Nattning av barn..

Det här med nattning av barn är egentligen riktigt bra, för att sitta ner i tio-femton minuter i ett mörkt rum och bara vara tyst och tänka. Ja, det är ju just det varenda stressad förälder behöver. Dessutom tycker jag man verkligen samlar energi för att ta tag i det sista som ska göras för dagen. Hinner tänka gör man med, utan barn, sambo, tv eller radio som avbryter en. I allafall till det jag skulle komma var att jag ikväll satt och tänkte på vilka otroligt fina vänner jag har! Dessutom fler av er som jag aldrig hade blivit så nära vän med om vi inte fått barn samma år (ni vet vilka ni är). Så vill bara säga till mina fina vänner hur mycket jag uppskattar er och hur viktiga ni är i mitt liv!

Så där, lite extra hyllning denna fredagskväll..

/Tina


Sova..

Helt ärligt så är sova det skönaste jag vet just nu, skulle jag helt otippat få två timmars egentid här hemma skulle jag ägna varenda minut av dem att sova. Speciellt om jag skulle få dem på morgonen för då är jag så trött så jag tror jag ska trilla ihop. Varför drabbas jag av sådan morgontrötthet när jag är gravid? Samma sak när jag väntade Zeb, innan dess hade jag aldrig några problem med att hoppa ur sängen på morgonen. Kommer bli hemskt de månaderna när jag ska jobba och börjar 6.30 varenda morgon!! Som tur är är ju våra guldklimpar så värda varenda vaken minut! ( även om den inträffar mitt i natten..) nej nu ska jag lägga mig för den här dagen och hoppas få sova många sköna timmar innan det är en ny dag.

/Tina


Fin besök:)

Zeb och jag har haft lekbesök hela eftermiddagen idag, nämligen Micaela och Olli som varit här och lekt:) alltid lika roligt! En mycket trött Zeb somnade en timma i vagnen när vi följde dem en bit hem så inte helt lätt att få honom i säng i kväll. Får se om Eddie lyckas nu.. Ibland är det inte mycket som behövs för att sömnen ska bli lite sne.

Imorgon ska bilen lämnas på service, huset ska städas och sen ska Sofie komma hit en sväng:) så den dagen lär gå undan den med!! Fredag jobbar Eddie så är det någon som vill ta sällskap till öf eller något så hojta gärna till!

/Tina


Förvirrad..

Jag har ju varit så otroligt trött den här veckan, i hela kroppen, varit yr och inte alls mig själv. Och idag slog det mig!! Jag har ju glömt börja äta järntabletter. Jag som har lågt järnvärde i vanliga fall får ju ännu lägre när jag är gravid! Så nu har jag börjat knapra dem och hoppas verkligen denna jobbiga trötthet släpper, för jag är mig verkligen inte lik. Kort stubin, dåligt humör, irriterad ja det är bara några vackra egenskaper som kommer fram när Tina är trött. Så ursäktar mina nära och kära om ni fått ta emot något ni inte förtjänar!!

Nu blir det sängen. (tror ni min sambo tycker det är kul att leva med någon som stupar i sängen kl.9 varje kväll?)

/Tina


God morgon juldagen!

Tunga tunga ögonlock som jag fick tvinga upp idag, sovit skit dåligt och har ju lovat att jobba så här på juldagen. Bara bita i det sura, jag vet ju att så fort man kommer till jobbet piggnar man till och tiden går jätte fort.

Hade en jätte bra julafton igår. God mat, bra sällskap, fina paket till Zeb och tiden bara rann iväg:) idag ska vi fira med min familj efter att jag jobbat! Fullt upp med andra ord!

Zeb han traskar på som bara den nu, igår vet i sjutton om han kröp nåt! Jo, det gjorde han nog lite men det är bara när det är bråttom;) sötunge!!

/Tina


Trött..

Är så trött så trött, borde slagit igen mina ögonlock för länge sen. Ska läsa lite i min bok som är så otroligt bra men som jag varje kväll tar upp, läser en sida och sen slår mina ögon igen. Undra hur lång tid det kommer ta innan jag läst ut den? Men inte dåligt att då kunna pricka av andra lästa boken sen Zeb föddes;) nej, läsa är verkligen inget som prioriteras längre, tyvärr. Har en hel hög med olästa tidningar med som gnager på mitt samvete.

Nej nu blir det boken en stund innan mina ögonlock ger upp för idag!! Imorgon har vi ju en stor dag att se fram emot. Min fina Eddie har ställt ett paket på mitt sängbord som jag ska få öppna redan i morgonbitti, det kliar i mina fingrar!!

/Tina


Knäck..

Har lyckats med Eddies hjälp att göra mitt livs första knäck! Och perfekta blev de också. Jag vill inte ha dem så där mjuka så man måste ha dem i kylskåp utan det ska va lite tuggmotstånd:)

/Tina


Dan före dan före...

