klang" en gång i veckan. Snart hoppas vi att vi får plats på babysim också. Sen passar vi på att träffa en massa kompisar med små-barn också!

Så där, det var lite info om Zeb det. Sen får vi se om jag får tummen ur och skriver en förlossningsberättelse. Tycker att det är så kul att läsa andras, så skulle verkligen va kul att ha en nedskriven om Zeb.

Nu har lillkillen somnat brevid mig här igen, han sover numera bara 30-minuters tupplurar på dagarna. Vilket resulterar i en massa små korta sovstunder istället för låånga 2-timmars tupplurer som han körde på innan. Jag tror minsann att Zeb håller på att skapa sig rutiner. Jag gillar!!

/
Tina


time for update..

Nu äntligen börjar Zeb bli riktigt frisk, hur märker man nu det? Jo, han ligger brevid mig i soffan och flinar, jollrar, far med armarna och slår dubbeltramp med benen mot kudden! Underbart, nu hoppas ag att vi håller oss ifrån sjukdomar en lång tid framöver.

Helgen har snart förflutit och jag vet inte riktigt vad vi hunnit med. Vi har i allafall städat, gått på promenad på stan, fikat hos Zebs mormor och morfar, haft Zebs farfar och Cina på middag och idag har vi promenerat, ätit och tittat på skidskytte.

Nu till veckan hoppas jag att vi hinner med en massa promenader, fikabesök, lunchgäster med mera.

För övrigt vägde jag mig i fredags och jag har nu bara kvar 2 kg av de kilona jag gick upp under graviditeten. Behåller dem mer än gärna, vill bara att magen ska taighta till sig och återgå till det mer normala.

Det var allt för denna gång.
/Tina

Sjukstuga..

Här hemma har vi sjukstuga, Zeb har blivit sämre i sin förskylning. Han snorar, rosslar när han andas och är hängig. Fy vad jag tycker synd om min guldklimp. Hade dock lite tur idag för i morse ringde de från BVC och undarade om vi hade möjlighet att komma på 2-månaders läkarkontrollen idag istället för nästa vecka. Kanon tyckte jag, för då passade läkaren på att lyssna på lungorna och luftvägarna när han nu är förskyld och där var det ingen fara. Så antagligen är det "bara" en vanlig förskylning. Nu halvsitter han brevid mig här i soffan upp-pallad med en massa kuddar och försöker jollra men stackaren har ju ingen röst, så det kommer bara lite gny.. Plutten..



Man önskar ju att man kunde göra mer för honom på något vis. Han bryter ihop så fort jag går mer än en meter i från honom så det enda jag kan göra för honom är att vara nära.
Just nu tittar han facinerat på data-skärmen som jag har i knät=)

Det var dagens lägesrapportering. Nu ska jag gulla med min lilla sjukling.
/Tina

Lite småhängig..

Här hemma har jag en liten små-hängig grabb, han snorar, rosslar och hostar och är allmänt kinkig min lilla kille. Han har sovit till och från hela dagen idag.. Så idag får vi fokusera på vila här hemma. Hade tänkt att vi skulle gå en sväng i det underbara vår-vädret innan snön kommer i morgon igen men nu somnade han precis så gott i soffan här igen så då vill jag inte slita upp honom för att klä på sig. Får se när han vaknar, så kanske det blir en promenix då.

Satt och surfade runt härom kvällen och letade efter hängslebyxor i Jeans till Zeb men hittade inga som jag tyckte om, sen tycker jag ju att om så små barn ska ha jeans så ska de verkligen vara mjuka också så det gör ju letandet ännu svårare.. Ingen som har något tips på bra barnbutiker på nätet??

/Tina

Älskade unge..


Min älskade unge tar sin förmiddags-tupplur och mamman har hunnit med en massa under tiden, har vattnat alla blommor, vikt en himlans massa tvätt, plockat in all tvätt och kört i gång en ny maskin så nu passar jag på att sitta vid datan i lugn och ro innan lillplutten vaknar igen. Vilket han nog snart gör för han knorrar och bökar här brevid och ligger och småfiser=) Han fiser alltid en massa precis innan han vaknar, tror ibland att det är det han vaknar av och inte av att han är utsövd. Han har sina små egenskaper plutten=)

Hoppas på att Zeb vill sova en stund till, för i eftermiddag ska vi gå på babycafe på öppna förskolan och då vill jag ha med mig en pigg och utvilad son! Emelie och Leo ska göra oss sällskap dit också.

Jahopp nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, ska nog surfa runt och se om jag kan hitta några tuffa hängsle-byxor i jeans till Zeb. Vill nog att han ska äga ett par sådana till våren. Svårt med storleken bara när man beställer över nätet.

/Tina

Det svåraste..

Det svåraste med att blogga är helt klart att komma på rubriker.. så det så!

Nu är lilla familjen hemma efter en lång weekend i fjällen. Så skönt att komma iväg hemifrån ett par dagar. Och den långa bilresan på 45mil gick kanonbra med Zeb. Lite gnäll när vi åkt en bit men han sov mest, sen stannade vi och ammade, bytte blöja och grejjade var 15:e mil ungefär. Så nu vet jag att ca 45 mil funkar att åka med honom men sen tröttnar han på att åka bil.
Det var så kul ligår när vi kom hem, Zeb vart verkligen överlycklig=) Det spratt i hela hans kropp och han låg och log hela kvällen. Så en liten hemma-fis är han nog allt.. Kul att se hur mycket han fattar, han fattar verkligen mer än vad man tror min lilla gullunge.

Nu ska Zeb och jag ägna oss åt lite soffmys innan det är dags för sängen=)
/Tina

Jag vill inte..

Jag har åkt på någon jäkla förskylning, har asont i halsen och är hel-hängig. Vill verkligen inte!!! Jag vill va pigg och glad=) Tror att Zeb också har något i kroppen för han sov en massa på dagen igår och i natt somnade han 21.30 och vaknade inte fören Eddie åkte till jobbet kl.05.30, men bara att låta honom sova och hoppas att vi blir friska bägge två snart.

Hade tänkt vi skulle gå på promenad ner till coop och handla lite, men känner mig så hängig så vet allvarligt talat inte om jag orkar.. Vi får se hur vi gör, får ta en mysdag i soffan annars=)

/Tina

RSS 2.0