Nu närmar sig verkligen julen med stormsteg! Vi köper ju bara paket till barnen och vad man uppskattar det nu dagarna innan när man slipper springa runt och stressa med klappar..

Zeb han är sig inte riktigt lik här hemma, jätte gnällig och mammig och svårt att veta riktigt vad det beror på.. Vet inte om det är att jag varit borta lite mer än vanligt denna vecka och att han får lite separationsångest:S håller tummarna för massa sömn inatt och en bättre dag i morgon.

Eddie han har ju gått på julledigt så imorgon ska vi göra knäck och lite godis. Mysigt att bara pyssla med det man orkar och känner för inför jul!!
/Tina


Storhandlat!

Härligt att det är fixat och jag behöver inte besöka en enda affär mer innan jul, om jag absolut inte vill det förstårs! lugnt var det med på Willys så det var ju bra.

Nu står det en köttfärslimpa i ugnen och min mage kurrar som bara den. Zeb ska bara vakna med sen så ligger den snart gott i våra magar istället för att stå i ugnen..


Kalas igen..

Idag var det då dags för 1-årskalas igen och idag var det Ollis tur att fylla ett helt år! Våra stora pojkar lekte så bra på kalaset och man blir alldeles tårögd när man tänker på när jag och Micaela träffades med barn första gången, tror Olli kanske var 3-4 veckor då och både Zeb och han låg alldeles stilla och bara åt och sov. Tänk vad man har fått vara med om det här året! Så stort Grattis till Olli idag=) Ikväll ska jag ge mig iväg alldeles ensam faktiskt, ska pålite julfest med jobbet! /Tina

Jobb, jobb..

Hemma på lite lediga timmar mitt på dagen. Faktiskt skönt att jobba delad tur när man har barn, hinner ju träffa Zeb en hel del innan det är dags att återgå till jobbet..

I morgon ser vi fram emot Ollis 1-årskalas, tänk nu är de stora alla barnen.. Fattar inte vart det senaste året har tagit vägen, men på ett sätt känns det otroligt länge sen som Zeb var en nyfödd liten bebis. Man får väl ett annat perspektiv på tiden när man är förälder kanske?!

/tina


Wow..

Ja, inte trodde jag att jag skulle sitta med en iPhone och pilla men så blev det. Stora pluset var att jag insåg att blogg.se har en smidig app som gör det jätte smidigt att blogga från mobilen så nu kommer det nog bli betydligt mycket mer inlägg.. Testar det här så kan ni väl bara hojta till om det ser ut som vanligt så är ni snälla!


Jönköping..

Puh, det blev en tripp ner till Jönköping idag och vi var inte helt ensamma om man säger så. Men på babyproffsen var det ganska lugnt så nu har vi faktiskt bestämt och bokat en vagn!! Jag är fortfarande halvt om halvt osäker men det var priset som fick bli det avgörande tyvärr den här gången och 4000kr (som den skiljde i pris) är faktiskt vääldigt mycket pengar just nu. Hoppas nu att vi blir nöjda i allafall=) Fattar inte att det kan vara så dyrt med barnvagnar.

Svängde upp en sväng till A6 med och Zeb han fick äta sitt första Happy Meal! var kaos med folk överallt och säga vad man vill om mcdonalds men snabb service har de! I allafall så passade jag på att förlänga mitt abonnemang på mobilen också som gått ut och på "köpet" fick jag en ny telefon. Så ni kan ju bara gissa vad jag kommer ägna mig åt i eftermiddag/kväll?!

Jobb hela dagen för min del i morgon, delad tur. Hoppas vi på en lugn och skön dag med någon bra arbetskamrat=)
/Tina

Mycket nu..

Alldeles för länge sen jag tittade in här. Tiden har helt enkelt inte räckt till på sista tiden. Så fort Zeb sover har jag haft fullt upp med massa annat och på kvällarna är jag så trött så antingen går jag och lägger mig direkt efter Zeb eller så stupar jag i soffan och bara vilar ögonen på någon skit på tvn.

Nu hann jag i allafall slå mig ner en stund här. Och egentligen inte för att sitta här. Ska se om jag kan hitta några billiga jeans, sen vaknar nog Zeb igen och då står lunch och sen lek med Emelie och Leo på schemat. Ja, ni hör ju själva. Inte mycket tid till att sitta här..

/Tina

Fredag..

Härligt med fredag, dock mindre härligt att vårat fina vinterväder försvunnit. Fy vad jag hatar tö, blåst och regn! Igår hade vi ju helt underbar vinterdag med snö, sol och minus 3grader, men icke att det skulle få hålla i sig! arg blir jag.

Ni kan aldrig tro det men nu har jag nästan skrivit helt klart Zebs 1-åretbok, gått i genom alla bilder som tagits det senaste året och beställt framkallning av massa bilder. Trodde det skulle ta så mycket längre tid, så nästa veckas projekt när Zeb sover (ja, vissa saker går bara att göra då helt enkelt) är att måla ramar och förhoppningsvis dimper fotona ner i brevlådan i mitten av veckan så då ska det klippas och klistras.

Tror vi varit riktigt effektiva idag för vi har hunnit med både öppna förskolan, brödbak, gå igenom alla bilder samt dammsugit och torkat golven i hela huset och klockan är inte mer än halv fem. Ibland går allt av bara farten..

Nehepp, nu ska jag betala lite räkningar som dimpt ner i brevlådan så här mitt i månaden.
/Tina

Kalasat färdigt..

Nu tror jag nog allt att man offeciellt kan säga att vi har kalasat färdigt för våran 1-åring. I samma stund som jag skrev meningen kom jag på att mormor och morfar (Zebs) kommer hem från kanarieöarna ikväll och de har ju inte firat honom.

Satt och gick igenom alla bilder från dessa dagar nu. hm, blev bara 122 st!! Jag måste ta tag i Zebs första året-bok, gå igenom alla bilder från det senaste året och bestämma vilka han ska ha med där, framkalla bilder och göra ett "vanligt" album över Zebs 1:a år. Och det är ju en hel del bilder att ta tag i om man säger så. Borde starta redan nu. Kanske ska ha som mål att sitta de 2 timmarna om dagen som Zeb sover och göra detta klart.
Men inte idag, måste göra mig iordning i håret först. Har fortfarande inte gjort det och klockan är två på eftermiddagen!!

Här kommer lite bilder från helgen i allafall;


mmm.. vad gott med en alldeles egen tårtbit!!


Zeb förstår att det gömmer sig en bobbycar i paketet! kan man bli annat än glad??!


och den var lika skoj som den såg ut!!

/tina

Zeb 1år <3

Idag är det verkligen ingen vanligt dag för idag är det Zebs 1-årsdag! blir tårögd och rörd av att bara skriva orden,min fina stora kille<3 Morgonen har startat på bästa vis med barnkalas och tårtätande, Zeb älskade tårtan och var väldigt mallig över att han fick en stor bit att äta alldeles själv!

Vid den här tiden förra året tog de vattnet på mig och sen vart det fart ordentligt på förlossningen kan jag lova. Men oj vad det var värt det när det vackraste jag sett föddes kl.20.05. Det underbaraste, häftigaste, bästa jag varit med om, så kan man nog beskriva Zebs väg till att komma till världen.


Känns som att jag inte behöver skriva att jag hade ont här??!! Vilket ansiktsuttryck. Sista gången under förlossningen jag var uppe på benen och det var jag själv som valde det. Jag hävdade nämligen att det var ctg-banden runt magen som gjorde så ont när jag låg ner, så envis som en åsna drog jag av mig banden och gav mig upp. haha, behöver jag säga att jag snart fattade att det inte var ctg-banden som gjort ont??!


Precis fått upp Zeb på bröstet! älskade barn<3


Dagen efter, ca 12 timmar gammal.

Nu kan jag säga att jag sitter med tårar i ögonen när jag tänker tillbaka. Att få vara med om sitt barns födsel och framförallt ge allt man har för att härda ut värkar,krysta ut en nästan 4kg tungt barn, alla känslor, all värk blandad med all kärlek man känner och alla känslor och hormoner som flödar omkring. Ja, det kan bara vi mammor förstå!

Älskar dig Zeb,du är det bästa som hänt mig!!
/Tina


Vilken dag!!

Shit, den här dagen blev mer stressig än vad jag hade föreställt mig. Zeb och jag var på möte hela långa förmiddagen först (kan tyvärr inte skriva riktigt än vad det handlar om), Zeb skötte sig föresten utmärkt så det var en stolt mamma han hade med sig. Var hemma klockan tolv, la Zeb för att sova under tiden som jag lagade middag och bakade tårtbottnar. Zebban vaknar straxt efter ett, i med middagen i magen och vidare till Klapp och klang. Efter klappis var jag tvungen att hoppa in på fyndlagret och willys. Tillslut hemma igen så har vi fixat inför Zebs födelsedag i morgon (han anar absolut ingenting, hela huset är bara fullt av ballonger). Sen visade det sig att katten skadat sig, ett stort sår på hela svansen. Stackaren! Så plåstra om henne och fixa. Ja, ni fattar och till det ska det tilläggas en jättemammig Zeb som bara ville bli buren. Behöver jag säga att jag nu damp ner i soffan med en tuung rumpa?!

Imorgon ska vi försöka ta det mycket lugnare och bara njuta av dagen. Barnkalas på förmiddagen och sen blir det bara mys<3

Förresten, varför går det bara skit på tvn på torsdagar?!
/Tina

RSS 2.0